Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 liraya satılan Halk Ekmek’in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatının 8 Ağustos Pazartesi’nden itibaren 3 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Yeni fiyat eskisine oranla yüzde 50 fazla.
Belediyenin açıklamasında, her gün yaklaşık 1 milyon adet 250 gram Halk Ekmek üretildiği belirtildi.
Maliyetlerin sürekli artmasına rağmen uzun süre fiyat artışı yapılmadığı ve un stoku bitene dek zararına satışların sürdürüldüğü aktarılan açıklamada, önceki fiyat artışının yapıldığı 2 Mart’tan beri unda yüzde 80, mayada yüzde 81, elektrikte yüzde 67, doğal gazda yüzde 75, işçilikte yüzde 37, nakliye/büfe payı maliyetinde yüzde 39 ve diğer kalemlerde (amortisman, bakım vb.) yüzde 17 fiyat artış olduğu vurgulandı.
Maliyetlerdeki bu yükselişlerin fiyat artışını zorunlu kıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ankara Halk Ekmek’in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kar elde etmeksizin ve maliyetine 3 lira olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL’ye satılmaktadır. Yeni uygulama İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek’le eş zamanlı olarak başlayacaktır.”

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Zamlar bitmez
Her şehir değişti de İzmir değişmedi. Suyu en yüksek alan halk biziz katı atık bilmem ne şimdide ekmek bizi manisaya bağlasalar keşke
Bu basiretsiz yönetim başta oldukça ülke ekonomisi batmaya mahkum.. Zam yapanları neden suçluyoruz ki? Asıl sorun bu zamlara ortam hazırlayanlardan hesap sorulmamasında bence..
Türkiye’de 5 10 yıl bitmeyeceğine emin olunacak şeylerden birisi zamdır
İzmir'de her bok on katı zaten..
Gece Texas pub da gördüm seni, direk dansın mükemmeldi!
Teşekkür ederim sfsh
Hayır hiçbir şekilde bitmez
Yazık ya insanlar alamayacak kıvama geldi.
CHP zihniyeti
Bitmez
Bitmezz
Bitmez