+1 yılÖğretmenler çok fazla mezun veriyor ve kalifiye öğretmen bulmak zorlaşıyor misal veriyorum önceden fizik öğretmeni olmak için fizik öğretmenliği okumalıydın ama şimdi fizik bölümünü bitiren birisi de fizik öğretmeni olabiliyor neden çünkü adamların kendi branşında çalışma sahası yok. Peki bunda asıl suç kimin? O kadar üniversite açtık diye övünüp üniversitelerin verdikleri mezunlara iş imkanı sağlayamayan sistemi getirenlerin. Bu arada sınav ücretlerinden kar gütme amacı kabul ediyorum ki saçma ama ekonomi bu kadar kötüyken sadece öğretmen maaşıyla geçinmek zordur bazıları var ki okul kursları, ek dersler, özel derslerle vs. dişinden tırnağından arttırarak para kazanmaya çalışıyor onlara saygım sonsuz. Her neyse sözün özü benim açımdan ülkede bu kadar cahil yobaz varken öğretmenlik çok kutsal vazifedir ve emeklerinin karşılığı neyse iki katını alsalar keşke... 15-20 bin bile fazla derken neye istinaden söyledin bilmiyorum ama ekonomiyi görüp de bunu söyleyebiliyorsan belli ki kuyruk acın var.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılZar zor barajı aşıp öğretmen oluyorlar, derslere gelip hayat hikayelerini anlatıyorlar sanki sadece onların hayatında zorluk oldu çoğu benim gösterdiğim soruları çözemiyordu ha bide teneffüs de soru getirmeyin diyorlardı sanki derste çok bir icraatları varmış gibi. Bide üstüne her yerden tatil topluyorlar aynen çok zor meslek kimse maaş almasın hepsi onların olsun.
10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmenlik veya başka bir meslek özelinde değil; şu an açık kaynaklara göre yoksulluk sınırı 25.000 TL'nin üzerinde.
Bu ülkede üniversite mezunu olan herhangi bir çalışan en az bu ücreti almalı. Yaptığı iş ne olursa olsun.
Sonuçta ne olursa olsun okunmuş bir okul ve gösterilmiş bir çaba var. Güncellemede "eğitim bu ticaret değil" dediğin eğitimden geçiyor bu insanlar. Hiç bir şeyin yoksa, orada harcanan zamanın, verilen emeğin, alınan eğitimin bir karşılığı olmalı.
Bence hiç bir üniversite mezunu, yoksulluk sınırı altında yaşamayı hak etmez. ( Mümkünse kimse yoksul olmasın tabii ama kabul etmeliyiz ki hem mümkün değil hem de ömrünün önemli bir kısmını, okumak için harcayan insanların bir farkı olmalı. ) Yoksa belli açılardan bakılırsa her meslek için eleştiri yapılabilir. Hatta "Acaba maaşını gerçekten hak eden meslek hangisidir?" diye çok da güzel soru sorulabilir.
00 Yorumla
Atatürk zamanının öğretmenlerinden, yani amacı tek derdi yeni nesilleri kültürlü bilgili geleceğin ülke geleceğine yön verecek nesilleri derdi olan öğretmenlerinden artık yok!
varsada milyonda bir!
milyonda bir 30hak ediyor diye sadece mesai doldurma derdinde olan memurlara 30bin çok!hic acıtasyonda yapmasınlar derse girdikleri saat aldıkları maaş ortada!
derdi varken girmedikleri bile oluyor!
ama balık baştan kokarmış biraz düşünmek lazım!
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklı bir yorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılÖğretmenden öğretmene değişiyor bu durum.
10 Yorumla Bir öğretmen adayı olarak yorum yapmak istedim.
Öğretmenler ancak salt öğretim değil aynı zamanda eğitim (manevi) sorumluluğunu da layığıyla yaparsa hak edebilirler.
Çağımız eğitim çağı. Çocuklar çok zeki fakat teknoloji kullanımı bilinmediğinden cahil kalıyorlar, doğruyu yanlışı ayırt etmeksizin yetişiyorlar. Hakeza aileler de çocuklarıyla aynı durumda...
Buna el atabilecek insanlar ancak öğretmenler olabilir diye düşünüyorum... Şimdiki çoğu öğretmen kendi dersini vermekten bile aciz. En fazla maaş alanlar en çok aç olanlar gibi geliyor bana, doktorlara da yetmiyor ve zaten doktorlarınki fazla bence...
Çocuklara bakıyorum, gidişata bakıyorum, eğitene bakıyorum yok hak edilmiyor... Orada birkaç saat dikilmek emek değildir, bir şey katıyorsan emektir.11 Yorumla
Soran+1 yılDoktor konusuna katılmıyorum ama geneli haklı
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen en zor iş sizin sayın öğretmenlerim. Ben inşaat mühendisiyim. 4 yıl okul okudum. Yabancı dilim var, program biliyorum, diksiyonum düzgün. Buna rağmen sabahın 7 sinde yağmur çamur demeden çimento taşıdığım da oluyor, işçilere yardım ettiğim de oluyor. Hava sabah 1 dereceyken öğlen en yüksek 7 derece olıyor. Bu koşullarda çalışmama rağmen öğretmenden az alıyorum. Şimdi klimalı okulunda tenefüsü, öğle arası, boş dersi olan öğretmen gelmiş 30bin tl maaş istiyor öyle mi? Afedersiniz de kalkıp sevdirip gidin yani...
37 Yorumla
Soran+1 yılBana saldırıyorlar resmen sanırsın kaliteli öğretmenler var biz savunmuyoruz. Nerde kalite. Çoğu kendini geliştirmekten aciz.
Cevap sahibi+1 yılBenim ilkokul öğretmenim çok kaliteliydi. O kadın gerçekten işinin hakkını veriyordu. Lisede ise yine iyi hocalarım oldu ancak bazıları çok kötüydü. Dersin konusunu profesör kadar biliyor da olsa anlatamıyordu. Bilgisini bana verme yeteneği yoktu yani sıfır. Hele bir tane ingilizcecimiz vardı. Ben ingilizce kursuna gidiyordum. Yazılılardan 92 ve 98 almıştım. Derste de sürekli el kaldırırdım ama o bana söz hakkı vermezdi. Saygısızlık da yapmamıştım hiç. Ders içi performansıma 50 girmişti. Hakkımı helal etmiyorum o kadına. Namus yoksunu ya... Böyle biri 30bin almamalı. Oturduğu yerden ders anlatıyor zaten neden öğretmenler 30bin alsın? Yazın 3 ay, kışın 15 gün tatilleri var zaten. Bayram ve haftasonu tatilleri de var. Hepsini toplasan bir yılın 6-7 ayı kalmış oluyor. Bir zahmet 7 ay da çalışın yani zahmet olacak. Zaten günün yarısı çalışıyorlar sabah 8 akşam 5.
Soran+1 yıl+20 gün yine tatil fjdkd bu arada dediklerine ek
- +1 yıl
Ben özel okulda okudum lise sonda matematikçi üni sınavına hazırlık için toplama çıkarma anlatıyordu bize kimse şimdi öğretmenleri savunmasinin bence 4 bini bile hak etmiyorlar nerede kalmış 30 bin yu h yani
- +1 yıl
Eğitim & Kariyer konusunda 311 cevap paylaştı. Öğretmenler sanki çok şey biliyor profilimdeki soruya gidip bakın Öğretmenler sınavının sonuçları var 4 yıl Üniversitede kendi alanlarının eğitimini almış öğretmen adayları daha 75 soruda 25 net anca yapabiliyor. Sonra bunlar gelipte sizin bizim gibilerin veya çocuklarınızın öğretmenleri oluyor.
21 Yorumla
Soran+1 yılMükemmel yorum tebrik ederim
- Eğitim & Kariyer konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılSınav ücretiyle kastedilen öğrencilerin sınavlar için ödediği ücret değil, öğretmenlerin tatil günlerinde yapılan sınavlar için aldığı gözetmenlik ücreti, yani Cumartesi ve Pazar günlerini sınav için harcamalarının karşılığı olan ücret. 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı zaten 25.000 TL. Devlet öğretmenine yoksulluk sınırının üzerinde maaş veremeyecekse ülkeyi kapatıp gidelim. Türkiye'deki "özel sektör çalışanı olarak ben emeğinin karşılığını alamıyorum, o zaman öğretmenler, doktorlar da alamasın" düşüncesi yerini ne zaman "istedikleri maaş öğretmenlerin, doktorların, memurların hakkı, ben de daha fazlasını istiyorum" düşüncesine bırakır bilmiyorum. "Ben hakkımı alamıyorsam kimse almasın" demek doğru değil.
22 Yorumla
Soran+1 yılBen hakkımı alıyorum güzelde kazanıyorum ancak bu ülkede oğretmenlerin %3 ü felan ancak hak eder. Ayrıca üni sınavlarıyla ilgili ayrı yazılar vardı. Öğrenviden artırılıp verilsin temalı
- +1 yıl
Öğretmenin aldığının arttırılması için öğrencinin ödediğinin arttırılması önerisi iktidarın, toplumun farklı kesimlerini birbirine karşı kışkırtma, toplumu ayrıştırarak yönetme stratejisinin bir parçası, bunu artık görün. Vatandaşları marketlere karşı kışkırtmak, kira artışını sınırlayıp ev sahiplerini kiracılara karşı kışkırtmak gibi. Böylece herkes kendi sıkıntılarının kaynağının kötü yönetim değil, toplumun bir başka kesimi olduğunu zannediyor. Aptal toplumlar böyle yönetilir. Öğretmenlerin aldığı gözetmenlik ücreti sadece öğrencilerden toplanan sınav ücretlerinden ödenecekse biz niye vergi veriyoruz ve devlet neden var, ne işe yarar? Koskoca devletin herşeye parası var da, yılda toplasan 10 kez yapılan (üniversite sınavı, lise giriş sınavı, açıköğretim sınavları) sınavlar için sınırlı sayıda öğretmene verdiği parayı, öğrencilerin ödediği sınav ücretlerine zam yapmadan arttıracak bütçesi mi yok?
Gizli Üye(25-29)+1 yılPeki sınav ücretlerinin öğretmenlere verildiğini yeni öğrenen ben cahil cühelaya ne demeli sjsksksks Ben zaten hiçbir öğretmenimi sevmiyorum beni hep dışladılar doğudan geldim diye. Üç okul değiştirdim. Hiçbirisine hakkım helal değil. Öğretmenler umrumda bile değiller açıkçası
111 Yorumla
Soran+1 yıl6 dil biliyorum, ailem bilimle, felsefeyle, mitoloji dinle iç içe büyüttü beni kuranı 87 kez farklı dillerde hatim etmiş birisiyim öğretmen tutup dini inanacım farklı diye sözlülerle notumu düşürürdü
Cevap sahibi+1 yılÖğretmenler hiç de Atatürkün dediği gibi değiller Türkiye de. O yüzden bende hakettiklerini düşünmüyorum… az vereceksin ki görsünler eğitim nedir
- +1 yıl
Senin öğretmenin pislik yaptı diye bütün öğretmenleri kötüleyemezsin yaşın küçük bazı şeyleri anlamadığın belli dünya kadar bilgin olsun ama hayatı tanımıyorsun git maden hakkını ara sana öyle not vermişse burada saydırmak basit hakkını ara o zaman madem
Cevap sahibi+1 yılBu saatten sonra ne hak aramasından bahsediyorsun. Ben ilkokuldan bahsediyorum. Beni o zaman dışlamayacaklardı. Neyse uzatmanın bi anlamı yok. Ben büyük bir yüzdelikten bahsediyorum. Tek tükler umrumda değil napıyolarsa yapsınlar. Bana faydası yok?
- +1 yıl
Bende çok haksızlığa uğradım öğretmenler tarafından ama o onların suçu mesleğin değil ben burada birilerinin suçunu bütün öğretmenlere yığmasına tepki gösteriyorum ki çok iyi öğretmenlerle de karşılaştım çok kötüleriyle de
Cevap sahibi+1 yılYapacak bişey yok. Ömrüme bedel olan bir konu bu.
Soran+1 yıl@Mehmetterece %98i böyle tek bi öğretmen değil
Cevap sahibi+1 yılAyyyynennnnn öyle %98 i böyle.
- +1 yıl
Saydınız mı ki yüzde 98 diyosunuz evet haksızlıklar var kabul ediyorum bana da çok yapıldı fakat tamamının kötü olduğu anlamına gelmez abartılı bir oranla bütün öğretmenleri kötüleyemezsiniz elbette kötü öğretmenler var her mesleğin kötü insanları var ama yüzde 98 asla olamaz siz duygusal bir yorum yapıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılBak güzel üye. Beni zerre alakadar etmiyor bu. İş işten geçti. Gerisi fasa fiso uğraşamam ya aaaa
- +1 yıl
Eş ssk hoca
+1 yılÖğretmenlerin çok büyük bir kısmı gayet gereksiz üniversitelerin gereksiz bölümlerinden mezun oluyor. Senede 4 ay yatıyorlar. Öğrencilere hiçbir şey katmadıkları üniversite sınavlarının sonuçlarından belli. Bana göre ûlkenin en büyük sorunu bu kalitesiz öğretmenlerdir
20 YorumlaSınav ücretine ben eskiden beri karşıyım. Hem üniversite sınavları için hem de kpss sınavları için. Öğrenciden sınav parası mı alınırmış, öğrenci bu ya esnaf değil. Kpss sınavına giren de işsiz zaten iş arıyor sen sınav parası istiyorsun üstelik ciddi rakamlar yani. Ancak maaş konusuna katılmıyorum, sadece öğretmen özelinde değil şu anki ekonomik koşullarda tüm çalışanlar için mevcut maaşlar yeterli değil olabildiğince artırılması şart.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenden öğretmene değişiyor bu durum. Kimisi asgari ücreti bile haketmiyor. Kimisi doğuda çok zor şartlar altında elektriğin suyun zor bulunduğu köylerde eğitim vermek için kendini feda ediyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyi yorum
+1 yılHiç öğretmenlik yapmamış birinin meslek hakkında yorum yapması. İşte bizim derdimiz bu milletçe bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası. Öğretmenler ne zorluklar yaşıyor çocuklarla gençlerle uğraşmak kolay mı, anneleri bile okula gitsin diye bakarken aynı anda 30tanesine eğitim vermeye çalışıyorlar. 50yaşında hala uzmanlık sınavı için çalışıyorlar. İyi bir yaşam hak ediyorlar. Sen de klavye başında sallıyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılMesleklerini iyi yapsalar bu kadar eleştiri almazlar işiniz gücünüz aciz edebiyat.
+1 yılİnsanlar o kadar okuyor emek harcıyor öğretmen oluyor sen burada öğretmenlere saydırıyosun yok maaşlarını haketmiyolar diyosun peki o kadar verilen emek ne olacak sen hiç 30 kişiye ders anlatıp onlara bir şey öğretmeye çabaladım mı 30 bin TL vermeseler bile adam gibi bir hayatı hakediyorlar senin gibi kendini birhalt zannedenler den daha iyi bir hayat anladın mı
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılAnnelerin evde katlanamadığı okul başlasa da gönderelim dedikleri canavarlara bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar. Her gün yüzlerce çocukla ilgileniyorlar daha fazlasını da hak ediyorlar. Kolay değil 16 yıl oku, kpss süreci atama süreci zaten yarım ömür
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılbir çok branş normal bir üniversite mezunu tarafından verilecek basitlikte. haftada maksimum 4 gün 8.30-15.00a kadar çalış yılda maksimum 8 9 ay üzerine ek ders direksiyon eğitmenliği sınav görevlisi gibi bir çok bedavadan yan gelir ve 30 bin alacak. ortalama bir sağlıkçı hemşire bile öğretmenin 2 katı kazanmalı
00 Yorumla Bence eğitim ve sağlık özel olmalı böylece isteyen ve gerçekten işini iyi yapanlar o iyi ve yüksek ücretleri almalılar. Çünkü öğretmenler berbat.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Okullar ve hastaneler özel olmalı herkes yaptığı işe göre para almalı bazı öğretmenler hak ediyor bazıları etmiyor bu yüzden hepsine aynı maaşı vermemek lazım
10 Yorumlahayır. Gerçekten öğretmenlik yapanlara saygım sonsuz ama yani çoğunluğunun ne pok olduğunu biliyoruz. "maaşımı alır geçerim"
10 Yorumla
+1 yılOkul okumayan adam gidip uzman asker oluyor 25 30 bin alıyorlar adam gidip 20 sene okuyup öğretmen alıyor aldığı maaş askeri ücret adaletini seveyim dünya senin.
03 Yorumla
Soran+1 yılAskerlik hiçbir meslekle kıyaslanamaz.
- +1 yıl
Git askeri ücrete çalış o zaman. Şimdikiler zaten para için gidip asker oluyorlar para vermeseler kimse 5 dakika orada durmaz şimdi Git askeriyeye üst rütbeli olanlar neler yapıyor altlarına yüzlerine dahi vuruyor para için geldiniz diye... vatan sevgisi olsa zaten para için gidip savaşmaz göğsünü siper ede ede gider savaşır mesela ırak felluce savaşında amerikan askerleri hepsi paralıydı o zaman brush askerleri paralı tutmuştu hepsi katliam yaptı 300 binlik şehir yerle yeksan oldu be için paralı asker oldukları için orada bir sürü kişiye tecavüz ettiler çoğu çocuk topal kör özürlü hatta her 6 doğumda bir ölüm gerçekleşiyor. Diyeceğim şu para için dinini imanını satan insan kendi kendi hakkını savun gerisi önemli değil.
Soran+1 yılGayet iyi kazanan biriyim yaşıma ve türkiye standartlarına göre %1lik dilim dahi denir. Git başka yerde edebiyat yap ilgilenmiyorum. Ayrıca para için canından vazgeçecek iraden var mı hayır. Buda irade gerektiren bir şey başka yerde boş yap
+1 yılGenelleme yapmak doğru değil tabiki hak eden de var etmeyen de
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇoğunluğu 30 hak etmez ama. Hak eden kişiler de var. Mesela öğrenciler karşıdaki öğretmeni değerlendirerek. Puan verecek, Ona göre maaş belirnecek. Ben okul hayatımın bazı kısmında. Ders anlatmayan öğretmen de gördüm. Masa başında oturup, mal mal bakan. Elin de telefon olan. ya da öğrenciye şiddet uygulayan kişileri gördüm. Bir Bana kalırsa öğrenciler de öğretmenleri değerlendirmeli
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hak ediyorlar, kesinlikle.
En zor ve en önemli mesleklerden birisi, doktorluk kadar önemli.12 Yorumla
Soran+1 yıl%3lük dilim ancak hak ediyor
- +1 yıl
Annem de o dilimde o zaman. 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoku çıktı
2002 de akparti ilk geldiğinde tamam maaş yerlerde idi ama yapılan ilk büyük zamlara alıştılar hep istiyorlar
14 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu kendini eğitime adamış insan dahi değil. Çok nadir eskisi gibi kaliteli öğretmen gerçekten öyle olsa neyse
Cevap sahibi+1 yılGerçekten öyle olsa bile bi makas olmalı herkes bi üstüne bakıyor kardeşim kendine bak
Ben neyim de
Soran+1 yılDoktorlarla diğer memurlarla kiyaslıyorlar komik
Cevap sahibi+1 yılAynen
Bi ara bilinen bi markanın fabrikasında özel bi görev ile bulundum
Altında 50 kişi bulunan ve basit bi iş yapan genel müdür Aynı grubun 5000 kişilik çalışanını idare eden Ve cidden karmaşık bi sistemi yöneten genel müdür ile niye aynı maaşı almıyorum haksızlık diyordu 😂
Gizli Üye(18-24)+1 yılHakediyorlar, bir öğretmen benim hayatımı değiştirdi Allah onlardan razı olsun tabi en çok da işini iyi yapanlardan..
10 Yorumla
+1 yılAh ah bende öğretmen adayım ama bu sene olmadı yks seneye inşallah ya şimdiye bende o maaşı alırdım ah be ahhh off off tüh ya🤦🤦
00 Yorumla
+1 yılBüyük önder Mustafa Kemal Atatürk milletvekili maaşı ne olsun paşam sorusuna öğretmen maaşını geçmesin demiş.
00 Yorumla
+1 yılIyi ogretmen fazlasini hak eder hoca demek senin hayatini duzene kor istikbalini duzenler aileden bile iyidir ulke fethini saglar aksemsettin gibi hocalar istanbulu fethettirir yani hoca var hoca var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılasla hak etmiyolar günde 8 saat sadece ders anlatıyolar baska hiçbişi yapmıyolar bide 30 bin istiyolarmış bak sen bok hakediyolar kodumun itleri size 15 k bile çok
00 Yorumla
+1 yılMillet vekillerinden daha fazla maaş almaları gerektiği kesin✌🏻
00 Yorumla
+1 yılUstune bide haftasonlari tatil fix
3 ayda extra tatilleri var 😁00 YorumlaBence şu an herkes en az 25-30 bin maaşı hak ediyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl30 bin maaşı hangi öğretmen alıyormuş. yok öyle bir şey uydurmayın
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnce okuma yazma öğrenin
Cevap sahibi+1 yılBen gayet iyi okurum. siz iyi atıyorsunuz. aşağıda yazıklarınıza baktım da maşallahınız var teyo emmiyi geçmişsiniz.
+1 yılNiye hak etmediklerini düşünüyorsun sonuçta bütün meslekler hatta birçok insan onların verdiği egtimle bı yerlere geliyor gelişiyor tecrübelerinden faydalaniyor öğretmen degilm
00 YorumlaHak eden de var etmeyen dee
20 Yorumla
+1 yılBu genellemeler yanlış bence ama giderek karmaşıklaşıyor, kim neyi hakediyor bilmiyorum
00 YorumlaHak eden çok iyi öğretmenler var ama zerre haketmeyende var
00 Yorumla
+1 yılSen ne iş yapıyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılSizene?
- +1 yıl
Biri de sana derki falancalar şu kadar maaşı haketmiyor. Öylece kalırsın. Birbirimizi dibe çekmeye devam ederiz. 30 bin bir para olmadığını anlaman için dışarı çıkman lazım
Soran+1 yılKonu hak edip etmemeleri git başka yerde edebiyat yap gerçi onuda yapamıyorsun hak etmiyorlar.
Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. yok 100k alsınlar az olmuş 30
03 Yorumla
Soran+1 yılAtom parçalıyorlar ya aşko
Soran+1 yılO kadar gelişmemişler
20 iyidir ama görevine göre değişmeli
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNereden çıkardın bu maaşı hak etmediklerini
04 Yorumla- +1 yıl
Hak etmiyorlar bu kadar basit
- +1 yıl
@polliiyana
Tamam inandım tebrikler. - +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Kafanda bir şey takılırsa söyle o konuda da aydınlatıym bebeğim
- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAbartmışlar 30 bini hakim savcı almıyor şu an
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHepsi değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben onları iki gruba ayırıyorum
Eğitimciler ve Öğretmenler...
Eğitimciler 30 bin tl'yi hak ediyorlar ama öğretmenler asla.
Soran+1 yılKatılıyorum
Bazilai ediyoda bazilari etmiyo
00 Yorumla
+1 yılFazla o kadar ya
00 Yorumla
+1 yılYok 50.000
00 Yorumla
+1 yılHepsi değil.
00 YorumlaÖğretmenler 30 bin almamalı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSana ne oluyor pardon
30 Yorumla
+1 yılHepsi degil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yıl10 bin yeterli.
00 Yorumla Yo etmiyor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler