Asgari ücretle geçinebiliyor musunuz?

Bana diyorlar ki Asgari ücretle ev geçindiriyorlar.2 çocuğa bakıyorlar onlar geçiniyor. Sen neden geçinemiyorsun?

Bu zamana kadar bişey alıp koydun mu kenara?

8 senedir özel sektörde çalışıyorum. İlk 2 sene kirada kaldım para biriktirmeye gücüm yetmedi. Sonra babam ev kredisi çekti kendisine aylık 750-1000 TL maddi destekte bulundum ama ehliyet aldım, telefon değiştirdim vs derken aileme maddi desteği kestim yine son birkaç aydır maddi destek sağlıyorum. Bu sırada bekarım ve yanlız yaşıyorum. İşyerinde yemek verilmiyor. Kahvaltıdan tütün akşam yemeğine kadar dışardan yiyorum, ev ihtiyaçlarindan tutun giyim masraflarına kadar kendim karşiliyorum faturalar vs. Bana bunları anlatma diyorlar. Babam ve kardeşlerim bana karşı saf tutmuşlar resmen. Yine en son tartışma kavgaya dönüştü. Başımı alıp gidesim var çok mutsuzum bunlar yetmiyormuş gibi daha önceden abime kredi çekmiştim yarı parasını ödemedi yine araba kredisi çektim paraya ihtiyacımız var dediler arabayı satmak zorunda kaldık şimdi olmayan arabanın kredisini ödüyorum. Yani anne-baba-kardeş hepsi yalan bir zamandan sonra. En iyisi evlenip kendi düzenimi onların hepsinden uzak bir yerde kurmak istiyorum.

Asgari ücretle geçinebiliyor musunuz?