Güncellemeler
+1 yıl
Süper Soru 🔥
Güncellemeler
+1 yıl
Allah kazancınıza bereket versin, gerisi hallolur..
Aylık kazancınızı nasıl planlıyor, nereye harcıyorsunuz?
Benim planlamam şu şekilde;
- Kredi kartı borcunun tamamı (faize düşmemek için) Nerdeyse bütün harcamalarımı kredi kartından yapıyorum..(Yeme-içme, akaryakıt, kılık-kıyafet, araba masrafları)
- Kalanı da yatırım amaçlı kullanıyorum (Altın hesabı) (EminEvime girmiştim ev fiyatları uçunca çıktım)
- Bekar ve ailemle yaşadığım için ev, kira, çocuk masraflarım yok..
Peki sizin harcamalarınızın planı nasıl? Belki fikir edinebiliriz..

#Vesselam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sade yaşıyorum, ailemin eskide olsa binasında yaşıyorum, kira, sigara, içki, gece hayatı, kumar gibi harcamam yok, moda meraklısi değilim, az esya kullanıyorum, sosyal medya kullanmıyorum, aylık faturalar, kişisel bakım, yeme içme, kendimi mutlu etmek için harcamalarım 1500 ₺ ile 1750 ₺ arası, evlilik düşünmüyorum, USD birikimi yapıyorum.
1300 lira evimin kredisine otomatik ödeniyor, 2 bin lirayı düğün birikimine ayırıyorum. En çok markete harcama yaptığımdan dolayı, kendime nedense 500 lira ayırıyorum. 500 lirayı akaryakıta, aylık 350 lira üniversite yemekhanesine veriyorum. Düzensiz gelen faturaların son ödeme günleri için bir miktar para bırakıyorum. Faturalarım otomatik ödeme talimatlı.
Annem ve kendi ihtiyaçlarım için,
Kalırsa yatırım..
5 bin TL falan kendi ihtiyaçlarım için ayırıyorum geri kalan ile yatırım yapıyorum. 2 yıldır bu durum ile çok güzel adımlar atabildim.
Faturalara
Baba parası rastgele