Bu nasıl bir bencilliktir? Bu nasıl bir vicdansızlıktır?
İnsanlık ölmüş..

Bu nasıl bir bencilliktir? Bu nasıl bir vicdansızlıktır?
İnsanlık ölmüş..

Kimse kusura bakmasında yorumların çoğu saçma geldi bana.
Borsa bu, borsada hissenin düşmesi veya artması ürünlere zam geldi geleceği anlamı taşımıyor.
Borsada bu hisseler neler yükseltebilir sorusuna cevap arayalım.
1- Bir sürü bina yıkıldı doğal olarak yeni binalar dikilecek ee haliyle neye ihtiyaç var? İnşaat sektörü baş temeli ne çimento haliyle borsada olan insanlar bu hisselere yüklendi çünkü bir önce ki depremde bunu gördü borsacılar. Borsada bu şu demektir yatırımcı açısından krizi fırsata çevir. Bu krizi fırsata çevirmede ise deprem mağdurlarına herhangi bri zararı yok. Adam çıkış yakalayacağını anlayıp yatırımını yapmış olay bundan ibarettir.
2- Yetkili veya yetkili kişiler konutlar inşaatlarla ilgili açıklama yapmış olabilir veya yeraltı kaynağı vb. bulunmuş olabilir firmalar için.
Fakat bizim medyalarımız gündem değiştirecek veya günah keçisi bulup topu kendilerinden atacak ya yetkililer hemen bunlar suçlu.
Aynen depremi de çimento firmaları yaptılar. Dediler kardeşler hadi el birliğiyle deprem yapalımda binalar yıkılsın canlar kaybedilsin bizde çimentomuzu satalım para kazanalım dediler.
Ülkemizde gaz vs. de bulunuyor mesela bunlarda arttı ve artmaya devam edecek enerjide aynı şekilde. Enerji hisseleri de yükseliyor ve daha da yükselecek şimdi elektriğe de bunlar mı zam yapıyor? Yatırımcı ne düşünür aa ülkemiz enerjiye yatırım yapıyor ileri vade de iyi yerlere gelir enerji sektörü elektrikli arabalar, enerjide dışa bağımlılığı azaltma vs vs. yatırımcı ne yapar gelecek vaat eden sektöre elbette yatırım yapar.
Borsa para kazanma yeridir batarsın ya da çıkarsın. Burada duygusallık yoktur. Yatırım tavsiyesi değildir.
Evet bu kadar değersiz maalesef. gerçekten insan hayatını önemsediklerini mi düşünüyorsunuz? neden bu kadar çok çocuk yapmalarını söylüyorlar çünkü onlar için sadece müşteriyiz. insan hayatını önemsemezler sadece gelecek parayı düşünür ve fırsatçılık yaparlar
depremlerde bu kadar can kaybı olmasının sebebi de bu zaten malzemeden çalınıp daha ucuz maliyetli evler yapılıyor sonrası da malum sırf çıkar peşinde bir millet olduk içten içe yiyoruz birbirimizi düşmana gerek yok
Cevap
23Cevap
Değersiz müteahhitlerin yaptığı hataya rağmen deprem oldu çimento alçak millet deyip hisselere saldıranlar vicdandan yoksun insan bile denemeyecek diyecegim ama insandan başka hiçbir varlıkta yapmaz bunu iblisler surusudur
Evet değersiz maalesef değerli olsa yıllarca neden kentsel dönüşüm yapılmadığını düşünmemiz lazımdı
Yapılıyor ama yavaş yavaş. Ben kentsel dönüşümden dolayı taşındım mesela. Hızlandırmalari gerek ve o yeni yerlerde otura otura zenginler oturacak her sey para
Herseyi fırsata dönüştürmek nedir böyle. Yazık acınacak halde bunlar
son gülen iyi güler. bunların çogu armageddonda siyonist yahudilerin oyununa gelip temizlenecekler. sonra da siyonistler temizlenecek. kader tıkır tıkır işliyor.
Arkadaşlar buna piyasa deniyor. Hisseler tabii artaracak ne bekliyorsunuz, çökmesini mi?
maalesef piyasa mantığını anlamıyorlar. duygysal bir tepki bekliyor. gerçekten saçma
@fatoşşist34 zam yaptıkları çimentonun altında kalınca bunu düşünürler umarım
Böyle bir dünya yok arkadaşım. Çimentonun fiyatını dünya çapındaki piyasa belirliyor. canım lütfen.
Pandemi zamanında gerekli ürünlerin fiyatları artmıştı. Fırsatçılar her yer de kendini belli ediyor. İnsanlık ölmüş
Yeni mi anlıyorsunuz, yüz yıldır bu ülkede büyük depremler oluyor ve her zaman fırsatçılar ortaya çıkar iyi ki müslüman bir ülkeyiz...
serbest piyasa bu. talep arz meselesi. bilinçli dönemnbir şey yoj
Bunları asacaksın işte, ibret olsun diye. Yoksa bu Türk Milleti asla akıllanmaz.
Ben diyorum biz kendi kendimizi dikiyoruz. Hükümete ne gerek var. Hangi Avrupa ülkesi bizim kadar fırsatçı. Şimdi bide evler iki katına da çıkar oralarda. Sonra deriz evler niye pahalı. Niye gelişmiyoruz.
Maalesef... Her fırsatı ranta çevirmekten geri kalmayan vicdansızlar var...
Kafayı yemişler cidden nedir bu fani hayat sevdası başkasına zarar verme hep
Kendi haklkmıza düşman bi ülkeyiz nefret ediyorum artık kendi ülkemin ırkçısı olucam
Bu fırsatçılık oldg sürece bizim insanmz akillanmaz
Zengin için sadece güç ve para önemli dünya yansa yine umurlarında olmaz.
İnsanlık ölmedi. Türkiye deki bazı insanların insanlığı öldü.!
Bu daha başlangıç. kira ev satış fiyatlarınin artışlarını izleyin siz.
Gayet normal welcome to türkiye
Zam yaptıkları o çimentonun altında kalmaları dileğiyle..
Niye ki düşünce tepki çekmiyor yükselince neden çekiyor
Yabancılar bile bize yardım ederken bizim insanlarımız böyle yapınca moralim alt üst oluyor.
kardeşim baska ne denir ki
Bu ülkede idam yok olsa bu kardeşim üreyemez bu durumlarda oluşmazdı
Hisse alanlara sorun.
Sana sormadım varsay
Yanlış anlamayın. Arz var talep var. Bu durumdan elde edilen gelirde var kayıpta var. Bir şey diyemeyeceğim.
Ölen insanların üzerinden yatırım yapmak nedir ya
Bir de buna piyasa diyorlar ya
Şimdi tekrar düşündüm de iyi bir şey olabilir. Daha fazla yatırım daha çok ve daha kaliteli üretime ortam hazırlayabilir. Fiyatı yükseltir mi bilgim yok ama
fahiş fiyatlara davetiye
yaziklar olsun
Allah ıslah etsin
Maalesef herkes kendi çıkarını cebini düşünüyor
kardeşim başka bişey değil bu
Ne diyeceğimi bilemiyorum gercekten yazik
Bunlar insan olamaz
Tek dertleri para olmuş çok kişinin
Kanı bozuk insan çok maalesef. Haram olsun
Ahlak kalmamış insanlarda
Yazıklar olsun bunlar insan eti yiyen yamyamlar
Nedense hiç şaşırmadım bu duruma
Yeni mi anladin bunu
Yok doğarken kulağıma fısıldadilar sadece. Tepki koyuyorum farkındaysan?
maalesef değersiz..
İlginç
İnsanlık yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?