Kurumsal bir firmada yönetici olsaydınız lise mezunu birini alır mıydınız?

Kurumsal bir firmada yönetici olsaydınız lise mezunu birini alır mıydınız?

Lise mezunu liseden beri yaklaşık 10 yıldır kendi kendine yazılım öğrenip geliştiren tanıdığım kurumsal bir yerde çalışıyor. Kaç k maaş aldığını söylemiyim. 😂 Bazı mesleklerde okul önemli değil napabiliyorsun? o önemli. İşine mesleğe göre cevabı değişir bu sorunun.
İşin ne olduğuna bağlı değil mi sence de bu? Yani her işin belli gereklilikleri var. Her yere de üniversite mezunu alınmaz zaten, over-qualified diye bir durum var. Bir iş için gereğinden fazla donanımlı birini alırsan bu kişi o işte mutlu olmaz ve verimi düşer.
Cevap
15Cevap
Lise mezunu bir adayın iş için uygunluğunu değerlendirirken, başvurduğu pozisyonun gereksinimleri ve adayın özellikleri dikkate alınmalıdır. Eğer adayın lise eğitimi, pozisyonun gereksinimlerini karşılayacak nitelikleri sağlıyorsa, seçim sürecinde dikkate alınabilir. Ancak, pozisyonun gerektirdiği iş deneyimi, beceri ve bilgi gibi faktörlerde zayıf olduğu durumlarda, tercih edilmeyebilir.
Kısacası, lise mezunu bir adayın seçiminde, adayın iş için uygunluğunu değerlendirmek önemlidir. Eğer adayın pozisyona uygun özellikleri varsa, eğitim düzeyi tek başına bir faktör olmamalıdır.
Diplomadan önce insanın karakteri önemlidir. Onuda okulda ögretmiyorlar ne yazık. Neredeyse herkes üniversite mezunu oldu. Bolça sıfır ekledi ama bir olmadan bir işe yaramıyor.
diplomasından çok yeteneklerine ve tecrübelerine bakarım, lise mezunu değil ilkokul mezununu bile alırım.
İşini düzgün yaptığı ve dürüst olduğu sürece alırdım.
Şimdi kasaplar bile üni mezunu musun diye soracak neredeyse çok acınası bir durum
İşveren insanların önlisans veya lise diploması olan kişileri işe alması lazım zaten neden almayayım ki
Güzel soru, işe göre değişir. Fakat Beni woaww edecek biri çıkmadığı sürece almazdım
Lise terkte alırım üni okuyupta fabrikada çalışanlar hepsi mühendis zaten 😂
Yani isi ne kadar bildigi önemli
İşi sahiplenenleri ise alyrdum
Kalitesine bakarım mezuniyetine değil
Alırdım tabiki
alırdım tabii
ewet
Alırım.
Alırım
Hayır almam
Alırım
Başka başvuru yoksa neden olmasın