Benzin: 26,24₺ Motorin: 27,91₺ Bu zammı kim yapıyor sizce? olacak gibi diğil ya şu fiyatlara bak bırak arabayı motorsiklet bile binemicez bu gidişle Her gün zam haberiyle Güne başlamak ve günü bitirmekten çok sıkıldım artık
Akaryakıta bir kez daha zam geldi, benzin 26,24 TL oldu! Düşünceleriniz nelerdir?
Ay sonu 35'i bulur gibi, hatta iyimser yaklaşıyor da olabilirim şu an. Sağlık hizmeti desen randevu çıkmıyor, eğitim desen leş, iğrenç bir sistem, torpil dolanıyor her yerde, ülkede sistematiği düzgün olan bir tane bir şey bile kalmadı. Kendi evi arabası olan da malım var diyemiyor, o evin faturalari arabanın masrafı hiç de kolay değil karşılaması. En çok üzüldüğüm kısım öğrenciler ve asgari ücretliler. Şu ekonomiye çocuk dünyaya getirmek zaten zengin değilken akıl kârı değil. Çocuklara da üzülüyorum düzgün beslenemiyorlar. Bir dahaki seçimden sonra kazanirlarsa ne olacağını değil, seçime kadar neler olacağını, doğalgaz zamlariyla önümüzdeki kışı kara kara dusunuyorum. Yazık bu halka. Bu kadar sefaleti igrencliği hak etmedi insanlar.
Motosiklette bile artık çok gelmeye başladı bu zamlarla yakıt... 3 LT yakıyor 100KM ' de ama pek hoş yerlere gitmiyor maliyetler. Ben halka eziyet etmek için yaptıklarını düşünüyorum. Bu kadar fazla artmasının başka bir açıklaması olamaz... Yönetemiyorsun e o zaman bırakacaksın kardeşim.. Kaosa sürüklüyorlar ülkeyi ve bu işlerine yarayacak yine..
Bu gidişatın sonu belli.. önce insanlar arabaları bırakır.. sonra evde elektrik kullanmayı bırakır sonra duş almak için sıcak su kullanmayı bırakır... Taaa ki en son yaşamayı birakana kadar.. ama doğru haberlerde mansetler hazır. yaşamayı stoklayan da vardır fahiş yaş artışı yapanlarda di mi 😏
Serefsizler kendileri keyifleri gicir yokluk yok yoksulluk yok ay. Geldimi maas yatar hesaba bir gun gecikmez benzinide alirlar etide asgari ucretle calisan ya da isi olmayan asgari isretin altina dahi calisanlar var onlar ne yapsin sonra cikarlar tv ye kafalarina gore konusurlar
Çok iyi şekilde bisiklet kullanmasini öğrenmeli ve hizli surmeliyim veya koşma konusunda iyi olmaliyim diye dusunuyorum artik kdkvkgkv çünkü benzin fiyati arabası olmayani da etkiliyor otobuse biniş bile olmus 6lira bir yere gidip gelsem gitcek 12 lira simdi zam geldi 7-8 olur ohoo nereye kadar gidecek yani 🤦
Valla bende her seferinde bu kez boş yolda işe gelicem diye ellerimi ovuşturup Bursanın kenarında köşesinde dahi en tenha saatlerde bile trafikte beklemekten sıkıldım. Yokluk milletin dilinde ak herkesin tuzu kuru 100 lira olsunda az seyrelsin şu yollar dicem onunda faydası olmaz.
Anlatsan anlamazlar, insani duygularımı yitirdim iyice. Hala destekleyenler var, şükür benim kazandığım bana yetiyor yaşam standardım düştü mü evet, ama yıllardır anlatmaya çalıştık yemediğimiz laf kalmadı. Bugün seçim olsa sonuç çok da farklı olmayacak, geçen bi abi kalkmış diyor ki zengin zenginliğini bilecek fakir fakirliğini; parası olmayan 30 tl verip kahve içmesin. Kahve neden 30 tl diye sorgulamıyor, ne anlatsan boş
Nah bana dokunmayan yılan bin yaşasın 😛 kimselerde umurumda değil. Milli duygularımı kaybedeli çok oldu. Bizim tarihte dedelerimiz çok güzelmiş ve asla köle olmamışlar, dünya için önemi büyük bir devlettik. oysa yakın tarihe baktığımda kölelerden farkımız yok. Dolarla maaş alıyorum babam amerikada ve kanada'da çalışıyor. Ben de keyfime bakıyorum. Bu ülkenin iyi niyetli bile olsa tek bir insanına bile gram acımıyorum. Z kuşağına bile ki bizlerin bu gidişatta hiç katkısı yok.
Niye vatan haini olsun ki bu ülkede kim kime acıyor sokaklarda küçük çocuklar dilendiriliyor görmezden geliyorsun işverenler kanını emiyor farkında değilsin sonra biri çıkıp acımıyorum diyince vatan haini oluyor
@Fth4731 kardeşim bu millet umrunda değilse o zaman burada olma. Gelip burada dolarları ezmeyi biliyorlar sonra da ampule basmayı biliyorlar sırf kazandıkları parayı daha değerli yapıyor diye. Bunlar vatan haini değilde kim söyler misin?
Gardaşım yurt dışında yaşayanların oy kullanması kadar saçma bir olay yok zaten ona lafım yok ama ülkeye en azından dolar girmesi iyi dkkddkkdkdkd o şükür diyoruz ki bundan 4 yıl önceden kim gelse durum bundan daha iyi olamazdı o kadar çok karşılıksız para basıldı ki
1. Si benim param değerli değil değeri aynı yani geçen sene 3 dolara yediğim kebabı yine 3 dolara yiyorum ama paranın tl değeri düşüyor. İkincisi henüz hiç oy kullanmadım. Bu duruma ülkeyi kim getirdiyse git ona hesap sor. @Fth4731 arkadaşım tarafsız görüşün için teşekkürler.
Global olarak dünyanın her yerinde zam oluyor akaryakıtta. Sebep mi? Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar. Rusya'dan karşılamayı bıraktıkları yakıtı diğer OPEC üreticilerinden almak istiyorlar, lâkin diğer ülkeler bunu karşılayabilecek kapasiteye henüz ulaşabilmiş değil. Ayrıca Çin, ABD gibi ülkeler stoklamaya başladılar. Düşünün ki Çin dünyanın buğday rezervlerinin yarısına sahip mesela.
Artık koptuğu yere kadar kopsun denilerek organize bir şekilde herkes yollarda kontak kapatmalı korna çalıp protesto etmeli. Fiyatlar makul seviyelere kadar düşünceye dekte eyleme devam edilmeli. 1-2 kişi yaparsa sorun çabuk çözülür ve ceza alırlar ama toplu olunursa ceza veremezler.
Bizim milletimiz hava atmak için arabaya biner, son ses açar müziği de. Herkese duyurmak ister pahalı olmasına rağmen yakıt alabildiğini. Türkiye'deki herkes 1 dilim ekmeğe muhtaç olana kadar böyle devam etmeli. Çünkü biz helak olmayı hak eden bir toplumuz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Küresel anlamda Rusya'nın yaptığı savaş hamlesi sadece akaryakıt değil yiyecekleri de vuruyor. Avrupa ülkelerinde tane ile satışlar başladı, yakında para ile bile olsa karne sistemine geçmeye az kaldı. Bunun arkasında dolaylı yoldan da olsa ABD var. Kimsenin laf söylemeye cesaret edemediği ülke konumunda. Bizim burmunuzun dibine onlarca askeri üs kurdu ancak kimse gıkını çıkarmadığı gibi iç siyasette birbirini yeme derdindeyiz hala...
Millet bu gidişle bisiklete binecek, "gelişmiş ülkeler de iş yerlerine bisiklete biniyor zaten!" Sokak röportajlarında malum partiye oy veren dayılar bu lafı ederse, bisikletle gelin ağzına da seleyi sokun benden size ricam.
Protesto edip hesap sormak yerine zamlanmadan alıp 10 tl daha kar edebilmek için gece yarısı 2-3 saat kuyrukta bekleyen bir toplum oldukça 28 de olur 48 de 68 de.
Şu düşünce çok yanlış. Ben ticaretle uğraşıyorum. Günde ortalama 10-12 litre yakıt harcıyorum. Şimdi ben hem hesap sorup hem yakıt alamaz mıyım? Diyelim ki sizin dediğiniz gibi yaptım gece veya gün içinde zam gelmeden yakıt almadım. Ertesi gün o yakıtı ya zamlı alacam ya da yakıt almayıp işlerimi komple bırakacam. Bu mu önerdiğiniz, istediğiniz şey? Hesap sorma yeri sandıktır. Benzin istasyonları ya da marketler değil