Asgari ücret artık en düşük ücret değil, genel ücret haline geldi. Kimileri asgari ücret arttıkça fiyatların genel seviyesi artıyor diyor, kimileri enflasyon asgari ücrete bağlı değildir diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBence öncelikle iş ve ücret politikası baştan aşağı yenilenmeli. Senin de sorunda yazdığın gibi, asgari ücret, çalışanların çoğunun genel ücreti haline geldi. Öncelikle bu değişmeli.
Tüm işler; üretim, hizmet fark etmez, hayatımızda var olan tüm işler öncelikle tanımlı hale getirilmeli. Sonra da tanımlı hale getirilen herhangi bir işi ( yani hayatımızdaki tüm işleri ) ancak o tanıma uygun eğitim almış kişilerin yapmasına izin vermeli. ( Yani garson, tezgahtar, temizlik personeli akla ne gelirse. Mesleği tanımlı olacak ve ya meslek lisesinde ya da halk eğitim merkezlerinde sertifika programları ile eğitim alacak. Eğitim almayan, o işi yapamayacak. ) Sonra da yapılan işe, çalışma saatine, alınan eğitime vs. bakılarak, tüm tanımlı işlere "yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde" kademeli biçimde yükselen maaş verilmeli.
Asgari ücret ise, iş bulamayan, işinden ayrılmak zorunda kalmış, işinden atılmış vb. durumda kişiler için, iş buluncaya kadar verilecek ve en az açlık sınırının üstünde olması gereken bir ücret olmalıdır. Asgari ücret, genel ücret olmamalıdır.
Gerisi kendiliğinden düzelir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Enflasyonu düşürmenin sadece tek bir yolu var. Üretim yapmak ve bunları ihraç etmek.
Devleti yönetenler bu bir numaralı kuralı uygulamadığı sürece, milyarlarca lira veya doları olmaması gereken yerlere akıttıkları sürece, her geçen gün daha da kötü ekonomik şartlar yaşamaya mahkumuz.
Asgari ücret yükselirse , evet her şeyin fiyatı yükselecek. Çünkü piyasada üretim ve dağıtım yapan tüm aklınıza gelecek firmalarda işçi çalışıyor (işçi derken küçümseme anlamında söylemiyorum sözlerimi yanlış anlamayın lütfen). E bu insanların maaşları yükselecek, bu da un üreteninden , su dolum tesislerine kadar personel çalıştıran şirketlere ekstra masraf olarak yansıyacak. 11 Temmuz 2024 itibarıyla x adında su dolum tesisi diyelim, bu firma y bin tl masraf ile dolum yapıyor ve y+5 bin tl totalde para kazanıyor (rakamları basit olsun diye böyle uydurarak söylüyorum). E şimdi yarın asgari ücret geldiğinde y bin tl masrafı olacak y + asgari ücrete gelen zam (?) oranında veya daha yüksek bir zam. Çünkü hiçbir firma zarar etmek istemez! E doğal olarak bu da, su fiyatlarının yükselmesine neden olacak.
Çok uzadı farkındayım ama yani bugün asgari ücret 100 bin TL olsa da bu bir çözüm değil, ekonomik alım gücü yükselmiş olmayacak kesinlikle. Başka şeylere odaklanmak, yoğunlaşmak gerekiyor ancak şu an ülkeyi yöneten insan (!) ların bu tarz başka odak noktaları ile ilgilenmek gibi niyetleri de yok!
10 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Toplumsal asgari zekaya yeterli bir zam gelse aslında sorunların çoğu çözülür. Bütün yaşadığımız sorunlar, yetersiz toplum akıl ve ahlakından kaynaklanıyor
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
60Cevap
1 yılAsgari ücretin artması bir şey ifade etmez. Dolar düşmeli. Asgari ücrete zam gelse ne olur marketler fiyatları anında yukarı çekiyor. Burada önemli olan doların Euronun düşmesi. Dolar ve Euro talep arttıkça dolar Euro yükselir. İnsanlarımız TL'yi dolara Euro'ya cevirdikce TL değer kaybedecektir. Bugün sürüyle dolar Euro alan var bu yüzden para birimi yükseliyor. Ülkede TLyle gezen adam mı kaldı? Ana paraları dolar Euro hepsinin. Keza iş adamlarıda dolar Euro'ya yatırıyor onlarda sayesinde de fırlıyor. Yani türk parasıyla dolar Euro alımı kesilirse dolarda düşer euroda. Yabancılar Türkiye'ye gelip Euro bozup TL'ye çeviriyor döviz giriyor ama yetmez 3 5 turistle TL degerlenmez. Halkın tamaminin Euroya dolara yatirim yapmayı bırakması lazım. Birakmazlarsa da keyifleri bilir 80 sene sonra dolarla ite kaka ev sahibi olurlar. TL'ye yatırım yapıp parayı değerlendirmek varken. Ama iş adamları daha da kusurlu. Ana paralarını dolara Euro'ya çevirip ilk onlar yükseltti piyasayı. Üstüne halkta dolar çıkıyor diye dolar yaptı, tuz biber oldu. Parayı seven orta doğu haklıyız. Araplardan sonra Türk halkı geliyor para sevicilikte. Görüyorum kim parayı sevmiyorsa onun çok parası oluyor kimde para para diye cabaliyorsa olmuyor. Avrupa öyle mesela.
00 YorumlaEnflasyon asgari ücrete bağlı olmamakla birlikte hükümetin politikaları ortada.
Ama şöyle bir gerçek var; 20 yıl önce part time çalışırken (Anayasa kitabının fırlatıldığı kriz döneminde) evlenen arkadaşa çeyrek altın takabiliyordum. Aynı dönem tek başıma evde kalıyordum.
20 yıl geçti 2 kişi çalışıyoruz ve düğünde çeyrek takmak artık çok zor. Gram altın bile pahalı. (Biz asgari ücretli değiliz)
Ülkenin yüzde 67 sini asgari ücrete sıkıştıran meclistekilerin (İktidarı da, muhalefeti de) tuzu her daim kuru.
Söyleyecek çok şey olmasına rağmen hakkımı helal etmediğimi söyleyerek noktayı koyuyorum.10 Yorumla
1 yılBakalım. Asgari ücrete zam gelince ne olacak? Üstümüzde giydiğimiz kıyafetlerden tut, marketten aldığımız yiyeceklerden her şeyin fiyatı artacak niye çünkü üreticinin maliyeti artacak. Sonra onu satan marketin de maliyetleri artacağı için ürünlere iki kez zam gelecek 🙃 elektrik firmalarında çalışanlara da zam gelecek eee elektriğe zam geldi. Bunun sonu yok asgari maaşa zam yapmak çözüm değil. Alım gücünü artırabilmek asıl çözüm onun için de adam akıllı bir ekonomik plan uygulanması lazım. EYT ile herkesi emekli edip Katar'dan Matar'dan alınan paralarla işi bir dönem daha çevirmeye çalışmakla olmaz o iş.
10 Yorumla
1 yılHayır bence gelmemeli yüce devletiniz yüce liderimiz ulu bayrak altında dünyadan yavaş yavaş yavaş refahimiz gücümüz çok artacak silah sanayimiz yollar yapıldı güneş ☀️ güzel doğa güzel asgari ücret verilmesede olur devletimiz liderimiz varolsun hamdolsun şükürler olsun.
(Kamu işçilerinin durumu az duzeltilse iyi olur.)14 Yorumla- 1 yıl
Ahahahahahahaahhahahahahahhs
- 1 yıl
Bu durum var az konuşalım mı?
- 1 yıl
Takip et beni havan yükselsin
- 1 yıl
Konuşuyoruz ya kardaşşş
1 yılAsgari ücrete indirim gelmeli
asgari ücret demek bir şeyden anlamayan acemi insanın çokta kullanılmaması için alabileceği en düşük maaş anlamına gelir. Hadi bu şartlarda sanatsal bir iş yapıyorsan al bir asgari ücretli. Bakın kasiyerlik gibi şeylerden bahsetmiyorum tut ki demir atölyen var. Tutki tornacisin tut ki marangozsun. Tut ki kuaförsün 17 ücret 7 sgk 3 yemek 1500 gibi de aylık biriken tazminat tutarı ortalama 28.500 tl işverene aylık maliyet. Ayda gelecek 20 gün günlük maliyet 1450 tl. Sence hiç bir iş yapmamış yeni lise mezunu bir genç günlük 1450 tl fayda sağlayabilir mi. İşte bu yüzden yeni oto tamirci yetişmiyor. Yeni marangoz yeni camcı yeni fayans ustası vs yetişmiyor. Kimse ise almıyor. Bu çocuklar bime giriyor. Asgari ücret kazanıyorlar. Bu bahsettiğim sanatsal işlerde ise kendini ilerletenler 35 bin lira almaya başlıyor.
00 YorumlaHayır gelmemeli. Asgari ne kadar zamlanırss ürünler de o kadar zamlanıyor. Basit örneği: 3 isimli marketlerde 4-5 çalışan var. Ve bunların her ay asgari yemek sgk ücreti verilmesi gerek bu da 20.000 den fazla tutuyor. 4 kişinin toplam ücreti 80.000 yapıyor mağazanın gideri vs. 100.000. Firma sahibi bunun çıkarıcı için ürünleri R tık pahallı yapıyor.
10 Yorumla
1 yılKendi düşen ağlamaz. Bu ülkede çalışan kesim seçmende ağırlık emekli asgari ücretli ve memurda. Gidip sorun bakalım 22 yıldır kime oy vermişler? Kimsenin o yüzden ağlamaya hakkı yok. Toplumlar layık oldukları şekilde yönetilirler...
10 Yorumla
1 yılGelmemeli. Sonra paranın değeri düşüyor her şeye zam geliyor. Asgari ücret kazanmayanlarin geliri çöp oluyor. Sonra onlar da aynı orandan daha fazla zam istiyor. Onlar da alinca olan asgari ücretliye oluyo. Her şey asgari ücretten kat be kat artmış oluyo
10 Yorumla
1 yılAsgari ücrete zam gelince olacak ki. Çorbaya da zam geliyor. 2012 yılında çorba 3 liraydı bugün 90 lira. 30 katı fiyat farkı var. 2012 yılında asgari ücret 701 liraydı bugün 17.000 lira. 24 Kat fiyat farkı var. Çorbadaki fiyat artışı ile asgari ücretteki fiyat artışının mukayesesini de sen yap. Hep söylüyorum bu ülkedeki fiyatları maliyetler belirlemiyor ahlaksızlık belirliyor diye...
10 YorumlaAsgari ücret bir şehirdeki kira bedellerinin ortalamasının iki katı olsun isterdim. Bu sefer geri kalan her şeye yine zam gelir, yine asgari ücret yetmez. Bizim ülke Allah’ından buldu.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılAlım gücü kötü komşi. 2012 de 700 tl asgari ücret alırdın ama şu an alabildiklerinin 4 katını alırdın
10 Yorumla Asgari ucret alanlara Allah yardım etsin o para ile geçinmek imkansiz hele bide ev kiraysa eve en az 50 bin girmesi lazim
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 733 cevap paylaştı.
s 1 yılÖnemli olan alım gücünün yükselmesi. Ama bunu anlayamıyorlar maalesef
20 Yorumla Gelmeli tabi ki adamın maaşı 17 bin tl kira olarak 18 bin tl istiyorlar bu adam ne yapacak?
20 Yorumla
1 yılAsgari ücretle nasıl artmıyormuş acaba?
Gelmemeli10 YorumlaGelmemeli. Zam geldikçe her şeyin fiyatı yükselir yine
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılhayır gelmemeli. popülist zamların ekonomiye de bireylere de kobilere de faydası yok
10 Yorumla asgari ücrete zam gelince her şey zamlanıyor o yüzden bir fark olmuyor
10 YorumlaAsgari ücret zamlansa nolucak fiyatlar da okdr artıyor yani 2 bin tl olan günlerle farkı yok
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 330 cevap paylaştı. Evet gelmeli ocak. ayina. kadar zaten komik bir alim. gucu olacak
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 304 cevap paylaştı. Asgari artarsa daha artmadan herseye zam geliyor. Artmasin valla yaa.
10 YorumlaAsgari ücrete 2 zam getiriliyorsa geri kalan her şeye 10 zam geliyor onunla beraber
10 Yorumla
1 yılbaştan yapılmayacağı söylendi bu yüzden beklentiyi düşük tutmakta yarar var
10 Yorumla
1 yılZam gelse kaç yazar zam geldikçe fiyatlarda artıyor pek bir anlamı olmuyor
10 Yorumla
1 yılBu kadar ucuz insanın olduğu yerde asgari ücrete zam gelse ne olur gelmese ne olur.
10 Yorumla
1 yılAsgari ücret miktarının ne kadar olduğu hiç önemli değil
10 YorumlaKesinlikle gelmeliydi. Zaten asgari ücret dışında herşeye zam geldi. Garibim çalışan işçilerde nasıl geçineceğiz diye kara kara düşünüyor. Başta emekliler sonrada asgari ücretle çalışanlar… Bu iki grubu düşünen kımse yok.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 350 cevap paylaştı.
1 yılBence gelmemeli çünkü her zamandan sonra tüketilen ürünlere belki 20kat zam geliyor.
Bu nedenle değişen hiç bir şey olmuyor.
Denetim yok , üretim yok, sadece tüketim ve faiş fiyatlar var.00 Yorumla
1 yılEvet gelmeli en az 25 olmalı bence ama hiç birşeyin fiyati artmazsa asgari ücreti 25 yapıp herşeye zam yapinca asgari ücretin artmasının bir anlamı kalmıyor ki
10 Yorumla
1 yılNe kadar bağlı değil dense de sigortalı işçi çalıştıran bir sürü esnaf var olan onlara dolayısıyla bize hepimize oluyor zamı unutun
00 Yorumla
1 yılWalla ha gelsiin ha gelmesin, inan umrumda değil. Bu durumu değiştirecek olan şey asgari ücret değil çünkü millet bir anlasa awq
08 Yorumla- 1 yıl
Xnznsbandkksnanak büyüyence atarsın yeğennn
- 1 yıl
@MilkyWays dsghsfgaddhdghdshd teenks keenks sarıyo
1 yılAlınan paranın bir önemi yok. Enflasyon yükseldikçe alım gücümüz düşüyor. Esas olan alım gücüdür. Ne kadar para aldığın değil..
00 YorumlaAsgari ücrete zam gelmeli diye konuşmamız bile saçma, Gerçekten bu parayla ayın yarısına kadar bile geçinebildiğini düşünen var mı?
10 Yorumla
1 yılBence İstanbula durup kira ödeyenler için gelmeli orada hayat acayip zor bunun yanın kira ödeyen emeklilerede gelmeli
10 Yorumla
1 yılHer şeye her zaman zam geliyor zaten askeri ücrete gelmese bile. En azından az da olsa biz de görelim gelsin askeri ücrete zam da.
10 Yorumlahayat cok pahali kesinlikle gelmeki yoksa insanlar sefil hayati yasiyor
10 YorumlaPuahahdjsjdiskskskrkdrkeisd sjdjdmdmsmmsms puahahdjsjdiskskskrkdrkeisd
10 Yorumla
1 yılÜrün fiyatlarına gelen zamlar durmadıkça asgarî ücrete zam gelsin istediği kadar.
10 YorumlaGelir ama fazla ümitlenme olur mu üzülmeni istemem 😂
10 YorumlaAsgari ücrete tam gelse ne olacak ona zam gelince herseye yine zam geliyor
10 YorumlaBence gelmemeli ama bu koşullarda çok zor gelmemesi, ekonomiyi düzeltmek istiyorsak önce üretim yapacağız. Zamanında Sovyetler Birliği, patates ürete ürete uzaya çıktı. Ekonominin tek düzenleme yolu üretmektir.
00 YorumlaMesele asgari ücret olmamalı insanların kendini geliştirip meslek sahibi kalifiyeli donanımlı olmaları gerekir zaten o zaman asgari ücrete ihtiyaç kalmaz
09 Yorumla- 1 yıl
Kalifiye ve kendini geliştirmiş insanlar da asgari ücret alıyor
- 1 yıl
Hangi ülkede yaşıyorsun sen? 😅
- 1 yıl
Türkiye'de öyle olmuyor işte
- 1 yıl
Vallahi ben de Türkiye’ye geliyorum gidiyorum ticaretim var mal alıyorum vs mesleği olan kalifiyesi olan herkes çok iyi şartlarda çalışıyor ama insan 30 yaşına kadar gelmiş 35 yaşına kadar gelmiş bir meslek erbabı olmamış bir sene bir yerde çalışmış bir sene bir yerde çalışmış hiçbir mesleği olmayan adam çıkıp benceasgari ücretle ilgili hüküm sürmesin tamam asgari ücret çok düşük şartların çok altında ama 35 yaşına kadar insan hiçbir meslek sahibi olmadan yan gelip yatarak iyi şartlarda çalışamaz maalesef
- 1 yıl
Senin alanın farklı olabilir belki.
1 yılI ıh gelmesin, fiyatlar artıyo. Enflasyonu düşürsünler. Özel sektör çalışanları sürünüyo. Biz zamlı mavışı geç alıyoruz ve o süreçte yüksek fiyatlara maruz kalıyoruz lsdkfşsf
014 Yorumla- 1 yıl
Dezenflasyon başladı zaten, dikkatli olmak lazım.
- 1 yıl
@Siouxe deflasyon farklı ve daha kötü bir şey 😆
- 1 yıl
@Siouxe sadece fiyatların düşmesi diye açıklanamaz. Genel olarak ekonomi değer kaybetmiş oluyor. Bizde fiyatların düştüğü yok, dolayısıyla deflasyon yok. Fiyatların artış hızında azalma oldu.
- 1 yıl
Ama deflasyon da olur mu olur üretim yok doğru dürüst. Mal ihraç ettiğimiz yok
- 1 yıl
@Siouxe belki de deflasyona girmişizdir, çaktırmıyorlardir 😅
- 1 yıl
@Siouxe nasıl imkansız ya. Deflasyona girmiş olmamız mümkün. Şimdilik fiyatlar çok artmadı, ama azalmaya başlarsa yandık.
- 1 yıl
@Siouxe umarım imkanı olmaz zaten öyle bir şeyin 😆
- 1 yıl
Özele gitseniz? Bildirim çok geliyo
aşşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
20 Yorumla
1 yılasgari ücret 7k olsa fiyatlar %500 düşse.. benimkide hayal
01 Yorumla- 1 yıl
Aahhahaha sen naptın? Öyle bir şey olursa bu deflasyon oluyor, o da battığimiz anlamına geliyor 🤣 fiyatların artış hızı azalsın. %5 enflasyon olması demek bir önceki dönemin fiyatlarına göre %5 fiyat artışı olmuş demektir. Artık aylık yıllık 3 aylık vb neye göre hesaplarsan onun ortalamasına göre. Fiyatlar asla eskisi gibi olmayacak ama fiyatların artış hızı azalmali, o da düşük enflasyon anlamına geliyor. Düşük enflasyon 500 ml suyun tekrar 25 kuruş olacağı anlamına değil, bugün 10 liraya aldığım suyu önümüzdeki ay yine benzer bir fiyata alabileceğim anlamına geliyor. 15-20 lira olmayacağı anlamına geliyor.
Asgariye gelmemeli 17 bin neyinize yetmiyor ama emekliye kesinlikle gelmeli 10 bin çok az en az 16 bin olmalı emekli maaşı asgariye yakın veya aynı olmalı
00 Yorumla
1 yılasgari ücret artınca herşeyin fiyatı yükseliyor bence hiç dokunmasınlar
00 YorumlaOcak da bakıcaz 27-28 olur bence
10 Yorumlagelmezse sıkıntı zaten gelmeli tabi geçinemiyoruz
10 YorumlaKatılıyorum fakat durum ortada
10 YorumlaAsgari ücrete zam gelse epey iyi olur
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılGelse ne yazar bisey değişmez ki
10 Yorumla
1 yılKör düğüm gibi oldu
10 Yorumla
1 yılGelsin gelsin bu parayla geçinilmez
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet 2 ye katlanmalı
10 YorumlaGelmesin mümkünse heryer zam zam zam
10 Yorumla
1 yılİndirim yapılsın aagari ücrete
01 Yorumla
1 yılGelmemeli bence fiytlar ucuzlmali
00 Yorumla
1 yılZam gelmeli evet
10 Yorumla
1 yılBen bir şey düşünemiyorum.
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba, sizin ve sorunuzu cevaplayanların da vurguladığı gibi, üretim seviyesi artmadan gerçekleşen asgari ücret artışları fiyatlar genel düzeyini yükseltecek yani enflasyonist bir etki yapacaktır. Yani bu demektir ki yapısal sorunlar çözülmedikçe asgari ücret düzeyindeki aşırı artışlar belki de en çok yine asgari ücret düzeyinde geliri olanlara zarar verecektir. Bizim temel sıkıntımız, asgari ücretle çalışan çok geniş bir kesimin olması yani asgari ücretin ortalama ücret haline gelmesidir. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar düşünüldüğünde asgari ücrete belirli bir oranda zam gelmelidir ve gelecektir diye düşünüyorum.