Soru güzel, cevapların %98'i çocukça! Siz nerede yaşıyorsunuz? Hangi dünya da hangi alemde? Madem senin-benim olacak O kadın kız evlenmesin!! Erkek sorumluluk sahibi olacak, ee kadın da gidip AVM lerde caka mı satacak? Ben O zaman (şuan olduğu gibi) yalnız yaşamaya devam ederim daha mantıklı!! En azından kafam şişmez kadın dırıdırı ile!!
Olması gereken (şayet ben karımdan çocularımdan mesulsem!) Ayrı gayrı olmaz!! Hesap kitap bellidir, kadın çalışıyor olsa bile işinden çıkışında ki zamanının büyük çoğunluğunu evinde geçirir, erkek dışarıda daha fazla zaman geçirir, para yönetimi (erkeğin parayı yönetememek gibi bir sorunu yoksa) erkekte olur. Bu da demek değildir ki, erkek O eşinin kartını maaşını kendi keyfine göre istediği gibi tasarruf eder!! Bu anlama gelmez kesinlikle.
Ben niçin eşim çalışsın isterim veya çalışan eşle evlenirim? Daha rahat bir hayatımızın olması için, Allah nasip ederse çoluk çocuğumuzun geleceğinin daha iyi bir gelecek olmasını sağlamak için!
Bugün Türkiye şartlarını izliyoruz görüyoruz değil mi? 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 8.000 liraya yaklaşmış durumda! Hangi çalışan tek başına 8.000 lira ve üstünü kazanabiliyor? Hakim, doktor ve üst rütbeli subay, vali, kaymakam, üniversite öğretim üyeleri hariç!
Bundan dolayı da maalesef ülke şartları çalışan bir eşle evlenmeyi zaruret haline getiriyor adeta! Ben bir evlilik yapıp boşandım ve boşandığım kadın da da bu hastalık vardı. Şimdi gitsin harcasın istediği gibi parasını!!
Benim evlendiğim kadın, benim kadınımsa kendisini bana ait hissediyorsa ben istemeden kendisi maaş kartını bana uzatmalı. Yukarıda gerekli açıklamayı da yaptım.
Benim bir arkadaşım karısının müsrif hareketlerinden çok şikayetçiydi ve karısına (ikisi de öğretmen) ders ücretini (1500/2000 lira civarı) harçlık olarak bırakıp geriye kalan maaşı aldıkları ev, araba, çocuklarının masrafları v. s için kullanıyordu.
Yani demem O ki, çalışan eş huzursuzluk demek olmamalı! Erkek te zaten eşinin emeğini, göz göre göre israf ederse O zaman işin rengi değişir zaten..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gayesi sağlıklı ve ömür boyu bir evlilikse, Kur'an-ı Kerim ahkâmına göre:
* Evin geçim sorumluluğu erkeğe aittir. Erkeğin kazancı evin ve hane halkınındır. Erkeğin, bu para benim deme lüksü yoktur. Eğer karı koca iseler, evin ihtiyaçları çıktıktan sonra kalan paranın üzerinde hanımın yarı hakkı vardır...
* Kadının kazancı ise sadece kendisine aittir. Bu kazancı erkek zorla veya kolaylıkla hiçbir şekilde isteyemez. İstisnası, hanımı eşine rıza ile veriyorsa. Peki kadın bu parayı nereye harcayabilir? Kendisine, evine, evlatlarına veya zekât, sadaka olarak durumu çok kötü olan diğer kişilere. Anne babasına verebilir mi? Kocasının rızası yoksa veremez. Neden? Çünkü kadının çalışmasıyla evdeki konforundan olan kocadır, anne-babası değil. Peki kadın çalışmak isterse kocanın izni gerekir mi? Kesinlikle, kocası rıza göstermeden kadın çalışamaz.
Adalete bakın. Aile sorumluluğu hem erkek de hem kadında.
Eğer, karısının çalışmasına müsaade edip de maaşını elinden alan koca varsa büyük bir kul hakkına girer. Aman dikkat...90 Yorumla
+1 yılKadın ve erkek parayı ortaya koyup örneğin 3 bin TL 3 bin TL 6k ortaya koyulması sonra masraflar ödenmeli herşey ödenince kişi başı 500 bir banka hesabına her ay yatırılmalı kalan para 1.5-2k ortak kullanım parası kimin ihtiyacı varsa o almalı şayet kadın benim diyip alırsa adam parasız kalır gerginlik çıkar adam parayı alırsa kadın parasız kalır sıkıntı olur ikiside olmamalı denge kurulmalı
10 Yorumla
Evin ihtiyaçları çoksa, erkek tek başına altından zor kalkacaksa verebilir. Yani versin bir zahmet aynı evdeyiz ula, ayrı değiliz ya. Amma kocası evi gayet geçindiriyorsa kadın aldığı maaşı kendine kalmış, vermese de olur
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
188Cevap
+1 yılVeren kazanır arkadaşım. Sen o insanla aile olmuşsun.
Varsayalım ki küçük kızın şurada evcilik oynuyor oyuncakları da toplamış önüne bunlar benim diyor. Paylaşmayı öğretemediğin çocuk, arkadaşıyla kavga etmeden oynayabilir mi? Mümkün değil ailede de bir tarafın para saklayıp hiçbir sorun çıkmaması. Bir tartışma anında öyle şekilde dile gelir ki bu konu huzur haram olur..
Yine varsayalım ki hiç dile gelmedi, sen günde sekiz küsür saat parayı kazanmak için bir patrona hizmet ettin kendin gibi çalışan iş arkadaşlarının iş yükünü aldın bu insanlara hizmet ettin.. Beraber hayat kurduğun adamın omzundan evin, faturaların yükünü almak mı zoruna/zorumuza gidiyor.. Bana paradan başka hiçbir faydası olmayan bir ton insana çalışacağım ama aynı evde aynı ekmeği bölüştüklerimden o parayı sakınacağım? Hayata bu kadar kendimiz için gelmiş olsaydık kadın-erkek birbiri için yaratılmış olmazdı. Bir puzzle gibi birbirimizi tamamlıyor olmazdık bence.74 Yorumla- +1 yıl
@forbiddenzone
- +1 yıl
Valla ne düşünceler varmış insan hayret ediyor
- +1 yıl
@deryabulut
+1 yılelbette kadın maaşını kocasına vermemeli..
1. kadın kendi masrafını kendi yapmalı (yetmiyorsa kocasından isteyebilir ama yetecek kadar yapmalı)
2. mutfak masrafını da kadın karşılamalı beraber alışverişe çıkılmadıysa ve yetmiyorsa yine kocasından istemeli
3. hala kadının parası kaldıysa bankada kendi hesabında biriktirmeli.. ileride ortak birşey için kullanılır.. araba alınır vs
4. kocasının maaşı genel giderler de kullanılmalı.. kira, elektirik tel vs
5. beraber alışverişe çıkıldığında koca ödemeli40 Yorumla
+1 yılO ne ya üniversitede ev arkadaşınla aynı evemi çıkıyorsun da herkes ortak giderleri paylaşsın gerisini kendine saklasın.
Bizim Türk toplumunda evin erkeğine verilir kadında ek kart çıkartır istediği zaman hesabını kitabını yaparak eşine danışarak istediği şeyleri alabilir aynı şeyler erkek içinde geçerlidir.
Bir evi değil hayatı paylaşıyorsun unutma güvenmediği insanla kimse tutup evlenmez kusura bakma. Ayrı gayrı iş olmaz iyi günde birlikte olurken kötü günde herkes kendi bacağından asılır olmaz evlilik bu demek değil iyisinde de kötüsünde de bir olmaktır.72 Yorumla- +1 yıl
Bakın bu bir bayan değil, Bir kadın ve bu kadın haklı 👌👏👏👏 😎
- +1 yıl
🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ailede senin paran benim param asla olmamalı. Biz eşimle sevgili iken okulda bile harcliklarimizi birleştirir ortak harcardik. Askerde harcligimi bile o gönderdi. Sonra maaşla çalışmaya başladık. Ben maaşımı alıp ona verdim çünkü o benden daha tutumluydu. Sonra kendi işimizi kurduk bütün finansal işleri ben yürüttüm. Ve 23 yıldır bu böyle devam ediyor. Ev aldık araba aldık, iş kurduk ama Bir gün bile para yüzünden tartismadik. Eşler birbirine güvenir ve şeffaf olursa paranın kimde nasıl olduğunun hiçbir önemi olmaz. Güven ve şeffaflık olmadıktan sonra verse de kaos vermese de kaos olur. Para için guvenemeyecin birisi ile nasıl evlenirsin ki zaten. Nasıl ona kendini emanet edersin. Evlilik saçmalık olur.
32 Yorumla
+1 yılGiderler ortak harcanır geri kalan para kişinin kendinde durur ama para benim elletmem gibi bir şey değil kimin fazladan paraya ihtiyacı olursa sebebe bağlı olarak eşinin kartından alabilir ihtiyaçsa sorun değil ama ben kazandığım parayı eşimin atıyorum kol düğmesi gibi zaruri olmayan bir şey için harcanmasını istemem evlendiğim kişi çok savruk olduğu için parasını hemen bitiriyorsa ve gerekli bir şey olduğunda bu yüzden alamıyorsa gerekli şey için bile vermem boşa para harcayacak dönemde değiliz akıllanmıyorsa onun parasına da el koyarım yapacak bir şey yok ilerde çocuklarımız olduğunda lazım olacak
10 Yorumla
+1 yılKadın ve adamın ortak kararı evde geçerlidir. Benim şahsi görüşüm, evlensem ve karım çalışıyor olsa, para onun parasıdır, nereye harcadığını merak edip sorabilirim. Parayı har vurup harman savurursa elbette ona, nazik bir şekilde durumu belirtirim. Onun dışında evin giderleri belli şekilde bölünür, tek bir kişiye ağırlık olmaycak şekilde. Ya da biri evin giderlerini öderken, diğeri de parayı biriktirebilir..
Ama kesinlikle, kadın alacağı şeyi kocasından izin alarak almamalı. Doğru olan misal olarak: canım ben yarın bu şeyden alıyorum haberin olsun. Denmesi en doğrusudur...10 Yorumla
+1 yılHayır..
Kadının kazandığı kendine, erkeğin kazandığı da erkeğindir..
Bir farkla, kadın rızık getirmek zorunda değil, ama erkek zorunda..
Erkek hanımına ve çocuklarına bakmakla mükellef..
İki eş de çalışıyorsa, kadın dilerse isterse kazancını eşine verebilir ama erkek bunu talep edemez, hakkı yoktur..
Kadın çalışsa bile, kocasından para isteyebilir hakkıdır..
#Vesselam80 YorumlaIslamda kadın kazandığını erkege vermek zorunda değildir. Erkek eeve de kadina da bakmak zorundadır. Ha kadın bakti ki kocasi iyi kazanamıyor evi gecindiremiyor o zaman maaşından biraz verebilir kendi isteğine kalmıştır ve bu verdiği para sadaka sayılır. Yanı kadın kocasına zekat vermiş olur.“Erkekler kadınlar üzerinde kavvamdır / gözetmendir. Çünkü Allah bazılarını diğer bazılarından üstün kılmıştır (erkeler de daha sabırlı, daha kuvvetli, daha cesaretli, duygusal tarafları daha az olduğu için, evin idaresi, sorumluluğu ona verilmiştir). Bir de ailenin geçimini temin etmek erkeğe aittir.” (Nisa, 4/34)
53 Yorumla- +1 yıl
@oltaci58 3 kadın alma hakkı vardır - YANLIŞ
Kabile büyüklerinde 50ye 100e yakın eşi olan, parası çok olanın çok evlendiği bir devirde eş sayısı 4e indirilerek minimize edilmiştir. - DOĞRU
Yıl olmuş 2020 internetten okuduğunuz safsatalarla iman konularında ahkam kesmeyin. AÇIN TEFSİR İLMİ ÖĞRENİN KAYNAKLARLA KONUŞUN AMENNA.
+1 yılGiderleri ortak bir şekilde ödemek varken kazancımın hepsini eşime vermek saçma olur. İhtiyacı varsa, sıkışmışsa eğer gelir ister ben de veririm. Ha hiç vermem demiyorum. Şartlar ona vermemi gerektiriyorsa, düzenli olarak ödemesi gereken bir borç varsa yine veririm. Ama gereksiz yere vermeye lüzum yok.
20 Yorumla
+1 yılVermek zorunda değil erkeğin bunu istemeye hakkı yok.
Kadın zaten dişi kuş o parası eve ve giderlere gider muhtemelen.
Geri kalan parada birikir bir şekilde birşey alınacaksa zaten her iki taraf birikimini ortaya koyar.
Erkek ego yapıp reis tavrını ortaya koyarsa işler değişir burada...30 Yorumla
+1 yılHayır. Ortak bir plan yapılmalı ev ihtiyaçları için belli bir kısmını kadın/koca elinde bulundurmalı. Hangisi daha iyi para kontrolü yapıyorsa onun elinde olması mantıklı olur. Bekara plan yapmak kolay ama uygulaması nasıl olucak bende merak ediyorum msndndnd
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle Gelir Düzeyi ile alakalı bir soru bu çiftlerin gelir düzeyleri ortak birleşim sonucunda gecinmeye ve yatırım yapmaya uygun ise tabiki ortak bir hesapta birleştirilmesi ve ortak kullanılması iyidir.
Gelir Düzeyinde Farklılıklar var ise ve yatırımlar ve geçinme koşulları tek taraflı sağlana biliyorsa gerek te yok..
Şahsen ben ne kadar maaş aldığını bilmiyorum üstüne bir de adet edindik her sabah paran var mı diye sorup her akşam bir şey lazım mı diye de arar olduk10 Yorumlaortak hedefler doğrultusunda harcanılabilir mesela erkek evi döndürür kadın yatırıma ya da araç mülk almaya + tatile vs ayırabilir parasını
aşşağıda bencil lanet bir mahlukat evi erkek geçindirir kadının parası kendisinindir yazmış , sen geçindir abi evi ben kendime harcayayım parayı sizin feminist düşüncede eşitizya hani10 YorumlaEvlilik meselesi, ''aile olmak''tır. Evin giderleri olsun, ihtiyaçlar olsun para asla bir tartışma bahanesi olmamalı ve olamaz. Ben eşimin bana maaşını vermesini kesinlikle istemem. Kendi istese bile istemem. Bunun yerine belki bir fatura, belki alet edevat, erzak gibi alımları kendisi yapar zaten destek olmak istiyorsa.
Parayı eşe vermek güzel birşey evet insanın da evlilikte iktidarını okşayan bir durum kabul ediyorum. İstemem yine de.30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılne münasebet efendim. ben çalışıp kazanacaksam neden bir başkasına vereyim. bizi babalarımız kendi ayaklarımız üstünde duralım kimseye muhtaç olmayalım diye okutuyo. eğer ben bir başkasına kazancımı vereceksem canım babamın emekleri neye yarar
513 Yorumla- +1 yıl
Kocan neden sana para versin mesela?
Cevap sahibi+1 yılöyle bir şey yazmadım farkındaysan
- +1 yıl
Senin çalışmadığını düşünelim o zaman da kocan sana para vermesin o zaman? Bence seninki çok bencilce
Cevap sahibi+1 yılhiç de bencilce değil. sen benim yazdıklarımı anlamamışsın. ev ihtiyaçları ortak karşılanır ama ben ona neden paramı verecekmişim. sen istiyosan ver kardeşim.
Cevap sahibi+1 yıl@drifter00 ben koca parası yicem demiş miyim. neden değişik anlıyosunuz. herkesin parası kendine. yeter daa
Cevap sahibi+1 yıl@drifter00 bana göre de seninki yanlış. neden kadın maaşını komple eşine versin. çok saçma çooooooooook
Cevap sahibi+1 yıl@drifter00 ee kardeşim aynı şeyi düşünüp ne diye muhalefet oluyosun o zaman yorumuma
Cevap sahibi+1 yıl@drifter00 niye tartışıyoz bunu ya hadi eyvallah
+1 yılEvet vermeli para erkekte toplanmalı Bu bir Emir komuta zinciri şeklinde değil eve giren paranın tek bir yerde ve kişide toplanması için yapılmalı ve bu kişi de erkek olmalı Çünkü kadın duygusal bir varlık pek aklıyla hareket edemiyor bunu kabul edelim. Yorumlara kapatayım da Panter Emel tipliler gelip kusmasın
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimsenin maaşını kimseye vermesine gerek yok. Sonuçta maaşlar biliniyor olmalı. Herkes giderleri de biliyor. Herkes kendi üzerine düşeni yapmalı. Böyle olmazsa zaten o evlilikten hayır da gelmez. İlla bu konu bir yerde patlar. Ve özellikle kadınlar bunu çok yapıyor bence.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlabilir tabi sıkıntı yok ama burada sanki bu bir baskı ya da zorunluluk haline getiriliyormuş gibi bir anlam vardı sanki.
Para & Ekonomi konusunda 474 cevap paylaştı. Eğer çalışan kadın benim maaşım nasil istersem öyle harcarım diyorsa orada sıkıntı çıkar. Çünkü aynı şeyi erkekte derse ev nasıl geçinecek. Evlilik taşın altına beraber elini sokmaktır. Her iki maaş bir hesapta birleşmeli. Giderler verildikten sonra insanlar kişisel ihtiyaçları için gerekli parayı yanına alıp geri kaplanla birikim yapılmalı.
10 Yorumla
+1 yılOrtaktır, veya kadın tamamını kendi tasarrufuna ayırabilir çünkü evi geçindirme mükellefiyeti yoktur, ortak giderlere , kadının gelirinin dahil olması, kadının insiyatifindedir. Bununla birlikte kadının çalışıp çalışmamasıda erkeğin insiyatifinde yer alır.
12 Yorumla- +1 yıl
👌👌👌
- +1 yıl
@Günlerden_bir_gün teşekkür ederim. 😊
+1 yılBu cok geri kafali bir dusunce 😶 maasi herkez ortaya koymali tum giderler dusulmeli ve kalan para cocuklarin gelecegi icin olusturulan vadeli bir hesapta biriktirilmeli👍 eger bir gun esimin benden para sakladigini farkedersem cok uc noktalarda tepki vermem ama kirilirim vede kirarim (kafasini) acikcasi 🥊
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlilik demek paylaşım demek madden ve manen artı güvenmek demek ki evlenmişsiniz... evlilik demek her bir şeye de ortağız anlamına gelmemeli elbette. her iki taraf ev için yardımlaşabilir hesapları şeffaf olabilir ama baskı asla olamaz dileyen hesabında usul usul yatırım yapabilir. eşlerden biri diğer eşin hesabındaki miktarı bildiği için o hesap üzerinden bir yanlış yapıp eşinden böyle bir yardım talebinde bulunamaz, bulunursa zaten adam değildir.
10 Yorumla
+1 yılYorumları okuyorum Şimdiki kızlar hiç maaş vermiyor kocasına vermiyor artık veren bulursanız hemen evlenin 😂😂şaka bir yana Genelde evli olmayanlar yorum yapmış ve karşı çıkmış. Ben de evli değilim ama Şu muhabbetin hiç konuşulmadığı bir evlilik hayalim. Evlilikte para konuşulmaz. iki taraf da aile ihtiyaçları için herşeyini sunması gerek.
10 Yorumla
+1 yılEvlilikte sen-ben değil biz diyebilmeli çiftler. Bu konuda maas da dahil. Sorumluluk da. Kadının parasını kocasına vermesi gibi bir şey olmamalı. Eğer ortak bir hesap var ise para orada birikebilir. Ama senin paran benim param olmamalı.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 314 cevap paylaştı. modern dünyada düşünce belli. kadın ezik hissetmesin. erkek kadın eşit. tabi ki vermesin gibi. ama fiiliyatta ise. acıkcası verirse erkeki onore eder. yani karı koca olmusun artık. artık eziklik eşitlik vs erkekin zihninde olmaz. seni neden ezsin karısını yani. veren kadın kazanır. erkekler mutlu olur kanımca. yoksa senın maas senın benım maas benım olur bu evlılıgı zedeler. ben öyle anlıyorum tabi kadınlar bu düşüncede. hele ki genc olanlar. ama yaş ilerleyince bunları aşıyorlar.
00 YorumlaOrtak giderler ev için olanlar zaten beraber eşit miktarda odenmeli bence. Onun dısında biri birine verirse ya da ortak harcanrsa sıkıntı olur. Biri o ay çok harcarsa mesela sırf böyle anlaşıldığı için gözüne gelmese bile diğer tarafa batar bu durum kanımca. O yüzden ortak harcama dışında herkesin kendinde kalması daha iyi olr ilişki acısından da. Yoksa şunu yapma bunu alma muhabbeti çok döner yok yere sıkıntı çıkar
00 YorumlaGenelde babam anneme verir annem halleder :)
Ama ben kendi ilişkimde önce ortak ihtiyaçlar karşılanmalı diye düşünüyorum yani ev mutfak faturalar vs geriye kalan zaten bizim gene niye ayırıyoruz ki paraları? ya da birimizde birleştiriyoruz? Saçma10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kimse, bir diğerine normal şartlarda maaşını vermek zorunda olmamalı.. Bazı extrem durumlarda bu olabilir.. Mesela eşlerden birisi aşırı savurgansa, kumar, içki, madde.. vs bağımlılığı varsa, alışverişe vakti yoksa.. vs
10 YorumlaYa kadın erkeğe ya da erkek kadına maaş vermeli falan değil de ne de olsa iki kişi bile olsalar onlar bir aile. Senin paran, benim param saçma yani. Ortada durdun kim isterse kullanır, bunu da sorgulayacak değiliz
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 319 cevap paylaştı. Vermek zorunda değildir ama bir evin içinde senin benim olmamalı, ortak bir birikim vs. harcama vardır.
Bu benim param deyipte saklanması bence çok yanlış bir hareket olur40 Yorumla
+1 yılBen bu konuya çok saçma olarak bakıyorum. Tamam evlilik bir ortaklık sıkıştığı durumdan iki tarafta birbirine yardım etmeli. Ancak kadının da kendi şahsi özel ihtiyaçları olacaktır.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz yorumları okudum yorumlardan anladığım kadarıyla yazıyorum evlilik iki insanın hayatını ortak sürdürmesi kadının çalışmasına karşı değilim ama bir anne de hem anne hem baba çalışınca birçok sorun ortaya çıkıyor o yuvayı toparlamak gerçekten çok zor oluyor para konusuna gelince şahsi fikrim kira ve diğer giderleri ödeyip cebine atıyorsa parayı bu ev arkadaşlığıdır para ortaksa makulvegayet ortak toplanabilir bu para birlikten kuvvet doğar ☺️
10 Yorumla İsterse verir. İstemezse vermez. Erkeğin görevi kadının ve çocuklarının rızkını temin etmektir. Şöyle düşünün. Ya kadın çalışmıyor olsaydı?
32 Yorumla- +1 yıl
Adam gibi adam 🎆
+1 yılbence vermeli.. kadına kalırsa anası aglatır tredyolda 😂😂😂
50 YorumlaOrtak bir hedefiniz varsa ortak bir banka hesabında tutabilirsiniz fakat öyle bir şey söz konusu değilse bireylerin kendilerinde kalması gerekir. Zaten ihtiyaç dahilinde birbirinize destek olursunuz.
10 Yorumla
+1 yılNeden kocasına veriyor pardon kocası kazandığını kadına mı veriyor ne saçma soru ikisinin de ayrı anıl teri olan bir para herkesin parası kendinde kalacak tabiki ve giderleri paylaşacaklar hepsi bu
12 Yorumla- +1 yıl
@drifter00 bence herkes kendi parasına sahip çıkabilmeli genelde parasını karısına veren erkekler birikim yapabilmek için veriyor kadınlar bu konuda daha becerikli diye ama iki tarafta hesabını bilirse sorun olmaz kazandığını vermezsen bişey değişmeyecek yani bence
+1 yılOnun bana benim ona vermem gibi bir durumun söz konusu olmasını istemem. Ortak hesap açarız yahut bir kasa ikimiz de harcamalarımızın dışında kalanı koyarı oraya. İhtiyacı olan kullanır yine
10 Yorumla
+1 yılkadın kendisine yetecek kadar olanı alır gerisini kocasına verir eğer koca aklı başında bir insansa evin giderleri kadarını kullanır birikim yapmaya çalışır
10 YorumlaBu kesinlikle bir saçmalık. Onun yerine çiftlerin maaşlarının belirli bir yüzdesi ev masrafları için ayrılmalı. Daha makul olur. Kendi alın terinle kazandığın parayı neden kocana veriyorsun? Yapmayın. Dilediğin gibi harcamak hakkın.
10 YorumlaŞahsi kanaatimce gelen para ortaya koyulur ihtiyaçlar alınır kalanıda yatırım ya da birikim olarak değerlendirilir kadın erkek mevzu değil hesabı kim tutuosa para onda toplanır
10 Yorumla
+1 yılKendine saklanacaksa o para ya da kendi harcanacaksa evlilik olması. Evlilik farklı şeylerin ortak bir havuzda toplanmasıdır. Bana vermesini istemem ama ortak bir kullanım olabilir.
10 Yorumla
+1 yılKadın maaşını illa kocasına vermek zorunda değildir ama evin giderleine hiç katılmamak, o parayı tamamen kendi istediği gibi harcamak gibi bir durum da söz konusu olmamalı.
10 Yorumla
+1 yılBence bir parçasını mutlaka vermeli, yani kira, faturalar vs. Ondan çekiliyorsa.
21 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılEvin masrafları ikiye bölünsün. Herkes üstüne düşeni yapsın ve geri kalan miktar da ortak hesapta birikime çevrilsin.
20 Yorumla
+1 yılBilmem birileri birilerine vereceğine ortak bir bütçe oluşturulmalı bence.
30 Yorumla
+1 yılHayır vermemeli evin giderlerine ortak olmalı sadece geri kalan kendine kalmalı
34 Yorumla- +1 yıl
O zaman ev arkadaşlığı oluyo bir farkı yok
- +1 yıl
@Laf-ü-güzaf kadın çalışmasa erkek hem evi geçindirmeli hemde kadina ihtiyaci için para vermeli kadin çalışınca sadece kadının parasını yiyen kadina kendi parasından beş kuruş vermeyen insanlar var o yüzden en doğrusu bu..
- +1 yıl
Öyleleri vardır da olmayanlar da var ben kendim için söylersem hesaplarımız karışık olur kendimize harcarız ya da birikim yaparız beraber karar veririz senin paran benim param olursa samimiyet ve saygı yok olur
- +1 yıl
@Laf-ü-güzaf haklısın evet ama önceden bir sınır olmalı diye düşünüyorum çünkü genel olarak erkekler kadının parasını alıyor ve tek cep yapıyor kadın kendi parasindan harçlık almak için bile kırk takla atıyor kim ne derse desin kadın kendine para ayırmalı ha ortak olacaksa hersey o zaman kadın yönetmeli birikimi kadın yapmalı...
+1 yılHayır, aylık sabit giderleri bölüşüp ona göre ortak ve kişisel amaçlar için harcama yapmalı. O ay eşlerden birisi bir şey mi almak istiyor, o alınabilir. Evlilik demek beraber hareket etmek demektir. :)
11 Yorumla- +1 yıl
👌👌👌
+1 yılHer ay biri ev ihtiyaçlarına harcamalı diğeri de parasını hesabında tutmalı. Ayrı ayrı ihtiyaçlar için istenmek zorunda kalınmaz ve de zaten büyük bir ihtiyaçta iki hesap birleştirilir. 😁 Değişik bir bakış açısı.
10 YorumlaHesabı kim ödemeli, maaşlar nasıl düzenlenmeli... Hayatındaki insanla karşılıklı öyle bir bağ kurarım ki asla şöyle hesap kitapla işimiz olmaz.
10 Yorumla
+1 yılbende biraz kılıbıklık var. ben öyle yapıyorum. alay edenlere de seven ne yapmaz diye cevap veriyorum konu anında kapanıyor.
10 YorumlaEvlilikte benim param senin paran olmaz diye düşünüyorum. Evi yöneten bir kişi olmalı o da erkek olmalı diye düşünüyorum.
10 YorumlaNe kadın ne de erkeğin elinde olmalı. Ortak hesap kurulur, isteyen istediği kadar çeker. Evlilik bu yani, paranın hesabı yapılmaz.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 378 cevap paylaştı. Kocası sağda solda yiyorsa büyük sıkıntı çıkar çok böyle örnek.
Giderler ortaklaşa halledilip kalanı istendiği gbi harcanmalı ya da biriktirilmeli10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 671 cevap paylaştı.
u +1 yılYarın boşanırken maaşını kocana verdiğini söylersin, hepsini geri talep edebilirsin düğün takıları dahil.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 504 cevap paylaştı. Böyle çiftlerin evlendikten sonra pek para harcayacak durumu kalmıyor. Düğün masrafları vs zaten 4 5 yıl borçlar ödüyorlar.
30 Yorumlaİçişleri bakanı bence bayandır. Erkeğide o çevirebilir. Bence ortak giderler dışında herkes kendi parasını harcayabilir ama birisi vermesi gerekirse bu erkek olmalı bence
20 YorumlaUygun olanı; iki taraft da maaşını ortaya koyar. Evvela kira, fatura, gıda, giyim, sağlık vs parası ayrılır. Sonra herkes ihtiyacı kadar alır ve artanı da birikim yapmak üzere kenara konur.
20 Yorumla
+1 yılHer ikiside maaşı ortaya koyup ordan ihtiyaçlarını karşılamalı bence, ayrı kese tutmamalı.
20 YorumlaTek elden yonetilmeli ama iki maas ortak hesapta cift kartli toplanmali senin benim muhabbeti olmamali
10 Yorumla
+1 yılOrtak bir fon oluşturulabilir geri kalanını kendine ayırmalı sonuçta hakkı yani para kolay kazanılmıyor
10 YorumlaDelikanlı erkek
kadının parasına tenezül etmez.
o kadar 😏33 Yorumla- +1 yıl
Sana da üç yıldız 🎆🎆🎆
- +1 yıl
Tişkirlir
- Devamını Gör (272)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği