Ekonomi berbattt.. insanlar geçinemiyor iken asgari ücret alan biriyle evlenmek delilik midir?

Ekonomi berbattt.. insanlar geçinemiyor iken asgari ücret alan biriyle evlenmek delilik midir?
Bu işlerin matematiği olmaz. Olursa da evlenilmez. Ama bana soracak olursanız. Karşınızdaki insan düzgün efendi ve çalışkan birisiyse sizde işe girersiniz geçinirsiniz. Belki ileride maaşı yüksek işler bulursunuz. Sonuçta beraber bir şeyleri inşaa etmeniz mümkün. Burada sizin nasıl bir yapıda olduğunuz önemli. Hiç uğraşamam ben öyle şeylerle demon_elcisi kardeş diyecek olursan, evlenilmez yani.
Zor bir soru...
Piyasa ve yaşam koşullarına baktığımız zaman çok zor...
Bugün bizim apartmanın -2 katında güneş görmeyen küçük daire 5000 tl..
Asgari ücret alan kişi lira mı versin, mutfak alışverişi mi yapsın, üst baş mı, ne yapsın...
Hiç kolay değil, çok zor bir zamandayız Allah herkese yardım etsin..
Bir taraftan da asgari ücret alan birinin mutlu olup yuva kurmaya hakkı yok mı diyorum.
Evlilik bir insan için çok önemli ve olması gereken bir şey..
Merhaba
Her şey para değildir mal mülk ölene kadar oyalanmaktır iki gönül birbirini severse her akşam kuru ekmek soğan yer mutlu olurlar ama arada sevgi saygı yoksa kebap yesen dahi mutsuz olursun
Erkeğin evini geçindirecek kadar parası olmalı. Fazlası nefsini kabartır.
Ailesini geçirirsin, eşini çocuklarını sevsin o bile yeter.
Cevap
8Cevap
kriterlerim arasında kazandığı para veya yaptığı iş yok :)
Evlenilir aşk varsa
Şu zaman da ekonomi berbat evet evlenmek deliliktir. Asgari ücret alsan da üzerini de alsan da aynı şekilde her türlü delilik :ÇD
Evet şu an asgari ücret alıyor olabilir ama evliligi göze aldiysaniz o zaten bunun ustesiden gelebilme için ticaret bu su veya daha paralı bi is hem sen manen destek çıkarsın paraya bakmaz bu sevda isleri. para icine girmisse işin sıkıntı. yani onun yerine anlaşıyor muyuz seviyor muyuz beraber vakit gecirebiliyor muyuz vs...
İyi maaş alınca birinin asgari alması sorun teşkil etmez
Geçinilir evet. Her şey para değil ne yazık ki.
hahaha ulen s ürtük erkek parası yiyeceğine git çalış sende ne kadar da meraklısınız koca parası yemeğe
Maalesef pek mantıklı değil
Asgari ücretli olup evlenmemek delilik
Sanmam.
biraz öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?