Benim fikirlerin şu şekilde ;
İktidarı sağlamlaştırmak uzun yıllar kalkmak için satışa gidildi , ülke zorda mi kaldı bir fabrika sat , bı daha mı borç var sat ❗
Sonra ortam düzelince bu defa da yine satışa gidildi ama bu defa borç kapatmak için değil , ortaklarla Monopoly oynamak için 😅
İlerleyen dönemler de artık iş başka bir boyuta taşındı , bu defa yine satışa gidildi ama bunun sebebi ise Atatürk dönemi yapılanlari unutturup tekrar dan kendilerinin bir şey yapmak istemesi , yani BİZ YAPTİK ! Dedirtmek , onlar bu ülke için çivi çakmadi dedirtmek.
Ama bu yaptıkları ile tekerleğe çomak soktular o kadar başka bir şey degil.
Bunlar olurken yerine açılanlar oldu açılamayanlar ,
Ama sonuç olarak dışarı bağımlı hale geldik , yurt içinde tekrar uretilmeyenleri yurt dışından döviz ile aldık haliyle ülke günden güne kötüye gitti..
Petrol türevlerini dolarla alırsın fakat ülkende yetisenleri de almazsın ,
Tarıma yatırım zaten yok. Bu ülkede en ucuz mazotu benzini çiftçi kullanmalı , en çok krediyi onlar almalı , en cok desteği onlar almalı ama maalesef bunlar tam tersi ,
zaten ülkenin yatlara katlara , elmaslara yatırım yapan kişilere ihtiyacı var. O yüzden onlar en ucuz mazotu alıyor , vergi vermiyor falan filan...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Mantık degil sadece vatana hıyanet edenlerin diger devletlerin usakliginda güclenmemize kendimize yetip baska ülkelere ticaret yapmamıza engel olmaktir.
Bunların hepsi Atatürk düşmanlığı başkalarının uşaklığı Ben yaptım biz yaptık dedirtmek bakın net diyorum atatürk'ten sonra gelenler Atatürk'ün politikasını devam ettirseler ya da bu hükümet Atatürk'ün politikasını baz alsalar ya bakın bu ülkeye Atatürk ilke ve inkılaplarına uyarak hareket etse bakın kalıbımı basıyorum ilk 5 ülkenin içindeydik
Qatar ve suudilere verilen sözden dolayı. 2023 te ekonomi düzelecek merak etmeyin
2023 de ekonomi düzelmez ise bunların hepsini isteyen herkes anal kismindan gondikleyecek desek sana net söylüyorum ekonomi fırlar dolar 10 TL bin altına düşer , kısa sürede en iyi ulkeler arasına gireriz.
ZİRA BUNLARİN popo KORKUSU , ALLAH KORKUSUNDAN DAHA BUYUK
Kafanı çalıştır tesla niye geldi? Togg ile işbirliği için. Yoksa 3 milyondan başlıyor fiyatları nasıl alacak millet?
Erdoğan herkesin alabileceği fiyattan olacak dedi? Yani ne diyor şunu diyor dolar 2 liranın altına düşecek. Asgari ücret minimum 10.000 olacak bu demek oluyor ki dünyanın en iyi 10 ekonomisi togg fiyatları asgari ücretin 4-5 katı mükemmel ülke. Yaptığı her hareket bunu gösteriyor. Nükleer enerji santrali yapıyor elektrik için aynı zamanda ülkenin toprakları toryum dolu. Araç bataryası uzay roketlerinde en büyük etken. E zaten doğal gazda çıkartılıyor. Erdoğan 2023 te kazanamazsa unutun ekonomi güzelliğini bu ülke daha toparlanamaz bile
Ülkeyi liberalleştirmek için.
Peşkeş çekmek liberallik değildir
Liberallesme bildiğim kadarıyla kamunun işleri özele bırakması , dış ticaretin güçlenmesi falan.
Büyük ülkeler bu şekilde büyük olur Avrupa da ama biz de ki durum tam olarak bu değil.
Biz de ki olay çok farklı görürde liberaller ama arka planda ülkeyi pay etme çabası.
Görünürde laikler ama arka planda radikal İslam yatıyor.
Görünürde milliyetçiler ama arka planda milliyetçilikten uzak din tabanli daha doğrusu dini kullanma tabanlı , milliyetçiligi bitirici bir yapi var.
Halkçılık?
Zaten ben bizim ülkenin şu an liberalliğe uygun olduğuna inanmıyorum arkadaşlar. Ben bunu yazdım diye bir tarafı savunmuyorum 😃
Eğer adaletli bir şekilde özelleştirme yapılırsa herkes kazanır. Devletin elini attığı her şey bize vergi yükü olarak döner. Mesela okullar diyelim bedava ama eğitim kalitesi yerlerde ve bir sürü vergi ödüyoruz. İnsanlar imkanı olsa kesinlikle özel okula gönderir çocuklarını. Neden çünkü özel okulun başında işi bilen birisi ve özgür olan bir sistem var
@Dance_with_Devotion Bizim ülkede adaletli özelleştirme diye bir şey olamaz. Kim iktidardaysa o adam kayırır. Boşuna hiçbir siyasiye sempati besleme
@Dance_with_Devotion maalesef ülke sürekli birilerine peşkeş çekiliyor özelleştirme adı altında sürekli birileri para kazanıyor haksız şekilde en basitinden Türkiye'nin en büyük projeleri sayılan �stanbul havalimanı uzmanların açıklamalarına göre kuşların göç yolu olduğu için uçaklar zarar görüyor Ayrıca oradaki Rüzgar akım hızı falan uçakları için uygun değil inişleri kalkışları zorlaştırıyor Atatürk havalimanı'ndan konumunun çok iyi olduğu ve aslında kapasitesinin de bir sorunu olmadığı söyleniyor söylendi Ayrıca bir kapasite artışına gidilecekse Atatürk havalimanı'nın yanına bir pist yapılıp kapasitesi arttırılabilir dendi ve düşünce gayet mantıklı geliyor , ama işte insan neden diyor ya neden gidip milyar dolarlık proje yapıp yeni bir havalimanı gerek seni mi duyup Atatürk havalimanı'na yıkarsın bir millet bahçesi yapma uğruna mı biz yaptık demek için mi, fark ederseniz Atatürk'ün yaptığı her şey satıldı ve şimdi yenisini yapmaya çalışıp çoğunu yapamıyorlar biz yaptık demeye çalışıyorlar.
Seka kağıt fabrikasını hatırlayın zarar ediyor dedi kapatıldı içindeki mallar makineler kağıt fabrikasının satıldığı fiyata satıldı gerçekten ironik insan demiyor değil yani ulan keşke ben alsaydım bedavadan fabrikam olurdu 😅😅😅
Ve daha da kötüsü ilerleyen zamanlarda kağıda %150 ve fazlası zam geldi. Peki fabrika zarar ediyor ise kağıdı biraz zam getirip fabrikayı yıkmadan devam edilemez miydi bakın 3 yıl geçti daha yeni bir fabrika kurmaya çalışıyorlar kuruldu mu bilmiyorum.
Şeker fabrikaları var zarar ediyor diye yıkıldı kapatıldı satıldı, pancar tarlalarına ne oldu Allah bilir peki bunlardan sonra ne oldu şeker fiyatları 2 katına çıktı ya Arkadaş madem fabrika zarar ediyor şekere biraz zam getir zam koy bir ödeyelim o zaman mı ama o fabrika kapanmasın kapattın %150 zam geldi %200 zam geldi ya o fabrika kapanmadan biraz zam yapsan şekere ve bu zararı halk karşılasa %50 zararı olacak halka %20 olacak hangisi mantıklı sizce yazık günah
Mantıklı bir açıklaması olamaz