BİM, A101 ve ŞOK gibi marketlere yapılan boykot sonrası indirimler peş peşe geldi. Pahalılığının sebebi süpermarketler mi?
#kafamıngüzelligi

BİM, A101 ve ŞOK gibi marketlere yapılan boykot sonrası indirimler peş peşe geldi. Pahalılığının sebebi süpermarketler mi?
#kafamıngüzelligi

Bence zincir marketlerin tabi ki bunda suçu olabilir yani fiyatları aşırı arttırmak ya da fırsatçılık yapmak gibi. ama asıl sorunun ben zincir marketler olduğunu düşünmüyorum, yani bence kötü yönetim sorumlu olduğunu düşünüyorum. tabi ki bu işin arkasında neler olduğunu bilmiyoruz belki de aşırı kötü ekonominin suçlusu olarak zincir marketleri gösterip örtmeye de çalışıyor olabilirle ama bir şey net ki zincir marketleri kapatmak sorunu yani insanların alım gücünü ya da ekonomiyi düzeltmeyeceği zaten bunu zamanla göreceğiz bence.
Her ne kadar ekonomik sorunlar Olsayda bu şerefs, izler Fırsatcılık yapıyor. En son devlete meydan okuma noktasına gelince Mühür koyma kapatma işleri başlatıldı Öncede ceza kesiyorlardı. Bunlarda onu etiket değiştirerek millete ödetiyorlardı. Şimdi boyunun ölçüsünü aldılar. Nası olsa bahane hazır. Oda dolar diyip acımadan artırdılar. Askari ücerete zama paralel şekilde iyice bo, kuni çıkardılar. Yani ürün maliyet hepsi hesaplanıyor.2 lira mı zam gelcek 20 lira zam yapıyor Pisl, ikler Dahada fazlasını yapmalılar diye dusunuyorum
Bu üç marketin son bir haftada yandaş medyaya aşırı reklam verdiğini de yaz. İndirimler kısa sürer, haraçlarını vermişler, bir hafta sonra kaldıkları yerden devam ederler, indirim olursa da sınırlı sayıda üründe olur. Pahalılığın nedeni marketler değil. 1 kg. kaşar peyniri 11 kg sütten yapılıyor, çiğ süt alım fiyatı 10 TL. Sadece süt maliyeti fabrika kapısında 110 TL. İşlenip peynir olacak, taşınacak, soğuk muhafaza edilecek. Hilesiz kaşar peyniri en ucuz kaç lira olabilir?
Zamların sorumlusu zincir marketler değil bence kötü yönetim. Belki onlarda da suç vardır ama bu gerçeği örtmez. Ekonomi düzelse bu zamlar duracak zaten bu kadar basit. Yoksa istediği kadar böyle indirim yapsınlar bunlar anca seçime kadar olur. Seçimden sonra zamlar yine başlar otomatik olarak.
Cevap
11Cevap
Piyasayı altüst ettikleri kesin lakin tek marketler yapıyor diyemem hükğmette sürekli benzine petrole mazota elektriğe doğalgaza zam koyuyor. Ama bu bizim halkın fırsatçı olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Zam bir geliyorsa bunlar üç koyuyor. Kısaca imam osurunca cemaat sıvıyor.
Ben bu marketlerin yerinde olsam 1 ay protesto çekerim. Migros, carrefour, BİM, a101, şok kapansın bakalım ne olacak. Millet o zaman görür fahiş fiyat neymiş. Bu marketler olmasa, bakkalların çakkkalların ve diğer orta ölçekli marketlerin ne olduğunu anlar bu millet. Sanki eskiden zincirler vardı. Bakkallar daha büyük kazıkçıdır. Stokçuluk ne olacak bilen yok. Fiyat istikrarı olmazsa, stokçuluk suç değil bence.
Bunu zamanla anlayacağız...
Kapalı kapılar ardında neler oluyor belli olmaz, ya baskı sebepli marketler zararına da olsa bunu uyguladılar ya da daha ciddi bir kapatma vs. durumunun haberini aldılar ve ellerindeki stokları bitirmek istiyorlar.
Eğer ellerindeki stoklar bitince de bu fiyatlar devam ederse o zaman asıl durum belli olur.
İyi yapmışlar. Hatta hiçbirimiz almayalım. Bir ara fena şımarmislardi doların çok arttığı sırada her hafta artirmislardi ama dolar düştüğünde hiçbiri fiyatları dusurmemisti ya çok sinir olmuştum.
İktidara gelir gelmez esnafı bitirip sermaye sahiplerini destekleyenlere sormak lazım.
Hala bu tarz marketlerden bir şey alanları anlamıyorum.
Ne derler; sen markete gidersin alışverişe ama cenazene bakkal gelir.
Bence kesinlikle değil tam tersine süpermarketler diğer normal marketlere göre çok daha ucuz yani bu şubeler olmazsa millet aç kalır herkes alışverişini BİM gibi A101 gibi yerlerden yapıyor.
Öyle olmasa neden indirimler gelsin 14.90 na mandalınayı satan market 7 liraya düşürdü demekki 7 lirada da kar yapıyor
Ayrıca 3 aydır kur yerınde sayıyor mazota indirim geldi marketler de ki fiyatlar durdumu boykota kadar hayır hergun zam yapıyorlar dı bugün aldığını yarın bu fıyata alamazsınız diye de kasa dakilr söylüyor du elektrige sıra gelince büyük iş yerlerine vs devletten elektrik destegı var yani bosuna milleti keriz sanmasınlar
Yürü be %1.000.000 haklısın djdd
Doğal gaza elektriğe mazot da kiralarada mı BİM A101 şok zam yapıyor acabaa yoksan seçimde finasal destek bulmak içinmi baskılar
Kralsın
@MekanınSahibiHande
Büyük şehir belediyeleri olmayınca finans ve yan gelirler bitti düne kadar bu marketleri besleyip büyüten kendileri idi
Bu indirimli hal mi az önce gittim ucuzlamış bir şey yoktu.
Her şubesi yapmamış demek ki
En son 2 ay önce gitmiştim 😅
2 ayda hiç mi değişme yok 😃
Fazlası vardı eksiği yoktu 😂
Her zaman söylüyorum
Birinin size 10 santim bıçak sokup 6 santim geri çekmesi lütuf değildir.
% 50 ye varan indirimler olmuş bence bu kadar kâr oranı ile satış yaptıkları için hepsini kapatmaları lazım
Madem bu fiyatlar kurtariyordu da neden pahalı aliyorduk bu da suç değil mi
Faturalar, kira, mazot, doğalgaz bunların sorumlusu da mı üç harfli marketler..
Cezaları kesilmesi lazım. Kafalarına göre zam yapılmamalı.
Özellikle A101 kafasına göre fiyat artışı yapıyordu. Boykot yapılması iyi olmuş.
Süt burger in fiyatı neden görünmüyor arkadaş bana o lazım.
Marketler açıkcası çok sıkıntıı değil alınıyor. Şu an en büyük sorun barınma. İstanbul'da 5 bine zor kiralık ev bulursun. Asgari ücreti düşününce durum ortada
Ayar verdikleri iyi olmuş kafaları na göre fiyat artışı yapıyor
Zamların sebebi süpermarketler mi?
Bilmem öyle diyolar bazıları
🐑🐑
🙄🙄
Hikaye bunlar
Marketler kapansa millet aç kalır
Sebebi denetimsizlik
Tamda öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?