- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılŞu durumda bunu dile getirmek çok kötü bir durum olmuş! Allah kimseyi öteki tarafa borçlu götürmesin sonra bu onun tercihi değildi! Onun sizde hakkı kalmış sizden gelecek en güzel şey benim her şekilde hakkım helal olsun demekten geçer...
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada herkesin ekonomik durumu aynı değil tabi ki belki siz o parayı ona sizde zor durumdayken verdiniz bunu hiçbirimiz bilemeyiz tabi ki. Ayrıca bu parayı verdiğinizi bir şekilde ispat etmelisiniz yani elinizde bir dekont olmalı ve dekont açıklamasında 1.200 TL borç olarak verdiğiniz yazılı olmalı, ya da elinizde onun imzalı bir belgesi olmalı ya da sosyal uygulamadan mesajları yani ispatınız olmalı. Ama dediğim gibi acı çok büyük bu zamanda nasıl kimden talep edilebilir yani zor bir durum...
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Ailesiyle konuş. Onların bilgisi varsa imkan dahilinde öderler. Ama bilgileri yoksa, ortada bir kanıt ta yoksa sıkıntı olur.
Telefon mesajı filan da 2. deredece bir kanıt sayılabilir.
00 Yorumla
Bari 40 ı çıksaydı, alacağın kaç para olursa olsun olay bu kadar taze iken düşünülecek şey değil bu, sanırım sen de farkındasın ki soruyu profilini gizleyerek sormuşsun
01 Yorumla
+1 yılİğrenç bir zihniyet. Verdiğin paranın çok yüksek olduğunu söylüyorsun ama altı üstü 1.200 tl.. 1 milyon borcun dahi olsun, bunu istemen çok yanlış. Sen bu para arzusuyla gider başka biri olursun beklerim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEdemezsin
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'deki mevzuata göre, borcun tahsil edilebilmesi için öncelikle bir borç ilişkisinin varlığı belgelenmelidir. Bunun için, ödeme yaptığınızın ve bunun borç olduğunun somut kanıtlarının bulunması gerekmektedir. Bu kanıtlar arasında, borçlu tarafından imzalanan bir borç senedi, ödeme dekontları veya elektronik ödeme kayıtları gibi belgeler bulunabilir.
Ayrıca, borcun tahsil edilmesi için öncelikle borçlu tarafın vefatının neden olduğu yasal durumun incelenmesi gerekecektir. Bunun için, vefatın nedeni ve ölümün ardından kalan maddi durum gibi faktörlerin değerlendirilmesi gerekebilir.
Bu nedenle, eski sevgilinizin vefatından önce verdiğiniz borcun tahsil edilmesi için, öncelikle hukuki bir danışmanlık hizmetinden yararlanmanızı öneririz. Bir avukat veya hukuk bürosu, konuyla ilgili olarak size en doğru bilgileri verebilir ve hukuki süreci yönlendirebilir.10 Yorumla
+1 yılVizyonsuz seni :) ölmüş adamın arkasından 1200tl'nin peşine mi düştün gel 1500 vereyim de sus vizyonsuz fakir😄 Bide devletten istesem verir mi diyor. Borcu verirken sözleşme imzaladınız sanki a*k
1913 Yorumla- +1 yıl
Çok dediği para 1200 lira mıymış? 😱😱🤦♂️
- +1 yıl
@Teacherisback evettt😂😂
- +1 yıl
komedi ya
- +1 yıl
1200 lira nedir ya. Para küçümsediğimden değil de yani vefat etmiş bir kişinin peşinden de 1200 tl için bu kadar veryansın etmezsin.
Ben 3-5 kurus için derken arkadaş az para değilmişti. Ben 3-5bin kasatediyorddum ama o kadar bile değilmiş
Soran+1 yılTamam siz ödeyin lütfen o kadar basitse. İnsanların ihtiyacı olamaz değil mi? İşten ayrıldım paraya ihtiyacım var. Mutlaka almalıyım diye bir şey yok almasamda olur sadece alabilir miyim diye merak ettim ben
- +1 yıl
1200? Ciddi mi bu dingil ya? 😄😄
- +1 yıl
O kadar güzel akıcı hakaret ediyorsun ki sabaha kadar konuşsan dinlerim 😂
- +1 yıl
Bana yaz sana atıcam adamın borcunu sen de utanacak mısın?
- +1 yıl
@-Brahmann- atma ya bunun hoşuna gider verdiğim borcu geri aldım diye ne utanması 😄
- +1 yıl
karı devletten bile istemeyi düşünmüş baksana
- +1 yıl
Devletten istemesi de ayrı bir kafa
- +1 yıl
Ismini soyismini öğrenmiş olucam, dünya kücük denk gelirsek yüzüne tükürürüm.
- +1 yıl
Tükürmeye değmez be
+1 yılBeyler siz siz olun böyle vizyonsuz seviyesiz varoş yaratikalr ile çıkmayın inşallah gerçekten rabbim kimsenin başına vermesin boylesinisuni iki kuruş ya gel ben sana bir aylık öğrenci bursumu vereyim de sus gercekten seninle evlenne insana rabbim sabirlar versin ve senin gibi cirkeflerden Allah esirgesin bizi 1500 ajajajjaak insanlık ölmüş hoş insan da denilemez sana nasıl havlıyor param param diye
30 Yorumla
+1 yılEski sevgilinde olsa sonuçda bir İNSAN ÖLMÜŞ! Gerçekten önemli olan paramı? Biz bu kadar mı kötü insanlar olduk? Bırak eski sevgilimi, köşe başındaki bakkal amcama bir şey olsa oturur günlerce ağlarım. Bu soruyu buraya sorduysan yargı yemeğe hazırlanmalısın. İçinde az da olsa vicdan olsun. Ölmüşün canına gitsin diyip borcuda boşvermelisin
30 Yorumla
+1 yılHarbiden bunu mu düşünüyorsun?
Ayrıca millet neden sana para ödesin? Devletin verdiği para halkın parası
910 Yorumla
Soran+1 yılSen insanlara borç verince geri almiyosun herhalde gelmiş burada konusuyosun
- +1 yıl
Vefat etmiş birinden özellikle de bu derece üzücü bir olayda hayatını kaybetmisse peşine düşmem 3 5 liranın.
Hele gidip bunu devletten hiç istemem.
Soran+1 yıl3-5 lira değil yalnız
- +1 yıl
Ne kadarsa ne kadar. Milletin senin 3 5 kuruşunu düşünecek hali yok. İsterse 100k olsun
Soran+1 yılYa millete mi bişey dedim ben ne konusuyosun ya
- +1 yıl
Devletten para dilenen sen değil misin hayatını kaybeden sevgiline üzülmek yerine
Soran+1 yılKim dedi üzülmedim ya Allah aşkına sus
- +1 yıl
Çok üzülmüşsündür belli. 40 çıkmadan aklına para gelmiş
- +1 yıl
Atın. Şunun önüne üç beş kuruş sussun
- +1 yıl
1250 TL paraymış
1200 tl olduğunu duyunca gelen ufak çaplı şok dalgası. Ben de milyonlar falan verdi sanıyorum Çamoluk bireysel versiyon gibisin HahHhahaha sen Cimer'e yaz oy zamanı gönderirler fakirsu birde hukuk dili falan kullanmış gören davacı sanar kaşarı
10 YorumlaDevlet büyük bir ihtimalle alacağın imkansız hale gelmesi kararı verip mahkemeyi sonlandırabilir. Bence 1200 TL için uğraşma. Başının gözünün sadakası olsun. Ve ayrıca oralarda insanlar canıyla uğraşırken senin böyle bir şey talep etmen çok yakışıksız.
10 YorumlaSen verdiğin borcu alamazsın. Ama alman gereken şey insanlık. Keşke biraz insan olabilsen. Biz orada tanımadığımız insanlara yardım ediyoruz. Sen ölmüş adamdan borcunun peşine düşmüşsün. Yazıklar olsun.
29 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun usta on numara yazmışsın 👌🏽
- +1 yıl
Sinop mantisi miii sinoplu musunnnn suwbdjwbdibsjd dm gelsene kanka
- +1 yıl
Elhamdülillah Sinopluyum kanka 🥰💜💕
- +1 yıl
Yazsana bana suwjdids
- +1 yıl
Niye
- +1 yıl
Sinoplu biriyle tanismak istiom
- +1 yıl
Sen nerelisin
- +1 yıl
Sinoplu
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada yorumlsra bakiyorumda linclemisler.. Evet cok uzucu vefat durumu ama hayat senin icinde devam ediyor ve eminim zor sartlarda insanlik yapip vermissindir. Mevla ne kadar? Yani parayi geri alamadigin takdirde seni cok mu etkiler? Aile desem onlarda perisandir Şu an istemek uygun olmaz..
04 Yorumla- +1 yıl
"Mevla" değil "meblağ" o da 1200 liraymış. Toprak doyursun gòzünüzü, hayat devam ediyormus falan. Bu düsüncelerini evleneceğin adama da söyle. Sen ölürsen ben para derdine düşerim cünkü hayat devam ediyor de.
- +1 yıl
Evet taktik verenleri de var. Daha çok olsa ne yazar? Depremden hiç mi ders cıkartmıyorlar anlamıyorum. Mal, mülk her şeyin ònemsiz olduğunu gòstermedi mi deprem?
+1 yılBak bu soru, kadınların solipsist doğasına ışık tutan sorulardan. Sevgilisi ölmüş ona üzülmek yerine para derdine düşüyor. Hiç bir b. k alamazsın devletten. Keşke vatandaslıktan da men etseler seni.
21 Yorumla- +1 yıl
Senin icin cok ciddi bir rakamsa borç vermeyecektin. Insanların cinsellik sorularıyla bu konunun zerre alakası yok. Depremde hayatını kaybeden birisiyle veya yakınıyla sevişmekle ilgili bir soru mu sormuşlardı? Kendini aklamak için başka igrenclikleri gösteremezsin. Ikisi de kötü bir şey olamaz mı? Bu kadar mı akıldan yoksunsun.
+1 yıl1200 için bu kadar zırlaman eski sevgiline allah rahmet eylesin senin gibi varoş bi kadınla uzun süreli bir ilişkisi olmadığı için o konuda şanslı vefat etmiş rahmetli
20 Yorumla
+1 yılÇok üzücü ya çocuk ölmüş peşine düştüğün rakama bak. Farzet yardım parası gönderdin. 1250 TL benim için büyük meblağ diyorsun anlıyorum ancak sonuçta gerçek manada küçük bir rakam. Ayıp yani insanligindan utanmalisin.
00 Yorumla
+1 yılAbla jsmmandhzb bana bütün duyguları yaşattığın için çok teşekkür ederim öncelikle. Gülsem mi üzülsem mi sövsem mi bilemedim ya nsknsjxms ama geçmiş olsun.
10 YorumlaYa Allah aşkına depremde vefat etti diyorsun ve borç derdine düşmüşsün. Ailesinden iste falan demişler de arkadaşlar bu bölgelerde insanlar ailelerini, evlerini, evlerinde tuttukları bütün birikimleri kaybettiler. Binaları ağır hasarlı olmasına rağmen çocukları için biriktirdiği parayı canı pahasına almak için o evlere giren insanlar biliyorum. Ailesine gidip ya oğlunuz vefat etmeden önce para vermiştim onu öder misiniz mi diyeceksin? Biraz empati Allah aşkına biraz empati kurun ya.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1200 lira sizin için az paraysa kızın ibanına verin o zaman burada laf kalabalığı yapmayın herkesi kendiniz gibi zengin sanmayın
10 Yorumla
+1 yılAdamın cenazesi kalkmadan para peşine düşmüş Allah bilir öldüğü için eski sevgilim demiştir kimse bana sevgiden bahsetmesin
10 YorumlaHala borç peşinde misin belki ailesi bile kalmadı 😊 yazık gerçekten
13 Yorumla
Soran+1 yılTamam en vicdanlı sensin Show'un bittiyse gidebilirsin ne kadar borç verdigimi paranın miktarını bilmeden konuşma boş bos
- +1 yıl
@Alpagu16 ağzına sağlık👏
Talep edemezsin. Elinde Senet varsa Mirasçılarından yasal yolla isteyebilirsin. Yoksa 1 bardak soğuk Su içersin.
00 Yorumla
+1 yılHemşehrim sayılır, ben öderim.
Senin gibi birine borçlu gitmesin.
10 Yorumla
+1 yılSoruya canım acıdı şurama oturdu ne diyim elinde senedin varsa alırsın
10 Yorumlaİşte bu soruyu bi erkek asla sormaz arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın.
10 Yorumla
+1 yılKaç paraysa ben atayım sana yeter ki bana burada küfür ettirme
10 YorumlaO borcu çocuğun ailesi ödeyecek, biraz vicdanın varsa hakkını helal et ve sesini kes..
10 YorumlaAdam şehit olmuş
Daha ne istiyorsun
Yasını tut
Ayıp ya unut parayı hakkını helal et11 YorumlaTrilyonda borc versen gercekten bunu mu dusunuyosun adam olmus yaa olmus iyi ki benim tanisim ya da sevgilim degilsin çok kötüsün
10 YorumlaKnk adam ölmüş. Sen neyin derdine düsmüssün. Yazık günah
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılHa benden talep etmişsin ha devletten, 3 ile çarpıp 1'ini alırsın anca...
00 Yorumla Ölüden borç alınmaz. Böyle bir şeyi düşünmen bile saçma
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 404 cevap paylaştı. Devletten değilde eski sevgilinin mirasçılarından alabilirsin diye biliyorum.
00 Yorumla
+1 yılKimse vermez de sende unut yani o parayı. Helal et hakkını.
00 YorumlaAdam ölmüş sen dua yolla artık ona bi zahmet, hakkını da helal et gitsin sevaptır.
00 YorumlaBu soruyu sorduğuna inanamıyorum. Otur da ağla bi zahmet. Derdin para mı ya.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılElinde yazılı bir belge yoksa artık hakkını helal edicen sözleşme senet gibi
00 Yorumla Sen cidden bunu mu düşünüyorsun ya yok abi ben cidden utanıyorum utanıyorum bu devirde yaşadığıma
00 Yorumla
+1 yılYa Allah aşkına helal et şunu ya yaşarken istemedin öldükten sonra niye istiyosun?
00 Yorumla
+1 yılOhoo canin ee seningibi herkes boyle devlete gelse nolacak hayir devlet nebilecek borc verdiyini
00 Yorumla
+1 yılMeblag 1200 tl imis yorumlarda gördüm gercekten cok yazik bu para senin neredeyse hicbirseyini karsilamaz bu meblag icin kendini bu kadar düşürmeye gerek yok yani. Adam ölmüş sen hala 1200 tl nin derdindesin ya. Cok acinasi bir durum.
13 Yorumla- +1 yıl
Çok kötü
- +1 yıl
Dunya degil insanlar kötü be
- +1 yıl
Evet gerçekten öyle para nedir’ki
adam ölmüş bırakta mezarında rahat uyusun sende helal ediver
00 Yorumla
+1 yılBir defa daha kadınlarn para sevdalısı olduğunu gördük üstelik sevgilisi öldüğü halde
11 Yorumla- +1 yıl
👏🏻
Gizli Üye(25-29)+1 yılO depremin şiddetini canlı olarak hissetseydin böyle soru sorabilecek miydin gerçekten merak ediyorum.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 688 cevap paylaştı. Devlet niye ödesin senetsiz hesapsız kayıtsız imzasız bir borcu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHarbiden bunu mu düşünüyorsun Allah uzun ömür versin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPara miktarı ne kadar? Sana yardımcı olmak istiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCan gitmiş can, önemsediğin şey para mı? Üç beş kuruşa da düşülmez be, bu nasıl bir kafa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMillet can dersinde bu oara dersinde
Kanıtın var mı borca dair olsa da alamazsın00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen size yardımcı olacam herkesin ihtiyacı olabilir sadece vefat ettiği için millet biraz farklı bakmış olaya yoksa deprem oldu da burdakiler ağladı mi hyr kimseye de para vermezler ben size yardımcı olurum
00 YorumlaKişi vefat ettikten sonra borçları banka tarafından silinir eğer tüzel kişilere borcu var ise de birincil yakınlarına kalır yani üstlenemezsin
00 YorumlaUzulmen gereken kisim para degil manevi kaybın olmalı
02 Yorumla
Soran+1 yılManevi olarak zaten üzgünüm. Sadece merak ettim alabilir miyim diye hepsi bu ama insanlar önyargılı olduğu için saldırıya geçmeye başladı
+1 yılBe insanfsiz çocuk vefat etmiş yasını tut seni kaşaaar para derdindesin
10 Yorumla
+1 yılBin tl için tantanaya bak 😂 şimdi 200 daha verdim falan der bayan düşük mebla 🙄
00 Yorumla
+1 yılKanka çocuk ölmüş yaa ne parası allah aşkına helal et yaaa
00 Yorumla
+1 yılbu sitede sorulan en korkunç soru.
10 YorumlaBunu nasıl düşünebiliyorsun? Pes!
00 Yorumla
+1 yılenkaz kaldırmaya başlamışsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah senin belanı versin o para boğazında kalsın şimdi istediğin yerden talep et o parayı 👍
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGün yüzü görme içimdeki öfke nefreti sana kusmak istiyorum daha yazacak KS izin vermiyor biran önce daha beter durumda ölmeni dilerim pis mahlukat
Mirasçılarından talep edebilirsin
00 Yorumla
+1 yılucubesiniz harbiden
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılHayır resmi bir borç olmadığı için alamazsın
00 Yorumla
+1 yılBu kadar acimasiz olamazsin ya.. :(
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım