21 yaşında asgari ücret alan bekar birisi sıfırdan 50.000 parayı ne kadar sürede biriktirir? Sizden ricam bütün masrafları hesaplayarak fikrinizi belirtmeniz. şu an 18 yaşında bir öğrenci olduğum için kestiremiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılkardeş biriktirme ile çok zordur ve ya mümkün deyildir ama bunu mümkün etmeyin yolları var oda sıfırdan başlayan zengilerin kullandığı yoldur - o yol elinde para düşdükçe iş yapmaktır ve ya %70 %80 emin olduğu işe yatırım yapmaktır ve eyer ki şu anda elinde çok az para varsa internette her durum için yatırım yapma yolları vardır ama sana tavsiyem önce bu işin içinde yıllarca olan insanlara danış ve şunada dikkat et ki o yıllarca işin içinde olanlar sana yalanda söyleye bilir çünkü bazıları istemiyordur çok paran olsun ama sen samimi ve düzgün birisini bul tavsiye al hatta her an beni bu konuda yönlendirirmisin diye sor ki kaybetme şansın en aza insin
01 Yorumla- +1 yıl
yani birikimle insan birşeyler yapamaz aslında yaparda 90 yaşına kadar para biriktirirse
En İyi Cevaplar
Eğer istersen başarırsın çok giderin yoksa biriktirirsin bende asgariden bir tık fazla maaşla 90 bin biriktirip gaming sistem istiyorum mesela buna inanıyorum
00 Yorumla
Asgari üçret le tek başına geçimezsin kiralar şehirden şehire değişsede faturaların bile 1000 geçer yeme içme vs sadece geçince bilirsin para biriktirmek istiyorsan ailenle kalabilirsin yeme içmeye az masraf edersin 2 /3 yılda biriktirebilirsen biriktirirsin ama 50bine alacağın neyse 3 yıl sonra kaç para olur onu bilemem
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
31Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet ama biraz zır
00 Yorumla Şöyle ki tek kişi biraz zor eğer kirada yasıyorsan
Kirada değilsen biraz daha kolay ki şöyle yapabilirsin aldığın paranın belli bir kısmı ile genel ihtiyaçlarını karsilarsin örn doğalgaz su elektrik faturası falan sonra geriye kalan parayla yabancı para birimleri altın veya banka fonlarına yatirirain para getirecek şeylere
E diceksinki şeker çay falan kaldı onlarida bir kredi kartı açtır onunla toplu bir şekilde al sana 3-4 ay yetecek ama bir ay sonra banka odemen olduğunda o parayı bulabilecek şekilde
Buda bir şeker aldığında her ay hatta her hafta nasıl şeker pahalilasiyorsa sen toplu ve olabildiğince erken alırsan daha iyi olur çünkü nekadar zam gelsede o ürünler bitene kadar seni etkilemez bankaya vericegin faiz de çok çok %3-4 olur e sen banka üzerinden almazsan bir ay sonra gidip aldığında 50 TL lik şekeri 80 TL ye alıcaksın bunun gibi daha fazlası için iletişime geçebilirsiniz birkaç YouTube kanalı var bildiğim onlara bakarsınız isterseniz.12 Yorumla- +1 yıl
Cihat e çiçek diye bir YouTube kanalı var onu tavsiye ederim zaten onu izledikten sonra YouTube algoritmasi diğer kanallarida önüne çıkarır yani olabildiğince herşeyden birşeyler koparmaya çalışmalısın maalesef bu devirde para baya zor bitek bunlarla yetinme derim de tüm paraylada bu denilenleri yapmak senin bileceğin iş oda önemli ama paranı TL de tutma ve olabildiğince parayı yönetmeye caliş yoksa o seni yönetir iyi günler bol kazançlar.
+1 yılAile evinde mi kalan bekar evinde mi, fatura ödiycen mi vs. Vs. Bir sürü şey. Bence dikkat etmen gereken bugün 50 bin TL lik ürün sen o parayı biriktirene kadar ne kadar olacak. Yatırım aracı bulman lazım en azından kenara attıgın paranın değerini korursun.
12 Yorumla- +1 yıl
Oturduğun yerin kiralarına bağlı ev kiran en düşük bin lira kira, doğalgaz varsa faturalar 700 lirayı bulur zaten çalışcan çoğu zaman evde olmıycan. Yeme içme sigaran varsa bin lira gider. 2.700 lira gitti 2.800 lira kaldı sadece mutfak ihtiyaçların kaldı. Günlük 60 lira mutfak masrafını olsa. 1800 lira aylık. Bin liran kaldı yani 50.000 i 50 ayda biriktirirsin. 4 sene 2 ayda yani. Kıyafet gezme tozma hesaplamadım gördüğün gbi sene de bir kıyafet alırsın 4 sene 6 ay da birikir ozmn 50.000
Bütün masrafları nasıl hesaplayalım kardeşim. Ev kira mı sigara Alkol var mı yol ücreti nedir bu kişi ne yer içer bilmiyoruz ki
12 Yorumla- +1 yıl
Gelecek senin asgari ücretinin 8 bin TL üstü olacağını düşünüp bir ortalama alır net 7,5 dersek iki senede kazanacağın para 180 bin.. 72 bin kira desek 108 kaldı. Yeme içme vs aylık 2500 hesaplarsak iki senede 62.500 eder 45,500 cepte kalır. İki senede 45,500 dersek 2,5 senede 50 bin üstü banko
+1 yılŞuandan itibaren biriktirmeye çalışsan 50 bin birikince bu zamanki değerinde olmayacağı için dolar ya da Euro biriktir
13 Yorumla- +1 yıl
Çünkü insanlar risk almıyorlar dolar düşer vs diye ama geçen seneki dolara ve TL ye bak şimdikine geçen sene bu günlerde 50binin bir hatri vardı bu sene para bile değil birde senin ne kadar zaman sonra biriktirmiş olacağın var
asgari ücret alıpta borçlanmayan varsa dua etsin.
Ailenle kalıp faturalara falan karışmıyorsan çokta bi masrafın yoksa ayda 2 bin kenara atsan 25 ay yapar.
00 Yorumla
+1 yılTavsiyem aylik 100dolar kripto al o senin yerine 50000 hatta 500000 olsun eteryum matic solana al keyfine baak ama 2sene tut keyfine bbak
02 Yorumla- +1 yıl
Bak binance indir kayit ol her ay 100dolar at kripto al bekle matic solana avax al bekle duser kalkar ama 2sene sonu parana para katar video izle Youtube bilgi al oyle basla parca parca alirsan zarar etmezsin kolay kolay
+1 yılEk iş yapabilirsin networking işleri olabilir ayda 10000tl kâr kaldığını biliyorum çünkü ben de bu işin içindeyim
01 Yorumla
+1 yıl1500 kira
500 fatura ( internet su elektrik) doğalgaz haricinde
1000 mutfak
150 ulaşım (otobüs)
500 okul artı giyim
Toplam 4500
Kalan 1000 tl012 Yorumla- +1 yıl
Benim internet 699+ vergi
- +1 yıl
1500 kira nerede Allah için konum ver
- +1 yıl
@birzeycanlısı bizim kiracı İstanbul sultangazide sitede 850TL ye oturuyor
- +1 yıl
Sizin kiracı çıkmayı düşünürse iki katı kiraya ben gelebilir miyim
- +1 yıl
Adana yüzüncüyıl mahallesi bebeğim noda vereyim mi?
- +1 yıl
@birzeycanlısı boşalırsa kiraya vermeyi düşünmüyorlar. Benim evlenip oturmamı bekliyorlar.
- +1 yıl
Vallahi çok iyi olur ya ben 3.500 - 4.000 altı bulamadım
- +1 yıl
Sağlık olsun :( Allah size ağız tadıyla oturmayı nasip etsin diyelim 🤷🏻♀️
- +1 yıl
@birzeycanlısı sorun şu ki bekar ve sevgilimin dahi olmaması asdfgh. Bu gidişlede zor.
- +1 yıl
Ahsjdhdh olumlu düşünmekte fayda var. Nasip hep bir yerlerde bekler sadece doğru zaman ve doğru şartlar lazım
- +1 yıl
@birzeycanlısı Mezarlıkta ölünce sanırım
- +1 yıl
Allah korusun. Belki geç olur ama en güzeli olur sabredin
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl2 yıl veririm sana. Kendine de harcayacaksın elbette. Dogru yerlere de yatırimıni yaparsan yukseltirsin paranı.
00 Yorumla Çalışma saatlerin dışında ek işler yaparsan kısa sürede toparlarsın paradan daha önemli bir şey var elinde kıymetini bil enerjim var
00 Yorumla
+1 yılYapamaz he diyelim ki yaptı herşeyden kıstığını düşünelim o zaman da enflasyon karşısın da para eriyecektir
00 Yorumla
+1 yılKira elektrik vs gibi masrafların yoksa bence 10 ayda birikir o para
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman 2 binden hesaplama yap 25 ayda
istanbuldaysan 400 liraya kötü bir evde oturur faturaları öder karnını doyurursan her ay tahmini 1000 lira borçlanırsın
00 Yorumla
+1 yılAncak gece gündüz çalışıp fazla masrafın olmadan 1,5 sene de birikebilir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılHayatta kalınmiyor asgari ucret ile para birikmez ki
00 Yorumla Birikim yapılmasına karşıyım.. Kıtlık bilinci oluşturur..
00 Yorumla
+1 yılAilenin yanında yaşıyosan fazla dışarı hayatın yoksa 1 yıla tamamlarsın gibi
01 Yorumla- +1 yıl
De ozamana kadar bu 50k ozaman 40k falan olur onuda hesaba katsak 14 aya falan olursun
Asgari ücretle anca asgari yaşamını idame edebilirsin birikim zor görünüyor
00 Yorumla
+1 yılTüm masraflarını kendi cebinden karşılayacaksan biriktirmen çok zor
00 YorumlaAile evinde, cebinden masraf cıkarmadan birikim yaprsın. Ama uzun sürer yinede
00 Yorumla
+1 yılYapılır ama TR de değil başka bir gelişmiş ülkelerde mümkündür
00 Yorumla
+1 yılsaman gibi yaşarsan ve borcun harcın ödemelerin yoksa birikir 1 2 seneye
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilenin yanında yaşarsan ve çok dışarı hayatın olmazsa kısa sürede hedefindeki paraya ulaşırsın. Ama ayrı evde olursan yıllarca biriktirsen anca
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılasgeri ucret alan biri niye birikim yapiyor ki paranin adi var 3 kurusla birikim diyorsunuz hazir gencken yasayabildiginizi yasayin ne birikimi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKenara 2 bin koysan 2 buçuk yılda birikir hadi zorladın 3 yıl tabii TL de tutmam gram altın yaparım dersen süre kısalır...
00 YorumlaBu zaten yıllardır kanıtlanmış bir bilgi amerikanın keşfi gibi burada paylaşmaya gerek yok YA-PA-MAS-SI-NIZ
00 Yorumlagit kredi çek taksit taksit öde ammmk bir de millete hesap yaptırmış
03 Yorumlamerak ettiğim 50binle ne alacaksn 😂
02 Yorumla
+1 yılEk işler üret veya yurt dışı
010 Yorumla- +1 yıl
Bence bi kaç ek işten sonra bir pasapkrtla gidip orada çalışmaya başlayabilrisin illa bir birikime ijtiyacın yok
- +1 yıl
Adam para biriktirebilmekten bahsediyor sen iş üret yurt dışı vs diyon
- +1 yıl
@FromHeaven32 tamamda hızlı biriktirmesi için diyorum
- +1 yıl
@FromHeaven32 yoksa allah aşkına bu gidişle nasıl biriktirsin imkanı var mı?
- +1 yıl
şu an 50 bin tlsi olsa bile yurt dışına çıkmaya yetmez dostum
- +1 yıl
@FromHeaven32 niyr pasaportlar 50 bin tl mi? Niye böyle düşünüyosun ki orada tutunnaya çalışması lazım gidipteki ordaki ev kirasına kadar bi para biriktirmesin tamamen orada başlasın
- +1 yıl
Senin dünyadan haberin yok
- +1 yıl
@FromHeaven32 yaa bak beni sinirlendiriypsun özelden mesaj da atmaıyorum bana mesaj atsana sen bi
- +1 yıl
Peki
Her ay 2.500 kenara atsan 20 ayda 50.000 eder.
00 YorumlaEvin kira değilse bile yapılmıyor kardeş
00 Yorumla
+1 yılBirikimi yapmayı boş ver de eksiye düşülür.
00 Yorumla
+1 yılAilesiyle yaşıyorsa biriktirenlere.
00 Yorumla
+1 yılHiç harcamazsan 1 sene
00 YorumlaBunu iddia eden yalan söyler
00 Yorumla
+1 yılişe gelip gitmem 100 tl maal oluyor
00 YorumlaEve iki maaş girmeli anca öyle birikim yapılabilir
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. 15 senede biriktirebilir o da bi ihtimal
01 Yorumla
+1 yılEvli biri için zor
03 Yorumla- +1 yıl
Bekar biri biriktirir ya
+1 yılÇok zor bu dönemde
00 Yorumla
+1 yılyapılmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Asgarî ücretle calismiyosun dimi @somniatorr
- +1 yıl
@SercanKurt evimin kirası asgari ücretin 2 katı
+1 yılZor zahmet ilerler
00 Yorumla
+1 yılGiderin masrafın azsa yapılabilir
00 YorumlaMümkün değil
00 Yorumla
+1 yılYapılmaz
00 Yorumla
+1 yılKredi çek krediyi öde en mantıklısı birikmez yani
00 YorumlaYapamaz bence
00 Yorumla15-20 ay civarında
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİmkansız
00 Yorumla
+1 yılyapılmaz
00 Yorumla
+1 yılZor.
00 Yorumla
+1 yıl0 tl , gunu bile geciremzsin
00 Yorumla
+1 yılZor dostum zor
00 Yorumla
+1 yılEv kirasi yoksa olur
00 Yorumla