İşe çok ihtiyacı olan birini reşit olmasa da çalıştırır mıydınız?
Çalıştırırım
Çalıştırmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
çalıştırmam ama daha uygun çözümler sunarım yani yaş reşit olmayan birisi çocuktur ve paraya ihtiyacı varsa ailesinin durumu kötüdür onu çalıştıracağıma burs bağlarım
6331 sayılı yaşa da ve 4857 yasa da var
14 yaş.+. ilkokul. mezunu çocuk işçi
15 ile 18 yaş arası. genc. işçi diye. gecer
Cevap
24Cevap
Çalıştırırım
Reşit olmayanlarında çalışma gibi bir hakkı olduğu için cafe, restoran vb mekânların sahibiysem çalıştırırdım yani.
Resmi olarak çalıştırma imkanı suna bir çözüm varsa değerlendiriirim uoksa fatklı bir çözüm bulmaya çalışırım
İşe ve paraya çok ihtiyacı varsa evet tabi ona görede bir iş olmalı normalde yasak ama mecburen bir çözüm yolu bulmak gerekir
Eğer durumum yerinde ise kendim bizzat yardımcı olurum. Okulundan almak istemem bir çocuğu.
İstisna durumları saymıyorum
İş öğrensin diye çalıştırabilirdim ama elbette normal bir çalışan gibi olmaz.
valla calıstırırım cunku okumak kultur bu donemde bu ulkede, ama calısmak tecrube
İş ağır ve sorumluluğu olan bir iş değilse çalıştırılabilir
Yok. Ama bir sekilde ona yardım ederdim. Para toplamak burs bağlamak vs olsun.
yövmiye hesabı çalışabilir devlet tarafından yövmiye 120 tl olarak belirlenmişti girmek girmemekte size kalmış
Çalıştırıyormuş gibi yapıp hakettiğinden fazlasını vermeye çalışırdım onuru kırılmasın diye
Hakları tastamam ödendikten sonra hafif islerde olabilir
evet yaparım para istiyor sonuçta
Kanun dışına çıkacak işlere girmiyoruz
ama sigortasını vb karşılamak kaydı ile
çalıştırmam bu kanunen suç
Çalıştırırim neden olmasın yani
Zaten çalıştırdığımiz var
duruma göre değişir
Zaten çalışıyorlar okul gönderiyor
Kaç yaşındasın
20
Kız olmuşsun derken? Eskiden erkek miydim
Ama ben 5 yasındayken de kızdım sonuçta😅
Ya ne saçmalıyorsun Allah aşkına? 1 yaşında da olsam cinsiyetim daima aynıydı. Büyüdükçe mi cinsiyetimiz oluşuyor. Pipini ortaya koyabilmek için baya bi uğraşmışsın 🙂
Peki amca
Çocuk da olsa bebek de olsa bacaklarının arasında vajina varsa kız, penis varsa erkek oluyor. Fındık kadar beynine el sallıyorum anla diye ama nafile galiba 😛
Hayır çalıştırmam
Çalıştırmam
Hayır çalıştıramam
Çalışabilir
Patron sen misin
Sadece anket amaçlı sordum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?