Merhaba arkadaşlar, 5500₺ ve yemek parası verilen bir iş var. Ben ailemle yaşıyorum sigara alkol gibi alışkanlıklarım yok sadece yol parası ve cep harçlığımı alıp ayda 5000₺ ile altın dolar alsam mantıklı mı?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Hiç mi sosyal hayatın olmayacak , gezip harcama yapmayacaksin, veya canın bi şey istedi almayacak misin alışveriş kıyafet vss falan bence 3 bin ideal söyledigin gibii yaparsan hayattan zevk almazsnn
Ben aşırı gezen tozan biri değilim zaten işe girersem aylık akbil yaptıracağım izin günümde gezersem ulaşım parası yok yani gerisini de cep harçlığımdan hallederim diye düşünüyorum
Oldukça zor.
Para cebe girdiğinde harcama isteği oluyor.
Çok sağlam iraden varsa yine de başarı sağlarsın.
Genelde zorunlu olmadıkça para harcamıyorum. Çalışma günleri öğle yemeği ve yol dışında masraf yapmam zaten işten eve giderim. Ayda 4 gün izin var onu da cep harçlığı ile hallederim herhalde
Bende senin gibiydim.
Pek giderim yoktu.
5 yıl moto kurye işinde çalıştım.
Para biriktirdim.
Kredi çektim. Araç aldım, moto aldım.
Borsaya yatırım yaptım. Bir işe ortak oldum.
Sonra kriptoya yöneldim.
Çok güzel para kazandım ve işi bırakıp yatırıma yöneldim sadece.
Bir buçuk yıldır çalışmayıp kripto üzerinden para kazanmaya çalışıyorum.
Kısaca ileriye dönük hedefler, yatırımlar aileden ya a başka bir yerden gelir, destek yoksa emek vererek, küçük adımlar atarak gerçekleşiyor.
Uzun vade bu şekilde ilerleyerek ilerleyen seneler çok farklı ve üst konumlarda olabilirsin.
Çalışmayan, para kazanmayan ya da çalışa bile sürekli yiyip, içen, eğlenen tanıdıklarım var. Aynı döngüde yerlerinde sayıyorlar.
O nedenle yolun açık devam et inşallah 🍀🍀😊
Eyvallah sağ olun, bende biraz birikim yapıp ticaret ya da e ticaret alanında ilerlemek istiyorum.
İnşallah devam.
Eğer azimliysen olabilir rakama çok takılma 5 olmazsa 4 olur imkanın var birikim yaparsin
Aynen öyle birikim birikimdir
5500 ile 5 artiramazsin belki ama illaki biseyler olir
Düşündüğüm gibi olursa 5000 atarım. Yol parası aylık 100-110 lira, yemek parası şirketten, bana sadece cep harçlığı kalıyor haftada 1 gün izinli olursam para harcayacak zaman olmaz zaten
Döviz uçtuğu sürece hiçbir şey koyamazsin kenara çünkü her şey dahada pahalı olucak ne yapicaksin ekmek mi yemeyeceksin domates mi yemiyceksin?
Aile evinde yaşıyorum
Asgari ücret zaten 5500, 5000 tl kenara koymak açıkçası cesaret ister, sana kalmış.
Aile evinde kalıyorum aşırı masrafım yok
Anladım,
Şu an ikisi de çok yuksek bence alma sadece kenara koy parani
Türk lirası kenara konacak bir para değil. Enflasyon karşısında değer kaybeder
Dolar euro altin daha inisli cikisli
Piyasa bilgine hayran kaldım
Ben borsa uzmaniyim
Belli oluyor zaten anlamıştım
elinden geldiğince kısarak koyabildiğini kenara koy ama ya altına ya da euroya çevirip tl kenara koyulacak bi para değil
Aynen öyle tl kumbara parası değil
Uzun vadeli için 3-5 sene için bir hissete gir hisse al sağlam şirketten al her türlü kar da olursun
Teşekkürler
Senin durumunda çok rahat 3000 lira koyarım
5000 koymayı planlıyorum eğer işe girersem
Annen baban senden harçlık istemesse olur
Vermemeyi planlıyorum :) belki arada dışarıdan yemek söylerim o da ayda 1
Ben köpek gibi ağlıyorum bu daha kötü
En kotu iş işsizlikten iyidir herhalde aga
İşe giremiyorum ki o r o s b u çocukları görüşmeye gidiyoruz sonra arayan yok
Bende başvuru yapıyorum almıyorlar gidip kotonda falan iş bulucam asgari ücret+ yemek veriyorlar benim pek masrafım yok zaten evde durmaktan iyidir herhalde agq
Aga ne iciyosun banada soyle 🤣🤷♂️