Bu paylaşıma destek de geldi, ağır bir şekilde karşı çıkan da. Peki sizce öğretmen maaşı 30 bin TL mi olmalı?

Bu paylaşıma destek de geldi, ağır bir şekilde karşı çıkan da. Peki sizce öğretmen maaşı 30 bin TL mi olmalı?

Yok 1 milyon olsun.
17 yıllık eğitim hayatım boyunca gördüğüm manzara şu. Asgari ücret bile fazla.
Yarı yıl tatili + 3 ay yaz tatili + hafta sonları.
Eğitime gelirsek eğitim yok açıyor kitaptan okuyor o da ders anlatmak isterse eğer sözde öğretiyorlar kitaba baka baka herkes okur. Önemli olan senin anlatman öğretmen. İlkokulda gördüğüm ingilizceyi lisede ve üniversite de de aynı seviyede gördüm hani hiç üstüne koyma yoktu.
17 yıllık eğitim geçmişi biri olarak söylemem lazım ki şimdi ki aklım olsa en fazla 3. sınıfa kadar okurdum. Alfabe ve kelimeler dışında bir şey öğrenmedim pek sadece ezberletildi eğitim görmedik.
Başka örnekler verelim sözde yasak ama şikayet ettiğimizde bir şey olmuyor el mahkum devlet okuluna da olsa kayıt için para vermek zorunda kalıyorduk ve bir bakıyoruz okullar açılınca bir kaç hafta sonra öğretmenler müdürler arabalarını yenilemişler bizim paralarla. Bide her ay ayrıca para isteniyor neymiş elektrik su parasıymış devlet okulu yalnız.
Asıl eğitim aileden gelir fakat normal hani coğrafya kimya vb. ders eğitimi öğretmenden gelir ee öğretmenlerin %99 u da vasat derecede olduğu için niye çok para verilsin bide bir çok tatil yapıyorlar.
İşini gerçekten hakkıyla iyi şekilde yapan öğretmen var mı? Var vardır elbette o da anca 1000 öğretmenden 1 tanesi çıkar. İşte o 1 öğretmene bırakın 30 u 100 bin bile verilir.
Geri kalan 999 öğretmene taş çatlasın 2-3 bin lira verilmeli.
Ya tamam ekonomik kriz var onları da anlıyorum mesela ücretli öğretmenler sözleşmeli öğretmenler bunları hak veriyorum da yani kadrolu öğretmenler de bir yerde konuşmasın ya gerçekten yani yılın çoğu zamanı tatil yapıyorlar bizim ayna apartmanda oturduğumuz öğretmen var 2 tane bir duyuyorum köye gitmiş Bir duyuyorum evine gelmiş kadın durmadan geziyor yani ondan sonra da çalışıyoruz diyorlar laf söylediğin zaman da bozuluyorlar
Olmalı tabii ki hatta daha fazla olmalı.
Bir eğitimci nasıl geçineceğini düşünerek kaliteli eğitim veremez.
Gençliği yetiştiren insanların kendilerine vakit ayırması ve geliştirmesi şarttır bununda ancak belli bir refah seviyesinde yapabilirler.
Bir öğretmen şu an o kadar almıyor öğretmen maaşları ek ders ücreti ile birlikte şu an ortalama 15 bin ve 20 bin arasında değişkenlik gösteriyor haaa olursa çok iyi olurda... olmalı bence ya öğretmenler eğitimci emektarlardır...
Yeni başlayan 12 bin küsür alıyor
çoğu öğretmen maaş karşılığını doldurmuyor ek dersi sayma bence
Cevap
30Cevap
Bence olabilir yani öğretmenlik zor bir meslek ayrıca bu ülkede zaten 10 bin bile para değil bu yüzden de olabilir. kolay değil çünkü öğretmenlik.
Öğretmen 30 alıyorsa hemşirenin 40 alması lazım biz de yaz tatili de yok 3 ay bayram da yok seyran da yok deprem olur gideriz covid olur gideriz gecen yok gunduzun yok sinir stres 24 saat hastane ortamı bunlar kolay şeyler değil neyle karşılaşacağını bilememe mobbing değersizlik duygusu tükenmişlik hepsi var hasta ile ayrı uğraş hasta yakını ile ayrı uğraş doktor ile kendi meslektasin ile ayrı uğraş sekreteri güvenliği hepsi ayri
Peki sen öğretmenler olmasa icra ettiğin mesleği öğrenip dilomanı alabilirmisin? Kaldı ki çok az öğretmen artık 15-20.000 arası maaş alıyor kalanları girdikleri ders saatine göre maaş alıyor çoğu öğretmende sözleşmeli olup asgari ücret alıyor
senin mantığınla o zaman senin 10,000₺ civarı alman lazım değil mi?
Bakın ben öğretmen asgari alsın demiyorim ya da öğretmenler az alsın demedim öğretmenlik de çok özel ve değerli bir meslek ve hakedilen ücreti almalı lakin hemsirelikte zihnen yoruldugun kadar bedenen de yoruluyorsun bu da bir gerçek ki üstelik uyku saatlerin de de çalışıyorsun ve tatil yaptığın zamanlar çok az bunun bir farkı olmali diyorum
Eğitim kalitesi diyenler önce kendi ailesine baksın. Eğitim ailede başlar. Boşuna değil "Ağaç yaş iken eğilir." atasözü. Ailesinin eğitemediği onca kişinin psikolojisine hitap etmeye çalışan tüm gün boyunca öğretmenler oluyor. Yerse gelsinler de kendileri anlatsın tüm gün boyunca.
Eğitim kalitesi düştü denildiğinde öğretmenler için denmiyor eğitim sisteminden bahsediliyor her sene müfredat değişiyor öğretmenlerin yetkileri elinden alınıyor ilkokul cocuğuna öğretmen bir şey yaptıramaz hale getirildi müfredat değişiklikleri ile.
Okulllarda ücretsiz kitap veriyoruz diye övünenler varken okullarda neredeyse eğitimlerin tamamen yardımcı kitaplardan verildiğinden bihaber
öğretmenler yılda 8 ay çalışıyor onu da haftada 4 gün ve maksimum 8.30 15.00 falan şeklinde. asgari ücret almadıklarına dua etsinler. branşların %90ı sıfır kalifiye gerektiriyor ortalama bi üniversite mezunu bugün öğretmen olsa en az 7 8 branşı yapar
artık saçmalamasınlar öğretmenlerde zaten yarım gün işe gidiyorsun ve 3 ay tatilin var ve hakkıyla zaten kimse yapmiyor bence öğretmen maaşı işçi maaşından biraz fazla olursa yeterlidir. adil olmak lazım
Yarım gün mü? Biz, geçen yıl stajda boşuna mı tüm gün ders anlattık? 😅😅
Dediğin gibi yarım gün çalışmadığım da bir gerçek. 😂😂İşte bilmeden konuşmak bu oluyor.
Kendimle çeliştiğim yer neresi? Tüm gün boyunca ders anlatmam mı? 😅
Yarım gün gidiyor diyen sen değil miydin? 🙄😂
zaten yarım gün işe gidiyorsun diyen bendim zaten 😅
30 değil de 20 üstü olmalı eşitlik açısından. Bir öğretmen olarak yazıyorum bunu. Ancak ekonomik açıdan iyi durumda olsak ülkece ancak öyke 30 düşünülebilir.
Ekonomik durumdan iyi durumda olsaydık ögretmen maaşları 5 6 bin olup şimdiki 30dan 5 6 bin daha kıymetli olurdu.
Çok öğretmen tanıdığım var. Ve öğretmenlerin %95'i o kadar para seviyor ki anlatamam onlara 50 binde verseniz beğenmezler
Asgari ücret artacağına nitelikli eleman maaşı artsın.
Herşeyden önce gelir eşitsizliği olmaması lazım. Yoksa başka sorunlar ortaya çıkıyor bu ülkeye avrupa sistemi getirilmesi lazım.
Öğretmeni felan yok bu işin gelir eştsizliği olan bir ülkede başka sorunlara sebebiyet veriyor. Avrupa sistemine geçilmesi lazım.
Tabiki olmalı bu tartışmaya açık bir konu değil. Eğiticilere 30 bin bile az bana kalırsa. 30 nedir ya..
Vermeden almak allaha mahsus. Bir okulda 10 öğretmenin 2'sini ancak parmakla gösteriyorlar. O 2si alsın o paraları ama hak etmeyen değil
Aslına bakarsanız enfilasyon diye bişey yok
Yönetim zafiyeti var
Yani yaklaşan ödemeler yüzünden portakal orada kal durumu yaşanıyor
Önce eğitiim kalitesi düzelsin sonra öğretmen maaş istesin slayttan okuyup ders anlatmakla kitaptan bakıp öğrenciye sunmakla öğretmen olunmuyor.
Kıdemli hemşireler döner sermaye ile 20 bin aldığına göre. Öğretmenlerde ek ders ücretleri dahil olabilir
öğretmenlerin o 15-20.000₺ alma sebebleri ne sanıyosun ki :) ek dersler döner sermaye ve kalem evrak kağıt giderleri olarak o kadar maaş alıyorlar.
Ama artık çoğu öğretmen sözleşmeli düşük maaşla çalışıyor asgari ücrete çalışan o kadar çok öğretmen var ki ama maalesef bunun bilincinde olan yok
Maaşlara zam gelmesi daha kötü yapıyor ekonomiyi. Enflasyonun durması lazım.
Maaş 30 da olsa, 100 de olsa enflaston durmadıkça faydasız.
Yoksulluk sınırı 39 bin 652 TL öğretmen yani bildiklerimizi öğrendiklerimiz başka yazacak bir şey bulamadım
Artık bu memleketteki düşünce yapım; ben işimi gördüğüm sürece kalanlar ücretsiz bile çalıştırılabilir
Tamam emekleri okey de 30k? Yaz tatilleri var Bilmem ne biraz uçuk
Ögretmenim zor meslek devlet okullarinda dahada zor bu meslegi icra etmek
Kolej nasıl
İsterler ama vermezler o kadar zam olmuyor işte imkanlar sınırlı bütçe sınırlı ekonomi malum iflas etti işten çıkarması var işsiz olanı atanamayanı var var oğlu var.
Temmuz ve Ağustos aylarında yarı maaş olmak şartıyla onaylıyorum.
Artık bişeler artmasın bence paranın tekrar bir değeri olmalı
Olmalı da maaşlar arttıkça zamlar da biniyor.
Bilemiyorum ya emekleri sorgulanmaz ama 30 bin çok gibi. Belki mertebeye göre artabilir.
Ingilizce ogretmenlerin ki olmasin a1 ingilizceyle sinifin basina koymuslar yazik
Öğretmenler maaş için ağlanacaklarına önce psikolojilerini düzeltsinler.
Maaş az olunca geçimden dolayı psikoloji bozulabilir (öğretmen değilim )
Yok yaa, 4. sınıf öğrencisine (yeğenimlerin sınıfı) "Siz konuşursanız mahkemeye dava edeceğim"
Normâl mi böyle absürt cümleler? Kafayı yemiş, çocuk ne anlar mahkemeden davadan.
Evet bazıları öğrenciler üzerinde kontrolü kaybediyor
İsci maasi mesailer sonucu o kadar. Ogretmen de mesai kalsin o da kazanir
Yani evet olursa güzel olur.. o kadar emek var hakediyolar
şu an ek dersle 15-17 civarı sanırım.30 olmaz ama 20-22 ideal suanda
Öğretmenler sayfasını bilmiyorum ama duyduğum bir sayfa gereksiz muhalefet oluyor... Sanırım şöyle bir şey olacak haddini aşan had bildirilir...
Yok 1 milyon olsun niye yüksek ağlıyorlar lan niyee
Asıl önemli olan o esnada piyasanın durumu. Ne kadar zam gelirse gelsin maaşlara ne farkeder
Fazla. Devlet okullarindaki ogretmenlerin bu kadar hak ettigini düşünmüyorum
olmalı bence emek işi
Hakedene olmalı😁
Bence yükselmeli daha
Herkes Türkiye nin tapusunu istiyor.
Az, 56 bin 500 ol olmalı..
O kadar abartmaya gerek yok
Bence olmasın gerek yok.
Tabi ki olmalı hakediyorlar neden olmasın.
Olur olur o da olur
yok 50 bin alsınlar çok hakediyolar ya
Yılda en az 3 ay tatil ile 30 bin lira. İyi para.
Üç ay değil ki okul tatilinden onbeş gün sonra onlara tatil ve okul açılımindan on beş gün önce açılıyor yine onlara yani iki ay oluyor
@Malefiz1313 kanka toplayınca üç ayı buluyor biliyorum. Özel sektörün yıllık izin hakkı 15 gün kıyaslama bile yapılamaz
Yani doğru ama işte yaz tatili üç ay değil
@Malefiz1313 yaz tatilinden bahsetmedim ara tatilleri de koyman lazım. Ayrıca günlük çalışma saatini hesaplarsan özel sektördan tatillerin haricinde en az iki ay daha az çalışıyorlar. Özel sektörde yalın maaşı hak edebilmek için haftalık 45 saatini doldurman gerekiyor. Tatillerin yanına çalışma saatinin azlığını da ekleyince bence gayet tercih edilebilir bir meslek öğretmenlik
Oho onları da sayarsam ölelim biz😂😂😂hafta sonu da olmasın mı
@Malefiz1313 işte milyonlarca özel sektörlü ölmüyor dayanamıyoruz artık çok zor meslek derken düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum
Ben zor meslek demedim ama kolay olduğunu da düşünmedim:)
@Malefiz1313 gerçek anlamda işini severek yapıp bilgili bireyler yetiştiriyorsan benim için problem yok ama müfredat konularından 1.02 örnek yapıp geçiştirip yazılı yapıyorsan bilgi birikim aktarmıyorsan benim için o zaman problem
Konu nerden nereye geldi ya öğretmen dediğim insan hakkını veren kesim biz o dediklerine öğretmen demiyoruz ben özel değil genel konuştum sadece bireysel ele almadım durumu... neyse Emre'yi bildirim yağmuruna tuttuk...
@Malefiz1313 konuyu bir yerden bir yere getirmedim çevremde öğretmen olan ya da eşi öğretmen olan %80’e yakınk aman kar yağsın tatil olsun aman çok sıkıldım artık tatil başlasın diye dua eden insanlar adamlara devley tatil verdikçe fazlasını istiyorlar İhsanoğlu yattıkca yatası geliyor
Bir öğretmen adayı ve bir öğretmen eşi olarak susuyorum:))😂ben okulu seviyorum
Yuh aw abartmasınlar
Gamzoş
Yok ya
Yanu bencede
ilk okul mezunu temizlik güvenlik alıyo 22
Olmalı evet
Olmalı
Olabilur alsinlar
Olmalı
Yok yetmez daha fazla olsun
O kadar da değil