ÖZEL BİR KURUMDA İŞE GİRERKEN VE İSTANBUL GİBİ BİR YERDE

ÖZEL BİR KURUMDA İŞE GİRERKEN VE İSTANBUL GİBİ BİR YERDE
İşten işe değişebilir, ama asgari ücretin 11.500 TL olduğu yerde 13.000 istemek absürt değil, hatta İstanbul'da daha altı istenmez. Diğer yandan bazı sektörlerde çok sayıda eleman fazlası var ve ilk işini bulmak isteyenler bazen asgari ücrete hatta ilk 3-4 ay parasız ve sigortasız çalışmaya razı olabiliyor sadece iş deneyimi kazanmak için (maalesef olmaması gereken bir durum bu, ama olabiliyor) Eğer böyle bir sektörse 13.000 absürt sayılmasa da göze batabilir bazı şirketlerde.
Lütfen küçümsemek gibi düşünme ama, 13 bin TL istemek kendine yaptığın büyük saygısızlık. Bugün fabrikaya vasıfsız işçi olarak başlayanlar bile 19.000 + senede 4 maaş ikramiye ve diğer sosyal haklar ile başlıyor.
Maalesef asgari ücreti verip o kadar çok çalıştırıyorlar ki sanki çok para verip az is yaptırıyorlarmış gibi düşünüyorlar. O yüzden 13 bin fazla mı diye düşündüm ama onlar için bence 30 bin bile az
Yani 13.000 Tl ye personel bulabiliyorsa bir şirket çok şanslı olmalı. Biz sadece teknik servisin yanında çanta taşısın diye 17 yaşındaki çocuğa 7000 veriyoruz. Çok normal bir rakam hatta az bile
Cevap
8Cevap
Bence işe göre değişir
Is tecrüben yok mesleğin çok önemli değilse vermezler
ARŞİV SENCE ÖNEMLİ Mİ
Sen öyle san ben de öyle diyordum
Yani biraz daha mütevazi olabilirdin sonuçta yeni mezunu kimse istemez pek sfksks
12 OLSA
Olabilir
İşe bağlı işin iyise normal gibi ya da iş basit olsa yine normal
Hayır değil , olması gereken o
Değil
Değil
Az bile
13 Bin Az Bile Kanka
Xjdnsj
13 bin para mı
Yoo değil
Hayır