Sivas ilinde yaşıyoruz, 30 yıllık bina..
%25 ile 1.375 TL yapabiliyor en fazla ama 1.100den 2.700 yapmak istiyor
Sivas ilinde yaşıyoruz, 30 yıllık bina..
%25 ile 1.375 TL yapabiliyor en fazla ama 1.100den 2.700 yapmak istiyor
Tahliye sözlezmesi varsa seni çıkartır ve birde mahkeme masraflarını sana yükler.
Şu anda en kötü evin fiyatı en az 1 milyon ederken adam o evi yspmak için kendinden feraget etti. Şimdi sen tutmuş söyle böyle diye üç kuruşluk kira artışına itiraz ediyorsun
Herkes atıp tutmuş ödemeyin şikayet edin filam diye kiracı nasıl yasal olarak 25 oranı var diyorsa ev sahibide sözleşme sonu yenilemiyorum diyip evden çıkarabilir gidipte yeni eve çıksan 5 ten aşağı ev yok bunu düşünmek lazım 2700 altına ev varsa kabul etme ama ev yoksa kiralar 3-4 ise ev sahibiyle orta yol bulunup biraz indirimle anlaşmak daha mantıklıdır piyasa malum yasal 25 zam maksimum ama enflasyon kaç?
O iş öyle değil kira düzenli olarak odeniyorsa 5 yıla kadar sözleşme devam eder. Sadece her yıl devletin belirlediği orada zam yapabilir. 5. Yıl dolduktan sonra kontrat sıfırlanır emsal dairelerin fiyatı neyse yani rayiç bedel neyse o fiyatı kira olarak ev sahibi o zaman teklif edebilir. Aksi halde kirasini düzgün ödeyen birisi için ihtarı önceden çekmesi lazım ki cikartabilsin. O da yine geçerli bir sebebi olması lazım.
Yıllık kira sözleşmesi demek 5 yıla dönüyor düzenli ödüyorsa ajsjajanaan komiksiniz
@Heyulala yani net sureyi bilmiyorum ama mantıkta mütabıksak mühim değil
Kardeşim toksik misin? Okuduğunu mu anlamiyorsun *? Yıllık zam oranı varya hani 5 yıla kadar düzenli olarak devletin verdiği zam miktarı kadar artar, 5. Yıl da aynı kiracı oturuyorsa eğer kontrat sıfırlanır ev sahibi o zaman emsal dairelerin fiyatı neyse o fiyatı talep edebilir. Aynı şeyi ikinci kez yazdiyorsun hala anlamiyorsan git kitap oku az
@Heyulala Kiracı kaç yıldır oturuyor? 5 yıla az kaldıysa eğer 5. yıl dolduğunda istediğin kira miktarını talep edebilirsin rayiç bedel olmak şartıyla. Yani adam 2 bine oturuyordur ama emsallerinin fiyatı 5 bin olmuştur sen %25'ten dolayı o fiyatı talep edemiyorsundur ama 5. yılı doluyorsa eğer o zaman talep edebilirsin. Kabul etmezse paşa paşa çıkmak zorunda kalıyor.
@Heyulala Kontrat bitmeden 3 ay öncesinden ihtar çekeceksin ama ihtar ile çıkarttıktan sonra kiraya verebiliyor musun evi onu bilmiyorum. Sonuçta evde ben oturacağım diyerek çıkartıyorsun adamı hemen yerine başka birini kiracı olarak verirsen yasal olarak yine sıkıntıyla karşılaşabilirsin.
valla ben kiracı değilim babam sagolsun bi daire aldı bana
şimdi size gelelim ev sahibinizle iyi geçinin tatlı dille pazarlık yapın
yok yasa %25 şunu yapamazsınız demeyin
şimdi evden çıksanız taşınma nakliyesi yolda kırılan eşyalar abonelik üstlenme masrafı derkeeen bi 10binlik olursunuz ve gittiğiniz ev en az 3000 den başlar
amacayla ya da teyzeyle iyi geçinin derim
normalde hakkı yok ama sen o evden çıkarsan daha o paralara ev bulamayabilrsin ev sahibinin ekmeğine yağ sürersin aslında hepimiz aynı şeyi yaşadık bu sene uğraşmak istersen sen bilirsin tabi huzursuzluk oluyor
Cevap
36Cevap
Siz %25 yasal olan arttırmayı yapın hiç bir şekilde sizi çıkaramaz anca ihtiyaçtan dolayı noter huzurunda ihtar çeker onun içinde ihtiyacını kanıtlaması gerekiyor geçerli ve gerçekçi bir iddaa ile gelirse o zaman çıkarır bu seferde başkasına daireyi kiralayamaz. giriş yaparken tarihsiz tahliye taahhüttü imzalamadıysanız korkmanız gereken bir şey yok.
Belki durumunuz olmayabilir lakin genel bı kira ortalamasına bakın derim. guzel güzel. oturup anlaşmak varken birbirinizin canını sikmaya değmez.
O 2700 dediyse sende 2500 olsun de geç
189'u ara veya CİMER ya da e-Devlet üzerinden ihbar formu doldurarak şikayet et
hemen ilgileniyorlar
5 yılı geçmiş kontratlarda piyasa emsaline bakma hakkı var ev sahibinin yasal artış onun dışında belli çok yormayın birbirinizi anlaşın :)
herşeye enflasyonla katmerli zam var asgari ücrete de zam var ama kiraya gelince %25 olduuu
Sivasta 7 8 yil once en kotu ev asgari ucretin yarisiydi su an 2700 cok degil
Bir yılı geçtiyse yapabilir. Bu insanlar da bununla geçiniyor.
cezası oldugunu soyle ona.. yuzde 25 ten fazla zam yapamaz
Orta yolu bulmaya çalışın en fazla 2000 olmalı bence
Şu gerçek enflasyonu açıklasalar da, herkes yolunu bulsa...
Milleti birbirine kırdıracaklar.
Evini 500 bine satıp faize koysa, aylık 10 bin koyar cebine. Sence evinin ederi 1375 lira mı?
1375 tl ye kira mı kaldı, makul bir şey yapıp bari 2200 yapın
Bazı ev sahipleri dolduruşa gelip de yapmak istiyor. Kararlı olduğnuzu görünce geri vites yapabiliyorlar haberiniz olsun ve eski kiranın belli bir yüzdesi kadar arttırabiliyolar diye biliyorum. Sizinki 2 katını geçmiş
5 pil olmamışsa yapamaz. 5 yıl olmuşsa kabul etmen daha iyi olacaktır. Çünkü eksper piyasa fiyatına göre inceleme yaparsa daha fazla ödersin.
Bizim karşı bina da kira 10 bin tl bazıları dinlemiyor maalesef kardeşim ev de ahım şahım ev değil.
Haklı geçen sene 1 milyonluk ev bu sene 2.5 milyon kira artmalı
Yasal hakkı %25 her ay sözleşmede yazılan tutarı yatır sene sonunds %25 zamlı yatır dava açması önemli değil kanun senden yana
Sözleşmeniz varmıydı kaç senedir oturuyorsunuz
Şimdi herşeye zam geldi o yüzden çok yapıyordur ama bı yandanda haksız en fazla yüzde 25 olması lzm şikayet edin
Yani o fiyata ev yok artık biraz ındırım ıste sıkıntı çıkarma bence
Orası neresi bizim buralarda 5-7-9 falan kiralar en kötü yerler bile 3 vardır
Yapamaz, enflesyon oraninda artirir. Sivas mrrkez mi
Sözleşme varsa kiraları banka yoluyla ödediyseniz yani ispat edebilecekseniz %25 ödeyin geçin
ya valla elden başka ne gelir
Kaç yıldır oturuyorsunuz.
Suç yani direkt şikayet et uğraşma
Yapabileceğin pek bir şey yok
Kaç yıllık kiracısınız?
Bizim Sivas’a göre fazla
:)) hiç ağzını açma şu an bedava o para:)
Noterden ihbar gondersin
Hapis cezası var bak yüzde 25i geçene de
kira kontratın varsa 2700 ödeme
Yuzde 25 ten fazla yapanı sikayet edebilirsin
Çok değil millet ne kiralar istiyor
Valla edebiliyorsan piyasaya ikna et. Bende kiracıyım ama ev sahibim ile orta yollu anlaştık yüzde 25 üzerinde zamlı kirayı kendim teklif ettim. 5 yıl dolmasına az kaldıysa bence piyasanın biraz altında zam'a ikna etmeye çalışın yüzde 25 üzerinde. 5 yıl dolduktan sonra zaten piyasa değerinde kira talep etme hakkınız oluyor. Kabul etmezse de çıkmak zorunda kalıyor. Öteki türlü kiracıyı evden çıkartmak zor heleki düzenli ödüyorsa yasalar ondan yana.
Çıkılır
Cik tabi
Yine uygun
Bedava valla
@mavikelebekdeniz bedava ama daha da kiracılar çakallık peşinde yüzde 25 diye. Sanki markete faturaya yüzde 25 deyip kimse itiraz ediyor
Şikayet edebilirsin.
Olmaz de,
Temmuza kadar25% sınır, şikayet et
az bile
1500e ayarlayın
Şikayet et
Piyasa allak bullak
evli misin?
Teşekkür et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?