Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet yeterli. Asgari ücreti eksik ve yetersiz bulan aynada kendi niteliğine baksın. Daha fazla ücret; daha fazla nitelik daha fazla eğitim daha fazla beceri ile mümkün çünkü... Adı üstünde asgari ücret en az niteliğe sahip insana verilen ücret demek...
Açlık sınırı eşit nerdeyse bu rakamların da bir ahım şahı yok maaşlar artsa emflasyon da artıyor gerçi arkasından gelecek.
Asgari ücretin tam olarak ne olduğunu pek anlamamış gibisin ama benim anlatacak mecalim yok bence bi araştır.
@Mükemmelimmm daha iyi bir yaşam standartını yaşamayı 21. yy da konuşamayacaksak tm derim de herkesin masrafları ihtiyaçları farklı o empatiyi de yapmak gerekiyor
@Tatlıhelva37 ben seyyahokuze cevap verdim ya. İnsanlar lux yaşamaktan geçti yiyecek ekmek kalacak ev zor buluyorlar. Asgari ücret bunun içindir aslında millet kiralar 10 demis ama artik kiralar 20e yaklaştı. Ve daha da artacak. Rutubetli kohne evde oturmak saglikli mi? Insanlar bir parka sahil kenarina oturmaya bile gidemiyor çünkü her sey cok pahali. Okumak pahalı. Yol pahali. Yani soyleyecek cook soz var aslında
@Mükemmelimmm kuş beyinli çocuğum asgari ücret bir evin geçim ücreti değildir. Asgari ücret bir kişinin aylık ücretidir ve içinde kira da yoktur Hiçbir şey bilmiyorsunuz ama sonsuz fikir sahibisiniz Açtırma ağzımı benim kaybol yorumumdan
Seni gibi bir beyinsizle konuşulmazmış zaten insanlarla konuşuyorum ben cahil. Beni tanımadan yorum yapma.
@Mükemmelimmm havla kuş beyinli ezik ruhlu politize mankurt. Xektir git şimdi
17 bin TL oldu asgari ücret yeterli değil maalesef öncesine göre iyi tabi yeterli olabilmesi için vergilerin çok alınmaması ve satıcıların kafalarına göre yüksek fiyat biçmemeleri gerekiyor ee sen yüksek vergilendirme sistemi uygula yüksek fiyata satış sun ne anlamı kaldı bu paranin yine yetersiz
Bir evde 2 kişi çalışıyor olsa 34 bin TL ediyor yani bir noktada asgari ücretliye yapılan zamlar emekliye yapılmadı, benim babam yüksekten sigorta ödedi asgari ücretin 2 katını alması gerekirdi. Ama o kadar emekli maaşı alıyor. Birde asgari ücret üstünde ödeyen yerlerde yok değil.
O değilde bu kadar rezil bir asgari ücret daha görmedim ömrümde. Boşuna sevinmeyin zaten zamlar yükselecek, enflasyon artacak. Çözüm asgari ücreti arttırmak değil.
Cevap
31Cevap
yetmez
50 bi tl'de olsa, bu ekonomik şartlarda yeterli bir seviye değil. Burada mesele maaş'ın zamlanması değil, enflasyonun düşürülmesi. 100 bin tl'de verseler, kaşıkla verip dozerle alıyorlar. Ev kirası zaten 10 bin. 17 bin tl asgari ücret oldu, 10 bin tl ev kirası çık, 7 bin kaldı. Al bu parayla geçin. Koduğumunun embesilleri hala anlayamıyorlar.
Sanki Enflasyon değişmiyor ya. mal gibi bir sistem ekonomi o kadar berabat ki artık, sanki aldığınız mazota, yediğiniz çikolataya zam gelmeyecek millette zam geldi diye seviniyor o kadae cahil bir millet ki de bu haldeyiz. Zam gelince bir şey oldu sanıyor hayır sadece birim artıyor bir bok olmuyor
asgari ücret kaç lira olursa olsun verilebilecek en düşük miktar olduğu için toplumda en zor geçinen yine bu sınıf olacak
zamlar gelmese idare eder ama zamlar geleceği için yine yetmez 100 bin de verseler herşeye zam geldiği sürece yetmez
60 bin tl maaş alanların 17.002 lira vermesi çok ilginç ev kiraları enflasyon uçucak yine gene yetmicek verilen
O 2 TL olmasaydı ne yapardık! İyi ki 2 TL de var her şeyi kurtarır o iki TL 😂
2 TL ile ayda 4 poşet yapar çok ince düşünmüşler
Poşet 50 kuruş mu
@SeyyahÖküz1 25 krş dimi mağaza alışverişleri 50 krşdu o zaman
Evet 25 kuruş
Yeterli oyu verenler neyin kafasını yaşıyor acaba çok merak ediyorum, haa karın tokluğuna sürünmekten başka bir beklentileri yoksa o ayrı
Asgari ücretle bir şekilde geçinilebilir eğer kendi evim varsa ki bu devirde kendi evi olan insan yüzde biri neredeyse haliyle geçinilmez o asgari ücretle sadece ev tutabilirsin yemek yemeden yaşanmıyor maalesef
Değişen hiç bir şey yok, asgarei ücret arttı ama akım gücü de arttı. Yani değişen sadece sayılar oldu.
Ekonomiyi çıkmaza sokan hamleler , kıralar 10 15 bin milleti zor günler bekliyor farkına varacaklar.
şuanki fiyat olursa hiçbirşeye zam gelmezse biraz rahatlatır
Asgari ücrete zam yapılinca her seye zam gelecek.. akli olan zam falan istemez
Evet diyecek kadar ahlakımı, şuurumu, kaybetmedim.
Zamlar geleceği için çok da anlam ifade etmiyor.
Çalışsak ta yine zamlar gelicek ekmek olmuş 10 lira kira desen ayrı ucucak bı pantolon olucak 1000 TL o yüzden sevminmiyorum
bunu yeni yılda her şeye yapılan zamlardan sonra konuşalım
2 lirayı ne yapcam onu düşünüyorum. 😆
Yeterli diyenler neye göre yeterli diyo
Kaşıkla verdi kazan ile alır artık 😂
Hayır yeterli değil
Ekmek olaçak 20 tl sigara olaçak 100 cıkolata olaçak 70 bizim asgeri üçretimiz yine birşeye yetmeyecek
Asgari ücret yeterli ama enflasyon fazla o yüzden takriben 70 anca kurtarır :) oda enflasyon artmazsa
Bu asgari ücretle kedi bile geçinmez...
Yetmez gene zam üstüne zam geliyor
Türkiye şartlarında mı tabi canım tabi yetmez mi hatta kalan kısmı ile ev araba falan da alınır
Kısmen de olsa iyi
2 lira az olsa yetmezdi
Ne kadar zam o kadar enflasyon
Asla yetmeyecektir.
Fiyatlar bi uçsun hele bismillah 😂
Bana ne calismiyorum ki
Açlık sınırı yeterli değil
Bu halka çok bile.
Öpüp başına koysunlar
23 felan olmaliydi
Fazla bile
Değil