Günümüzde neyin önemli olduğunu bilebilmek, öncelikleri belirleyebilmek giderek imkansızlaşıyor. Bunun cevabı kimine göre iş hayatında yükselen bir kariyer ya da spor ile geçirilen sağlıklı bir hayat, kimine göre aile, para hatta yalnızlık..

Günümüzde neyin önemli olduğunu bilebilmek, öncelikleri belirleyebilmek giderek imkansızlaşıyor. Bunun cevabı kimine göre iş hayatında yükselen bir kariyer ya da spor ile geçirilen sağlıklı bir hayat, kimine göre aile, para hatta yalnızlık..

Bu, bir süredir kafamı meşgul eden bir konu ve bu denklemde göründüğünden daha fazlası olduğunu fark etmeye başladım.
Hayatımın ilk yıllarında, paranın nihai mutluluk ve motivasyon kaynağı olduğu fikrine takılıp kalmıştım. Bol miktarda servete sahip olmanın tüm sorunlarımı çözeceğine, bana tasasız bir yaşam bahşedeceğine ve kısıtlamalar olmaksızın tutkularımın peşinden gitmeme olanak sağlayacağına inandım. Ancak hayatın benim için farklı planları vardı ve bir dizi deneyimle yavaş yavaş daha incelikli bir gerçeği keşfettim.
Para, hayatımızda inkar edilemez bir şekilde çok önemli bir rol oynar, bize bir güvenlik duygusu sağlar ve temel ihtiyaçlarımızı karşılar. Hatta başka türlü ulaşılamayacak heyecan verici fırsatlara ve deneyimlere kapı açabilir. Finansal istikrarın önemini ve getirdiği kolaylığı inkar etmeyeceğim.
Bununla birlikte, daha fazla servet biriktirdikçe, getirdiği ilk mutluluk ve motivasyon patlamasının sonunda kaybolduğunu fark ettim. Maddi varlıkların yeniliği etkisini yitirdi ve kendimi daha derin bir şeyin, paranın satın alamayacağı bir şeyin özlemini çekerken buldum.
Gerçek mutluluğun yalnızca finansal başarıya bağlı olmadığını fark ettim. Beslediğimiz ilişkilerden, değer verdiğimiz deneyimlerden ve hayatımızda bulduğumuz amaçtan kaynaklanır. Sevdiklerimizle bağlantı kurmanın, tutkularımızın peşinden gitmenin ve dünya üzerinde olumlu bir etki yaratmanın sevinci, paranın sınırlarını aşar.
İç gözlem yoluyla, kalıcı motivasyon ve mutluluk bulmanın hassas bir denge gerektirdiğini anladım. Para güçlü bir araç olabilir, ancak hayatımızdaki tek itici güç olmamalıdır. Anlamlı ilişkiler geliştirmek, kişisel gelişimi sürdürmek ve kendimizden daha büyük bir şeye katkıda bulunmak, tatmin edici bir yaşam tarifinde eşit derecede önemli bileşenlerdir.
Para tek başına mutluluk getirmez ama paranın satın alacakları insanı mutlu eder mesela para sayesinde daha sağlıklı hayatınız olur daha az stres yaşarsınız bununla birlikte mesela tatile gitmek isterseniz gidersiniz istediğiniz her şeyi ya da çoğu şeyi satın alırsınız veya sevgili eş bulursunuz bunlarda para olmadan yapılması mümkün olmayan şeyler yani doğrudan mutlu etmese bile bence dolaylı yoldan para insanı mutlu ediyor etmez diyenler de şimdiye kadar yüksek para görmemiş kişilerdir bence
Kapitalizm dünyasında yaşıyoruz artık para herşeyi satın alır. Mutluluk, motivasyon ne lazımsa parayla olur
Teşekkür ederim ☺️🙏🏻
Genel olarak motive eder
Cevap
17Cevap
Hayır sadece kendine güven sağlar para ile mutluluklar hep kısa sürer mesela paralı biriysen çevrende çok güzel kızlar olur ama besledikleri sana olan aşk değil parana olan aşktır...
‘’Para sadece isteklerini heveslerini satın alır’’ bunlarla mutlu olan biriysen mutlusundur hem de olukça ama her şeye sahip olan insanlar kendi iç dünyasında paranın mutluluk getirmediğini çünkü para ile mutluluğunu satın alamadıklarını ifade etmekte ve benim benimsediğim bir sözdür;
Tanrım, bir gün bütün insanlara istedikleri kadar para ver ki, asıl ihtiyaçlarının o olmadığını anlayabilsinler,
Heveslerin geçici anlık gülmelerin ise fiyatsız olduğunun bir gün anlaşılması dileğimle…
Zaten mutluluk neydi anlıktı anlarda kalın.
Para yalnızca geçici mutluluklar sağlar. Fakat sonsuz değil. Çok paran olup, hiç mutlu olmayan insanlarda gördüm.
Onca malın mülkün olsa neye yarar sağlığın sıhatin huzurun yoksa eğer! Anlık alırsın evet ama oda geçici olur tek başına para asla yeterli olmaz
Yapılan araştırmalara göre para bir seviyeye kadar motive ediyor. Bir seviyeden sonra ise yaramıyor
Hayır sadece imkanlara sahip olmak biraz daha rahatlık sağlar ama asla tam anlamıyla tatmin sağlamaz. Keyifli günler..
para her şey değil ama her şey için en kuvvetli araç
Para tek başına motivasyon ya da mutluluk getirmez bence
Tek başına sağlamaz. sevdiklerim Yoksa onlarla paylaşmıyorsam bir anlamı yok
Ne kadar parası olursa olsun insan özünün değerini bilmezse gerçek mutluluğun tadına varamaz
paran olunca, istediğin her şeyi almak mutluluk getirir ya da yapmak. geçici bir mutluluk..
Para tek başına sağlamaz ancak o olmadan da mutluluk söz konusu olmaz..
Para amaç değil araç olmalı bence ama paranın kendisi mutluluğu satın alabilir diye düşünüyorum. Her şeyi yapabilirsin, insanların gözündeki değerin artar, özsaygın artar
Tabiki getirmez, çok paran olsa bile huzur ve sağlığın yoksa kiminle yiyeceksin o paraları. Sadece herkes hakettiğini kazanmalı o ayrı :( iç huzur hepsinden önemli :)
Hayır para tek başına mutluluk getırmez. Rahatlık evet ama mutluluk hayır
evet tabiki sağlar para her şeyi satın alır mutluluğu dahil
getirmedi getirmeyecek
sağlamaz, fakat kapı açar girmesini bilene.
insanda para aşkı para tutkusu varsa evet
Tek başına para hiçbir önem arz etmiyor kardeş.
Tek başına sağlamaz.
Harcamasini bilene sağlar.
Hayır
Günlük hayatımızdaki çoğu problemi çözer
Hayır
Evet
Sağlar
Getirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?