Yeni mezunum. 6K maaş alıyorum. Yol ücreti vs. karşılıyorlar. Sizce devam etmeli miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Başlangıç için çok kötü değil 5 bin bile verebilirlerdi. Bende ilk baştaki maaşımin 3 katına geliyorum bu ay. Çalıştığın şirkete pozisyona ve yetkinliklerne göre değişiyor. Deneyim ve yetkinlik kazandıkça o zaman parayla ilgili söz sahibi olmaya başlarsın çok olmasa da
011 Yorumla- +1 yıl
nasıl kazanıyorsunuz o kadarı? mesleğiniz nedir
- +1 yıl
vay be. bende iibf mezunuyum ve 2 yıl önce mezun oldum ama hala çalışmıyorum. biraz da girişken ve iş bilmeyen olunca böyle oluyor
- +1 yıl
@Mihailgivi biraz çevre biraz kendinize kattiklarınız değişken. Bu boşluğu ne kadar iyi değerlendirirseniz sizinde elinize iyi fırsatlar geçecektir. Bi şu anda çalıştığım firmaya stajyer olarak başlamıştım 4 sene önce.
- +1 yıl
ya okuduğum üniversite de sıradan bir üniversiteydi. benim bir akrabam da iibf mezunu lakin okuduğu üniversite isim yapmış bir üniversite olduğundan hemen anında iş bulabildi ve de ingilizce biliyor artı olarak yurt dışına gitti. ama ben tam tersi. bilmiyorum inanın bir iktisat mezunu ne yapar onu bile bilmiyorum.
- +1 yıl
@Mihailgivi size akıl verecek bi haddim yok. Yanlis anlamanizi istemem nacizane Bir iki tavsiye olması açısından en azından bu iş arama sürecinde kendinizi geliştirmeye odaklanın. Is başvurusunda size söyle bi soru gelicek mezun olduktan sonra çalışmadığınız süre içersinde ne yaptınız. Bunu Ne kadar Iyi değerlendirir kendi gelişiminize harcarsanız sizin avantajınıza olur. Ingilizceyi halledin mesela. Bi iktisatçı Ne yapar neleri bilmesi gerekir ona göre bakın. Ya da geleceğin popüler olacak alanı veri analizi kısmı i tarafa da yönelebilirsiniz. Her şey sizin elinizde.
- +1 yıl
bir çıkmazdayım birde toefl falan var bilginiz var mı? ingilizce yeterlilik sertifikası. 2000 tl. ve de 2 yıl geçerli. sizce ona mı yönelmem gerek yoksa yds ye falan mı girmem daha mantıklı ne diyorsunuz
- +1 yıl
@Mihailgivi özel sektör bunlar bakmaz onlar kendi ing mulakatını yaparlar. toefl var derseniz artı olur tabi ama dediğim gibi. Yds yoksul akademi kariyer için önemli bence. Devlet düşünüyorsanız oni ayrı araştırın nerelerde çalışıyorlar secim kriterleri ne
- +1 yıl
devlet kpss ile alım yapıyor ve puanlarımız çok yüksek
- +1 yıl
@Mihailgivi bi secim yapmlisiniz kendiniz için yol haritası belirleyip umarım hakkinizda engüzeli ve en hayırlısı olur
- +1 yıl
amin
En İyi Cevaplar
Çalışmaya devam et bir yandan da harıl harıl daha çok maaş veren iş ara, iş görüşmelerine gir, daha iyi şartlar ve para vereni bulduğun dakika istifayı bas geç. Oraya geçince de daha iyisini aramayı bırakma. 500 usd bile vermiyorlar sana.
00 Yorumla
+1 yılBence normal ya bir tanıdığım var baya bir süre iş bulamadı deneyimi olmadığı için, uzun süre sonra bulduğu yer de 4500 TL veriyordu kabul etti. Deneyim önemli
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
22Cevap
Bir meslektaş olarak.. Yeni mezun isen ve ilk işin ise biraz daha sabır göstermeni tavsiye ederim... 6bin lira kötü bi maaş değil sonuçta...
00 Yorumla
+1 yılÖzel sektörde bu maaş az tabiki ama mühendis çok. senin yerine çok kişi gelir çalışır o paraya. kpss çalış atanmaya bak.
00 YorumlaAylık 60k mi istiyorsun? Daha ne biliyorsun ki sana yüksek maaş versinler!!!
İşinde basarili olup vazgeçilmez hale gel. O zaman kazanacaksın00 Yorumla
+1 yılNormalde kotu ama turkiye standartlarindaki muhendisler icin iyi baslangic maasi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötü ama şarltar boyle maalesef. 6000 tl ne ya. 4 hafta sonu disari ciksan gezsen bi kac parca kiyafet alsan paran biter
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDevam et tabi tamam belki hakkın olan daha fazlası ama bu ülke standartlarında anca bu kadar bulabilirsin
00 Yorumla
+1 yılBu devir de öp de başına koy bu parayı alamayanlar var.
00 Yorumla
+1 yılsenin bilgine bağlı bu heryer mühendis mesele diploma değil. ne mühendisler var calıstıgım yerde iş bilmeyen dünya para alan.
00 YorumlaUlan düz memurum 7.500 maaş alıyorum seni kazıklamışlar 😂😂
016 Yorumla- +1 yıl
ne alanında çalışıyorsunuz ve kpss ile mi girdiniz
- +1 yıl
işte kaçıncı yılınız? çok iyi almışsınız? nasıl çalıştınız kpssye. matematikte çok kötüyüm ne yapmalıyım
- +1 yıl
Öncelikle güzel bir ortam yap kendine sevgili ne işleriyle ilgilenme sağlam bir çalışmayla en kötü 80 alırsın ama bu bayanlarda yetersiz kalıyor çünkü bayan alımı az olduğundan sana 85 ve üzeri lagızım benim matematikde iyi değil genel kültür ve Türkçeden aldım ben o puanı 5te temel matematik yaptım
- +1 yıl
geçen yıl girdim çalışmadan düşük puan aldım bilmiyorum Allah yardımcım olsun
- +1 yıl
ne mezunusunuz
- +1 yıl
ben iibfliyim
- +1 yıl
bana torpilci olur musunuz
- +1 yıl
attım mesaj
yıllık sen 72bin
ben 144bin alan ben az bence00 Yorumla
+1 yılHayır değil, kaç yıllık doktorlar 8 bin alıyor
00 Yorumla
+1 yılNormal bence daha ne.
00 Yorumla
+1 yılAdam olana çok bile burada
01 Yorumla- +1 yıl
Yeterli zaten yolun falan yemiyor tecrübe oldukça yıllık zamla artar
Bence devam etmelisin
00 YorumlaÇok kötü.. 30 binden aşağısını kabul etme.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMaalesef oldukça kötü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeni mezunsan iyi sayılır şu an
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇoğu yer asgari ücret ödüyor zaten
00 Yorumla
+1 yılDaha ne istiyorsunuz ki
02 Yorumla
Soran+1 yılülke şartlarına göre az değil mi :(
- +1 yıl
Bence çok fazla. Türkler hiçbir şeyi hak etmiyorlar.
+1 yılStajyer olarak iyi
00 YorumlaDevamke
00 Yorumla
+1 yılKötü değil bence
00 Yorumla
+1 yılKötü.
00 YorumlaYapacak şey yok
00 Yorumla
+1 yılNormal bir yerden başlamak lazım sende başla işte
00 YorumlaNormal
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılne mühendisisin