Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimlerinin devam edeceği mesajını verdi. Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Erdoğan ''Ülkemizde teknik olarak bir enflasyon değil, fiili hayat pahalılığı vardır'' dedi ve ekledi: ''Bizde talep kaynaklı bir fiyat artışı yok. Üretimde de bir sıkıntıyla karşı karşıya değiliz. Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz."
Erdoğan, "Enflasyon değil, hayat pahalılığı sorunu var." dedi. Sizce haklı mı?
Artık her ne zıkkımsa enflasyon mudur, faiz midir, kur mudur, kurmaca mıdır, ben bilmem. Ben alışveriş yapınca cebimden çıkan paraya bakarım. Ben, ekonomi yüzünden sokaktaki gergin ve endişeli insanların yüzündeki ümitsizlikleri görürüm. Yarını düşünmekten uyuyamayan bir babayı görürüm. Geçin bu palavraları artık.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu suyun fiyatı yüksek demekle pahalı demek arasında ne kadar fark varsa Cumhurbaşkanın söylediği şeyler arasında da o kadar fark var. Kavram kargaşası ile kendi %30' unu eğleyen Ak Parti Genel Başkanının açıklaması. Yarın gider İngiltere' de aşı paralı der. Kendi %30' u sorguluyor mu? Yok.
Ne fark etti şimdi? Hayat pahalılığı enflasyondan oluyor. Enflasyonun fazla olmasının sebebi de Erdoğan'ın bizim vergilerimizle inşa ettiği çakma itibarından taviz verememesi, Yandaşlarına verdiği dolar, euro garantili yap-işlet-devretleri, Cemaat ve kendi akrabalarının kurdukları vakıflarla yurtdışına milyonlarca dolar çıkartmaları, üstelik kaydı kuydu yok. Devletin kamunun dernekleri, vakıfları değil. Bir de faiz nasstır diye açıklama yapıp bilerek isteyerek sonuçlarının farkında olarak ülkeyi iç savaşa sürükleme adımı olarak faiz düşürmesinden dolayı yaşanıyor. Öyle demeyelim de hayat pahalılığı diyelim. Avrupa'da, ABD'de ucuz olan hayat bizim ülkede neden pahalı? Avrupalıya Amerikalıya gurbetçiye bu ülkedeki hayat ucuz da bize neden pahalı?
Çiftçinin emeğini hakkı ile yerine getirmez iseniz emekçi emeğinin karşılığıni alamaz ise bunun adına ister ekonomi ister hayat pahaliligi deyin zulümdür ben avrupadayim diye aynı telefonu aynı maaşla alabilirsen ülkemin insanı 6 aylık maaş ile alabiliyor ise bana kimse hakk hukuktan insanlıktan bahsetmesin kendileri bir insanın aldığı maaşın 20 katı artı herseyi bedavaya getirirkenb sonra tüyü bitmemiş yetim hakkını yedirmeyiz naralarini sorarlar adama
Enflasyon yüzde 200 olmasa nasıl hayat pahalılığı oluyor? Elin almanyası niye eti 6 euroya satıyor? Madem hayat pahalı niye bir tek bizde böyle pahalı?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bununda kafa gidik 😂 o hayat pahalılığı enflasyon dan kaynaklı değilmiymiş biraz kafayı çalıştırsa varacak sonuca ama 😂