Türkiye Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı: "Ekmeğe zam geliyor, 3-4 TL'ye satılacak." dedi. 50 kg un çuvalının fiyatı 2 haftada 200 TL’den 360 TL’ye çıktı. Ne diyorsunuz bu işe? Topluca ekmekten vazgeçme zamanı mı?
Evet her şey çok pahalandı, 4 TL ekmek normal.
Ekmek ulan bu ne 4 TL'si?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İstanbul'da ekmek ya 4 lira olacak ya fırınlar kepenk kapatacak. Sence olmalı mı?
Un fabrikaları para kazanacak ama buğday yetiştiricisi tas kökü yiyecek olan bu bütün günahı fırıncılara yüklememek gerekiyor bence ticaret borsaları ve un fabrikaları arasında büyük bir dolap dönüyor bir çiftlik sahibi olarak şunu diyebilirim ki bu bir gerçek ticaret borsasında 1. sınıf buğday bile değerinde alıcı bulmuyor buğday alım satımı yapanların birde hammaliye denen bir bahanesi var kiloda 25-50krş gibi bir fiyat kesintisi uyguluyorlar bu soygunun adı hammaliye düşünsenize bir çiftçi minimum 80-100ton arasında buğday satıyor borsada en kötü sezonda bile yetiştiricisi kazanması lazım ki sinsile hakkıyla yürüsün bir araştırın Maliyetlerini ben söyleyeyim bir çiftçinin maliyeti %89ları buldu belki daha fazla (mazot gübre ve enerji)
Hiç bunları düşünmek yok Neymiş “Ne 4 tl’si lan ekmek bu” imiş. He he öyledir. Her şeye zam geliyor ekmeğe de zam geliyor. Zamsız bir şey mi kaldı? Akılsız başın cezasını ayaklar çeker diye bir laf var. Sen 4 tl’ye ekmek yemeği hak ettin. Bundan sonra sosyal medyada, bu sitede, ailende, sokakta, otobüste, iş yerinde “Herkes çok zengin AVM’ler tıklım tıklım dolu” , “Herkesin altında son model arabalar, telefonlar var. Yaşasın akp.” , “Ekonomi mikro anlamda kötü makro veriler çok iyi.” diyen gördüğünde onun o anda başını taşla ezip domaltıp g0tünden oracıkta s1kmezsen sen de bunu çekmeye devam edersin. İşte o kadar.
2016 yılında ekmek 1.25₺ 1300₺ asgari ücretle 1040 adet ekmek alınıyor. Şimdi 2.50₺ ekmek 2825₺ asgari ücret ile 1130 adet ekmek alınıyor alım gücü artmış😊
2016 yılında Malboro 11₺ 1300₺ ile 118 paket alınıyor şimdi Malboro 19₺ 2825₺ ile 148 paket alınıyor nereden nereye😊
Kırmızı et kıyma kilosu 29₺ 2016 yılında şimdi marketlerde 49-56₺ arasında asgari ücret iki katından fazla artmış ancak kıyma iki kat bile artmamış😊
Mazot hesabını da yapmıştık 2016 Kasım ayı Shell. com arşiv fiyatı 4.13₺ Dizel şimdi 8.84₺ olmuş Dizel. 1300₺ ile 314 litre alırken şimdi 2825₺ ile 320 litre alıyoruz artış var😊
Daha şekere falan girmiyorum sadece yağ grubunda fiyat fazla artmış orada haklısınız!
@Beyaz_Saçlı_Prens bir insan maaşının tamamıyla ekmek almaz maaşının tamamıyla benzin almaz, maaşının tamamıyla şeker vs almaz. 1 ay maaşının tamamıyla ekmek alıp ekmek mi yiyecek içecek? Madem böyle örnekler veriyorsun tamam sen istedin. 1300 lira asgari ücretle 2016 yılında 128 tl olan altının gramıyla 10 gram altın alınırken, 2021 yılında 2825 tl olan asgari ücretle 662 lira olan altının gramıyla 4 gram altın alınıyor. Bu ülkeye tarımda hayvancılıkta kullanılan ilaç, gübre, yem hepsi dolarla ülkeye giriyor. Çiftçi tarlasını mazotla sürüyor. Mazot sürekli artıyor. Buna rağmen çiftçi artık üretmeme kararı aldı malını değerinde satamıyor. Tarladan hale giderken büyük şehirlere giderken hazine garantili yollara bir sürü para ödeniyor. Ve bunlar da dolarla oluyor. Doların karşılığında tl ödüyorsun. 2016 yılında ödediğin dolarla 2021 yılında ödediğin dolar aynı mı? Bunların acısını pazarcı alırken zam olarak çekiyor. O da mazot, yol parası ve tezgah kirası verip tüm masraflarını ve karını da koyup halka satıyor. A101, BİM, Şok, Migros buralar da üreticiden direkt alıyorlar sağ olsun köylüyü mağdur etmekte kimsenin eline su dökmeyen hükümet fiyat belirlemeyi çok geç açıklayıp belirsizlik yaratıp günü gelen borcunu ödemek zorunda olduğu için elinden malını değerinin çok altında satıyor. Kazanan marketler oluyor.
@Beyaz_Saçlı_Prens liberal ekonomi zengin tanrılar ve onlara köle halk yaratır. Liberal ekonomi diye diye bu ülkeyi Amerikanın köpeği yaptınız. Kendi baş köpeklerinizle birlikte. Zincir marketler mi o maliyetlere ekim yapacak 😂😂😂😂😂 bekle yapar. Arazi toplulaştırması haksız şekilde yapıldığı için halk karşı. Benim ailem köylü. Bizim bütün ailenin malları toprakları birbirine geçti. Bir insan bir tarlayı alırken toprağın taşlık mı değil mi? Su geçiyor mu, elektrik geçiyor mu, yol geçiyor mu düzlük mü engebeli mi, ağaçlı mı değil mi bunlar önemlidir. Toprakta yetişecek ürünler konusunda toprağın durumu bile önemlidir. Bunlar bile fiyata etki eden avantaj veya dezavantajlardır. Fiyat bunlara göre belirlenir. Sen arazi topululaştırması yaparken tarlasına bakan adamın tarlasını başkasına veriyorsun diğerine de taşlık, hiçbir şey yapılmayan atıl bırakılan tarlayı veriyorsun. Adam zamanında suyun yanında, dümdüz yer almış ona göre para vermiş ya da yanından yol geçen kasabaya yakın yer almış ona göre para ödemiş sen onun tarlasının denginde tarla vermeyip sussuz, ağaçsız, kasabadan uzak, tümsekli tarla veriyorsun. İnsanların itirazı buna. Devlet tarımı destekliyorsa büyük şehirlerdeki köylülerin tarlarını istimlak edip müteahhitlere peşkeş çekmesin.
Doğru bu konuda haklısınız ancak 2014 yılında çok geç de olsa tarla bölünmeleri ile ilgili yasayı bu hükümet çıkardı.
Mesela Google üzerinden haritadan bi Bulgar tarlalarına bakın bir de bizim Trakya tarlalarına.
Bulgar tarlaları uzaydan bile görünürken bizim tarlalar bölük bölük sinek b. ku kadar nasıl verim bekleyeceğiz buradan?
Bu tarlaları Pkk mı böldü Ak Parti mi böldü bu millet böldü çünkü milletimiz bölücüdür mayası buna müsaittir asla Avrupalı olamayacaktır hasettir ortak iş yapamaz kültüründe yoktur.
Bi Bulgar kadar olamayız onların tarlaları tabak gibi duruyor insanı da devletleri de bizden çok farklı Avrupa’nın b. kuna kurban olayım.
@Beyaz_Saçlı_Prens devletin koskoca arazileri var ve bunlarda tarım yapılmıyor. Dahası yine bu devletin bir sürü ovaları var. Platoları var. Buralardaki sulama sorununu çözüp GAP benzeri projeler başlatıp damla sulama sistemiyle suyu verimli kullanarak bu ovaları platoları tarıma açabilir. Koskoca Konya Ovası, Cihanbeyli Platosu, Haymana Platosu var elinde dümdüz arazi buralarda tarım yaptında mı milletin arazisini toplulaştırmaya başladın? Yine akpnin derdi tarım yapmak değil öyle olsaydı GAP’ı daha 1 milyon metrekare alana yayması gerekirken başka şehirleri de alması gerekirken GAP’ı sonlandırmazdı. Akp, GAP’ı sonlandırdı. Sanki kendisi başlatmış gibi. Gap devlet planma teşkilatının başlatıp devam ettirdiği en yerinde en faydalı projelerden biriydi. O arazi toplulaştırması babamların köyünde de oldu. Yol geçecek, yol yapacağız diye bir bahane söylemişler onlara bunu devlet yaptığı için itiraz da edememişler bir de hepsi 75 üstü yaşlı insanlar. Elinden malına çökmek kolay insanlar yani. Köyde 2 adam varmış. Sırf bu köy yolunun başka insanların arazisinden geçmesine engel olmak için bu 2 adamın arazisinden geçebilmesi için hem de onlara verimli güzel işlenmiş toprak geçsin diye o 2 adam için bu arazi toplulaştırma yapılmış. Köylü bunu biliyor itiraz edememişler. Samsundaki köylüler gibi belediyeyi taş yağmuruna tutamamışlar. Zaten hepsi kendisini zor götürüyor. O 2 pezzzevenk babaannemin anlatmasına göre köyde, kahvehaneye falan gidemiyormuş. Dövecekler diye. Bu köy de olduğu gibi bu olaylardan sonra chp’ye oy vermiş.
@Beyaz_Saçlı_Prens Tarımdan verim elde etmek ille de arazilerin toplu olmasına bağlı değildir. Brim alandan yüksek verim diye bir şey var. Hollanda bizim kadar tarım alanına sahip değilken onlar bizden daha fazla nasıl üretim yapıyor? Ben söyleyeyim nasıl olduğunu köylüyü su, gübre kullanımı konusunda eğitiyorlar. Dahası köylüleri hep gençlerden oluşuyor. Çünkü tarımdan para kazanılıyor. Türkiyedeki gibi tarlaya atsan atılmaz satsan değer bulmaz el mahkum işleyelim diyen yaşlı kesimden oluşmuyor. Hollanda tarlalara bazı vericiler yerleştiriyor. Bunlar o şehirdeki bölgedeki meteoroloji üslerinde inceleniyor. Köylüye ne zaman su verip gübre atmaları gerektiği telefonlarına kurulan aplicasyonlarla takip ederek havadaki neme göre buharlaşma oranına göre hareket etmesini sağlıyorlar. Eğitimli genç köylüler oldukları için o uygulamaları vericileri kullanmayı biliyorlar. Türkiyede kaç üretici bunlara sahip?
Yine birlikte üretim yapmaktan bahsettin. Türkiyede köylülerin yüzde kaçının bulunduğu köyde kooperatif yapılıyor? Senin o “LİBERAL/SAĞ” iktidarların o kooperatifleri birbir kapattılar. Kooperatifler anarşist yetiştiriyorlar diyerek. Bunu da mecliste bir milletvekili kendisi toprak ağası demokrat partidendir bahsettiğim olay Köy Enstitülerinin açılmasından 10 yıl sonra 1950’li yıllarda söylenmiştir. Köylerdeki Köy Enstitüsü hem köylüye öğrencilere küçüklükten tarım öğretiyor hem de çok iyi eğitim veriyordu. Köy Enstitülerinin olduğu köylerde halk birbir köy ağalarına baş kaldırmış haklarının peşine düşmüştü. Bunu meclisteki köy ağaları da “Ben bindiğim eşeğin benden zeki olmasını istemem.” sözüyle göstermiş toprak ağası Adnan Menderes Demokrat Parti yıllarında da köy enstitüleri kapatılmış onlarla birlikte uzun yıllar kooperatifçilik yasaklanmış, halk kooperatiçilik=solculuk=anarşizm=askere/devlete başkaldırı diye kodlamıştır
@Beyaz_Saçlı_Prens yine bizim ülkemizde tarım bakanlığı üretim planması yapmıyor. Rekolte kontrolü yaparak bu yıl x, y, z ürünlerinde rekolte düşüşü var bu ürünlerin üretimi arttırılmalı ve diğer ürünlere göre daha değerli olacak köylü bunu eksin, bu yıl a, b, c sebze meyvesi çok bol bunlarda ürün kıtlığı yok diye bir rapor yayınlayıp köylüye ne ekeceğini söylemiyor. Köylünün kullandığı gübre tohum ilaç vs çok pahalı. Ayrıca Avrupada yasaklanan çoğu tarım ilacı Türkiyede hunharca kullanılıyor. Türkiyedeki topraklar yoğun ilaç yüzünden verimsiz hale geldi. Bunları düzeltecek olan tarım bakanlığıdır. Geçen sene tarım bakanı ineklerin kulağına küpe takmışlar her birinin barkodu varmış nerede yetiştirildiğini hasta olup olmadığını barkotu okutarak telefondan görüyormuşsun yayında bunu dünyada ilk kez ve tek Akp yapmıştır diyor. Be. mın evladı sen bizle taş taş mı geçiyorsun Hollanda kaç yıl önce hatta rahat 1990 sonu 2000 başlarında bunları kullanıyordu. Çünkü internetin keşfi daha 1990’da oldu. Yine Türkiye’nin nesli tükenmekte olan bir sürü tarım hayvanı var. Bunlar bu ülkenin coğrafyasına uyumlu canlılar. Bunları ıslah ettin mi? Dışarıdan hayvan ithalatıyla maliyet daha da yükseliyor ve bu hayvanlar bu coğrafyada daha çok hastalanıyor ek veteriner maliyeti demek bu da. Hayvanları ahıra kapatarak hayvancılık yapmıyor İtalya, Fransa. Bir bilmişler mera hayvancılığı doğu anadoluda erzurum ardahan karsta olur diye ulan ülkenin her yeri düzlük ovadan oluşuyor. Köy arazilerinde meracılık kalmadı lan
@Beyaz_Saçlı_Prens O araziler neden parça parça diyorsun ya o arazilerin aralarında köyün meraları olur. Herkes hayvanını orada otlatır. Yine veterinerlerin kaçı köyde kalıp inek doğurtuyor? Çoğu İzmir İstanbul Ankara Konya gibi büyük şehirlerde merkezde bir klinik açıyorlar orada kedi köpek bakıyorlar. Veterinerin görevi kedi köpek bakmak mı sadece? Benim amcam bile oğlunu veteriner yapamadı. Çocuk köyde kalma korkusundan İzmire egeye yazılım okumaya geldi. Siz LİBERAL SAĞ İKTİDARLAR AKP DE DAHİL köylünün itibarını düşürdünüz. Tarım ve hayvancılığın itibarını düşürdünüz. Tarımla, hayvancılıkla uğraşmak çok mu değerli bir iş? Atatürk köylü milletin efendisidir dedi. O mottodan geldiğimiz hale bak
4 TL az 10 TL olsun esnaf rahat etsin. Halk ekmek yemesin bakalım kime ekmek satacaklar. Herkes ekmek yapmayı öğrendi pandemi de, almasınlar ekmek bakalım o zam yaptıkları ekmeği kime satacaklar. Ama nerede bizim halkımızda tepki vermek? Alıştık zamlara olmayan parayı harcıyoruz, geleceğimizi borç içinde ipotekliyiruz. Zenginin tuzu kuru ne olacak ekmek 10 TL olsun 20 TL olsun kimin umrunda aç olan zaten aç kalacak...
Sadece doğal gaza son 4 ayda %60 zam geldi. Elektriğe de gelen zam %45'i aştı. Türkiye kullandığı elektriğin %50'den fazlasını doğalgazla üretiyor ve bütün ekmek fırınları da elektrikle çalışıyor. Un üreten değirmenler de elektrikle çalışıyor. Hadi bakalım cevap verelim şimdi. Zam yapılmasın da ne yapılsın?
Ekmek 10 lira olmalı çünkü koyunlar anlamıyor... Kore gibi Venezuela gibi İran gibi ambargo yok bu ülkede, Suriye gibi ukrayana gibi savaşta yok ekonomi neden böyle? Kötü yönetimden başka açıklaması olabilir mi? Adam çıkmış dolar 50 olsun yine Erdoğan diyo... Biz zamanında çok söyledik ben kendi keyfimden kisicam haftasonu mekanda rakı icmeyivericem ama destekçisi olan kuru ekmeğe talim akpartili yiyecek ekmek bulamasın.
Siyasi nedenlerle bu karar uygulanamaz. Evet fırıncılar haklı olabilir ama halkın en temel gıda maddesinin bu denli fiyatının artması kabul edilebilir değil.
Muhtemelen ara yol bulunacak. Fırıncılara bazı vergi muafiyetleri vs verilip fiyat artışının 3 TL de tutulması daha olası
Bunlar büyük resmi görmüyorlar hacı. 2077 hedefini algılayacak kapasiteleri de yok. Ay'a gidecez diyoruz, bunlar ''Ekmek alamıyoz'' diyorlar. Git pasta ye mk, onu da biz mi söyleyeceğiz. Hüloooğ!
A—-m—-k oğulları kimin ironi yaptığını anlayamadım. Biriniz ironi yapıyorsunuz diğeriniz ciddi ciddi savunuyorsunuz. Çok fena söveceğim ıskalamak istemiyorum. Millet iradesi dediğiniz ne lan sizin? Bizim irademiz mi var? Biz koyundan farksızsız çoban nereye sürerse oraya gidiyoruz. Hiç bir şeye alışmak zorunda değilim. Şu ilk yorumu yazan pezzzevenk Almanya’da yaşıyor. Vatan haini orrrrrr orada euro kazanıp burada bozdurup mal mülk ediniyor. O almanlar seni g0tünden s1ksin orrr çocuğu. Burak35 denilen piche dedim bunu.
Gün içinde 12.50'yi gördü, demek ki doğru yoldayız.
Şaka maka, geçen Nevşin Mengü diyince aklıma geldi, bu grizekalı Akpli yönetici tayfası İngilizce'de çıkar grupları anlamına gelen interest lobbies'i faiz lobisi olarak yanlış çevirdi diye böyle bir faiz takıntısı var ülkede galiba.
Kesin İbrahim Kalın denen tipin yüzünden oluyor bunlar.
@Ragnar_Lodbrok o degılde altun olan var ya ona kılım aslında ben .
muharremde m. b ve ppk uyelerıne dava acmıs oda sevındırıcı.
bak hacı ızmır tıcaret gobegı gıda carsısındayım su an iş yok telller calmıyor herkesın ticaret durma noktasında , millet yenı lıstyeler gelecek dıye mal satısı durdurdu.
sonra bu kadar rezıllıgın ıcınden bır andaval cıkıyor hala kollayacagım kılıf bulucam dıye kızını karısını pazarlamaya cıkartacvak o derece , hadı akepe şükerası para alıyor vekil iş yapıyo vs. o adamlar kanının son damlasına kadar rant ıcın cıkıp heryerde konusup saldıracak ama senın dötünde don yok neye sallıyorsun ki.
Bunlar hep Goebbels politikalarıyla halkın beynini taa o Kurtlar Vadisi dizisinden itibaren istikrarlı biçimde 15 senedir yıkamalarından.
Adam şunu oturttu akıllarında, ''Biz güçlenirsek, sizin iktidarınız güçlenir, biz de aynı sizin gibi kahvehane dayısı edasındayız, aklı selim, rasyonel, akıllı insanlar elitist, zaten size tepeden bakıyorlar, biz sizin aklınızla dünyayı deviririz''
Adam aslında Erdoğan'a baktığında kendini görüyor, halkın ciddi bir kısmı en az Erdoğan kadar vicdansız zaten.
@Ragnar_Lodbrok ve @burakistan35 ikinizden de özür dilerim bağışlayın. Hala daha aynı cümlelerle ciddi ciddi savunanlar var. Geçenlerde İzmir sayfalarından birini takip ediyorum. İzmir gıda enflasyonu en yüksek şehir diye paylaşım yapmış. 25-30 tane akp’li pich toplanmış akp’ye oy vermemenizin bedelini ödüyorsunuz, chp’ye oy vermeye devam. Kemal Kılıçdaroğlu düzeltsin bir şeyler yapsın demişler. Ben bunların bazılarına bu ekonomiyi Erdoğan yönetiyor. Yerel yönetimler fiyatlara müdahale edemezler, siz ne zamandan beri chp’den medet umar hale geldiniz diye biraz da onlara küfürlü yorum yaptım. Bu pichlerden biri Erdoğan’a hakaret etmeme rağmen dedi ki Erdoğan’a hakaret ettiğin için değil bana küfür ettiğin için cimere vereceğim seni dedi. Ben bu ineğe mesaj yazdım. 5 yıl önceki tl-dolar kurunu, akpden önce marketlerin ürün kataloglarını yolladım. Adam diyor ki bu ülkeye kazandırdıklarının yanında yaptıkları bir hiç. Yani çaldığı hiç önemli değil diyor. Ülkeyi yönetemiyor olabilir ama en iyisi bu diyor. Ulan ülkeyi yönetsin diye oturuyor orada. Yönetemiyorsa ki hal belli orada kalmasının bir anlamı yok cebinde kaç para var ulan dedim. Cevap vermiyor. Demin biriniz ezik olduklarını Erdoğan’da kendilerini gördüklerini söylediniz çok doğru. Vallahi öyle. Tam halkın adamı. Bizim eskiden kirada oturduğunuz ev sahibi almanyada çalışmış emekli olmuş s1k1k izmirden 4 daire ve dükkanı vardı. Tekelde genç erkekler var 25-30 arası onlara Fransayı Almanyayı kötülüyordu. Türkiye’de kalıp da kazansaydın o malı mülkü o zaman orrrrrrr. Hepsi cahil okumuş insanların yanında kendini ezik hisseden orrrrr ç0çocuğu dün açık oturumda Cemal Enginyurt ben ekonomistim bir dahaki programa iktisat diplomamı getireceğim dedi diye akpliler laf söyledi. İlkokul mezunu cahiller ordusu yönetiyor ülkeyi.
Diplomayı görmek istemek özel hayata giriyormuş. E o zaman neden eczacılar doktorlar muayenehanelerinde diploma koymak zorunda? Ve aslı olmak zorunda? Neden iş verenler diplomamızı ve referans numarasına kadar bakıp e devletten sorgulatıyor? Bir ülke şahsa göre karar çıkartmaz. Sonra muz cumhuriyeti denilince böyle oluyor.
bak kim bunlar bılıyor musun , ezik ayak takımı olan istekli azınlık kurtulus savasında sepheden kacan anasının entarısını gıyen tavuk kümesine saklanan kansızların torunları bunlar , aldıgı oy oranıda cepheden kacanlarla aynı % 40 cıvarı
Ülkede obezite görülme oranının oldukça azalacağını düşünüyorum. İnsanlar ister istemez ekmekten kısacaklar. Fakir insan zaten karnını ekmekle, makarnayla doyuruyordu, sağlıklı beslenmek mümkün değil. Ekmek, makarna fiyatları da aldı başını gitti. Fakirler yakında birbirini yiyip azalarak tükenecekler gibi gözüküyor.
şu an unun çuvalı 350 tl ye dayandı kaba taslak hesap yaparsak bir çuval undan 180-200 ekmek çıkıyor bunun işçi maliyeti kirası doğalgazı vergisi elektriği bağkuru derken ekmeğin maliyeti 3 liranın üzerinde giderler arttıkça üreticiler zorlanıyor burada suç üreticinin değil maliyetleri artıranların...
Elektriğe zam, suya zam, doğal gaza zam, una zam, kiraya zam ama ekmek aynı kalsın, öyle değil, işte fırıncı arkadaşların da ekmeği o ekmeklerden çıkıyor, sadece kendimizi düşünerek bu devran dönmez, kimse istemez ekmeği 4 liradan satmak ama bazı şeyler mecburi cereyan ediyor ülkemizde...
Anketine verecek oy bulamadim şimdi İstanbul'da bir fırının yıllık kirasi 1milyon telleri geçiyor sonra işçi çalıştırıyorlar bunların maaşı sigortası var sonra başka giderler de var adamin yapacak biseyi yok zam yapmak zorunda
Su anda hemen olmayacak ama bence 10 lira olmalı kardeşim biz dünya lideri ekonomiye sahipken bizi bu kadar kiskanirlarken ekonominin kitabını cilt cilt yazarken bi ekmeğe 10 lira veremeyeceksek ölelim 😉😉
Şimdi beni linçleyeceksiniz ama ekmek serbest piyasaya göre 4 lira olmalıysa 4 lira olmalı. Devlet buna müdahale etmemeli. Yani ekonomik olarak doğru olan bu. Çok fakirler için kötü olduğunu biliyorum ama ekmek yoksa pasta yesinler onlar da (!)
2 50 lira bile bana pahalı geliyor 3 - 4 olsa hiç alınmaz. Malum İstanbul da kalabalık ailelerde var ekmeği katık eden. Zengin gene alır ama gariban nasıl alsın yazıktır günahtır
bence il il değişmeli ekmek fiyatları İstanbul'da bir ekmekçi dükkan kirası çalışan kirasını çok verirken x yerdeki bir ekmekçi dükkan kirası çalışan kirasını az verebiliyor
Daha da çıkacak ekmek çoğu insan ekmek bu demişte arkadaşlar maliyet yüksek olunca ekmekte yuksek olur devletin bu konuda maliyeti düşük tutması gerekir buğdayı bile üretip satıp dışardan dolarla alınıyor maliyet durmaz çıkarsa yakında ekmeği bırakın un u alacak durum olmayacak
10 lira bile olsa normal yahu artık. 4 aya her şey yolunda giderse bu ulkeden kurtuluyorum. Ve sonrasında isterse tek ekmek 100 lira olsun. Hak ediyor bu millet
bakınız evinize ekmek yapma makinesi alın ve bırakın fırıncılar kapatsın mk iş yerlerini. herifler milleti soymaya alışmış 5 tl olsa amin der bu tipini züktümü fırıncıları.
@CevapVerin518 Toplamda 100 KW Güneş Enerjisi kurulum maliyeti 580 dolar idi tanesi, şimdi 700 dolar filan, bende iki türlü var, hem kapalı havalarda hem açık havalarda topluyor, sağlam bir akü depolama alanım var. çatıya koyabilirsin. varsa bahçene, olmazsa tente çadırı görünümlü balkon veya cam üzerine olabilir, çeşitli altarnetifler mevcut ve çok ekonomik. kendi parasını amorti ediyor
Dışarıya bağımlı yaşamaya devam ettikçe her şeyi özellestirdikce 10 tl de olur seker pancar cifcide kaldi şeker 10 tl oldu sözde devlet büyükleri piyasa hakim?
Bu ülkede toprakta her yetişen hububata, ürüne KOTA koyan, AZ üret diyen, yurtdışından getirten Hükümete sormak gerekir bunu. Ben 20 TL ye kadar çıkar öngörüsündeyim bu gidişle.
ülkecek sağlıklı beslenmek için bir neden işte. hepimiz ekmeği keselim fırıncı da 2 liradan satıp kepenk kapatmak zorunda kalmasın!!! komple kilo verip fit olalım...
Benim yaşadığım yer İstanbul 'un 10 da 1 i kadar bile değil nüfus 100000 bin bile değil. Ekmeğin fiyatı 5.50 di en son burada yanlış hatırlamıyorsam 2 ay kadar önce ki fiyatı buydu. İstanbul gibi yüksek kiralı yerlerde 4 lira gayet uygun zamlara rağmen.
Çok ekmek tüketmek iyi değildir zaten. 5 lira olsun..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
5 bile yapsalar yaparlar, çünkü üretebilirsin ama üretme ithal et -döviz de yukarı yönlü malum- e sonuç? enflasyon (demek ki sadece faiz değilmiş sonucu enflasyon olan)
Fırınlar da kendilerine göre haklılar. Ama “ekmek bu ne 4 TL’si” derler adama. o yüzden her şey pahalı olduğu gibi bunun da fiyatı artacaktır. Çünkü ekmek için gerekli malzemeyi taşımak da parayla LPG benzin coştu son günlerde