Bir flörtüm var bana ilerde evlenince kocama maaşımı asla vermem dedi. Kendi birikimimi yaparım ben. Erkek evi kendi gecindirir kirayı faturaları giderleri karşılar bana muhtaç olmamalı diyor. Çok kötü hissettim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şimdi bu maaş konusu çok çetrefilli. Bir kere evlendikten sonra senin maaşın benim maaşım olmaz. Atıyorum sen kendi maaşından mutfak alışverişini yaparsın, o da kendi maaşından faturaları öder. Bir ay ekstradan bir masraf çıksa sen ödersin, diğer ay ekstra masrafları eşin karşılar. Ya da iki kişinin maaşı havuz sistemi gibi ortaya konur. Giderler hesaplanır ve çıkarılır. Kalan para iki kişi adına ortak hesapta tasarruf edilir. Bence olması gereken budur. Sizin durumunuzda karşınızdaki insanın yaklaşımı samimiyetsiz geldi açıkçası..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBöyle düşünen insandan hayır gelmez , bir arkadaşımın flörtü de böyle diyordu en son ayrıldılar, ikisi de kazaniyirsa ortak kullanmalı, çünkü adam belki de onun için evleniyor, onun için kabul ediyor seni yoksa daha güzeli ile evlenir ki memurlarda çokça var bu yani parası için güzel çirkin düşünmeden evlenen çok var
00 Yorumla
+1 yılSaçma bir düşünce yol yakınken ayrıl daha fazla bağlanmadan kendini düşünen erkek parası yemeyi seven bir tipe benziyor evlenirsen sana yazık olur her 2 tarafta birbirine yardım etmeli bir tarafa yüklenilmez
00 Yorumla
+1 yılFakir misin sen 😄 şaka bir yana
Herkes bir birey kendi içinde evli olsa bile ki kaldı ki sadece flörtün… evliliğe giderken. düşünmen gereken bir konu bu Akışına bırak gitsin00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
37Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılİsteyen evlenir bence
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Kız da sen de haksizsiniz.
1- Senin maaşını eşine vermen nasıl garip bir durum ise, onun da maaşını sana vermesi, o derece garip bir durum olur.
2- Çalışan eşler, evin giderlerini, kazançları ölçüsünde desteklerken, geriye kalanla onlarin da kişisel harcama ve birikim yapma hakları vardır.
3- Ne erkek ne de kadın, tek başına eve bakma zorunluluğu olmaz. Ama özellikle kadınların annelik gibi ağır bir sorumluluğu oldugundan dolayi onlar hayatlarının en azından bir döneminde iş hayatından uzak kaldıklarında elbette ki evin erkeği, maddi ihtiyaclar için iş yaşamında aktif sekilde olmasi beklenir. Bu da yaşam ritminin doğal sonucudur.
Burada önemli olan nokta, karşılıklı iyi niyet ve dengelerin adilce gozetilmesidir.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış olan ne burada. Evleneceginiz kadini parasına göre mi alıyorsunuz? Ev geçindirmek erkeğin gorevidir kadin da calisiyor ise o geçime ortak olur veya olmaz bu onun keyfine kalmış kadınin parasını istemeyi biliyor ama konu ev işlerine gelince onlar kadinin isi demeyi biliyorsunuz genel konusuyorum üzerinize lutfen alinmayin
40 Yorumla
+1 yılYanlış bir düşünce. İki kişi çalışıyorsa giderleri tek kişinin omuzuna yüklemek bencillik. Evin giderleri ortak olmalı , kişisel giderler bireysel olmalı. Tamam erkek görev olarak eve bakmakla sorumlu fakat kadın da çalışıyorsa evine destek olmak #zorunda
Düşüncesini beğenmediğini açıkça ifade etmelisin ve bu konuyu onunla ciddi şekilde konuş , kimsede kimsenin hammali degil sonuçta
30 Yorumla
u +1 yılKadınlar maaşını kocasına vermek zorunda değiller, bu sebepten evlenmeyecekse erkek kişisi, evlenmesin zaten. Bir kere kadının parasını kendi rızası olmadan alamazsın ve yemesi haramdır. Kendi isteğiyle eşine destek olmak isterse, ki öyle olması taraftarıyım şu zamanda her şey zor ve çok pahalı, o zaman verdiği kadarını alır.
24 Yorumla- +1 yıl
@porchakal okuduğumuzu anlayalım. Aynı şeyleri söylemişiz hemen hemen. Vermek zorunda değil ama bence vermeli. Zorundalık değil bu. Eşine destek olmalı.
- +1 yıl
@porchakal yoo vermek zorunda değil, zorundalık yok, sorry benim bakış açım böyle. Seninki öyle. Ben saygı duyarım, sende uzatma boşuna.
+1 yılAsıl karısının maaşını isteyen erkekle evlenilmez. Kadının, maaşını sana vermesi ayrı bir şey, evin giderlerine ortak olması ayrı bir şey. Başlık ile detay farkli anlamda yazılmış. Haklı iken haksız duruma düşmüşsun.
Evlilikte giderleri ortak yapmak isteyebilirsin ama bu eşinin bütün maaşına el koyma hakkı vermez sana. Kendisi maaşını sana verir kredi kartı almak isterse o ayrı.
10 Yorumla
+1 yılEvi gecindirmek erkegin sorumlulugunda, esini maas karti gorerek evlilige niyet etmek hatadir. Ha kadin calisiyordur emegini ikram eder bu cok hos olur ancak erkegin esinden bunu beklemesi bana tuhaf geliyor. Benim yetistigim kulturde kadin illa calissin denmiyor, calisirsa da parasina mudahale edilmez. Ha evine destek olur o ayri.
10 Yorumla
+1 yılBir kere kızın düşündüğünü bi gözden geçirirsek siz birlik olup herşeyi birlikte çabalamalı ve ödemelisiniz. Yok kız ödeyecek yok erkek ödeyecek diye bir şey yok, eski kafalı düşüncelerden vazgeçmelisiniz. Senin düşüncene gelirsek eğer kimse sana eşin dahi olsa hatta evladın dahi olsa maaşını ve parasını vermek zorunda değil. Bunları göz önünde bulundurarak bir yola çıkarsanız eğer daha mutlu olursunuz
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSoru başlığı çok çirkin, maaşını erkek ne zaman kadına vermiş ki kadın da versin. Kimse kimseye vermesine gerek yok masraflar konuşarak paylaşılır çok da senin benim lafı edilmez... Kadın çalışıyor maaş kartı erkekte bunu da gördüm ne anladım o çalışmadan...
10 Yorumla Feodal erkek baskın bir toplumuz ve bu açıdan bakılırsa kısmen doğrudur çünkü evi erkek geçindirir. Diğer kısım, parasını kocasına verir hesap sormazsa bu bakış açısı tastamam doğru olur.
Benim açımdan, çiftlerin kazancı ve harcaması ortaktır, kadın kazanmasa dahi. Hayat müşterektir.10 YorumlaFlortunuzun görüşü her ne kadar keskin olsa da maasini bir kadin esine vermek zorunda tabiki değil o onun emegi ve kendine gore harcamak isteyebilir tabi ama anlasmali olmasinda fayda var mesela siz fatura oderken o kendi maasiyla kendi ekstra harcamalarini yapabilir. Insanlik hali kira faturada sıkıntı cikabilir o zaman para vermesi gayet dogal olur gibi geliyor bana ama onun disinda vermesi gerekmez bence
02 Yorumla- +1 yıl
Siz evlenmeyin ya.
- +1 yıl
@Bored4Everything şu an zaten düşünmüyorum da ayni fikre sahip olmayan biriyle de evlenmek istemezdim zaten
+1 yılEvlenınce bence ayrılık gayrılık olmamalı var oyle yapan kadınlar bir bosanma durumu vs olursa diye bütün kazançlarını takıları falan kendi hesabında biriktiriyor sansen ben erkek olsam asla öyle biriyle evlenmem daha flörtken bile bosanmanın hesabıni tutan olumsuzlukları düşunen biri zaten boşanır neyi düşunursen evren sana onu verir onu yaşarsın flortunmus zaten bence görüşme
00 YorumlaSirf Erkek diye Eşin eline sayıp sonra el pençe boynu bükük maaşı verip çekilmek kadar komple ayrı tutup Erkeğin Maaşı Eve, Kadinkinki kendine birikimine demek de saçma ve vicdansiz. Evlenmek demek Aile olmak demek, ayrisi olmaz. Ayrim yapmamali Kadin ama Erkek de hop diye el koymamali Eşinin kazancina. Elbet kişisel giderler de olur iki tarafin ama sonuçta ortak bir Ev bütçesi artı gelecek Planlaması var.
00 YorumlaMal paylaşımı sevmio demekki alie yapısına bakmak gerek
Tercihler geleceğini hazırlar
Bunu biliyorsun mesela sen ya böyle kabul edersin ya da hiç
Seçenek belli. Aile olmak farklı bişey
28 yaşında ama belliki şımarık
Ailesinede bakman gerek önemli şeyler. Çocuk oyuncağı değil.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu düşüncede olan bir kızdan ne karı nede anne olur. Uzak durmak lazım böyle bencil asalaklardan, her şeyi sen yapacaksın (kira faturalar vs vs) boşanma olursa her şeye ortak olacak birde nafaka vs vs evlenmek için erkek kalmaz bu gidişle. Hayat kadını sayısı artar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO nasıl insan ya. O evde yaşıyor suyunu elektriğini kullanıyor evi kullanıyor her şeyi yapıyor. Evleniyor ve eşine maddi olarak destek olmuyor.. Kendi çalışıyor o da kendine ayırır bir kısmını tabiki bu doğal hakkı ama bu kadar da olmaz ne sevimsiz bencil kızlar var. Allah sabır versin..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılonun mantigi da senin mantiginda yanlis.. maas ortak bir yerde toplanir, masraflar cikar.. kalan ne yapilacakda beraber hareket edilir.. Ikincisi zaten o cocuk olunca heleki arka arkaya dogarlarsa 4 sene civari calisamayacak. Sen gecindireceksin evi, bunu da dusun... eger yapabiliyorsan devam et
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle evlenilmez. Evde bir borç ortada bir havuz var ise. Bu maaş oralara gidecek öyle sen erkeksin bana bakman lazım ben kendime çalışıyorum diyen kadınlar gördüm. Kendisini kapıda bulan kadınlarıda gördüm bu sözler sonrasında adam essek gibi caliisip ödeyecek borçları yedirecek icirecek kadın hucbirsey yaolpmiycak yok öyle bir dünya. Ozaman çalışmasın faydası yoksa
00 Yorumla
+1 yılOrtak bir hayat yaşayacağın insanla senin paran benim param iddiası yapmak hoş değil... aile olmak bir olmaktır.. ortak bir hesapta toplanır evin ihtiyaçları karşılanır kalaniyla ortak bir kararla ne yapılacağı belirlenir..
10 Yorumla
+1 yılEşlerin maaşlarını birbirlerine vermeleri zaten sağlıklı değil. Her iki taraf da maaşından bir kısmı ortak hesaba yatırmalı. Evin ihtiyaçlarını her iki taraf da karşılamalı, ortak kullanılıyor sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılEvlenilir Vermek zorunda değil ama tabi evin ithaçlarını birlikte karşılanmali hem evlenince onun parası benim param diye saçma bir şey olmamalı sonuçta bir yuva kuruyorsunuz Ailesiniz paranın lafı olmamalı bence
00 Yorumla
+1 yılBunu sevmiyorum işte. İki kişi çalışıyorsa her şey bölüşülmese bile katkıda bulunmalı. Bulunmazsa ben nefret ederim. O kendini bir eşya olarak görmüyorsa bir canlı olarak davransın ve sorumluluklarını yapsın. Ne demek hiçbir şeye karışmam ya.
00 YorumlaBazı ödemelerde yardım etsin gerisini istediği gibi biriktirsin. Yarı yarıya yapmayın tabiki. Ha zaten maaşını vermesin o nasıl bir istek çok saçma
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılAman aman kendi rahatına düşkün ama ev ekonomisine katkı sağlamayan kadından afedersin uzak durcaksin bencil insandan her anlamda zarar görürsün dostum
00 Yorumla
+1 yılDoğru demiş. Neden sana vermek zorunda olsun kendi kazandığı parayı. Ama onun da söylediği şey saçma. Erkek faturaları kirayı öder ne demek o evde o da yaşıyor o da katkı sağlayacak.
00 YorumlaNe erkk kıza bakmak zorunda ne de kız erkeğe. Evlilik demek g*tteki boka kadar paylaşmak demek değil. Fikirlere saygı duyup ortak noktaya varmaktır. Bu tarz cimrilik yapacaklar cidden evlenmesin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılO zaman çalışmayacak bu daha iyi eline bir kuruş dahi verilmeyecek o zaman görecek kocasına vermeyecek ama bu ortaktır o zaman niye çalışıyor çalışmasına gerek yok
00 Yorumla Yani bence böyle bir düşünce yanlış. Maaşının komplesini vermek istemeyebilir ama ortak bir hayat kuruluyorsa paranın lafı söz konusu olmamalı ve herkes elini taşın altına koymalı.
00 Yorumla
+1 yılMaasini sana vermesin sende ona vwrme ne o sahip kole gb ikinizde eve ihtyc olunca alin giderleri ortak odeyin paraci olmayin arta kalani ortak hesaba atin para konusu bile acilmamali
00 Yorumla
+1 yılYani neden versin öyle bir zorunluluğu yok burada bir sıkıntı yok ama diğer söyledikleri sıkıntı ortak alanlarda destek olmalı olmayacaksa o zaman evlenmeyecek
00 YorumlaEv masraflarına katılmayacakmiş mi? Yürüsün gitsin işine. Ben tüm evi gecindirecem hanım efendi sıfır masrafla tüm maaşı kendine mi ayıracak? Öyle bir enayilik mi var be
00 YorumlaYa biraz abartılı söylemiştir benim parama güvenip iş yapma , çalış gibisinden yoksa evlenince öyle olmuyor ortak hesap oluyor, parası varken size harcamıcak hali yok zaten her şey ortak
00 Yorumla
+1 yılKadın olmak var mıs be yorumları okudum da parasını vermeyecek aile bütçesi olmayacak ise evde dursun çalışmasın evine temizliğine yemeğine baksın o zaman
00 Yorumla
+1 yılAile demek evin ihtiyaçlarını beraber karşılamak parayı ortak havuzda biriktirmek demektir. Evlenince ben yoktur biz başlar. Bunu kabul etmeyen evlenmesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaşı verdiğim zamanlarda oldu yeri geldi biriktirdiğim paradan toplu verdiğimde oldu. Sonuç haketmeyen ilgisiz birine dönüştü. Yeniden işe girersem asla vermem. Bana güvenmesin erkekse evlenecekse kadının parasına göz dikmez
10 YorumlaNeden erkek ödüyormuş? Orası otel mi? O zaman erkek neden evlensin hem zihniyet böyle hem de elindeki avucundakini sadece yedirecekse :D
11 Yorumla
+1 yılKız saçmalamış bence
Evlilik aynı zamanda ortaklıktır
Maddi manevî bir paylaşım söz konusudur
10 Yorumla
+1 yılİyi iyi müstehak sizin gibi illa çalışan kadın isteyenlere 😂😂
20 Yorumla
+1 yılKadın mı kocaya bakacak koca mı kadına? Neden versin ki illa?
20 Yorumla
+1 yılValla ben kendi maaşımı vermek istiyorum. Kadınlar güzel birikim yapıyor 😃
20 Yorumla
+1 yılVermek zorunda değil ama ortaklaşa da olabilir. Evin masraflarına ikinizde galledebilir siniz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSoru başlığı öyle düşündürdü ki beni 🤔
Maaşını kocasına vermedıgını nereden bılıyoruz sonucta evlı degıl bir kocası yok.00 Yorumla
+1 yılErkek karşılamali ama kızın da biraz katkısı olabilir tabi ki de elindeki parasını vermesin ama az da yardım etsin hep erkeğe yüklenmesini
07 Yorumla- +1 yıl
Sıkıntı varsa verebilir ama tutup da kovasına para vermesin
- +1 yıl
Yani ben kendi arabamı alabildi isem onun da bir arabası olmadı lazım evlenecek ise evi de olması lazım zaten
- +1 yıl
Bu devirde evi olan adamı zor bulursunuz artık. Arabası olanida ne sen alabilirsin nede o 3.4 yıl önce arabanız varsa bişey diyemem yeni nesil genç nesil de ev araba artık hayal. Geçmiş olsun siz birde bir hanede 2 araçtan bahsediyorsunjz. Eğer zengin dehilseniz. Bu işler sadece hayal olur
- +1 yıl
Ben hangi devirdeyim beyefendi ama benim arabam var çünkü çalışıyorum
O kafaya sahip bir xmcuk
Benim kadınım olamaz
Evli olunca hesap TEK olur
Nokta.
00 YorumlaEv ortak yasam alanı esskler gibi vericek öyle bir dünya mı var adam calıssın senin faturalı ödesin sen de yat
01 YorumlaVermek zorunda da değil fakat evlilik de öyle bir şey değil sorumluluk eşit bir şekilde alınmalı, evlilik demek paylaşmak demek değil mi zaten bence flörtün evde kalacak sende başka bir kız ile mutlu olacaksın bol şans.
00 YorumlaAçıkçası bu pek adil olmasa da katılıyorum. Biz bu kültürle yetiştiriliyoruz çünkü...
16 Yorumla- +1 yıl
Kadın da erkek de isterse çalışır istemezse çalışmaz. Ama evli bir erkek evini geçindirmek zorundadır. Kadının böyle bir zorunluluğu yoktur, çünkü ev işleriyle çocuklarla vs ile de meşgul olması gerekir. Boş konuşup hadsizce alakasız şeyler söyleyen de sensin. Ben değil sen susacaksın 🤫
Gizli Üye(36-45)+1 yılBeraber birikim yapılır çocuk olursa kadın ev ve çocukla ilgilenir.
22 Yorumla- +1 yıl
Nasıl ev araba alınacak o zaman
Cevap sahibi+1 yılO zaman çocuk yapmayacaksınız. Hem çocuk hem iş kadına hakarettir, zaten aklı başında bir kadın daha çocuğu süt kokarken gidip çalışmaz.
+1 yılEvliliklerde senin benim param olayı varsa o evlilikten hayır gelmez
00 Yorumla
+1 yılDoğru diyor kadın parasında gözü kalandan hayır mı gelir kendine güvenmeyen evlenmesin
00 Yorumla
+1 yılÖdemeleri ortak yapın , bazı erkekler kadının maasını alıp kadına tek kuruş vermiyor
00 Yorumla
+1 yılVermesin sorun yok ben evlenirim ama giderlere de ortak olursa
00 YorumlaÇoğu şey ortak olmalı. Maaşının tamamını vermesin ama bir kısmından koyması gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılO kız tutumlu kızdır. çok güzel birikim yapar kaçırma bence
00 Yorumlavermek zorunda değil.
ama evlilikte ekonomi diye bir şey var sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılEve katkısı yoksa o iş yürümez Allah erkeğiz diye havadan bize para atmıyor
00 YorumlaSana masraf açmasın bence yeter. Kocasını sömüren kadınlar var
00 YorumlaÇok sıkıntılı bir kafa yapısı. Yok yakınken salla.
00 Yorumla
+1 yılBu çok acımasızca olamaz böyle bir şey her şey eşit olmalı bence
00 Yorumla
u +1 yılMaaşını karısına vermeyen bir adamla evlenilir mi?
Birde bu açıdan cevapları alalım..
02 Yorumla- +1 yıl
Bence bir aile herseyi ile bütün olmalıdır ayrı gayrı olmamali
- +1 yıl
@Excalibur7007 kesinlikle
- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi