Genelgeye göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. Marketler 7 Mayıs'tan itibaren alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünleri satamayacak.
İçişleri Bakanlığı, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini bildirdi. Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelge ile tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.
Bu kapsamda daha önce illere gönderilen ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağının belirtildiği genelgede, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapalı kalacağına yeniden değinildi.
Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan yeni tedbirler duyuruldu. Buna göre, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.
Salak saçma şeyler.. onu alma bunu giyme şunu içme dışarı çıkma bahçeye çıkma yakında balkona çıkmak da yasak olucak mi? Ankaradan, istanbuldan izmirden herkes fethiyeye geldi neredeyse. Benim evim yol üzerinde, bu yol antalyaya izmire denizliye bağlanıyor. O kadar çok yabancı plaka var ki istanbuldan izmirden gelenler başka başka yerden gelenler. Benim yaşadığım yerde bir istanbullu denize girip keyif yapıyor 'turist' adı altında. Ben markete gidip kendime istedigim biseyi alamiylrum. Devlet bayram namazını camide kalınacağını söylüyor. Başka başka şehirlerde turist diye insanlar o mekan senin bu bar benim eğlence içindeler ben evdeyim. Bu insanları enayi yerine koymaktır. Market yasağı da konulan gerzek yasakların içinde en manasizi. Anladık üni mezunu değiller. Hiç mi beynini kullanmıyor, hiç mi kafası çalışmıyor bunların bu nasıl bi zihniyet? Başka ülkeler komple aşılandı normale donmeler basladi biz hala ina yasak buna yasak. Önünüze geleni polis bekçi jandarma yapıyorsunuz. Bari insan gibi kullanın, ceza kesilmesi gereken insanlara ceza kessinler. Evinin bahçesinde araba yıkıyor diye ceza kesilmez. Parklar çocuk dolu sokaklarda spor yapanlar yürüyüşe çıkanlar son ses müzikle arabayla yanlayanlar on kaldırarak motorla gezenler var. Butun emniyet çalışanlarının hepsinden görevlerini yapmalarını bekliyorum. Arabasında ceset torbası, yangın söndürücü yok diye bahane üstüne bahaneyle ceza keseceginize fellik fellik sokaklarda gezenlere ceza kesin. Milletin yediğine içtiğine keyfine karisacaginiza, lebaleb dolu kongrelerinizi ve sosyal mesafesiz toplantılarınıza bakın. Önce devlet büyükleri oturup kalkmasını bilsin, sonrasını halk zaten bilir. Bi b. k bildiğiniz yok, devlet ayrı bi b. k bu hükümeti oraya geçiren ayrı bir b. k.. yazıklar olsun demekten dilimde tüy bitti artık yazıklar olsun demek yerine her gördüğüm ve duyduğumda yüce rabbimden belanızı bulmanızı dileyeceğim..
Marketlerdeki örneğin elektronik eşyalar satılsa, bu kapanan elektro mağazalara haksızlık olmaz mı? Bu yasaklar bizde ilk kapanmada uygulandı, neredeyse 1 yıl oldu ama yardım da edildi, ediliyor. Orada bu kısıtlamalarla milleti perişan edecekleri aşikar 🥺
Elektronik eşya, kırtasiye gibi konularda haklılar. Zincir marketler kendisi ithal edip ucuza satıyor ve esnafı öldürüyor. 1 milyoncu gibi herseyi satamazlar. Kasap sadece et satar, kırtasiye sadece kırtasiye, eczane sadece ilaç. Tabi bu iyi niyetli bakış. Asıl amaçlarının alkol satışı olduğu da o kadar açık.
Yine "bizim" yüzümüzden. Acil ihtiyaç dışında zaten dışarı çıkmıyorum. Herkes aynı şekilde davransa kıyamet mi kopar. Oturun evinizde işiniz yoksa. Islak odunla dövesim geliyor dışarıda fink atanları
Avrupa'da yasiyorum ayni uygulamalar hatta daha fazlasi buradada uygulaniyor..
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ayni uygulamar derken yapılıyor peki kapanan esnafa nasıl yardım yapılıyor onuda soyleyi ver bı zahmet. En son Amerika'da 2 restoran için Nusrete verilen hibe eidlen kredi de değil kaç milyon dolar olduğunu biliyormusun?