• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Para & Ekonomi

Bireysel emeklilik ödeyen var mı? Bireysel emeklilik mantıklı mı sizce?

SMeleks
SMeleks Takip Et
Xper 7 Yaş: 36
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Artıları eksileri nedir? Fonsuz bir hesap kullandığınızı düşünerek yorumlarsanız memnun olurum.
Bireysel emeklilik ödeyen var mı? Bireysel emeklilik mantıklı mı sizce?
Nedir Soruları Yorum Soruları Memnuniyet Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Mutlakdeger123
    Mutlakdeger123 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39
    +1 yıl

Bireysel emeklilik sistemi; SGK emekliliği değildir. Özel aracı kurumlar tarafından bireysel tasarruf yapmanızı sağlar. Kimler için gereklidir; finansal okur-yazarlığı olmayan kişiler için, çalışmayan- çalışamayan kişiler için (ev hanımları, freelance çalışanlar... v. s.), yatırım yapmayı bilmeyen kişiler için, para biriktirmeyen/biriktiremeyen kişiseler için, ücreti ya da maaşı düşük olan çalışanlar için (maaşı/ücreti düşük çalışanların emekli maaşı da düşük olacaktır. Bireysel emeklilik bu kişiler için çok mantıklıdır). Yüksek maaş/ücret alanlar zaten yaptırabilir. Zenginleri ve yüksek ücret alanları bu yazının dışında tutalım. Bes yaptırmak bugünkü enflasyon oranlarıyla her ne kadar mantıksız gözükse de uzun vadeli bir yatırım aracı olarak mantıklıdır. Gelelim yatırım stratejijimize; öncelikle minimum 2 tane Bes sözleşmesi yaptırıyoruz ( daha fazla da olabilir) farklı bankalardan ya da kurumlardan istediğiniz sayıda bes yaptırabilirsiniz. 2 ayrı bes sözleşmesi yaptırdık. En düşük bes ödemesi 200 TL civarıdır (20 dolar civarı diyelim). 2 sözleşmeye de bir kaç ödemeye yapıyoruz. 3 ay yapabilirsiniz örnek olarak. Size bağlı yani. Sözleşmenin birini dondurun. Sözleşme pasif olacaktır ama ne zaman tekrar taksit öderseniz tekrar aktif olacaktır. Yani 5 yıl beklediniz tekrar aynı sözleşmeye ödeme yapabilirsiniz. Önemli olan iptal ettirmeyeceksiniz, dondurarakcaksiniz. Paranızı çekmeyeceksiniz. 2. Sözleşmeye de ödeme yapmaya devam edebilirsiniz. İleride acil bir durum olursa 2. Sözleşmeyi iptal edebilirsiniz ve paranızı çekebilirsiniz. 1. Sözleşmeniz hala kullanılabilir durumdadır. Eğer hayatınızda olumsuz bir durum olursa aktif olarak ödediğiniz daha fazla para yaptırdığıniz sözleşmeyi iptal ederek ihtiyaçlarınızı gidebilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki ilk sözleşmeyi neden dondurduk? Aradan yıllar geçti tekrar ödeme karar verdiniz dondurdurduğunuz sözleşme burada işe yarayacaktır. Aradaki farkı ödeyebilirsiniz. %30 devlet katkısını alabilirsiniz. Dediğim gibi küçük miktarlarda ödeyebilirseniz bir kaybınız olmaz, eğer sabrederseniz kazancınız yüksek olur. Ama 5-6 ay ödeyip, iptal edeyim derseniz bulaşmayın hiç. Burada amacınız tüm kazancınızı Bes e yatırmak değildir. 3-5 aylık kahve, çay, sigara, tatlı parasına gelecekte ufak da olsa bir birikim yapmaktır. Bu söylediklerim hiç yatırım yapmayı bilmeyenler için. İşyerinizde zorunlu yaptırılan bes bu konudan bağımsızdır.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Husky
    Husky Takip Et
    Yoda Yaş: 52 , eic 74%
    +1 yıl

Bireysel emeklilik sisteminin uygulandığı 2004 yılında bu sisteme dahil oldum ve hala ödüyorum.

Bu sisteme sosyal güvenlik kurumları gibi emeklilik sistemi olarak bakmamak lazım. Bir nevi birikim, tasarruf yapma sistemi diyebiliriz.

En önemli avantajı; prim tutarının %25'i kadar devlet katkı payı ödenmesidir. Ancak bu paradan faydalanmak için sistemdeň emekli olmayı beklemek gerekiyor. Erken ayrılmalarda sistemde kalış süresine göre kesinti yapılıyor.

Büyük kazançlar beklememek gerekiyor. Şirketlerin açıkladığı yıllık getiri oranları %10-15 civarı. Tabii bunda birikimlerin hangi fonlara yatırıldığı önemli.

Genel olarak değerlendirildiğinde birikim yapmak için iyi bir yöntem. Acil ihtiyacınız olduğunda kenarda birikmiş paranız oluyor.

1
    0 Yorumla
  • ipekyolu
    ipekyolu Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 45%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 644 cevap paylaştı.

Ben paramı kimsenin zaptetmesini istemediğim için bana mantıklı gelmiyor..
    Kendi yatırım kararlarımı verecek durumdayım..
    Paramı istediğim zaman yatırırım, istediğim zaman çekerim.. Öyle "her ay şu kadar yatıracaksın" yok "bilmemkaç seneden önce alamazsın" falan ben gelemem öyle saçmalıklara..
    Geçen yıl birikmişim vardı, mevduattaydı, bankacılar bireysel emeklilik diye başımın etini yediler.. geçen yılın kasım ayında hepsini çektim ve 250 bine daire aldım.. Bu yıl aynı binadan benzer bir daire 35 bin lira.
    Yani bir yılda evin değer artışından 100 milyar + 15 bin lira kira = 115 bin TL kardayım..
    Hangi bireysel emeklilik bana bunu verebilir?
    Onlar yatırdığım miktarı bile vermemek için kırk takla atarlar.. Boşversene..

3
    5 Yorumla
    • ipekyolu
      ipekyolu
      +1 yıl

35 demişim 350 olacak

Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

olsun tesekkurler yorumun ıçın

Yorumla
    • ipekyolu
      ipekyolu
      +1 yıl

En iyi seçtiğin için teşekkürler.. :)
      Ben hisse. net sitesinde takılırım bazen.. Orada bes hakkında gördüğüm çarpıcı bir yazıyı aşağıya yapıştırıyorum.. biraz daha fikir vermek açısından..
      ----------------------------------------------------------
      "Çoğu eksi getirmiş. En garantili devlet tahvili hazine bonosudur diye baktım. Epey şaşırdım. Zira 1 yıllık devlet tahvili BES getirisi %25 devlet katkısı dahil %2.02 (yüzde iki!!!). Bu para %2.02 ile devlete mi verilmiş yoksa devlet kağıtlarının faizi yükselmesin diye devlet lehine zarar göz önüne alınarak trade edilip %2 getiriye mi çekilmiş. Böyle birşey hep aklımdaydı ama kanıt arıyordum. Yani devlet verdiği bu %25 i misliyle geri alabilir diye düşünüyordum. Finans uzmanı arkadaşlar bu konuda yorum yapabilirler mi?

Yani devlet %25 katkı verip (takribi yıllık 2-3 milyar TL) hazine bonosunu %2 ye mi getiriyor ya da burada fiktif olarak serbest piyasa ekonomisine aykırı olarak bir hülle mi oluşuyor?"

Yorumla
    • ipekyolu
      ipekyolu
      +1 yıl

ALINTININ DEVAMI
      --------------------------------------------------
      Yani parayı direk devlet tahviline koysa zaten %10 getirecekti neden birhayli yüklü olan bu meblağ devlet tahvilinde %2.02 ile nemalandırılmış. ? Böyle bir durumda verilen desteğin misliyle geri alınması ve birikimlerin enflasyona ezdirilmesi sözkonusu değil mi? Ben sizin paranızı alsam ve desem ki mevduatınızı %2 ile değerlendirdim. Piyasa faizi %12 idi ama ben devlete verdiğim parayı %2.02 ile değerlendirdim , bu sene böyle oldu , bu ne demek? Zira rasgele trade edilse bile yıllık %10.5 olan sabit getirili bir enstruman nasıl %2.02 ye getirilebilir?

Yorumla
    • ipekyolu
      ipekyolu
      +1 yıl

ALINTININ DEVAMI
      ----------------------------------------------------------
      Bu durum gerçekten böyleyse bu bir çeşit soygun bana göre... Bu derece basiretsizlik olur mu, millet sokakta mı buluyor parayı?

Bende de BES yok, ama durum gerçekten böyleyse ben bile sinir oldum... Devlet tahvili bile %10. XX'lerdeyken %2'de ne demek?

Yorumla
  • romantic_young_man
    romantic_young_man Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 33%
    +1 yıl

Ben kendi kendime ölçtüm biçtim. Bana hiç hiç mantıklı gelmedi. Enflasyonu düşünüyorum. Bundan 30-40 sene sonra bugün yatırmış olduğum paranın bir değeri kalmamış olacak. Ha nasıl olur. 56 yaşına 10 yıl falan kalmış olur. Yüksek taksitlerle bu 10 yıl parayı yatırırsın. Devlet desteğini ve kârını alırsın. Ondan 56 yaşına basar basmaz da toplu paranı alırsın. Uzun süreli yatırmak hiç mantıklı gelmiyor.

0
    3 Yorumla
    • romantic_young_man
      romantic_young_man
      +1 yıl

Bes bankaların bir oyunu gibi geliyor bana...

Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

mantıklı bir yaklaşım

Yorumla
    • romantic_young_man
      romantic_young_man
      +1 yıl

Ali Tezel'in bu röportajını okursanız en doğru cevapları bulabilirsiniz...
      ekonomi.haber7.com/.../511767-ali-tezel-bireysel-emeklilik-aldatmaca

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

38

Cevap

• tepkiliinsan
    tepkiliinsan Takip Et
    Bilge Yaş: 37
    +1 yıl

paranı kontrol etmeyi bilmiyorsan ve devlet desteğinide düşünürsen ve on yıldan önce çıkmayacaksan mantıklı. daha fazla para kazanacağın yöntemler yok mu? var. fakat borsadır, hisse senedidir ve bunlardan anlamıyorsan temel düzeyde parası az bir yatırımcının yapacağı en iyi iş ya bestir ya da altına bağlamak. şimdi yatırıp 1-2 yılda cıkmayı düşünürsen hiç başlama fakat uzun vadede param kenarda briksin hemde üstüne koysun biraz dersen sorun olmaz. kaldı ki ben ayda 200 tl bağladım. zaten o parayı oraya vermesem sağa sola cok rahat harcayacağım ;)

2
    1 Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

Teşekkürler açıklayıcı yorum için bende aynı şekilde düşünüyorum

Yorumla
  • espors
    espors Takip Et
    Yoda Yaş: 43
    +1 yıl

+/- bir tarafa şöyle düşün 10 yıl sonra ve ya 56 yaşına kadar her ay 100 TL harcadın 25 TL de devlet senin için harcadı 10 yıl sonra veya 56 yaşında yatırdığın parayı o günün değerinde (toplu para olarak istersen) geri alıyorsun alacağın evi peşinatı ya da alacağın arabanın peşinatı buradan karşılamış oluyorsun. Geri alacağın para yatırdığın paranın nasıl değerlendiğine göre değişiklik gösterecek.
    3 yılda vazgeçersen devletin yatırdığı 25 TL (yani %25 devlet getirisi) sıfırlanıyor. kendi yatırdığın paranın getirsinin üzeinden kesilen vergi kesintisi yüksek. 3 Yıldan sonra çıkınca Yine devlet katkısnını bir bölümünü alıyorsun Kendi paranın vergi kesintisi biraz daha azalıyor. Bu 56 yaşına kadar azalarak devam ediyor Ancak 56 yaşında 25 TL`nin tamamını alıyorsun vergi kesintisi de iyice düşüyor

2
    4 Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

Bana acıkcası 10yıl mantıklı geldı

Yorumla
    • espors
      espors
      +1 yıl

evet 10 yıl sonra evli olduğunuz varsaymıyla çocuğunuz okul parası olabilir ya da arabanızı yenilemeye karar verdiğinizde eski arabanın üzerine koyacağınız fark artanıyla da eskiyen mobilyalar yenilenebilir :)

Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

Evet ıyı grunuyor:) sagolun yorum ıçın

Yorumla
    • espors
      espors
      +1 yıl

rica ederim. :)

Yorumla
  • AutoCad2007
    AutoCad2007 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 45%
    +1 yıl

bireysel emeklilik sadece bir kandırmadır öyle olmasa bankalar gelin emekli edelim diye bağırmaz

bu konuda Ali Tezel'in yorumlarını okursan eminim BES düşünmezsin.

3
    3 Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

okudum ama yinede bana çok mantıksız gelmedi bes fikri

Yorumla
    • AutoCad2007
      AutoCad2007
      +1 yıl

56 yaşına kadar para ödeyeceksin o zaman geldiğinde birikimlerin çok küçük bir mebla olmuş olacak.
      sonra paranı alırken minicik taksitlere bölecekler. adamlar istiyor ki 95 yasına kadar bu parayı sana geri verelim (daha küçük taksite bölelim hem daha erken ölürsen kar edelim diye)

Yorumla
    • AutoCad2007
      AutoCad2007
      +1 yıl

bu arada %25 devlet katkısı olayı da biraz abartılıyor onun düşük bir sınırı var

Yorumla
  • yaz_kızım
    yaz_kızım Takip Et
    Yoda Yaş: 51
    +1 yıl

Bana hiç mantıklı gelmiyor. Onlar gelecekteki maaş hesabını bugünün fon, faiz, döviz vs. artış ortalamalarına göre yapıyorlar. Sana asla garanti para sunmuyorlar. Yani 15-20 sene sonra bugün öngördükleriyle hiç alakasız bir maaş bağlayabilirler, hiçbir şey de yapamazsın.
    Onun yerine o kadar parayı kenara atıp kendi yatırımını kendin yapman daha iyi.
    BES'in tek avantajı devletin de %25 gibi bir katkıda bulunması. Ama ileride o para da ne olur bilinmez.

1
    0 Yorumla
  • Berti53
    Berti53 Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 461 cevap paylaştı.

ben her ay 250 tl ödüyorum 2007 yılında teknosada çalışırken bir arkadaşı tavsiye etti giriş ücretsizdi neyse bir ay ödedi sonra dondurdum şimdi 3 senedir her ay 250 tl kredi kartımdan çekiliyor amacım sigaaya para vermyorum ormal ortalam bir aylık sigara parası bireysel emeklliğe ödemek bence ufak bir yatırım benim için 10 sene sonra ciddi bir para geri alıcam

1
    0 Yorumla
  • Hugger
    Hugger Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39
    +1 yıl

Valla ben küçük bir miktar ile ödüyorum. Farkında bilemediğim ödediğimin. Ve bugün baktığım Zaman iyi bir meblağ biriktiğini gördüm. Güzel odu bence ödemeye de devam ediyorum

1
    0 Yorumla
  • umtakblt
    umtakblt Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Hi. bir mantığı yok senden aylık 150 tl parayı alıyolar 60 yaşından sonra o yatırdığın paraları taksit taksit sana geri veriyolar.. Ne kadar para yatırdıysan geri o kadar para veriyorlar işte.

3
    4 Yorumla
    • testie
      testie
      +1 yıl

Paranı tek seferde alabiliyorsun devlet katkı payı + fon getirisi var 5 yılda 9.000tl yatırdım şu an 12.000tl var devlet katkısı ve fon geliri ile

Yorumla
    • umtakblt
      umtakblt
      +1 yıl

@testie vermiyolar.

Yorumla
    • testie
      testie
      +1 yıl

avivasaya yatırıyorum 5 yıldır sözleşmemde mevcut parayı tek seferde alabiliyorum

Yorumla
    • umtakblt
      umtakblt
      +1 yıl

@testie garanti bankası vermiyor. En rezil dolandırıcı banka..

Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 5,3b cevap paylaştı.

Özel sektör maalesef skmediği eşeğe su vermiyor. Bence zarar edebilirsin. Zira türkiyede tüketici devlet tarafından yeterince korunmuyor. Hatta direkt devletin istismarını yaşıyoruz.

0
    0 Yorumla
  • mMaxcodeRİMm
    mMaxcodeRİMm Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 814 cevap paylaştı.

Ödüyodum baktım öde öde bitmio bir düğümde ben attım :)

1
    0 Yorumla
  • pentagramm35
    pentagramm35 Takip Et
    Bilge Yaş: 40
    +1 yıl

2 tane odüyorum biri 8.5 senedir
    Digeri 7 senedir. Düzenli gelirin varsa kesinlikle. tavsiye ederim

1
    0 Yorumla
  • scare
    scare Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 3,5b cevap paylaştı.

ödüyorum mantıklı değil ama ailem istediği için.. onun yerine git arsa al taksidini öde ne kadar kara geçersin

1
    0 Yorumla
  • simulation
    simulation Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

Bence o parayı kendin biriktir faize at ve belli bir birikimden sonra faiz geliri zaten emekli maaşını bulur paraya sikisirsan da alırsın bireyselden çıkayım desen baya bir kesintisi var.

1
    0 Yorumla
  • wetalking95
    wetalking95 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Bankaya yatır 3 aylık faizle işlesin dursun 3 ayda bir para ilave edip faiz yenilersin en kötü ihtimal 3 ay sonra çekersin :)

1
    2 Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

Faıze karsıyım

Yorumla
    • wetalking95
      wetalking95
      +1 yıl

katılım bankasına yatır kar zarar ortaklığıyla ilgili diyanetten günah değil onaylı :)

Yorumla
  • münzeviçığlık
    münzeviçığlık Takip Et
    Yoda Yaş: 50
    +1 yıl

Bireysel emekliliği sadece para biriktirme mantığı ile bak derim, maaş almak ümidi ile değil.

1
    0 Yorumla
  • NeHaldeyiz
    NeHaldeyiz Takip Et
    +1 yıl

Kesinlikle bir artıdır. İşe girdiğinde yapacağın ilk iş olmalı bence.

1
    0 Yorumla
  • isimyok59
    isimyok59 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34 , eic 38%
    +1 yıl

bence var annem ödüyor 10 yıl ödedikten sonra toplu 60bin tl alıyorsun :)

0
    0 Yorumla
  • MythArroow
    MythArroow Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Evet, oldukça mantıklı. Hele ki ufak yaşlardan başlandığında ilerisi için ek gelir sağlıyor.

1
    0 Yorumla
  • ManiacArmy
    ManiacArmy Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 34%
    +1 yıl

Yok ödemıyorum altın gününe gırıyorum =)

1
    4 Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

bak o da iyi geleneksel:))

Yorumla
    • ManiacArmy
      ManiacArmy
      +1 yıl

Aynen ama bıreysel emeklılıkte çok cazıp bır fıkır
      Süreklı çalışıp çalışmamak konusunda kararsızım yoksa hemen başlatırım

Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

bende mantıklı buluyorum

Yorumla
    • ManiacArmy
      ManiacArmy
      +1 yıl

Öyleyse başla hemen =)

Yorumla
  • evlierkek38
    evlierkek38 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

bana bankacı bir abla çok ısrar etti 56 yaşına kadar yatırıcan dedi sonra %100 devlet katkısıyla ister tek hamlede ister maaş gb kullanabilirsin dedi ama kafama yatmadı neticede banka bu güvenilmez

0
    0 Yorumla
  • first_class_aviator
    first_class_aviator Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

Gayet mantıklı bence. Ben ödüyorum. Hem kendim için hem annem için.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

saçmalık kesinlikle. onu yapıcgma her ay kenara 200 tl koyarım faize atarım. istedğim zmanda paramı çekebilirim. bu fikir daha mantıklı.50 yaşında belki giricen tırın altına ölücen nerden biliosn 60/70 ekadar yaşıycgnı ya

0
    2 Yorumla
    • testie
      testie
      +1 yıl

devlet katı payı ve fon gelirini göz önüne alırsan çokta mantıklı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sadece 25 tl... farkindamisin

Yorumla
  • bachelor
    bachelor Takip Et
    Yoda Yaş: 40
    +1 yıl

ben iki yıldır ödüyorum. iyi bir yatırım yüzde 25 devlet desteği.

1
    0 Yorumla
  • mertbkl
    mertbkl Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

Türkiye'de çok güven vermiyor bence ya. Yarın ne olacağı belli değil, o kadar uzun zaman dokunmadan para atamam.

0
    0 Yorumla
  • Kanks3453
    Kanks3453 Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

Valla hıc bılmıyorum ama babam annem ıcın oduyo kanks

0
    0 Yorumla
  • Problemyok
    Problemyok Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl

Var ve mantıklı. Devlet katkısı ile çok iyi oluyor

2
    0 Yorumla
  • PysKoTeRaPi
    PysKoTeRaPi Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

Parayi harcayacak yer mi bulamiyosun ya ☺️☺️

1
    0 Yorumla
  • BAŞINIZDA_BİR_BÜYÜK
    BAŞINIZDA_BİR_BÜYÜK Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43
    +1 yıl

Caiz değil. ilgilenenlere duyrulur

1
    4 Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

fonsuz yazmıştım detaya:)

Yorumla
    • BAŞINIZDA_BİR_BÜYÜK
      BAŞINIZDA_BİR_BÜYÜK
      +1 yıl

Fonsuz olması neyi değiştirirki? Benim bilmediğim bir şey varsa anlat lütfen bilgilenmiş olurum hem bilmeyen diğer arkadaşlar da öğrenir.
      Faizle iştigal eden kurumlar çalıştırıyor bu sistemi, diyeceksin ki katılım bankalar ıda var bu işin içinde.
      Ama hepsinde akit ile ilgili sıkıntı aynı yani net olarak bir akit yapılamıyor hanefi fıkhını ararştırdığımızda konuyla alakalı ince detaylara ulaşabiliriz

Yorumla
    • SMeleks
      SMeleks
      +1 yıl

Yok anlıyorum demek ıstedıgınızı fakat soyle bır soru gelıyor aklıma calısıtıgımız ıs yerlerı maasımızı bu bankalardan oduyor yıne ışletılen bır pradan hakkımızı akıyoruz dıyanete danısmıstım ve hakkımız olan bır para bakıs acısıyla gormem gerektıgını yygun oldugunu soyledıler bu mevzudada altın fonu veya vadesız tl hesabı gıbı fonlarda paramı saklarsam paranın degerlenme durumu sadece altın artısına gore olacagını ve faıze gırılmeyecegı kanısındayım yınede yırumunuz ıcın tesekkur ederım oldukca onemlı bır konu

Yorumla
    • BAŞINIZDA_BİR_BÜYÜK
      BAŞINIZDA_BİR_BÜYÜK
      +1 yıl

Altın fonu da caiz değil
      Ancak bankaya gidip parayı verip altını eline aldıktan sonra al bunu kasada sakla dersen ok

Yorumla
  • bamy21
    bamy21 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 39
    +1 yıl

mantığı yok o yaşı zaten çoğumuz görmeyecez :D

0
    0 Yorumla
  • mcandemir
    mcandemir Takip Et
    Bilge Yaş: 41
    +1 yıl

evet ödüyorum. %25 devlet katkısı da var.

0
    0 Yorumla
  • ares_
    ares_ Takip Et
    Yoda Yaş: 44
    +1 yıl

zararı yok

1
    0 Yorumla
  • hyberrius
    hyberrius Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

o kadar mı ümidi kestin

0
    0 Yorumla
  • Erkek_Barbie
    Erkek_Barbie Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

2 gun önce anneme actik

0
    0 Yorumla
  • ertmm
    ertmm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Mantikli degill bencee

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Mantıklı

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

ödüyorum mantıklı değil

0
    0 Yorumla
  • cankall
    cankall Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl

ödemiyorum

0
    0 Yorumla
  • YüceMajeste
    YüceMajeste Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

çok mantıklı

0
    0 Yorumla
  • eyribişfarik
    eyribişfarik Takip Et
    Bilge Yaş: 40
    +1 yıl

parası olana evet.

0
    0 Yorumla
  • Unknowvn
    Unknowvn Takip Et
    +1 yıl

Aptallık

0
    0 Yorumla
  • Gizoooooo
    Gizoooooo Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı.

mantıklı

0
    0 Yorumla
  • UnhappyKing
    UnhappyKing Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 302 cevap paylaştı.

vardır elbet

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

mantıklııı

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Bireysel emeklilik ödeyen var mı? Bireysel emeklilik mantıklı mı sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bireysel emeklilik mantıklı mı sizce? 6 cevap verildi
Sizce bireysel emeklilik mantıklı mı? 4 cevap verildi
Bireysel emeklilik mantıklı mı? 7 cevap verildi
Bireysel emeklilik olayı mantıklı mı sizce? 5 cevap verildi
Bireysel emeklilik kârlı bir durum mu? 3 cevap verildi
Bireysel emeklilik ile ilgili soru? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Daha önce yalnız kalmamak için yanlış yerlerde bulundunuz mu?
  • Aileniz size ne sıklıkla, ne kadar para veriyor?
  • Deli misin, akıllı mı?
  • Sağlığına özen gösteriyor musun?
  • Aşk kime yakışır?
  • Evde ya da iş yerinde su arıtıcısı kullanan var mı?
  • Hayatında deniz gibi huzurlu hissettiren neyin var?
  • Gececi tayfa geceye bir şarkı bırakalım mı?
  • Biriyle evlenebilmeniz için hangi özelliklere sahip olması gerekir?
  • Kadınlar neden kahve sunumunu sever?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨