BİM, A101, Şok, Migros ve Carrefour'a 1-5 ocak arası boykot çağrısı var özellikle Twitter'da, katılacak mısınız?
Bence kesinlikle katılınması gereken bir boykot.
Bence kesinlikle katılınması gereken bir boykot.
İnsanımız gerçekten mal. O firmalar kaçtan mal alıyor haberleri yok, döviz düştü diye çat diye indirim bekliyorlar.
Biz mesela karbür bıçak aldık yurtdışından, 13'ten fatura edildi bize, isterse dolar 8'e düşsün dolar karşılığının üzerine kar koyup 13 liralık kurdan satacağız, alan da öyle alacak aksi taktirde zarar ederiz.
Aynısı marketler için de geçerli
İnsanımız fiyat nedir, kar-zarar nedir bilmeden, umursamadan şımarıkça imtiyaz istiyor. Bir de buna Kılıçdaroğlu vesaire falan da destek oluyordu ''Şuna şuna şuna indirim yapın sonra devlet öder size zararınızı'' diye.
Bir malın fiyatını piyasa belirler, halk veya devlet belirleyemez. 21. yüzyılın ilk çeyreğinin neredeyse bittiği şu günümüzde hala dünyanın artık tarışmadığı bu kadar genel piyasa şartlarını anlamamak da ancak bu millete nasip olabilirdi
Asıl maI olan sensin bence. Senin gibi g*tü bklu esnafla, piyasa belirleyen bu firmaları bir mi tutuyorsun? Mahalle bakkalından bahsetmiyoruz burada, en başından beri özellikle yağı stoklayıp da satmayarak fiyatını yükselten bu firmalardır. Mahalle bakkalına bile gittiğinde yağ bulabiliyorken BİM'e gittiğinde 5 lik yağ yok neden? BİM gibi bir firma yağ bulamayacak mı kaldı ki kendisi yağ ürettirirken. Bu senin söylediğin sıradan bir esnaf için geçerli olabilir, kur yüksekken mal almıştır dolayısıyla onun altında satmak istemez ama bu firmalar öyle değil. Yıllarca ürün almasalar, ürettirmeseler bile aylarca belki de yıllarca satabilecekleri kadar stokları var depolarında ok?
Bir malın ederi, karı, alıcısı bellidir.
Kimse de aldığı malı elinde tutmuyor, fiyatı her gün oynayan şeyi satamazsın
Mahalle bakkalı sanki fiyat hesaplamayı falan biliyor. Zaten piyasa fiyatının üzerine satıyor, o firmalarda işler öyle yürümüyor. i
Stoklarında yıllarca satabilecekleri mal varmış, hee tabii mk bunlar grizekalı zaten, stok yapıyorlar fiyat şişsin diye
Devletin Tarım Kredi Kooperatifi var, etiketleri bu firmalardan daha pahalı o niye o zaman?
her zamanki gibi hükümetin kendi suçunu örtmek için yarattığı algıya kanıp koyun gibi meliyorsunuz
Bu halkta bu kafa varken sırtından inmez kimse kolay kolay
BİM'e gittiğinde 5 litrelik yağ yok, çünkü mk yerinde 5 litrelik yağ son bir ayda 10 kere falan fiyat değiştirdi, ülkenin parası kripto paradan daha volatil kimse fiyatı neye göre nasıl vereceğini hesaplayamıyor bu kadar güvensiz bir piyasada ticaret her zaman sekteye uğrar
O firmalar kar etmeye çalışıyor, senin gidip hemen yağ bulman ikinci öncelik
Devletin bu rezalet politikasına ses edeceğine, gidip marketlere falan suç buluyorsun
Neden? Çünkü kafası zerre kadar neden-sonuç ilişkisi kurmaya yaramayan birinci sınıf bir slaksın
Her ne olursa olsun hükümete lsf etmeyeyimci embesillerden biri daha, oğlum bi fiktir git ya
Ben hükümete istediğim zaman laf edebiliyorum da eleştiriyorum da ama sapla samanı ayırt edebilmek lazım. Bu zamana kadar hükümetin zamlara müdahale etmemesi zaten büyük bir kusur ama bu fırsatçıların yaptıklarını normalleştirmez. Tamam hükümet suçlu ve aciz kaldı bu son yaşananlarda ama bütün suçu da hükümete atmak da ayrı bir art niyettir. Benim gözümde hükümetin her yaptığını savunanla, her b*ku hükümete atan arasında bir fark yok.
Tek adam rejimi ve hükümetin her alanda tam tahakkümü altında yönetildiğimizden, evet her şeyi hükümetten bilmemeliyiz, onun yerine Uganda cumhurbaşkanına hesap sorabiliriz
Sen piyasayı bu kadar dengesizleştir, resmen güvensizlik ortamı yarat, aklıselimi salık veren Tüsiad'a ağza alınmaz hakaretler savur, herkese hır gür herkese hart hurt et
Ondan sonra kimse senin en fazla 2 ay dayanacak, türk halkına da zarar ettiren döviz düşürme operasyonunu kaale alıp da fiyatlarında düzenlemeye gitmiyor diye fırsatçı addet
Devletin ve milletin bu kadar balık hafızalı olması kabuledilebilir değil yahu
Ragnar_Lodbrok yazdıklarını kafa sallayarak keyifle okudum. Bilgiler çok yararlı ve doğru 👍
Cevap
2Cevap
Boykota katiliyorumda neden 1 hafta sakamisiniz siz seçime kadar boykota devam edin seçime kadar bunlara 1 hafta diye niye süre veriliyor dalgamı geciyorsunuz 6 ay boykot yaoalimda batislarini görelim kim daha büyükmüş gösterelim bir hafta hiçbir samimiyeti görünmüyor benden bir ömür boykot hiçbirinden alışveriş yapmıyorum ömürlük boykota devam
Bizim buradaki BİM için bugun yapılmış, bilmiyordum akşam gittim, bugun kimse gelmedi nerdeyse dediler ve yarın fiyatları güncelleyeceklermiş öyle karar çıkmış, demek ki etki ediyor
ben de gordum mantikli ama ise yarayacagini dusunmuyorum pek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?