+1 yılBen bir evlilikte iki kişinin de yetişkin olduğunu, sorumluluk nedir bildiğini ve ev yönetimini bildiği halde, bilgi seviyesini mükemmel seviyesine taşıma yolunda ilerlediğini varsayarım. Hal böyle olunca, ne erkeğin maaşını karısına, ne de kadının maaşı kocasına vermesi taraftarıyım. Ortak bir hesapta maaşların buluşması ve ev ve yaşam giderlerinin de ordan gitmesi, en ideal çözümdür bana göre.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılNiye her şeyi kadın erkekten beklemekten vaz gecemiyor.
Yapanlar vardır elbette kendilerince uygun görebilir.
Herkesin özgür iradesi tabi ki.
Fakat bunu bir hak olarak görerek yapmayanları kotulmek sizce ne kadar eşitlik ilkesine uyar.
Kadının kocasına maaşını vermesini beklenmemeliyse , kocasının da karsına maaşını vermesi beklenmemelidir.
Ortada bir eşitlik düşünüyorsak, iki karşı cins için bu şekilde olması en uygundur.
O zaman sizin düşüncenizi göre kadın erkek eşitliği diye bir şey söz konusu sadece lafta kalıyor.
Şöyle bir durumda var.
Bu iki cins aynı evde yaşarken hayatı paylasirken yapması gerekirken beraber almaları gerekirken seyleri beraber hareket etmeleri gayet normaldir.
Beraber alisveris yapmakla , maaşlarını birbirlerine verme durumları karistirilmamalıdır.
Nasıl kadının giyim tarzına , yapmak istediklerine erkeğin karışmaya hakkı yoksa , aynı şey kadın içinde geçerli olduğunu düşünüyorum.
Hani deniyor ya kadın erkek eşit deniyor ya tam da bu konu.
Öyle sadece sıkışıklığı zaman değil bu eşitliği her zaman ve her durumda savunmak , bu düşüncenin arkasında durmak zorundayız.30 Yorumla
Bu kişi ile alakalı bir şey. Mesela bazı kadınlar da hiç alışveriş fatura vs işleri sevmez tam tersini yapar. Ne istese alınır. bazen de kadınlar bu işi daha iyi yapar. Bazı erkeklerde para yönetimini sevmez. Yani bu tamamen kişi ile alakalı. Ancak yeni evli ve borç çok ise para yönetiminin bir kişide olması çok iyi oluyor.
00 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir mantık? Demiyorum ne yaptığını bilmeyen erkeğe verin ama. Bu şekilde kadına vermeli mantığı çok saçma.
Erkeğin genelde daha olumlu ve mantıklı karar verebilicegi üzere erkek bu durumu idare etse daha iyidir. Kadın a güvenmem ben. Ayrıca verilmez alış verie manyakları 😂00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
133Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlilikte, her çiftin kendi aralarında anlaştığı bir mali planı olması gerekmektedir. Bu plan, çiftin gelirleri, giderleri, tasarrufları ve yatırımlarını kapsamalıdır. Bu plan kapsamında, erkeğin maaşını tamamen karısına vermesi gerekmez, ancak çiftin ortak kararıdır.
Evlilikte mali planlama, çiftin birlikte çalışması gereken önemli bir konudur. Gelirlerin ve giderlerin nasıl yönetileceği, borçların nasıl ödeneceği ve birikimlerin nasıl yapılacağı konuları çiftler arasında konuşulmalı ve anlaşma sağlanmalıdır.
Erkek maaşını karısına vermek veya tamamen kontrol etmek zorunda değildir. Ancak, eşler arasında güven ve açıklık sağlanarak, gelirlerin ve giderlerin doğru yönetimi ve ortak hedeflere yönelik tasarruflar yapılması için işbirliği yapılmalıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoylesi daha uygun. Cunku erkeklerimiz ev isleriyle pek ilgilenmiyor. Evde ne eksik kadin biliyor haliyle. O yuzden erkek kendisine kadar yeteni alip gerisini karisina vermesinde bir sakinca yok.
Boylelikle kadin evin ihtiyaclarini rahatca halleder, calismiyorsa kendi ihtiyaclarini rahatca alır, isterse birikim yapar. Annelerimizde gormusuzdur hic yoktan evlatlarina ya da kocalarina gelip bilezigini, ceyregini falan verdigini. O parayi biriktirip gidip altin aliyor turk kadini. Bu acidan da avantajli oluyor.
Bizim ulkede evin ekonomisi kadindadir genelde. O yuzden paraninda kadinda olmasi dogal. Calismayan bir kadin icinde gidip surekli erkekten evde şu bitti para lazim, cocuklara kiyafet alacagim vs dedirtmemekte gerek.
Bazi erkeklerin bundan zevk aldigini dusunuyorum. Basta babam mesela. Parayi ceker surekli kendinden para istetir mesela. Artik insana illallah geliyor. Bir sure sonra babanda kocanda olsa yüzünde kalmiyor istemeye. Yorulduk yani. Annemde bende para istemiyoruz. Surekli soyle, para ver diye iste iste insaninda bir gururu var, zor oluyor yani.
Erkegin kendisi ihtiyaclari dusunup vermesi lazim kadini konusturmadan. O yuzden kadina kazanci vermekte bir mahsur yok. Kadin calisiyorsa daha farkli işler durumlar. Ortak hesap olabilir. Ya da birinin kazandigi birikime, yatirima, ev araba kredisine vs gidebilir. Digeri ev gecindirir vs vs. Ya da erkek pek anlamiyorsa evin ekonomisinden kadin calisiyor olsa bile yine hanimina teslim edebilir parayi. Bu iki kisinin verecegi karar calisan ciftlerde.
Ama kadinin calismadigi durumlarda kadina parayi vermek daha dogru. Para istettirmemek daha uygun. Erkek kendi ihtiyaci kadarini, fatura, kira vs disinda kalan parayi kadina teslim eder. Kadinda cocuklarin ihtiyaclari, evin masraflari, kendi begendigi ya da ihtiyaci olan seyler (tabi sınırı aşmadan) rahatca alsin diye verilmesi uygundur.
30 YorumlaTabiki versin!!! Herseyini versin bence öyle seymi olur erkek canlısı karısı için yaşar...(. saçmalık)
Evlilikte bir kukla adam olmak!!!:))
Sonrasını söyliyim...:bu tarz formlarda instagramlarda kocasını karşımda adam yok diye güzel güzel aldatır..(örneği çokkkkk)
Cunku karşısında erkek canlısı var fakat adam yok...
"Adamlık"" kaba kuvvetle olmaz, ama yeri gelirse ülkesi icin kadını için kullanır...
Evin erkeğisin.. kadının düsünceleri önemlidir fikirleri önemlidir, senin değerlindir kadının... ama her şeyleri teslim etmek nedir?
bu adanmıslıktir... bir kadın olarak sen ne veriyorsun diye sorarlar,(adam maaş karti verince) saçma sacma... zaten günümüz evlilikleri yuzde elli bosanmayla bitiyorsa bu tarz düsuncelerinde katkısı büyük..(istatislikere bakılabilir).
Her kes olduğu yeri bilmeli duracağı yeride bilmeli... Doğu ile batı arasında sıkışan toplumlar işte böyle oluyor.. Ve kadın sonra niye mutlu değil? diye sorarlar...
Bu ve bunun gibi feminist düşunceler kendini yüksek bir canlı görmeler neticesinde belirli bir yaşa "yalnız" gelip erkekler kötüdür demek akabininde kedi köpek severek tek başına yaşlanan kadınlar...
Herkesin tercihi kendisini bağlar..
(Bu yazı benim kendi düşuncemdir" kimseyi hedef almamaktadır""sadece beni bağlar)31 Yorumla- +1 yıl
Ekleme;
Hatta kartı vereyim, hafta başında harçlık alırım, ya da şöylede olabilir;
Canım çok sevdiğim spor aleti var onu alıcam sadece 599 liracık bana verirmisin? küçülte küçülte...(kendini)
Hatta bayramda elini öpeyim harçlık versin..
-Bu tarz feminen duygular erkek canlısını iyi yerde bırakmaz.
Eee bu adam koca yani eş yani erkek... nerde?(tabiiki bu benim düşuncem...)
Erkek feminen olmamalı kadın yaratılışında feminen dir, ama son yıllardaki popüler kültür rolleri maalesef değiştirdi.
+1 yılBunu şöyle cevaplamak isterim eğer ikiside çalışıyorsa herkesin kendi hesabı olup artan parayı yani biriktirdikleri parayı ortak kullanmalı ama sadece erkek çalışıyor ise tabikide de eşine vermeli çünkü kadın eşinden para istemek zorunda kalmasın psikolojik olarak mahcup hissetmemesi
İçin42 Yorumla- +1 yıl
Tabi ki de öyle daha güzel olur.
m +1 yılBen aşırı tutumluyumdur ki, eğer zengin olmak istiyorsa vermeli. Ama çokta umurumda değil. İsterse bütün ihtiyaçları o alsın bana vermesin. Ele güne muhtaç etmedikten sonra sorun yok. Başıma kakmasın seni bakıyorum diye ąmk. Başka bir şey istemiyorum
10 YorumlaYani illaki karısına vermeli demek biraz yanlış olur. Fakat ülkemizde ev ekonomisini genelde kadınlar yönetiyor. Alışveriş, fatura ödeme ya da diğer giderler hesaba katılınca para sürekli kadınlarda dönüyor. Çoğu zaman birikimi de kadınlar yapıyor. Benim açımdan pek sakıncası yok. Maaşımı verebilirim yani.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbabam da tüm maaşını anneme verir ve güvenir nerde bu para demez çünkü artanıyla birikim yapıldığını da bilir. ama çevremde yeni evlenenlere bakıyorum adam maaşını bile tam söylemiyo çünkü güvenmiyor, güvenmiyosanız niye evleniyosunuz? eğer kadın para yönetiminde iyi ise bence verilmeli savurgansa ben erkek olsam vermezdim
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 368 cevap paylaştı. Evet. Verebilir. Bence hiç mahsuru yok. Birinin sile bütçesini yönetmesi lazım. Bu ya erkek ya lafın olacak. Tek elden yönetmek en güzeli. Herkesin kredi kartı var zaten. Yani mağduriyet olmaz. Evlilik sevgi ve güven üzerine kurulmuş bir paylaşım ilişkilidir. Yanılıyor muyum acaba? 😎
36 Yorumla- +1 yıl
Lafın mı olacak
- +1 yıl
Lafın yazmışsın onu diyorum
- +1 yıl
la ne kadar kibar konuşuyosun garip geldi
+1 yılSana aslan 🦁 kocanla mutluluklar dilerim gerçekten öyle bir adam bulmak zor bu devirde bravo 🙌
11 Yorumla- +1 yıl
Sağol canım
+1 yılişte bu yüzden evliliğe uzağım ya her şeyin ortak oluyor çünkü
çalışıp kazandığım parayı nereye harcayacağımın hesabını mı vereceğim bir de
istersem gider borca girerim istersem kısa kısa yerim keyfime göre hangisi beni mutlu ediyorsa
bazı insanlar tek yaşamaya daha uygun ya gidip de bunlarla evlenmeyin üzülürsünüz
11 Yorumla- +1 yıl
Vallah doğru tespit
+1 yılKarıma her şeyim feda olsun canım karım benim sen ilerde rahat aşkı kuşko ol diye kocan sabah akşam çalışıyo
410 Yorumla- +1 yıl
Bime ne zaman gelirsin abi
- +1 yıl
Kardeşim ben o kadar ucuz değilim beni A101 de bulabilirsin
- +1 yıl
Wcxhzxndjdmdn
- +1 yıl
Banada çikar mı öyle😩
- +1 yıl
Mayıs indirimi kampanyasında gelecek
- +1 yıl
Gülelim de basimiza gelsin sis
- +1 yıl
Sabah 05.00 de kapida olurum. En iyisini ben kapayim (!) lwxhxnsbsnd
- +1 yıl
İlk ben yazdim banane banane (!)
XHSMDHDDNDHDMDN
Para & Ekonomi konusunda 306 cevap paylaştı. Kim parayı değerlendirip savurgan değilse yatırımlar yapıorsa ona verebilir ama düzenli fonlara yatirilirsa zaten otomatik kesilir birine verilmesine gerek yok
20 Yorumla
+1 yılBelli ki saçma canım şeylere dünyayı yatırmayıp birikim yapıyorsun ki enişte o yüzden veriyor kartı.
ya da çok şirretsin çekiniyor veriyor kartı.
Başka alternatifi yok gibi
10 Yorumla
+1 yılPara yönetimini bilmiyorsa, fazla savurgansa evet eşine vermesi daha uygun olur. Genel olarak kadınlar bu konuda daha iyi yönetim sağlıyor.
10 Yorumla
+1 yılKim ev ekonomisinden anlıyorsa paralar onda kalmalı.
20 Yorumla
+1 yılKarısına niye veriyor fatura, giderlere verir. Karısına da verir elbette
10 Yorumla
+1 yılPara kontrolünü bilmeyen bir adamsa verebilir. Benim amcam öyle yapıyordu.
10 Yorumla
+1 yılBen veriyorum. Vermelide. Kadınlar daha iyi bütçeden anlıyor
10 Yorumla
+1 yılKimse kimseye vermemelidir. İki tarafta kazanıyorsa, ortak birikim yapılır, borçlar ortak ödenir zaten. Kalanla da çiftler kendi özel harcamalarını yapar... çalışıp kazanan bir insanın kartını veripte sonradan para dilenmesi çok saçma
00 Yorumla
+1 yılBenim annemde babamda çalışıyor yıllardır babam maaşını alınca bir kısmını kendine ayırır yarısından fazlasını anneme verir ben evin eksiğini ihtiyacini bilmem sen istediğin gibi harca evin eksiğini gör der bu yüzden bence bir sakıncası yoktur
00 Yorumla
+1 yılEvin ihtiyaçları ortak karşılanmalıdır. Kadın ev hanımıysa o zaman tabi ki ev ihtiyaçları için belli bütçe ayrılır. Ama kocasının tüm maaşını alan bir kadının kendisine saygısı olmadığı kanaatindeyim.
10 Yorumla
+1 yılYa bana kalırsa iki tarafta kendi maaşını kendine almalı birikim için ortak bisiler yapilmali evet ev ihtiyaclari falan ortak bolusulmeli sonrasında geri kalan onlara ait olmalı diğer türlü sacma geliyor bütün para kadında kalsın bütün para erkekte kalsın saçma abi
10 Yorumla
+1 yılEğer evin ekonomisini idare edemiyorsa eşine verebilir. Neticede evi çoğunlukla çekip çeviren kadınlar oluyor.
10 YorumlaEv geçimi ortak sorumluluktur. İki eş de parasını birleştirip, ev idaresini yürütmelidir. Diğer türlü maaşa el koyma, kendine alma bencillik olur. her şey evlilikte ortakdır.
00 YorumlaMasraflar aşağı yukarı bellidir. İhtiyacı kadarını alıp, maaşı ya da kartı eşine vermesi mantıklı. Artık bankadan para çekmek kartla da sınırlı değil.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi bana kalırsa kadın da çalışmalı ama eğer kadın bazı nedenlerden çalışmıyorsa vermeli gidipte annesinden babasından mı istiyicek ve aile içinde kazanılan para ortak olmalıdır
03 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle de ama paranın hepsini değil gerektiği kadarını verirsin
- +1 yıl
Ben hepsini versin demedim ki ihtiyacı kadar
- +1 yıl
Aynen
Bu konuda tarafsız olamıyorum. Kadınların bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da erkeklerden daha üstün olduğunu düşünüyorum. Kadınlar erkeklere nazaran çok yönlü düşünebiliyor. Aynı zamanda kriz yönetimini de çok daha iyi yapıyorlar. Bu yüzden genel anlamda yöneten kişi bence kadın olmalıdır.
00 YorumlaBizim evde iş öyle yürüyor babam maası çeker anneme verir annem bana aylık vereceği parayı verir önce sonra faturalar için bi miktar ayırır sonrasi da ev ihtiyaçları kıyafete falan gider
00 YorumlaKadın çalışmıyorsa tabi ki verecek. Kadının hakkıdır. Bu durumda erkek vermiyorsa kadının erkekten -abartıya kaçmayacak şekilde- para çalması da haktır
00 Yorumla
+1 yılNe saçma şey neden versin ki? Evin ortak gideri hesaplanır gider dışında kalan ortak hesaba ya da yatırım amaçlı neye karar verilmişse oraya yatırılır.
00 Yorumla
+1 yılKadın ya da erkek hangisi daha savurgansa parayi diğerinin kontrolune vermeli. Tabi karşıdakide cimri degilse. Evlisin zaten hayatındaki insandan paranızımı sakınacaksın.
00 YorumlaHerkesin standardı, para yönetimi farklıdır. Kimse kimsenin eline koymak zorunda değil, sorumluluklar paylaşılabilir belki.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Ortak hesap açılır karımın da benim de maaşım ortak hesap da toplanır kim nereye ne harcadı görürüz iyi olur
16 YorumlaEskiden bununla ilgili görüşüm farklıydı ama artık maaşımın miktarından bile hayatımdaki insana bahsetmeyi pek doğru bulmuyorum.
10 YorumlaPekiiiii neden bu sorunun tersinide sormadin çünkü kadinlar paylasimci değildir. Erkegi maasi kadar severler bence
06 Yorumla- +1 yıl
Fakir erkek ağlaması. Lan b.. s… gidin zengin ol o zaman kuyruk acınızdan ağlamayın her yerde
- +1 yıl
Her şeyinin olması seni zengin yapmıyor kardeş. Yıkıldığın yazdığın şeyden belli insanlara hasetlenmeyi bırakın para için dedelerle birlikte olanlar da milyonerlerle birlikte olan kadınlar. Senin kıyasın normal zengin ve genç olanlar o zenginler de taş gibi hatunlarla beraberler git otur ağla şimdi
- +1 yıl
Yazık üzüldüm haline. Benim sevgilim var ve zengin Hollandalı sana züğürt tesellinle mutluluklar ☺️
+1 yılEvet verebilir. Para ikisinde birinde toplanabilir, gayet normal bir şey. Zaten paralar bile ayrı olacaksa evliliğin ne anlamı var.
00 YorumlaÇok güzel para yönetimim vardır gerketiği yerde alır gerketiği yerde tutarım bana verirse ben onu bir kaç yılda zengin ederim her halükarda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParayı yönetmesini bilmeyen
Kadına/Erkeğe değil maaşı tüm serveti de versen parayı sıfıra çeker iflasa sürükler.
Onun için para konusunda parayı yönetmeyi bilen, dengeyi korumasını bilen kişide toplanmalı Para..00 YorumlaKim daha iyi finansal yönetim yapıyorsa, para onda toplanmalı. Kadın ya da erkek fark etmez. Böylece her şey daha iyi olur düşüncesindeyim.
00 Yorumla
+1 yılİki tarafta çalışıyorsa vermesin bi zahmet. Ama kadın çalışmıyorsa erkeğin maaşının yarısı kesin kadına verilmeli.
00 YorumlaHiç düşünmediğim bir konu
Eşine ihtiyaçları için para vermeli ama maaşın tamamını vermesine gerek yok ödemeler zaten ortaksa00 YorumlaTabi ki vermeli. Evi arabayı da karısının üstüne yapmalı. Boşanınca her ay nafaka ve yüklü tazminat ödemeli. Hatta maaşını vermeyen kocayı öldürmek meşru olmalı. Tabi...
00 Yorumla
+1 yılYo ne alaka ben yönetiri, bosunami Allahu Teala evin reisini erkek kıldı. Ama karimada aylık 1500 TL veriyorum harcadın diye
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılKim yönetebiliyorsa ona verilmeli sadece kadın veya erkek olduğu için verilmez. Başka vasıfları da olmalı insanın
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. Bizim evde annemde olur kontrol.
Evlendiğimde de aynı şekilde paranın kadında olması taraftarıyım har vurup harman savuran biri değilse eğer.00 Yorumla
+1 yılBen erkeği kredi kartı gibi kullanan kadınlara karşıyım ama evlilerse paylaşmalılar ama dozunda.
00 Yorumla
+1 yılhayır vermemelidir aynı şekilde kadının maaşınıda erkek almamalıdır ama tabi maaşları ortak kısma aktarma yapılabilir
00 YorumlaKadın çalışmıyorsa tabiki vermeli. Evin geçimini iki tarafda üstlenip ona göre harcama yapılmalı
10 Yorumla
+1 yılKlasik tutumlu, en azındsn savurgsn olmayan kadınsa vermek gerek
10 YorumlaParayı erkek veya kadın alacak diye bir şey yok. Bir taraf harcıyorsa diğer taraf tutumluysa bu iş yürümez. Aynı düşüncedekiler birlikte parayı toplayabilir.
00 YorumlaGelecekte eşim olursa kendi parasını yönetsin ben kendi paramı yönetirim rahatlıkla
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorunluluğu yok ama biriktirmek veya idareli kullanmak amacıyla verebilir
00 YorumlaHepsini değil tabi ama çoğunu versin 🤣 kadın daha iyi anlar eve ne lazım falan dkkdkj
00 Yorumla
+1 yılBence ne erkek karısına vermeli, ne de kadın kocasına vermeli; evlilikte hesaplar ortak olmalı.
00 YorumlaBu ne sacma bi soru yaa haha 😃 evlilikte kadin maaşını kocasina mi vermeli 😃
00 Yorumlaİlgisi yok eşler arası farkeder bu durum hangisi daha tutukluysa o dur komutan 🤔
00 Yorumla
+1 yılKarısı kocası yok bana göre para yönetimini en iyi kim yapıyorsa para onda kalsın.
00 Yorumla
+1 yılEğer har vurup harman savuran biriyse evet vermeli. Ama burada kızın tutumu olması gerek
00 Yorumla
+1 yılHayır, herkes kendi maaşını alsın kullanım ortak olsun.
00 Yorumla
+1 yılHepsini değilim şekerim o kadar da değil yüzde 35 ini
00 Yorumla- Devamını Gör (162)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler