Malum asgari ücrete bir zam yapılacak peki bu zam gerçekten yeterli olur mu sizce beklentiniz nedir 🤔
#mekân44

Malum asgari ücrete bir zam yapılacak peki bu zam gerçekten yeterli olur mu sizce beklentiniz nedir 🤔
#mekân44
yeterli olmaz çünkü yine kaşıkla verecek kepçeyle alacaklar bakalım yeni yılda bizi ne tür zamlar bekliyor yine , ayrıca maaşın yükselmesi değil fiyatların düşmesi lazım yoksa bu böyle birbirini kovalamaya devam edecek maaleseff sonsuz bir döngü gibi
Sorun maaşlar değil asıl en büyük sorun enflasyon ve yüksek aldığı vergiler devletin eğer ki devlet ne zaman yüksek vergi almayı keser herşeyin fiyatları aşırı yükselmez ve indirimler daha çok gelirse geçim o zaman düzelir inşallah şimdi maaşların artması güzel ama bu kerez de diğer herşeyin fiyatları maaşların çok daha önüne geçiyor kaç katı artıyor devletin şu enflasyona çözüm bulması gerekiyor
Merhaba,
Her yıl ne yazık ki aynı tartışmalar asgari ücret ne kadar olmalı? Yani asgari ücret artsa ne oluyor ki asgari ücret arttıktan Bir ay sonra her şey asgari ücret fiyatında 10 katı artıyor paranın değeri kalmıyor yani her şeyin fiyatı normale insin ama asgari ücret aynı kalsın bence bir şey fark etmiyor yani
Ben şimdiki duruma göre alışveriş yapıyorum bu sizce mantıklı mı? Geçen televizyon aldım 13 bine şimdi olmuş 18 bin TL. Ben mutluyum ama işte aldığım televizyon u şimdi kullanmicam. Alışverişte bende bi takıntı haline geldi. Uygun gördüğüm şeyleri alırım ama kullanmıyorum. Şimdi ben karlı miyim?
Cevap
32Cevap
Bu devirde cahil insanlarımız olduğu sürece asgarî ücrete adam akıllı zam vermezler gadası. İnsanlar hala kime oy verelim diye düşünüyor. Adam akıllı yemesi içmesi gezmesi yok ama hala hükümeti destekliyor.
Hayır yeterli olmaz
Yakında İstanbul daki ve büyük şehirlerdeki çoğu iş adamı fabrikalarını Anadolu ya taşıdımı
Ev sahiplerini ben Merak ediyorum pişman olacaklar kiralar yüzünden çoğu fabrika Anadolu ya taşınıyor
Asgari ücrete Zam yapıldığı an
Bazı fırsatçı ev sahipleri kirayı artıracak
Yine
Bu kiralar bu gıda ve fatura fiyatları ile 12 k maaş da yetmez
Hiç bir şekilde yeterli olmayacak. Mart ayında yine yapılan zamlar değerini yitirecek. Önemli olan alım gücünü yükseltip, enflasyonu frenlemek. Yoksa isterse 12 bin tl olsun bu enflasyon o parayı da yutacaktır. Yazık biz gençlerin geleceğine böyle bir ortamda.
Asgari ücrete gelen zam. neyse ürünler de aynı derecede zam alacak beyhude bir bekleyiş geçen yıl da aynısı oldu
Maalesef
Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte, giyim, ulaşım, barınma, eğitim, gıda zamlarida yolda. Yani pekte bir şey değişeceğini sanmıyorum.
En fazla 2-3 ay rahatlatır, o da en az 9.000 TL olursa. Mart 'tan sonra yine sıkıntı olur, çünkü enflasyonla eriyecek. 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı zaten 25.000 TL. Tahminim şu ki, asgari ücret 8.000 lirayı geçmez.
kaç lira olursa olsun yüksek enflasyon altında insanların, ki halkın neredeyse yarısı asgari ücreti civarında maaş alıyor, sıkıntı çekmeye devam edeceği, üstüne işçi kıyımının yaşanacağı ücrettir.
Ben maaşı bir trilyon da yapabilirim , ekmeği de beş yüz lira yaparım bilmiyorum anlatabiliyor muyum...
Yani konusulan rakamlara bakilirsa pek mumkun degil... enflasyon hizi yavasladi deniliyor ama bu devam edicek mi o önemli
Asgari ucrete yapilacak zamla yeni zamlarda gelecek haliyle degisen bir sey olmayacak
Ne kadar olur acaba. 9000 olsa güzel olur. Aşağısı pek kurtarmaz yeni zamlar da gelecek zaten
Kardeşim akape gitmeden geçinmeyi unutun. Asgari ücretmiş pehhhh. Sadece göz boyamak için üç beş zam yakacaklar sonrasında acısını fazlasıyla çıkaracaklar
Yılbaşından sonra yine her şeyin fiyatı uçacak aynı b*kun laciverti gibi bir şey.
Yapılan zamlar maaş ile sınırlı kalsa elbette yeter ama maaşla birlikte herşeye zam geliyo
Olmayacak, Maaşa zam = diğer her şeye zam. Maaşa zam çözüm değil.
100 tl zam gelsin yeter yoksa 2 mislini burnumuzdan getirirler
Asgari ücret sonrası herşeye misliyle zam geleceğinden hayır
Hayır. Hiç devlet memuru olmak için çalışmadım. Bana yetmez.
Asgari ücrete yapılan herhangi bir müdahale geçim sıkıntısını çözemez
8000 yaparlar minimum 12 bin olması gerek bu yıl ske ske gidicek koltuk sevdasından vazgecsin artik
Enflasyon 30-40 baz puan düşerse yeterli olabilir..
Imkanı yok hele ki İstanbul da... İstanbul'da yaşamak için minimum 20 bin TL maaş lazım
Ne zaman yeterli oldu ki şimdi olsun?
Hiç sanmıyorum her hafta fiyatlar artış gösteriyor yalandan zam yapıp göz boyamaya çalışıyorlar resmen tek kendileri zeki
Eğer fiyatları böyle kafalarına göre arttıracaklar ise yeterli olmayacak.
Yapılmazsa yardımcı olabilir ne kadar fazla zam yapılırsa alım gücü o kadar fazla düşer
Hayır tabikide her şey artacak yine. Üstelik artmasa bile az İstanbul da bir kira 8 binden başlıyor
Alım gücü artmadıkça, üretim olmadıkça zor
Hiçbir şeye zam gelmezse olabilir
Böyle bir şey mümkün olabilir mi
bu sistemde asla olmayacak
Diğer şeylere zam yapılmassa belki
Her şeye zam gelirken yine yetersiz kalır.
Bence olmayacak en fazla 10 bin olmalı
Daha kötü olacak bence
Tutumlu olurlarsa yeterli olur bence
Hayır
Bence zor.
Olmaz
10 bin üstü olmalı bence yani
Olmaz.
Sanmıyorum
Yeterli olmayacaktır
Hayır tabiki
Sonrasında her gün zam gelmese yeterli olur.
Olmayacak eminim ki
Asla olmicak
Maalesef olmayacak.
Daha da kötü olacak
Hayır çok az karnımızı bike zor doyuruyor
sizce olacak mı
Hayır
Silivri soğuktur
Olur inşallah
bence olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?