Bunu diyen adam dünya kadar maaş alıyor abla biliyon demi malum adam gitmediği sürece bu ülke asla gelişmez dolar şu an 8.53 bu kur farkı enflasyon Küçücük ülkelerde bile bukadar değil artık yönetici olanların hiç bir sözünü dinlemiyorum aynı şekilde din adamlarıda kendi çıkarında aynen kerdeşim porsiyonları küçültelim düt düt ♿
Allah diye diye yiyip bitirdiler bizi. Şu adamın ettiği yalanların sadece çeyreğini söylesem çarpılırdım ama adam şeytanla anlaşma yapmış gibi, hiçbir bo*k da olmuyor.
haklısın, dünyanın 3 te 1 petrolüne sahip ve çıkartan venezüella da üretmiyor zaten. ama ne hikmetse parası çöp ve enflasyon uçmuş 😂 ulan bi kafanız basmıyor siyonist istemeden kuş uçmayacagına
@enteresanbiadam Üretmeyin o zaman mesleki eğitime ve teknolojiye de yatırım yapmayın yan gelin yatın. İHA/SİHA yapmaya gelince övünüyon ama enflasyonu düşürmek için üretin deyince bku siyonist dıj minnaklara atıyonuz. Hisseli Harikalar Kumpanyası gibisiniz. İyi olan her şey bize ait ama kötü olan ne varsa dış etkenlerden kaynaklanıyor. İşte bu kafa size kaybettiriyor yaklaşık 8 yıldır. 2013'den beri demir perde ülkesine dönmüşsün. Hem dünyayla, hem de kendi halkıyla kavga eden bir liderin var. Üstelik bunları aptalca bir kafayla tüm bunları ülkesinin bekasını koruyan lider profiline oturuyorsun. 5 milyon Suriyeli pçi getirdi reisin. Memletin ortalaması düştü. Elin Arapı burada Türk kızı kovalıyor. Bizim Mehketçiki de Arap çöllerinde kırdırtıyor. Mısır, Libya, Suriye gibi ülkeleri karıştırdı. Şimdi yıllardır bu ülkeler belini doğrultamıyor. Bu ülkede en büyük siyonist ve Türk düşmanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir de şu cümlenin sonuna aptal aptal gülme emojisi koymayın mk sanki bir şey söylemiş gibi
@SERT_MATKAP olm ne malsınız siz ya bir de kendiin calıp kendin oynamışsın bana Reisçi diyerek. o zaten piyon beni tanımadan reisçi oldugumu bi yerlerinden uydurmayı bırak. 😂
dış minnak diyerek gerçekleri çarpıttıgını mı sanııyon sen 😂 sende gram beyin olsa petrol zengiini venezüellaanın halini bilmene ragmen okjektif yorum yapardın ama yok işte bozuk plak giibi üretim üretim diyonuz hiç bir temelin dayanagın olmadan 😂 bir de bunu diyince ben gerçeklere dikkat çekince reisçi oldugum çıkarımı yapman da acınası 😂
@Banker_Bilo onu 5 yaşındaki bebe de biliyor. ben aştım oraları merak etme. siyon itlerin suriye ve ıragı da içine alan büyük ortadogu projesi hayali var, oraları karıştırdılar ve TR de buna dahil edilmesi gerekiyor ve bunun için büyük bir kaos lazım onlara göre. sen istediğin kadar üretim yap yine bi yerlerde çakacaklar, örneğini görmek isteyen venezüellaya bakar senin halkın ancak onların dilediği kadar zengin olabilir yedirmezler yani üüretim yap halkın refaah içinde yaaşasın tezi tamamen ütopik ve çoktan çöktü, TR mason kaynıyo büyük sermayedarlar ve market zincirlerinin tamamı onlara ait , istedikleri gibi piyasaya hükmediyorlar.
@enteresanbiadam İster reisçi ol, ister olma. Ne bk olursan ol. Bana bu saçmalıkları yorum diye yazıyorsan ne olduğun kim olduğun beni ilgilendirmiyor. Çünkü sen sanal gerçekliği, hakikat zannediyorsun. Havuzdaki aklı kiralık yazarlar da, maaşlı internet trolleri de senin söylediğinin aynısını diyorlar zaten. İyi olan bir şey varsa bizim gücümüz. Kötüye giden bir şey varsa dıj güçlerin işidir. Sen şimdi ne anlattın onlardan farklı. Aynı sığ bakış. Evet. Ekonomide her şeyin başı üretmektir. Kendi özkaynaklarınla katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretmektir. Bunu yapmaya niyetin yoksa, paraları inşaata gömüyorsan. Enflasyonun da dövizin de önünü alamazsın. Ondan sonra bunları baskılamak için benim yrrağımın boyu kadar faiz vermek zorunda kalırsın. Belki yüzde 19 da yetmeyecek bu kafayla. Tabi size göre kabahat bizde değil dışarıda. Evet dıj güçlerde kabahat. Şöyle düşünüyorsun. Sen bir adamı sokaktan toplayıp alıyorsun, karnını doyuruyorsun, iş veriyorsun, meslek öğretiyorsun, kariyer sahibi yapıyorsun. Sonra da kalkıyor senle zıtlaşıyor. E haliyle de sen de o adamı nasıl yükselttiysen düşürmeyi de bilirsin. Ekonomi ve politika birbirinden değildir. Dünyayla kavga ederek değil dost olarak büyüyüp kalkınırsın. 2002-2013 arası dünyada ABD'den Rusya'ya, AB' den Çin'e Afrika'dan Latin Amerika'ya tüm dünyanın hayranlıkla izlediği stratejik ve kültürel ilişkiler kurmak için can attığı bir ülkeydin. Şimdi komşuların dahil herkesle kavgalısın. Mısır'da 8, Suriye'de 10 yıldır büyükelçimiz yok. Bütün dünya size gülüyor. Senin slak emojin gibi aynı. O yüzden Türkiye 2013'den beri düzenli olarak fakirleşiyor. Kafanı kuma gömmeye, kendi yazdığına kendin gülmeye devam et.
@enteresanbiadam Ekonomi ve politika birbirinden bağımsız değil. Sonuçta ikisini de sen idare ediyorsun. Doğru politika ekonomini de doğrultur. Yanlış politika ekonomiyi de çökertir.