Emeklilik için birikim yapıyor musun
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Emeklilik için birikim yapıyor musun
Ben zaten doğuştan bedensel engelliyim özel bir firma üzerinde sigortam yatıyor maaş almıyorum sadece sigorta primi ödeniyor dolayısıyla birikim yapmam mümkün değil ama zaten Türkiye şartlarına baktığınız zaman asgari ücretle geçinen ve emekli maaşıyla geçinen insanların aybaşını getiriyorlarsa ona şükrediyorlar ne birikim yapması artık o birikim yapma işi tamamıyla bitti hani bundan 10 yıl önce olsa neyse
Emeklilik için değil ama gelecek için birikim yapıyorum
Zaten sigortalıyım kısmet olursa emekliliği ölmezsek görürüz 😂 geleceğim için evet yatırım yapıyorum. Çünkü hayat ne gösterir bilemezsin Geçen yıl Ağustos ayında 120 metre kare 2+1 bir daire aldım çok şükür 🙏 rabbim isteyen herkese daha iyilerini nasip etsin inşallah 🙏
EİG için teşekkür ederim 🙏🙏
Cevap
11Cevap
Yapmıyorum
Bu ülkede günü kurtarabilene aşk olsun ne birikimi 😄
tabiki hayır biriktirdikce zarar ediyoruz boyle birsey olabilirmi ya 😁
Parası enflasyona bağlı olan bir ülkede para biriktirilmez. Yatırım yapılır ama biriktirilmez.
@MSeyfettinCAN evet o yuzden hayir 😀
Peki yatırımınız var mı? Bizim milletin finansal okur yazarlığı olmadığı için yatırım nedir nasıl yapılır bilmiyoruz. Meselâ 1 saat olmadı bir arkadaşa BES'teki parasının hangi fonlarda olduğunu sordum. Bilmediğini söyledi. Onu iyice öğren paran pul olmasın, dedim. Uğraşamam, dedi. Onun parası sonuçta ne yapayım. 10 yıl sonra parasına baktığı zaman diyecek ki bu BES saçma sapan bir şeymiş. Bu mantıkla bu cahillikle hareket eden çok kişi var.
@MSeyfettinCAN evet var borsada ve geleceğin fonlarinda var birazda bitcoinde
Zamanında bir hevesle ben de biraz coin almıştım. Ama uzun vadeli düşündüğüm için öylece bıraktım. Borsaya ben de girmeyi düşünüyorum. Hisse senetleri fonlar vs. Alacam ama hangisini alayım bir araştırma yapmam lazım. Kulaktan dolma sözlerle iş yapmam ben. Kendim araştırmam lazım.
@MSeyfettinCAN araştır çok paran varsa ev arsa araba almani tavsiye ederim onlari alamiyacaksan borsa fon bak
Evim var aslında. Kredi çeksem bir ev daha alırım ama hem faiz haram diye bulaşmak istemiyorum. Hem de ev fiyatları epey yüksek. Maaşımdan arta kalanlar ile yatırım yapacağım artık.
@MSeyfettinCAN yok elinde hazir olandan bahsediyorum araba ev alabilirsen al yoksa borsa fon bak
Nakitim yok maalesef.
@MSeyfettinCAN o zaman borsa fon dewamke
Aynen.
yazlıgımı aldım emeklikte kacıyorum balıkesire aga :)
Hayır çünkü gelirim yok
Hayır yapamiyorum
birikimmi? o ne?
Hayır harcıyorum
birikim zenginlere mahsustur 😅
Yapıyorum
Hayir
Henüz değil diyelim
Gerek yok
Hayır
hayal
Henüz değil