+1 yılO kadar maddi imkanı varsa sorun olmaz aslında. Konu okutmaktan açılmışken Bende babasının okutmadığı 30 a merdiven dayamış eski sevglimin çok istediği gastronomi bölümünü evlendikten sonra oturacağımız yerdeki yakın üniversiteye gitmesi şartıyla kendim teklif etmiştim. Benden öncekiler bırak okutmayı ev hanımı olarak bile görmeyip git çalış gidere yardım et evde oturmanla olmaz demişlermiş kendi itirafı. Kadın benden öncekilere kul köle köpek olmuşken iyi niyetimi istiamar edip tam bir ego tatminine başlamıştı. Değer bilmiyor bazı cahiller.
012 Yorumla- +1 yıl
Evet terbiyesiz en son zaten sevgili değildik diyecek kadar arsızdı
- +1 yıl
Öyleydi zaten fazlasıyla öyleki kendi ailesini kuramayacak kopamayacak kadar şizofrenik
- +1 yıl
Doğal olan evlenip kendi ailesini kurması değil mi? 30 a merdiven dayamış kişinin ailemi bırakıpta evlenemem demesi normal mi sanki 10 yaşında çocuk
- +1 yıl
Hayır be hanfendi bu o şekilde birisi değil , zaten erkeklerle gönül eğlendiren birisiymiş ben ilk değilmişim. Her tarafı tutarsız bir kadındı. ALLAH Belasını Versin.
- +1 yıl
Okurum müstehak bu şizofrenik züppe ruhlu şahıs. Hak edene her zaman okurum ve tutarda. Kimsedende beddua alacak bir hareket yapmam. Bedduada tıpkı Dua gibi Müslümanın aracıdır
- +1 yıl
Tamam
En İyi Cevaplar
+1 yılEvvela elalemin kızı değil. Kız kardeşi kocanın, o. Dışarıdaki herhangi biri değil. Yurt paralarından haberin var mı? Kitap parası, defter parası, odasına alacağı cartı curtu derken masrafları artıyor. Fuzuli ihtiyaç demiyorum. Tuvalet peçetesi, diş macunu gibi şeyler... Öyle kolay değil bu zamanda çocuk okutmak sağlam bir mesleğin yoksa. Ki zaten corona öncesinde okumuş biri olarak ben de iyi parasını yemişimdir ailemin. Ağabeyim, de yollamış para arada anneme. Bana da sorardı harçlığım olup olmadığını. "Anneme deme her zaman. Ben gönderirim." derdi ama ben hiç istemedim. "Senin ailen, çocuğun var. Önce onları geçindir. " derdim. Neyse, anneme yollamışsa bana da parası geçmiştir bir şekilde.
Hem okuyup hem çalışmak zor. Bilmiyorum. Ne mezunusun ama bölümüne göre belki değişir ama dersler ağır.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada ergen değilim. 28 yaşım. Buradaki yaş aralığın doğruysa senden büyüğüm.
+1 yılBence empati yapmaniz lazım.
Şimdi elin kızı falan değil ki
Okutacagi kişi kendi kanı canı yani
Ayrıca hiç tanımadığı biri de olabilir
Yardım etmek lazım muhtaç olana
18 yaş çok büyük değil bana göre
Şimdi o yaşta ben kardeşimi çalıştirmazdim
Ortalik sapık dolu resmen yani neler görüyoruz haberlerde
Kardeşiniz olsa ona yardım etmek istiyorsunuz diyelim
Ama eşiniz bana ne ondan ne hali varsa görsün dese mesela?
Nasil tepki verirdiniz?
Anlayışla karşılamak lazım
Evlilik bu her istedigi de olmaz insanın
Ortak bir hayat sonuçta fikriniz önemli olabilir ama o kadar da değil yani..
Şimdi ben de haklisiniz demedim diye ergen muamelesi yaparsiniz artık ne diyeyim...00 Yorumla
+1 yılÇok haklısın seni anlıyorum küçük birsey değil sonuçta simartmaya gerek yok bence
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
+1 yılNiye böyle düşünüyorsun? Dul kalmış bir kadın sonuçta, yardım etsin, ne olacak.
Sonuçta eşinin kardeşi senin de kardeşin, aynı durumda senin öz kardeşin de olabilirdi, sen çalışıyor olsaydın kızkardeşine yardım etmez miydin? Belli ki eşin dolgun maaş alıyor, kendisini bu yaşa kadar getirmiş annesine şimdi yardım etmesin mi?
Yanlış düşünüyorsun bence.
Sonuçta o insan senin görümcen ya, görümce kardeş yarısıdır bence.
Bak ben Alişan'ı takdir ediyorum, erkek kardeşi vefat etti, onun çocuklarına bakıyor, gezdiriyor, babalarının yokluklarını hissettirmemek için elinden geleni yapıyor, artık dört çocuğum var demişti Alişan.
Helal olsun.
Kardeşinin emaneti olarak görüyor o çocukları, elin çocukları demiyor o çocuklara.
Eğer kardeşlerimiz, çocuklarımız bizden geri kalanlara sahip çıkmayacaksa neden kardeşimiz, çocuğumuz olsun ki?
Anne, babalar öldükten sonra kardeşleri birbirine emanet eder aslında, birbirlerine sahip çıksınlar, birbirlerini tutsunlar isterler, birbirlerinden geriye kalanlara da sahip çıksın isterler ellerinden geldiği kadar.
Sen de belki anne olacaksın ilerde, dul kaldığını hayal etsene, eşinin dul maaşıyla nasıl çocuk okutabileceksin?
Mesleğini eline alana kadar kızkardeşine eşinin, babalık yapması takdire şayan bir davranış bence.
Bırak yapsın ve gurur duy böyle bir adamla evli olduğun için.
Sonuçta ele yapmıyor, kendi kardeşine, babasından kendisine yadigar kalana sahip çıkıyor, destek oluyor.
O kızın yerine koy kendini ya da kendi çocuğunu, babanı kaybettiğini hayal et ve 18 yaşındasın, hem çalışıp hemde üniversite okumak kolay mı? Babasız kaldı birde.20 YorumlaBir erkek karısını aç ve açıkta bırakmıyorsa, ihtiyaçlarını gideriyorsa kadının bir kelime etme hakkı ve cüreti olamaz.
Lafa bak lafa, el âlemin kızıymış.
Ben olsam bu kadını direk babasının evine şutlarım, 1 hafta sonra da boşanma tebligatını gönderirim.
42 Yorumla
Soran+1 yılAç bırakıyosa o nasıl erkek derim. Erkeğin görevi zaten karısının ihtiyaçlarını karşılamak. Sadaka vermiyorsunuz erkek zaten bakmak zorunda karısına
Tahminimce kayın validenin oturdukları ev kendilerinin kira değil. Aldıkları emekli maaşın yeterli olduğunu ve kızını okutabilieceğini düşünüyorsun ama bu doğru değil. Bu ekonomik krizde kadın evini mi geçindirecek yoksa kızını mı okutacak? Onlara el diyorsun ama aileye sonradan giren ve soyadlarını sonradan alan sensin. Günümüzde güvenilecek bir iş yeri veya toplum kalmadığı için kız nerede çalışabilir? Haberleri görmüyorsunuz herhalde. Görüşlerde kimsenin seni "evli olmadıkları" için anlamadığını yazmışsın. Bu evlilikle alakalı bir şey değil. "Merhamet" ile alakalı tanıdık geldi mi? Merhametli insanlar doğruyu söyleyince mi seni anlayamıyorlar?
Ha şöyle de bir durum var kardeşine yardım ederken evinizi ihmal eder ve mağdur olursun kimse buna bir şey demez.
10 Yorumla
+1 yıl1. O elin kızı değil senin eşinin öz be öz kardeşi.
2. Senden önce onun ailesi vardı sen kim oluyorsun da dağdan gelip de bağdakini koyuyorsun? Haddini mı bilsen?
3. Bu ne çekememezlik ya? Bu ne fesatlık? Eşin kardeşine yardım edebilir sen onları küçümseyemezsin. Bende de senin gibi fesat yenge var. İftira dahi atıyor. Keşke sizin gibilerin soyu tükense. Ancak sizin gibiler insanları birbirine düşürür. Bu konuda çok doldum. Zaten sizin gibi kezbanlar sevilir kıymete biner. Eşin ve ailesi için çok üzüldüm bu kadar saygısız gelinleri olduğu için. Sizin gibi haddini bilmeyen gelinlerden nefret ediyorum20 Yorumla
+1 yılBenim eşim bana böyle söylicek varya 5 dakika o kadını evde barındırmam.
5 tane kardeşim olsa hepsinin okuyacak durumu yoksa hepsini okuturum son kuruşuma kadar buna ne eşim ne de bir başkası bir şey diyemez.
ben eşimi açta açıkta bırakmadığım sürece eşimin bana bu tür kelimeleri söylemeye hakkı yok.
şayet dedi diyelim hayatımdan çıkarırım o kişiyi hayatımda kötü düşünceli kibirli kimseye yer yok
30 YorumlaAgzini toplayacaksin hududunu bilrceksin ovelikle. Aklinla konusacaksin mabadinla degil. "El alemin kizi" degil o. O da senin esinin ailesi. Senden daha derin ve eski hukuklari var. O onun kardesi. El kizi degil. Es gider kardes gitmez. Beraber buyuduler. Maasi yemesin diyorsun maasla kizi okutubca tas mi yesin ne yesin? Hem calisip hem okumak kolay ni saniyorsun? Kiz cocugu olarak kolay mi saniyorsun? Kendin koca parasi yiyorsun kiz kardesi abisinden yardim almasin diyorsun
20 YorumlaSen ne biçim insansın ya. Dağdan gelip bağdakini kovuyorsun. Onlar aynı karnı paylaşmış aralarındaki bağı nereden bileceksin? 18 yaşındaki kız hem çalışıp hem nasıl okuyacak bu devirde her yer fırsatçı ve tacizci doluyken. Ağabeyi yardımcı oluyor okusun büyütsün ileride de o size ya da çocuklarınıza yardımcı olur emin ol. Fazla darda kalıyorsan git kendin çalış.
10 YorumlaEşin bu iyiliği kardeşine yapar yarın bir gün gelir senin başına kötü bir şey gelir elalemin kızı koşmaz ama eşinin kardeşi sana sahip çıkar. Kız çocuklarını yalnız bırakmayın koruyun kollayın sahiplenin sonra hayatları kötü yola gidiyor bilmem ne oluyor sonra kadın cinayeti, kadına şiddet falan gibi şeyler yaşanıyor. Senin de bir kadın olarak hem cinsine böyle davranman yanlış. O kış yeri gelir seni abisinden bile korur. Az mantık az insanlık.
10 Yorumlasanane ya senmi çalışıyorsun ayrıca çalışıyorsan bile sen kendine harca bırak adam kardesine sahip ciksin ülke sizin gibiler yüzünden gelismiyor bu devirde öğrenci olmak zor durumunuz çok iyi olmasa bile eşin abilik görevini yapıyor yani destek ol sende
12 Yorumla- +1 yıl
Oowww çok sert ama haklı :)
+1 yılO kadar iğrenç bir yazı ki kendi kardeşin yok mu merak ediyorum o kız sana göre elalem olabilir ama kocanın öz kardeşi ve sen de o aileye gelin gittiysen eğer aileden birisisin bugün kendi kardeşinin yanında olan yarın senin ailen zor duruma düşünce de aynısını yapar
10 Yorumla
+1 yılAbisi tabiki okutacak karındaşı babası da yok sen dağdan gelip bağdakini kovacan haa ancak ne zaman laf edebilirsin evine gelen kira elektrik faturasını ödeyemez çocuğun varsa mama bez alamaz sizi muhtaç eder ancak o zaman laf söz edersin ama onun dışında öyle birşeye laf edemezsin
10 Yorumla
+1 yılAile yapinizi bilemiyorum ancak, bir ogrenci okutmak cok kiymetlidir hele de bu bir yakininizsa sizin vesilenizle ilim ogreniyor ve siz desteklemis oluyorsunuz. Herkese nasip olmaz. Kimse mezara bir sey goturemiyor her sey burada kalacak ve siz verdikce sizin keseniz daha da cok artacak. Bunu deneyimleyince bana hak vereceksiniz. Kalbinizi temiz tutun, rizkiniz azalmaz aksine bereketlenir.
10 Yorumla
+1 yılya allahtan buırda küfürler sansürleniyo. sen cahilsin yemin ederim. öz mü öz kardeş nerde elalemin kızı oluyo. bende kardeşimi okutuyorum yemem içmem okuturum. senin rızkınıda onun rızkınıda allah verir kardeş sen şu düşünce yapını değiş bi
60 Yorumla
+1 yılElalemin kızı değil kocanın kardeşi.. ayrıca bir insanın eğitimine katkıda bulunmak kadar onurlu ve sevap bir iş yok, yazık sana beş para etmez çirkef karaktersiz olduğunu nasıl da belli etmişsin yazdıklarında, kocanın yerinde olsam seni kapının önüne koyarım adamın başını yakmışsın fesat ucube seni.
10 Yorumla
+1 yılAynı durum bende de var yalnız ben evli değilim nişanlı sayılırım ve kız kardeşi 2 yıl sonra büyük ihtimalle tıp okuyacak bizde 2 yıla evleniriz nişanlım kardeşlerimi ben okutacağım diyor aynı şeyi annesi de söyledi oğlum iyi ki mesleğe geçti kardeşlerini okutacak felan diye şu an karışamam doğru değil ama ileride evlendiğimiz zaman okutmasını istemem tıp okutmak zor evet gerektiğinde yardım edilir ama okutacağım demesi beni de korkutuyor çünkü bu devirde iki maaşla bile zor geçiniliyor ki çocuk olmadan birikim yapmak da gerek ev araba almak gibi
Yaşamış biri olarak sence bu durumu nişanlıma nasıl söylemeliyim tavsiyen var mı?
Bu arada gerçekten haklısın dediklerinde
00 YorumlaElalemin kızı dediğin kocasının kardeşi canı. Adama sorsalar canını kime verirsin diye senden önce kardeşi gelir. Okurken destek olmak istemesi çok normal. Ama annesinin imkanı varken kocan kendi evinin rızkının büyük kısmını verip kendi evini muhtaç bırakıyorsa bu konu çok ayrı ve bu yanlış olur
00 Yorumla
+1 yılYa bi kes ya eşin mantıklı olanı yapmış elalemmiş kız kardeşi ya biraz empati kur vicdansız olma emin ol senin kız kardeşin bu durumda olsa senin eşin onada yardım ederdi ayıp ediyosun ya da sen okumak istiyorsun abinden yardım istiyemiyorsun utanıyosun ama seni okutucam diyor ama eşi sana elalem diyor ne derdin
00 YorumlaO kadar doğru ve o kadar güzel cevaplar verilmiş ki üstüne pekte bir şey demeye gerek yok gibi burada elin kızı sensin ve o kız yetim yetime yardım etmek onu okutmak çok güzel bir şey sevabı büyük eşin ailesini ihmal etmiyor ailesinin ihtiyaçlarını karsiliyorsa kardeşini okutmak en doğal hakkı
00 Yorumla
+1 yılelalemin kızı derken? kendi kız kardeşi la senin görümcen, görümcen. elalem ne? destek vermen gerekirken sen okuyamadıysan ben okuyamadım onu okutalım demen sevecen saygılı davranman gerek öyle yapsan sevilirsin zaten şu an iç görüntü kirliliğin yüzüne vurmuş adam düşünüyomudur acaba ben nasıl bir eş aldım diye yazık.. ulan ben 4 5 yıl çalıştım kpss ye her yıl tekrar hazırlandım kolay mı sanıyosun?
00 Yorumla
+1 yılÖn yargılı yaklasmiyorum asla anlattıklarına ve düşüncene.
Annemizin emekli maaşı belkide o evi bile geçindiremiyordur diyelim ki emekli maaşını kızına verdi ne yiyip ne içecekler ayrıca maddi durumları yetersiz ki kocan yardım etmek istemiş kardeş sonuç olarak bu Anlıyorum seni bizim rizkimizi neden ona buna yediriyor diyorsundur ama kardeş onlar kimse giremez ki aralarına babasıda yok belli ki kızın abisi ona baba oluyor bence ılımlı olmalısın Allah bir yerden alır bir yerden verir00 Yorumla
+1 yılCidden kötü ruhlular varmış 😐
Saçmalamışsin sen..
Kazık kadar kız diyorsun,
Çocuk daha. Dediğin gibi çalışsa, yetecekmi? Hayır.
Annesinin eşinden kalmış emeklilik parası onların yemesine ve ödemelerine anca yetiyordur.
Ne diyorsun sen farkındamisin?
Belliki sende o yaşda ve ya yakın yaşlarda evlenmişsin. Hiç bir fikrin dâhi yok. Olgun düşünemiyorsun, iyide düşünmüyorsun.
Allah bir alır, bir verir.
Evli olsalardı neyi anlayacaklardı?
Tabiki kardeşini okutacak.
Bu seni kesinlikle ilgilendirmez.
Adam kendisine güveniyorki kardeşine, canına destek olmak istiyor.
Eyer zorlanacağinizi düşünüyorsan,
Evde oturup burada boş boş yazacağına, git sende bir iş bul çalış.00 Yorumla
+1 yılNeden engel oluyorsun? Bu devirde özellikle turkiyede kadinlar bu kadar hor gorulurken okusun ve kendi ayaklari uzerinde dursun yenge olarak senin daha cok destek cikman gerek kadinsin cunku. Esin istemese zorla ikna edip okutman gerek. Lütfen elinden tutun okusun o kiz. Gerçekten kadinlar icin cok onemli
00 Yorumlaelalemin kızı derken pardon. Çok kötü düşünceli Bi insansın karı koca nedir ki kimsenin sonsuza kadar evli kalacak diye garantisi yok sen Bi gün gidebilirsin ama ana baba kardeş hep kalır insanın yanında sen kime elalem diyosun sen yokken o vardı! bu lafı eşine söyledin mi
00 Yorumlabiraz empati yapsana? kendi kız kardeşini okutup, kimseye muhtaç etmemek istiyo işte. ayrıca durumunuz iyiyse bunu sorun etmemen lazım. bir emekli maaşı elektrik doğalgaz su cart curt nasıl yetsin o kadar maaş. elalemin kızı dediğin eşinin kız kardeşi hatırlatayım.. oda bir kız anlayış göstermelisin.
00 Yorumla
+1 yılEğer boşanırsan kendini izole et kimseye bulaşma yazık olmasın başkalarına bu kafayla ömrün boyunca mutlu olamayacaksın
42 Yorumla- +1 yıl
Aynen herkes yanlış, sen doğrusun
+1 yılburdan iyi yorumlar alıcağını düşündün heralde sen git kendin gibi haset kıskanç kadınlarla dertleş anlarlar halini bu arada adamın kardeşine sahip çıkması çok kral hareket
50 Yorumla
+1 yılSana üzücü bir haber vericem elalem sen oluyorsun, onların soy adını sonradan aldın gelip burada tatava yapma
18 kocaman diyon kendin çalışmıyon
Koca parası yemek anca senin gibilere yakışır
Kudurmakla kal öylece;)30 Yorumla
+1 yılElalemin kızı dediğin kişi eşinin kendi canından kanından kız kardeşi
Asıl sen elalemin kızısın dağdan gelmiş bağda'kini kovuyorsun resmen
Eşinin yaptığı çok güzel bir davranış senin gibi duygusuz dar görüşlü birini nasıl buldu anlamadım20 YorumlaFarkında değilsin sanırım elalemin kızı olan sensin. Yine farkında değilsin o onun kardeşi. Bu insanlar evlenince tapusunu aldıklarını filan zannediyorlar herhalde yazık
215 Yorumla
Soran+1 yılArtık evli bir adam o. Bana ne kardeşinden Öyle değilmi ama. Biz onu beslemek zorunda mıyız
Soran+1 yılHayır
Soran+1 yılYaa üff ne alaka bayansınız birde. Erkek yani o bana bakmak zorunda zaten. Neden çarpıtıyosunuz
Soran+1 yıl@emremre91 değil mi bakmak zorunda niye evlendi o zaman
- +1 yıl
Adam nasıl bir ktğa denk gelmiş
- +1 yıl
Cidden senin gözün dönmüş. Bula bula seni buldu çok yazık..
Soran+1 yıl@Rosieannswer Yaw he he
Soran+1 yıl@emoros6 Bakmak zorunda erkek karısına zaten yani. İki kere iki dört
- +1 yıl
Troll falan galıba ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani ben erkek kardeşimin eğitim masraflarını karşılıyorum ailem sağ ama yük olmasın diye bir de utanıp sıkılmasın isterken diye sorumluluğunu ben üstüme aldım ama ben bekarım eğer ki evli olsaydım kocamın bunu onaylayacağını sanmıyorum ve boşanırdım yinede kardeşimi okutmaya devam ederdim yani bu seninle alakalı değil kimse istemez ikinizde haklısınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence trol bir soru. Kadın emekliyi yemese ne yiyecek ac mi kalacak? Ha diyelim onu kızına verdi aç kaldı ya da yanınıza aldınız kaynanayi. Kıza o emekli yeter mi? Ben kız kardeşime de destek olurum erkek de hiç fark etmez. Bence içini yemeği bırak da anlayış göster
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor geçiniyorsanız haklı olabilirsin ama o elalemin kızı dediğin esinin kardeşi yani seninde sayılır. Kaldı ki o kızında bir hayali olabilir okumak gibi baba yoksa babası yerine geçen abisi var , bu dönemde emekli maası dediğin nedir ki keyifle yendiğini söylüyorsun. Ben yeğenime bakıyorum babasından yardım almadan ihtiyaçlarını karşılıyorum o kızla aynı yaslarda asla gocunmadım , elimde 10 lira olsun 8 ini ona veririm. Cünkü aile olmak budur. Yargılamak değil niyetim vardır seni husursuz eden bişey ki böyle düşünüyorsun ama biraz daha anlayıslı ol kendi iç huzurun için.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak eşin kız çocuğuna saygılı yanlış düşünüyorsun bu bir hayırdır. demek ki kız çocuklarının ayakta durmasını önemsiyor senin de evladın var belki ya da olacak bilemiyorum onu da okutur babası elbet.
Kimin ne olacağı bilinmez Allah gönderdi onu eşine emanet etmiştir belkide. O negatif hisleri söküp at yüreğinden bir an önce.
Kime muhtaç olacağımız belli değil.
00 Yorumla
+1 yılBu Kadar zalim olmayın ya tatillere göndermiyor okutuyor ne var bunda kardeşi elalemin kızı ne demek babasından sonra tabi ki abisi sahip çıkacak ihtiyaçlarını giderecek
30 Yorumla
u +1 yılEvli bir kadınım ve eşim kız kardeşini okutmak isterse öyle bir konumuz olsaydı kabul ederdim. Sonuçta kızkardeşi ve onu okutmak istemesi gayet doğal bir durum.
Sen yanlış düşünüyorsun ve acil psikolojik destek almalısın.
10 Yorumla
+1 yılKocan senin gibi birini hakedecek ne yapmış olabilir? Ekmeğe mi bastı, gece karanlıkta mı işedi, Allah'a şirk mi koştu? Yazık adamcağıza. Eniştenin numarası kaç bi arayıp konuşmak isterim mümkünse.
10 Yorumla
+1 yılkız kardeşi netice de elin kızı demek biraz ağır değil mi kardeş candır.. ve kardeşine bir destek olmak istiyor bundan doğal ne var
senin baban vefat etse ve sonra kardeşin bir başına kalsa destek olmaz mısın10 YorumlaSenin gibi biriyle evlendiği için adama acıdım. Üstelik o aileye sonradan giren sensin elalemin kızı sen oluyorsun.
40 Yorumla
+1 yılUlan ben bile okuyan ablama sürekli para veriyorum. Elalemin kızı da neyin nesi ya ne ruh hastası bir şeysin. Muhtemelen çalışmayan bir kadınsın. Kocanın eline baktığın için böyle kuduruyorsun.
20 Yorumla
+1 yılSen gerçek misin? Kızın babası ölmüş tabiki abisi destek olucak. Ne demek elalemin kızı. Ayrıca 18 yaşında olması kazık kadar olmuyor nerdeyse çocuk nerden iş bulsun da okuyacak para kazansın. Hem eşin ailesine harcadığı paranın hesabını vermiycek sana. Allah senin gibi gelinlerden korusun herkesi.
20 YorumlaÖğrenci okutmak güzel bir şey ve bir de alalemin kızı dediğiniz kişi eşinizin kız kardeşi...
Eşiniz sizin de razınızı alıp öyle maddi destekte bulunması lazım. Bu ailevi meseleyi anca kkendi aranızda konuşarak halledebilirsiniz.00 Yorumla
+1 yılElalemin kızıyla demen çok tuhaf eşinin kız kardeşi çünkü. Durumu elveriyorsa okutabilir. Anladığım kadarıyla babaları vefat etmiş. Ne var bunda destek çıkmasında. Emeklı maaşıyla kadın geçinsin mi kızını mı okutsun
00 YorumlaElalemin kızı dediginiz kişi kocanızın kardeşi. Her ay 500 700 ne sizi fakir eder ne onu zengin. Evet bu devirde cok zor ama emeklisi yetişmiyordur. Siz neden bi ise girip calismiyorsunuz kendinize bakamıyor musunuz? Bundan mı korkuyorsunuz
00 Yorumladağdan gelip bağdakini kovmak diye buna deniyodu adam seni 100 lerce belki daha fazla kadının arasından seçmiş ama öz kardeş 1 kere bulunur eğer senin kendi çalıştığın parayla bakmassa sorun edemessin abla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin gibilerini eşin her yerde bulur. Ama Anne ve kız kardeş her yerde bulunmaz. Sende çok para harcamak istiyorsan gider sen çalışırsın O zaman. Sonuçta kardeşini ilerde senin gibi kocasının eline bakmaması için iyi yerlerde okutmak istiyormuştur. Senin normalde kocana destek olman gerekiyor. Çok yazık…
32 Yorumla
Soran+1 yılRahat etmek için evlendim. Neden ben çalışıyım. Annesine kardeşine bu kadar düşkünse evlenmeyecekti
Cevap sahibi+1 yılBak biraz empati kur. Allah göstermesin diyelim ki senin Annene veya (kardeşlerin var mı bilmiyorum) kardeşlerine bir şey oldu para lazım. Ve kocan para vermediğin farz et. Hoşuna gider mi? Hem dinen’de sevap işlemiş olursunuz. Elin kızı falanda değil bu arada. O lafları bırak
+1 yılOnun oğlu elalemin kızı olan sana karısı diye niye bakıyor git anan baban baksın sana. elalemin kızına bakmak zorunda mı insanlar?
31 Yorumla- +1 yıl
Bunun kafa para gömmek istiyor, gitsin en lüks barlarda yesin o parayı ama eşinin en yakınına yar olmasın 😂😂 kardeşine harcadığı 1 lirayı istaf olarak görüyodur bu
+1 yılbu nasıl mantık yabancı birinemi yardım ediyor kendi kanından canından kardeşine yardım etmesinde kanı 5 kuruş etmez insanların elinemi düşsün kız senin gibi biriyle evlenmek istemezdim
70 Yorumla
+1 yılKocan elin kızı olan sana niye baksın kocaman insansın işe girip çalışsana o adam senin baban değil abin değil, ama o kızın abisi bunu yapmasından daha doğal bir şey yok.
10 YorumlaO kardeşi. Senden önce vardı. Sen ne biçim bir yengesin ya. Bu neyin kibri ve nefreti. Sana mı soracak ailesi ile ilgili yapacağı şeyleri. Sadece senin için mi yaşayacak onunla evlendin diye...
13 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca ekleyelim bence, kız kardeşi senden önce de vardı, senden sonra da olacak.
- +1 yıl
Saçma insanlar yoruyor adamı.
- Para & Ekonomi konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılmaddi durumunuz nasıl eğer kardeşini okuturken siz aç mı kalacaksınız
sen çalışıyon mu evin geçimine katkın var mı
senin maaşını mı verecek kız kardeşine
15 Yorumla- +1 yıl
@asfgjfdaf benim merak ettiğim şey aile içinde boş yere huzursuzluk çıkartmak isteyen bir kadın bu aileyi ne kadar hak ediyor acaba elalem dediği kocasının kız kardeşi canı kanı
Şöyle bir söz var sizden özür diliyorum
Evlenilecek kadın erkek her zaman bulursun ama bi kardeş bidaha bulamazsın - +1 yıl
@asfgjfdaf en iyi yerde okutsun kardeşini bu da sinirinden fesatlığından kendi başını yesin 😂😂
+1 yılbak bana istediğin kadar ergen de, ama ileride çocukların büyüdüğünde birbirlerine yardım etmesinler mi? Veren el alan elden üstündür ablacığım, sen verirsin yemeğinden kısarsın Allah sana daha büyüğünü verir. Şahsen eşim kardeşime elin kızı dese benim için boşanma sebebi olurdu, el dediği benim ailem. Abartmayın her şeyi, ileride çocuğun buna ihtiyacı olursa ne yapacaksın?
10 Yorumla
+1 yılBaşka karılara yedirse daha güzel olurmuş bence senin için😃
44 Yorumla- +1 yıl
Neden ama bu kız böyle 😂😂😂
- +1 yıl
Evet derim jsjs
+1 yılElalemin kızı sizsiniz o kız ise kendi kanı kardeşi. Bugün aynı durumda siz olsaydınız eminim ki aynı şekil siz de aynısını yapmak isterdiniz. Çalışan biri misiniz bilmiyorum ama sizin bu konuda eşinize maddi manevi destek olmanız gerekiyor aksi takdirde ne diye bi hayatı paylaşıyorsunuz ki
00 Yorumla
+1 yılSenin elalemin kızı olarak nitelendirdiğin kişi eşinin kız kardeşi.
Biraz mantıklı düşünün babası yok abi olarak sahip çıkmak zorunda. Bu kafaya nasıl sahip oldunuz anlamıyorum00 YorumlaEvlenince artık sorumluluğu eşi ve çocukları olmalı insanın bu konuda haklısın. Burs ayarlanabilir kıza ve arada abiside destek verir harçlık gibi bu şekilde orta yolu bulun
00 YorumlaBaşarılı bir öğrenciyse destek olmak istemesi normal. Emekli maaşıyla üni okutulmaz sen de gayet iyi biliyorsun. Elalemin kızı dediğin o adamın kardeşi, sen yokken o vardı.
00 YorumlaBnde evliyim ve eşim ablasının okumasına yardm ediyor ve bnde bunu destekliyorum eğitim bu sonuçta nesi batıyor sana abi olark kardeşini okutuyor olması mı
00 YorumlaElalemin kızı dediğin senin eşinin kardeşi be. Böyle bi yenge böyle bir aile olur mu? Kalbin bu kadar kötü mü cidden? Siz hiç aile olamamışsınız çok yazık...
00 Yorumla
+1 yılElalemin kızı dediğin kişi senin eşinin kızkardeşi beyinsiz tabii ki sorumluluğu madem babası vefat etmiş, kazık kadar dediğin daha 18 yaşında elini vicdanına koy para hırsından öleceksiniz.
00 YorumlaNe kadar bencilsin. Okumayıp veyahut okuyupta hala cahil kalan insanlardan olduğun o kadar belli ki. Bir de elalemin kızı demiş. Üsluba bak. Rezalet...
00 Yorumla- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat