Bence daha kazanamaz bu şartlar düzelmezse tabi
Evet yine şapkadan tavşan çıkararak bir kez daha kazanır
Hayır hile hurdasız daha hiçbir seçimi kazanamaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu sefer mümkün değil, ba bay
Cevap
6Cevap
Alırsa artık bu ülkeden bir şey beklemeyin
Ak Parti, RTE, Nurettin Nebati' nin hedefi 2020' deki %1.000.000 (bir milyon) Venezuela enflasyonu ve 2015 - 2017' de Venezuela Halkına 11 kilo verdiren Venezuela Açlığıdır. RTE halkı Maduro Diyetine sokmak istiyor. Ak Parti demek Venezuela Açlığı ve Fakirliği demektir.
Olaya objektik bakmayı bilmeli, küresel bir kriz var söylediğiniz husus sadece bizim ülkemizde geçerli bir hadise olsa siyasetle bağdaştırılabilir. Maalesef bir küresel çete var ve dünyada ki yalam stanrtşarına istediği gibi yön verebiliyor
Objektif bakarsak yazınca objektif bakılmıyor. 195 ülke var Türkiye yıllık enflasyonda 188' ini geride bırakmış 6' ıncı sırada. Savaş halindeki Ukrayna ve Rusya' da enflasyon Türkiye' de daha düşük. Dünyanın en kötü ekonomisi olarak gösterilen Venezuela' da 2022' nin ilk 4 ayında enflasyon Türkiye' nin yarısı kadar. Türkiye 2022 yılının Ocak, Şubat , Mart , Nisan aylarında enflasyonda Venezuela' yı ikiye katladı. İster İngilizce, ister Türkçe kaynaklardan araştır.
@coffeyyJohn evet araştırılması gerekenbir konu, kulaktan dolma verilerle manipülasyonlara mahal verilmemeli değil mi?
Kulaktan dolma değil gerçek veriler bunlar.
@coffeyyJohn veriler kim tarafınca tasdik edilmiş, kimler tarafından resmi kayıtlara geçmiş. Lütfen ekonomi durumunu istişare ederken karşınıza bir ekonomistin çıkacağı gerçeğinide planlayarak yorum yapın.
2021 sonbaharı 5 kilo Torku şeker aldım, Irmak marka şeker de aynı fiyattı 23,95 TL. 25 TL diyelim. Bugün aynı şeker %300 zamla 100 TL. Hatta 110 - 120 TL ben düzelterek fiyatını 100 TL diyorum. Bu ülkede yıllar yılı şeker üretiliyor, kooperatiflerimiz de var, Türk Şeker diye firmamız da var devletin elinde az sayıda şeker fabrikası kaldı onlar da var. Devletten işin içinde var olduğu bir temel gıda ürünün de bile %300 zam varsa ben %70 TÜIK enflasyonun göre Türkiye enflasyonu yıllık baz da dünyada en yüksek 6' ıncı diyorsam neyi savunuyoruz? Enflasyon %300 desem zaten en yüksek Türkiye olarak. %115 desem 2' inci 3' üncü olacak. Üretici Enflasyonu TÜİK' e göre %110 zaten. Üniversite ekonomi hocalarının kurduğu kuruluşa göre yıllık enflasyon %115. Eee %70 alsak da kötü iken bir de gerçek verileri alırsak zaten en kötü 2' inci veya 3' üncüyüz fiyat artış hızında.
@coffeyyJohn dostum yurtdışına çıkıyor musun?
@coffeyyJohn bakınız Dünya küresel bir krizin içerisinde onaylı veriler olmadan toplumun zihnini bulandırmayınız. Siyasi ideolojiniz ne olursa olsun ülkenin refahı adına çabalarınızı esirgemeyiniz. Sizler ki bu toplumun birer fertlerisiniz. Söylediğim gibi yine polemiğe girmeyerek karşınızda bir ekonomist olma ihtimallerinide değerlendirerek yazınız.
Ekonomik verileri ülkeler açıklar OECD, Eurostat, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu tarafından derlenir. Bunlar işe gelince RTE meydanda OECD' ye göre en iyi ülkeyiz der, onu Tanrı, Mesih, Peygamber olarak görenler işine gelmeyince bu verileri kabul etmiyoruz der. Ben Ak Parti dünyanın en iyi ekonomisiyiz dediğinde inanmak zorunda mıyım? Ak Parti kendine göre bir sefalet endeksi açıklasın kafasına göre Almanya'yı, Amerikayı en kötü ülke olarak göstersin kendi yönettiği ülkeyi de en iyi ülke olarak göstersin ben de buna inanayım. Dünyada herkesin açıkladığı verileri derleyen ve sıralayan kurumlar var. Türkiye' de Nebati ile Fransa' da "Siz yeter ki para getirin bürokrasiyi alt - üst ederiz." diye para dilediğine göre bu kurumlara bağlı.
Ekonomist olsan ne olur, gerçeklerden bi habersin. Necmettin Batirel' de ekonomi uzmanıyım diye geziyor şak 10 milyar Dolar satarız, Dolar düşer dedi o zamandan beri Dolar Türkiye' de roket oldu. Yani Türk Lirası düştü.
Ekonomi Uzmanı cimri. com' dan veya Akakce. com' dan bakamıyor musun 2021' den 2022' nin bu zamanına şekerin 5 kilosu 25 TL' den 110 TL' ye gelmiş mi gelmemiş mi diye?
@coffeyyJohn 😊 size sadece gülümsüyorum, anladığım kadarıyla dünyaya açılma olanağınız yok. Dünya da en yaşanılası ülkenin halen neresi olduğunu idrak edemeyecek kadar gözleriniz kararmış. Lğtfen çıkın gidin ve refah düzeyi en yüksek ğlkeye yerleşin neticelerini merakla bekliyorum.
Ekonomistsen sakın devlette ise girme. Eğer devletteysen de istifa et. Senin gibi ekonomistlere vergimle gitsin istemem. Bu da benim vatandaş olarak hakkım. Ben 1 yıldır balık, 4 aydır tavuk alamıyorum. Allah sizin gibilerin beelasını veerrsiiiin.
@coffeyyJohn sizin gibi bireylere bilimsel verilerle konuşma gereksiniminde dahi bulunmuyorum. Bilgisizlik saldırganlığı doğurur bakınız örnek sizde olduğu gibi lütfen memnun değilseniz ülkeyi terkedin.
Memnun değilim, bunu da söylüyorum. Beni memnun edemeyenler terk etsinler. Beni memnun etmek için gelmediler mi? Bana balık alacak, tavuk alacak ekonomiyi sağlayamıyorlarsa neden siyasete aday oldular? Bebekler açlık ölüyor, erkekler kadınlarını satmak zorunda kalıyor diye yalan söyledikleri mitingler yapacaklarına neden ülkeyi terk etmediler? Memnun olmayan herkes ülkeyi terk edecekse ilk basta senin Tanrı, Mesih, Peygamber ilan ettiğin kişi ve partisi ülkeyi terk etseydi?
@coffeyyJohn 😁
Ekonomiden ne anlatıyorsun bahsette bilelim? Yazdıklarında tek bir bilgi tanesi yok. Veri yok. Hangi ülkeye gittin bu geri kafalılığınla. O gittiğin ülkelerde memnun olmayan halk mı gidiyor yoksa hükumet mi gidiyor bir sorsana? ABD' de halka mi git diyorlar? İngiltere' de halk mı memnun olmazsa gidiyor, yoksa iktidardaki siyasetçiler mi gidiyor? Almanya' da iktidarı destekleyen parti taraftarları beğenmeyen gitsin mi diyor yoksa beğenmeyenler iktidarı mi gönderiyor? Seni ülkesine alan insanların da Allah beeelasını veerrsin. Çünkü bu kafa yapısı ile senin Türkiye dışına adım atmaman lazım.
Yıllarca oy vermedim ailemde o zihniyette değildi ama. Ben vereceğim bu sefer
Sebep?
@DanıelRusssyyy biraz daha sürünsün insanlar
Sen rahatsın galiba
@DanıelRusssyyy normal diyelim
@DanıelRusssyyy Tuzu kuru sanırsam
Şu an ortalığı temizliyorlar kazanamazlarr
Bu malları 2023 e kadar kandırmanın serdinde vr bunu başarıyorda hep yaptığı gibi
Kime kaybedecek ?
Kılıçdaroğlu'na mı? İmamoğlu'na mı?
Anketlerde kaybediyor ikisinede
2002 den beri anketlerde kaybediyor
Yo kk ye ilk defa kaybediyor gözüküyor geçmiş anketlerde hep gerideydi kk
He he
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?