Kumpirci dükkanı açacak işi olmadığı için ona kredi vermiyorlar bana çek diyor napıcam?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAkıllı ol. Eğer öyle bir yer açacaksa sen işin başında ol ve tüm finansal süreci sen yönet. Gelen ve giden bütün para sende biriksin. O sigortalı eleman olsun. Eğer bunu yapamam diyorsan inşallah borcuna sadık biri çıkar ve çektiğin krediyi öder.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çekmeyeceksin.
İşi olmayan kişi zaten kendi ayakları üzerinde duramamış bir kişidir, bu durumda olan birisi o dükkanı da ayakta tutamaz, dolayısı ile batırır. O krediyi ödeyemez, kredi senin üzerine kalır ve sen ödemek zorunda kalırsın faizi ile birlikte.
Bunu istediği için de ondan ayrılacaksın hatta. Çünkü bu kişiden sanane düzgin bir sevgili olur, ne iyi bir eş olur, ne de sorumluluk sahibi bir baba olur.
Tabi bunlar tercih meselesi, ben hayatımda yeterince çile çekmedim dersen çek o krediyi ve ona ver, sonucunu da yaşa.
392 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok fazla olumsuz yorum yapılmış yahu. Krediyi çek, dükkanı da kendi üzerine al ve dükkanı beraber işletin. Sen kasa ve muhasebe işlerini hallet, dükkanı işletmesini sevgilin yapsın. Bu şekilde beraber bir gelecek inşa etmiş olursunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇekme tabii ki. Sen ödemek zorunda kalırsın. Hiç bir insan da böyle bir konuda zorlayamaz. İnsanlar ailesinden para istemeye çekiniyor bu sana kredi çek diyor. Kendini kullandırma. Hayatın boyunca borç ödemek zorunda kalırsın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
154
Cevap
154Cevap
+1 yılBen olsam kredi çekmezdim. Çünkü ticaret özellikle ilk iki yıl kârına dönmez hele böyle bir dönemde bu daha da zor. Bu dönemde sana bu parayı tekrar ödeyebilmesi biraz zor ve sen bu süreçte ister istemez huzursuz olacaksın ve daha da kötüsü işler istediği gibi gitmez ve kapatırsa bu borç tamamen yatar... atanızın kötü olması için ciddi bir neden yaratır kısaca.
Ben akrabayla da sevgiliyle de, işte yapmam borçta vermem. Çünkü ele versen sorun yaşasan koparır atarsın gerekirse dava açarsın ama bunu sevgilin ve ailen için yapamazsın, kendini yer bitririsin.
Ben bu durumlara hoş bakmıyorum , sen ailen ya da arkadaş çevrenden biriyle bu durumu halletmeye bak beni bulaştırma de bence
83 Yorumla- +1 yıl
Bu görüşün alnı olsa öpülür cidden, akraba eş hatta dost ile iş olmaz cidden ortak her zaman arkadaş olabilir ama mesafeli biri olmalı, (sermaye ödemekte ortaklık) ticaret kısmı evet normalde ilk bir yılda kâra geçmesi beklenir fakat böyle enflasyonist bir ülkede, devülasyon a açık bir yerde küçük işletmelerin pek şansı da yok.. Tecrübe sahibi birinin yorumu gibi
- +1 yıl
@Nwo_666 evet, teşekkür ederim
+1 yılSakın öyle Bi aptallık yapma
Parasız adam mı olur ya Allah aşkına nereden buluyorsunuz bu açları anlamıyorum
Bacım tanıştın baktın hali vakti yerinde diil kendine zor bakıyor hemen yol ver ondan sonra dolandirildim para için beni pazarladı ayrılmaya kalkarsın olum tehdidi şiddet bırakın şu boş insanlari1515 Yorumla
Soran+1 yılTrndyol kuryesiydi motordan düştü kolu kırıldı çalışamıyor artık
- +1 yıl
Anladım geçmiş olsun
- +1 yıl
@54arslan54 ağzına sağlık. Aynı yorumu ben yapacaktım
- +1 yıl
Bravo..
- +1 yıl
- +1 yıl
@emoss_00 haklısın ama ayakta durmayı bilmeyen erkekte benim gözümde boş adamdır 37 yaşındayım 1 evim bile yok yıllardır çalışıyorum borcum yok denecek kadar az kendi isimle meşgulüm ama en azından tirnaklarimla kazıyarak aldığım bu gün satsam 70 bin eder arabam var lüks giyinirim ve hesabımda her zaman en az Bi 4 5 bin olur bence ayakta durmayı bilmeyen erkek ayiplanmalı kadın destek olur eyvallah ama bu devirde babam istese kredi çekmem akilli olmak lazım sonra haberlerde yok dolandirildim oluyor
- +1 yıl
Ne kadar kötüsünüz ya. Adam trendyol kuryesiymiş. Kolu kırılmış. Boş senet alsın çeksin krediyi. Belki iyi bir adam? Parası olmayan herkes de kötü olmayabilir. Sizin de başınıza gelebilir.
- +1 yıl
İnanmayın böyle tiplere. Kız tavlamanın klasik yöntemi.
Zenginim ayağına kadınlara yanlı gözükmek.
Prim verilecek tip değiller anlayacağınız ;)
- +1 yıl
Valla öyleler
+1 yılYakın zaman önce; bir arkadaşımdan en iyi arkadaşı işyeri açacağı için 100 bin TL para istiyor, işyerini açıp para kazandıktan sonra da geri ödeyeceğini beyan ediyor ve arkadaşım veriyor, ne de olsa en yakın arkadaşı...
Sonra ne mi oluyor?
İşyerini açıyor ve işler istediği gibi gitmiyor, kısa zaman sonra da batıyor, dükkanı kapatmak zorunda kalıyor ve borç bataklığı altına giriyor.
Peki aldığı 100 bin TL ne oldu? Tabii ki geri ödeyemiyor. Çünkü, borç bataklığı içinde, bankalar kredi vermiyor.
Peki parayı verene ne oldu?
O da parasını geri alamıyor, ekstra masrafları çıktı, O da borç bataklığına girdi. Parasını istiyor ama diğerinin verecek parası yok...
Bir zamanlar en yakın arkadaş olan 2 kişi, şimdi birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar.
Sanırım bu gerçek hikayeden sonra ne yapacağına karar vermişsindir🤔
30 YorumlaAsla yapma. Bak asla! Kendine olan saygını kaybetme lütfen. Hayır insan eşine, anne babasına bile zor yapar bunu, sevgiliye de neymiş. Birde kredi öyle ölüm kalım olmuyor. Ve kadından bu kadar yüklü para isteyen erkek bana ileride aileye sahip çıkabilecek biri olarak gelmiyor, kaçak oynayan, olgunlaşmamış bireydir.
Kendine bu kötülüğü yapma. Bunun için terk etmeye kalkarsa da bırak gitsin. Para için sıkıştıran ve vazgeçenden hayır gelmez.42 Yorumla
+1 yılYaşanmış bir olay olarak şöyle söyleyeyim:
Kuzenim nişanlısı için kredi çekmişti ve çocuk krediyi ödemedi nişanı attı kaçtı gitti seneler sonra arap bir kızla evlendiğini gördük. Sakın böyle bir şey yapma. Çalışıp biriktirsin parasını öyle açsın. Kendi ayakları üstünde duramayan birisi seni de dibe çeker. Kocan olsa neyse de nişanlın için sevgilin için sözlün için yapılacak şeyler değil bunlar. Bunarada kendi adıma açayım da deme işletme sana ait gözükür batırır sen patlarsın. Belki de batmaz kazanır sana güle güle der belli olmaz. 😂 Yapma böyle şeyler düşünme bile30 YorumlaÖncelikle krediyle iş kurulmaz zaten ayrıca ona vermiyorlar da bu adamin annesi babası kardeşi kuzeni akrabası arkadaşı hiç mi yok bir sen mi varsın çevresinde? Diyelim ki yok o zaman kimse buna güvenmiyordur demek olur ki buda kötü hepsinden öte ilişkiyi yıpratır yarın ayrılsaniz kötü olsanız ne olacak ödemese krediyi
20 YorumlaNe yapacağımı mı var? Tabii ki çekmeyeceksin. İnsan bırak sevgilisi için en yakını için bile böyle bir duruma girmemesi lazım. Günümüzde çok sık karşılaşıyoruz böyle şeylerle. Bunun sonucunda mağdur olacak insan sensin. Birazcık mantıklı düşünüp ona göre hareket etmek gerekiyor. Ben kesinlikle böyle bir işe kalkışmanı tavsiye etmiyorum. Bu devirde eğer bir birikimin yoksa kredi çekip yatırım yapmak çok ama çok saçma.
20 YorumlaHayır tabi ki de kredi falan çekme. Yahu sevgilinin ailesi, akrabası yok mu? Sen ne diye işi üstüne almak peşindesin. Maddiyat bırak sevgiliyi kardeşi, anneyi, babayı düşman eder hale getiriyor. Hele ki bir düşün şimdi senden bunu istedi. Yarın öbür gün ayrıldınız. Sana bunu ödeyecek mi peki? Var mı bir teminatın, garantin yok.
Yine de karar senin.
10 Yorumlaİşi tutturamama şansı büyük. İki ihtimal var, ya kredi çekersin çektiğin kredi kadar üstüne borç yüklersin. Mesela 100k çektin, üstüne alacak tahsil kağıdı düzenlersin. Ayrıldığı ya da ödemediği takdirde İcra dairesine verip o parayı alırsın. Ama batacağı için ödeyemezde hem senin borcun hem onun borcu olmuş olur. Bence hiç çekme ya
10 Yorumla
+1 yılKabul etme, anne babası çocuklarına dükkan açsın sevgilisi değil. Yarın da ödemiyorum derse ne olacak? Ayrılırsanız ne olacak? Senet vereyim falan derse artık senetin hiç bir yaptırımı yok. Gerek yok. Girsin bir yerde çalışsın sonra dükkan açsın.
10 Yorumla
+1 yılHayır sakın yapma böyle bir şey. Sana işte fedakarlık bilmem ne der şimdi inanıp da çekme. Bütün borç senin üstüne kalır, ne biliyorsun bu iş tutacak. Tutmazsa sen ödersin borcunu. Zaten belli ki kendisi sıkıya gelip bir işte çalışamıyor, çalışmadığı takdirde olan sana olur bir de sevgilin yani arada çok da sıkı bir bağ yok
10 YorumlaSenin sevgilin sonuçta kocan değil bişey değil böyle birşeyi teklif etmesi dahi saçmalık açsa dükkan oarainida vermese ayrilmak istese napabilirsinki bnce açıkça soyle biz evli deiliz. Ve evli bile olsak böyle bişey istemen saçma de ama ayrılsam ben borçla napiyim de girsin asgari ücret le bı ise biriktirsin sonra kendi açsın ben olsam senin yerinde vermezdim
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsla çekme. Uzak mesafe iliskim vardi yuz yuze gorusmemistik hiç. Gelecekti ama ailesi para vermemişti sadece otobüs biletini kendisi aldi. 4 gün kalacagi otele dahil ben ödedim. Yetmedi alışveriş yaptık çok pahalı bir markanın en pahalı ayakkabilarindan birini aldı onu da ben ödedim. Kredi kartını patlatıp bide kredi çekmiştim 1 hafta için. Memleketine dönünce ayrıldık aradan 5 yıl geçti ve ben hala o krediyi ödüyorum. Asla ama asla çekme
110 Yorumla- +1 yıl
Üzüldüm cidden. O kadar çok borcun içine girdiniz yani kendisi için? Kendi niye kredi çekmemişti ve bir şeyleri size ödetmesi adamlık değil. Yemek falan hadi neysede, kıyafet vesaire? 😒
Cevap sahibi+1 yılKendisi neden kredi çekmedi bilmiyorum hatırlamıyorum yani. Şahsen benim kendi aptallığım bence. Yani hiç bir zaman erkeğe kendi hesabımı ödetmeyen biri olarak bide bir erkek için bu kadar borca girmek beni cidden yıprattı hele hala taksitlerini ödüyor olmak daha büyük kriz
- +1 yıl
Beş yıl geçmesine rağmen hâlâ ödemeniz fazlasıyla büyük miktarda borca girmiş olmanızı gösteriyor. Bu kadar fazlasıyla büyük bir miktar.. neden? 🥺
Kişi eşin olmadığı müddetçe büyük miktarda alışverişler yapmamak gerek.. - +1 yıl
Ayrıldığınızda hiç mi bir şey demedi, aldığın hediyeleri geri veriyorum falan gibisinden? ya da fazlasıyla büyük miktarda aldığın eşyanın parasını vereceğim falan? Böyle insanlara gıcık oluyorum
Cevap sahibi+1 yılYa baya genç zamanıma denk geldi mantıklı düşünmüyordum demek ki. O ara çalışıyordum bide hani öderim zaten diye düşündüm demek ki ama sonra işten çıktım baya bir süre iş bulamadim falan işler iyice sarpa sardı. Hediyeleri geri veriyim asla demez ki alışveriş yaparken bile 'alsana bana bunu' gibi bir cümle kurmuştu net hatırlamıyorum ama
- +1 yıl
Oha öyle bir şey diyor birde, saçmalık! O niye sana almıyorda, sen alıyorsun? 😵
Resmen faydalanmış senden.. peki ayrılığınız normal bir ayrılık mıydı, yoksa onun tarafından gelen bir bahane ayrılığı mı?
Cevap sahibi+1 yılYok normal bir ayrılıktı hatta biraz da ben istedim kullanıldığımı görünce
- +1 yıl
Keşke ayrılmadan önce birazda sen ondan faydalanmayı deneseymişsin.. ahını almış, hesabını artık verir öteki tarafta
Cevap sahibi+1 yılHiç benlik değil o ya ben yapamıyorum.
- +1 yıl
Aynen benlikte değil ama onlar nasıl yapıyorsa bizimde öyle yapmamız gerek
Gizli Üye(30-35)+1 yılAptal olma sakın. Seni para için kullanıyor. Seven erkek sevdiği kişiye her daim güçlü görünmek ister ve Asla bahsetmez böyle şeylerden. Çekersen yüzde 98 kaldırılacaksın. Sonra burada ağlama. Ha çok çekmek istiyorum dersen senet imzalat. Alabilirsen tabi paranı. Zor. Ha o zaman da duygu sömürüsü yapar bana güvenmiyor musun tamam kalsın falan 😂ya klasik artık inanmayın nolur bazen müge anlı izlemeniz gerekiyor az gözünüz açılsın aklınız yoksa
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yapicagin cok acik ve net belli 1 kuruş bile vermiceksin. Annasi babasi versin. Erkek adam degilmi calişin cabalasin kendi parasiyla iş kursun. Sana ne elalemin oglundan. Bu soruyu umarim troll amacli soruyorsundur akil var mantik var borc hepsi sana kalicak.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSakin ama sakin boyle bisey yapma. Brn burdan sayfalarca neden yazabilirim. Ama cekmen icin bir sebep bile yok. Sakin yapma ve net sekilde soyle cekemem diye ezilip buzilmeden soyle. Uste cikmaya calisirsa iyice bi hasla nasil. boyoe bisey istersin diye..
10 Yorumla
+1 yılÇekme hem o kadar güveniyor musun gerçekten sıfır birikim ile dükkan açacakmış külahıma anlatsın öyle bir işe girmek isteyen adam birikim yapar
50 YorumlaKesinlikle ama kesinlikle bu poku yeme. Sen onu hiçbir şeyisin. Kardeşi değilsin. Ablası değilsin. Babası hiç değilsin. Kesinlikle yapma bu hatayı. Bankaların güvenmediği ite sen hangi akla hizmet kredi çekiyorsun yavrum?
10 Yorumla
+1 yılBanka kredi vermiyorsa bir bildiği vardır. Senin girişimin olmayacaksa çekme bence. Girişimci olmak yatırım yapmak istiyorsan verebilirsin.. Ama bu işleri bilmen gerekiyor, borç senin borcun olacağı için ona tamamen guvenmemelisin bu konuda.
10 YorumlaKesinlikle çekmemelisin bu devirde kimseye güven olmaz işi yürütemezse senin için sorun olacak banka kendisine kredi vermiyorsa sorunlu demektir çevresinde kimse çekmiyor senden istiyorsa güvenen kimse olmadığı içindir
10 Yorumla
+1 yılBabama 4 ay biriktirdiğim 2000 lirayı vermiştim kartında dursun diye bana sormadan dükkana ürün almışlar hahahaha 😅
KENDİME bilr güvenip çekemem siz nasıl birine güvenip böyle seyler düşünebiliyorsunuz 😅10 Yorumla
+1 yılSorman bile saçma. Ona niye kredi vermiyorlar? Gitsin ailesinden istesin.
42 Yorumla
Soran+1 yılMotordan düştü kolu kırıldı kuryeydi
- +1 yıl
Ailesinden istesin kızım o zaman. Bu kadar saf olmayın ya ne cüret bana kredi çek demek. Karşındakinin büyük dolandırıcı olduğu şu isteğinden %100 belli. Bir insan eşi dostu akrabası dururken sevgilisinden niye kredi çekmesini ister. Biz aile üyelerimize bırak kredi çek demeyi kefil ol diyemiyoruz. Ayrılacak senden sen hâlâ onun borcunu ödüyor olacaksın. Sanıyor musun ki o para sana geri dönecek? Burada sevgilisine çektiği krediyle ortada kalan kaç kişinin sorusunu oluduk yapmayın Allah aşkına ya. Anneniz babanız sizi milletin elinde oyuncak olun diye mi yetiştirdi az mantıklı olun.
Ya sevgiliyi bırak bu zamanda kocana bile güvenipte kredi çekilmez
Kocalar bile karılarını kazıklaya biliyor artık sonrada kadın parayı bulsun kocasına kredi mi çeker altınlarını mı bozdurur. Sonra kocanı görmezsin bile her türlü bahane uydurur o*rspularla parayı bitirişini duyarsın. Başkalarından. O yüzden sakın ama sakın nerenin açı ise o kişi tanıştığın yerde bırak öylece. Eğer ki senden para istiyorsa ailesi dururken anla ki derdi sen değil senden kazıklaya bileceği parandadır gözü.20 Yorumla
+1 yılYa insanları trollüyorsun ya da gerçekten safsın. Madem kuryeyken 20 bin kazanıyordu yapsaydı o zaman birikim. Başka kimse yokta sana mı diyor kredi çek diye. Valla borcu ödemeyi gözün kesiyorsa çek ver sonra ayrılırsınız falan rezil olma o borcu sevgilin değil sen ödeyeceksin çünkü. Kredi çekeceksin vereceksin sonra sevgilin başlayacak aşkım şu masraf var vergisi, kirası, malzemesi, tabağı, çanağı, çalışanı, maşı vs valla iyi cesaret
20 Yorumlaçekilmez ortak bir aile kurumu bile değilsiniz ilişki bozulunca ya da işler iyi ya da kötüye gidince seninle olan beraberliğin garantisi yok işe ortak oluyprsan kar görüyorsan o başka.
20 Yorumla
+1 yılBana da vermiyorlar de. Çekmeye çalıştım de. Benim halam 4 sene önce sevgilisi için çekti 30 bin. Şimdinin 50 bini işte. Adam parayı alıp başka şehre gitti. Halam ödedi. Sevdiği için de istemedi hep dönsün bekledi.
13 Yorumla- +1 yıl
@crazzy42 hayır
+1 yılAsla öyle bişey yapma, parandan olursun, sakın ama sakın yapma , paranı alıcak geri ödemeyecek sende yıllarca mecburen o krediyi ödeyeceksin. Başın çok ağrıyacak çok üzüleceksin, üzülmek istemiyorsan yapma
00 Yorumla
+1 yılsakın sakına çekme, parası olmayan herifle ne işin var kızım? anası babası kardeşleri arkadaşları yok mu? seni kandırır bak iyi günde değiliz, bide üstüne seni aldatırsa görürsün.
10 YorumlaAlma. Bilmediği bir işe girecekse hele hiç alma. Evlilik yolunda olsanız anlarımda ne bileyim iki gün sonra patlarsa aranızda bozulur. Annesine babasına eşine dostuna gitsin.
10 Yorumla
+1 yılValla ablacım ben birine kefil oldum imza attım üniversite döneminde yıllar geçti e devlette gezerken denk geldim arabamda haciz görünüyor ne alaka nasıl olur derken bi baktım kefil olduğum senedin borcunu ödememiş icraya düşmüş icrada benim üstüme olan araca anında haciz koymuş ben senin yerinde olsam nacizhane fikrim anne baba kardeş harici asla ve asla kimse için öyle bi şey yapmam
10 Yorumla
+1 yılHerkes gibi bende yapma diyorum. Seni büyük sıkıntılara sokar. Rızgı Allah verir çalışmak isterse iş kuracaksa. Sürekli rahatsızlık veriyorsa tarla, ev vs icin kredi çek kendi üzerine ipoteki koydur. hem mal sahibi olursun hemde bir dertten kurtulursun.
10 YorumlaKesinlikle cekmemelisiniz, yarin ne olacagi belli olmaz. Karsiniza alin konusun, veremeyeceginizi guzel bir sekilde anlatin eger cirkeflesirse cekmemekle dogru bir karar vermissinizdir. Eger tamam baska caresine bakayim derse, anlayisi icin tesekkur edersiniz. Ama asla cekmeyin😊
10 YorumlaKesinlikle çekmeeee şu ekonomi de sevgiliye güvenilmez. Her sevgili bu şekilde değildir tabi ama kesinlikle çekme ben olsam bunu söyledikten sonra soğurumm.
10 Yorumla
+1 yılayrılma sebebidir ama seni buna mecbur bırakamaz arkadaşlarından yardım istesin sen belki ilerde yuva kurmak isteyeceksin bununla ama kadına kredi çektirmeye çalışan erkek adam değildir
10 Yorumla
+1 yılKrediyi çek 1 ay sonra eski sevgilim dersin 😁 böyle erkekler nasıl kandırıyor sizleri anlamıyorum hem etinizden sütünüzden faydalanıyor oda yetmiyor paranızı alıyor
12 Yorumla- +1 yıl
Peki geri alamadın mi parayı seni dövdüğü için mahkemeye falan vermedin mi
+1 yılÇekme eşin olsa neyse sevgili için kredimi çekilir heleki bu devirde
40 Yorumla
+1 yılYeni nesil dolandırıcılık yöntemi bu sanırım. Bir erkek nasıl sevgilisinden böyle bir şey isteyebilir? :D
20 Yorumla
+1 yılGenç girişimcilere 500k kredi verilecek diye bir şey okumuştum. Gitsin dükkan açma niyeti varsa o programı kullansın
20 Yorumla
+1 yılOna kredi vermezler doğru ama krediyi niye ailesinden birine çektirmiyor 🤔 unut o parayı çekersen bu kadar diyorum
20 YorumlaSakın çekme. Arkadaşımı sevgilisi dolandırdı adına kredi çektirdi sonra defolup gitti. Sakın bak gerçekten sakın çekme. Kız o krediyi öderken psikolojisi bozuldu. Kendine yazık etme.
00 YorumlaYa baba oğluna kızana güvenip çekmez bu zamanda aklınız başınızdamı ne kredisi kefil filan olayım deyip gelecegin karartma gözünü seveyim olmayan parayla iş kurulmaz girsin biri işe çalışsın...
00 YorumlaYa kessss slk bakacağım diyo bide enayi misin sakınmama sakın böyle bşrsey yapma srfsze bak ya sinir oldum
10 YorumlaGüveniyor olsan dahi öyle bişey yapma ilk günler öder sonra ödemeye durumu müsait olmaz sen ortada kalırsın bu tehlikeye adım atma
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSakin boyle birsey yapma, parayi alip kaçmayacagi ne malum, kumpirci de o kadar is yapmaz ayrica, islek yer degilse eger. Annem zamaninda kocasina guvendi yani babama basina gelmeyen kalmadi. Insa kocasina bile boyle seyleryapmamali
10 Yorumlanikahlı kocanmıda kredi çekeceksin. kendine vermiyorlarsa annesi babası kardeşi üzerine çektirsin krediyi. aptallık yapıpta kimseye kredi çekme
10 Yorumla
+1 yılŞaka mı bu? Trol mü bu? Ne kredisi lan kendisi çeksin krediyi sen niye çekiyorsun? Yemeyin kızım böyle şeyleri.
11 Yorumla- +1 yıl
İlayda?
+1 yılKimse adına kredi çekilmez bu devirde aman diyim
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılgitsin kumpircide işe girsin madem niye illa kendi dükkanını açacak
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılÇekme kitler sana kalırsın öyle mal olma ha çok malsan bana da çek yolumuzu bulalım
20 Yorumla
+1 yılKimse için kredi çekemem benden öncesi ne yapıyorsa onu yapsın
20 Yorumla
+1 yılCekme iyimisin sen aslaaaaa bide soruyon tabiki hayir ben o islere karismam beni karistirma de..
20 YorumlaÇekte gör, adam batarsa sizde batarsınız. Kocan değil sonuçta, ileride kötü olacağına şimdi olsun.
00 YorumlaAçacağı yeri senin üzerine yapmasını teklif et. Yok derse amacı belli evet derse herhangi bir problemde mağaza senin 😉
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır çekme ! Ulan Kredi çek diyen erkek arkadaşı da ilk kez duyuyorum. Gitsin çalışsın önce bir iş bulsun
00 YorumlaSamimiyetimizle bağlı ama riskli. İyiyken kötü olma riski var. Dürüstlügüne güveniyorsanız verin.
00 YorumlaSizin için düğün borç yapan kocanıza çay koymazsınız ama bekarken önünüze gelene cariyelik yaparsınız.
00 YorumlaHayır hayırrr kesinlikle hayır. Sakın güvenme dünyanın halini görüyorsun bırakıp kaçar bir ömür boyu ödersin sakın çekme
00 Yorumla
+1 yılBen kendi kardeşime kredi çektim ödemedi hepsini ben ödedim ödemezse sorun değil diyorsan çekebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılHayır çekme... Netflix de tinder avcısı diye bir film var izle bence... konu dışı ama sevgili için Kredi çekilmez.
00 Yorumla
+1 yılSevgili için çekilmez iyiyken kötü olursun kendi paranın dilencisi olursun hatta aile bireyine bile çekilmez bana göre
00 Yorumla- Devamını Gör (248)
Devamını Gör(293)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem