+1 yılMuhtaçlık aylığı geçen yıl 680 liraydı. Son zamla 817 liraya çıkarıldı. Yüzde 20 zam yapıldı.
Geçim sıkıntısıyla mücadele etmeye çalışan yurttaşlar, pandemi sürecinde devletten beklediği desteği alamayınca, bu süreçte de yalnız kaldı. Dolayısıyla bu süreçte son iki ayda en az 5 yurttaş, ekonomik sebeplerle yaşamına son verdi.
En az 60-70 bin maaş almak zorundayız. Çünkü başımızı sokacağımız bir ev almak için her ay 40-50 bin kenara para biriktirmek gerekir.” Bir ev almak için 70 yıl çalışılır mı be kardeşim? “ diyerek bir ünlü buna isyan etti.
5 litre yağ kaliteli olanı 200-250 TL ‘den aşağı değildir. Vatandaş zaten çocuğu olan çocuğunu okutuyor emekliyse köyde yaşıyorsa kendine geçinmek için koyun, tavuk, inek bakması lazım. Hayvan almak için de bütçe biriktirmek gerekiyor. Şehir yerlerde kira 1200 TL’den aşağı değil. Fiyatlar almış başını gidiyor. İstanbul’da pazardan bir kg sebze almak 33-35 TL’ den aşağı değil mutfak masrafı en az 700-1000 TL tutuyor.
Türkiye’de rahat geçinmek çok zor , çok …10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. öncelikle bu saçma soruyu sorduğunuz için sizi tebrik ediyorum niemi? geçinmek için her insanın farklı maddiyata ihtiyacı vardır bunu kişinin yetiştiği ortam çevre aldığı eğitim aile varlıkları vesayir faktörler kisiye özeldir, kimi insan yetişmesine bağlı azla yetinmeye alışmıştır kimi insanda azla yetinemicek kadar bol derin yaşamıştır hayatın dibine vurmuştur hal böyle olunca sorduğunuz soru kıymetini kaybediyor
02 Yorumla- +1 yıl
anlamadım?
Yeni Dünya düzeni enflasyon covid vs. hiç bir şey yok insanları kıtlık var bilincine bir kuru ekmeğe muhtaç kalacak korkusuna sürüklemek için psikolojik bir baskı altına aldılar hergün bir ürüne zam gelmez insanlar birlik olup sesini çıkarmadığı sürece her türlü yoksuklugu her türlü zulmü her türlü olumsuzluğu hak ediyor demektir insanların artık uyanması gerekiyor ama imkansız gibi geliyor buda
00 Yorumla
Bu kişinin harcamasına bağlı, asgari ücretle geçinenler var, adam senede bir belki dışarıda yemek yer, ama 30 bin kazanıp her gün gezip, mekanları dolaşan birine bu para bile yetmez
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
+1 yılMinimum 10 bin lira.
İstanbul'da daha fazla tabi ki.10 Yorumla
+1 yılOff Off Türkiye Çok Berbat Kötü Duruma Geldi Ekonomi Olarak Tabi Başımızda ki Devlet de Sorumsuz Umursamaz Olunca Bu durum gittikçe daha kötüye gidiyor Tayyip Erdoğan dan Nefret Ediyorum Elime verseler ağız burun yerlerini değiştiririm Çıkıyor anca şunu yapacağım bunu yapacağım tamam yap ama Maaşlar yetersiz Olduktan Sonra Halk nasıl alsın birde Bilenler Bilir Hadsiz Utanmadan diyor ki Fiyatlar Gayet Uygun dediği de oldu Ee kendi maaşıyla tabi uygun gelir birde halkın maaşıyla fun geçir bakalım Uygun mu görür Ben Şunu Söyleyim Başımızda Devletin değişmesi gerekiyor öncelikle Umarım bu bu devlet def olup gider De halkı gerçekten düşünen Yardım etmek için elinden yapan maas artışını onemsemeden artış yapan devlet gelir İnşallah Amin Bune ya Özellikle Akaryakıt her gün zam zam Ulan ne yapacak bu halk be
11 Yorumla- +1 yıl
En az 30 bin 40 bin maaş gerekiyor Türkiye de
Rahat geçinmenin aç kalmamak demek olduğunu bilerek mi konuşucaz. 20k falan yazmışsınız da 20k ya kira ödiyim biraz birikim yapayım, belki bi araba alayım, üstüme başıma biraz özrn göstereyim, borç harç yapmadan bi tatile gidebiliyim derseniz başarmanız çok zor. Kimse de kusura bakmasın o kadar çalışıp edip sadece karnımızı doyurabilmeyi haketmiyoruz, bunu kabullenmeyelim. Şu an bence “rahat” yaşayabilmek için sınır 35 bin falan. Tek kişi bu kadar kazansa biriyle tanışsa aile kurmak istese bunları bi şekilde karşılayabilir. Evini bi şekilde kurabilir. En azından bi araba sahibi olabilir brlki
10 YorumlaTürkiye rahat geçinmek için sistemin ve toplumun bazı fedakarlıkları yapması, siyasetçilerin ise tam anlamıyla dürüst, şefaf olması lazım.
IQ ortalaması 85 olan bir yer burası kara cehalet olduğu sürece isterse 30 bin tl al geçinemezsiniz20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkiyeye taşınacaksanız öncelikle kira ödemeyecekseniz arabanız varsa 6bin 7bin tek kişi için yeterli ama yani tatile gitmeden dışarıda yemek yemeden sigara içmeden alkol almadan İnternet kullanmadan teknolojik cihaz kullanmadan kırmızı et tüketmeden tavuk göğüs gibi 45 liralık ürünler yemeden tavuk ciğeri yiyerek geçinirsiniz. Sebzeler 20 lira oldu ama Türkiye yaşayınca insanı mutlu eden bir
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYer oruç tutuyorum akşam ıspanak yiyince gelen mutluluk hiçbir yerde yok bu arada yorumdakiler 20bin 35 bin yazmış hangi üniversiteden mezun olursan ol o parayı alamazsın asgari ücretin altında çalışan ücretli öğretmenler varken kimse o parayı vermez.
Cevap sahibi+1 yılTaşınacağınız zaman geldiğiniz ülkenin vatandaşıysanız geri dönmenize bir engel oluşturmayacaksa gelin yazın mesela 3 ay kalın ama kirada
Cevap sahibi+1 yılAnkarayı biliyorum kızılaya 1 saat mesafedeki bağlumda 900, 1000liraya 3+1 daireler var kızılayda 2500 ama pis oluyor , kızılaya 20dk uzaklıkta Keçiören in yakın yerlerinde 2200 temiz
Herkes 20k falan yazmış da biraz abartı olmuş 10k ile çocuksuz ve tek yaşayan biri eğer arabası da yoksa bence geçinebilir. Ama sürekli para harcayan pahalı ayakkabılar bilmemneler alan birisiyse 20k da yetmez 30k da yetmez.
10 Yorumla
+1 yılBizim eve ortalama 14,000 lira giriyor. Kredi borcu ve kira ödemesi yok. Annemle ikimiz varız sadece eskisi kadar birikim yapamıyorum. Böyle giderse enflasyon eksiye girersek şaşırmam yani..
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıldunya degil kandirmayin kendinizi :)
turkiyeyi :)
ekonomi profosoru reisimizin dahiane projeleri bu enfilasyyonun sebebi.20 Yorumla
+1 yılMiktar önemli değil. Gelirim fazla bile olsa yurtdışında yaşama imkanına sahip olduğum an direkt gidecegim. Sorun sizce sadece maddiyat mı?
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılInsanlarin öncelikle gösteristen vazgecmesi lazim. Hayat pahaliligi olmasina ragmen keyfinden geri kalmayan ve lüzumsuz harcamalari hayat standartina baglayarak duyar kasmaya calisan cahillerin bitmesi lazim ki bu türk toplumunun en az ortalama %70ine tekabul eder.
014 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@met96 Ben yokmu dedim? Duyar kasmak icin yorum yapmayin.
Asgari ücretle calisan ve evime et alamiyorum diyipte cebinden parlement/Malboro sigarasi eksi olmayanlarda var. Coluguma cocuguma meyve alamiyorum diyip 70 lik yeni rakiyla evine gidenlerde var. Sadece kurban bayraminda et yiyoruz diyip iphone telefona 15 bin lira verenler var. Madem genelleme yapiyorsun bunlarda o genellemenin icindeki büyük oranlar.
Cevap sahibi+1 yıl@met96 Yahu okudugunu anlamadan etmeden burada bos bos yorum yapma kardesim ya. Benim yazdigimda asgari ücret diye bir kelime var mı ? Takmissiniz bir asgari ücrete dünyadan haberiniz yok konusup duruyorsunuz.
- +1 yıl
Bu ülkenin insanı kendi ülkesinde deniz kenarına tatile gidemiyor elin Almanı Rusu burada tatil yapıyor sen hala boş boş gösteriş merakı yüzünden geçim olmuyor diyorsun bu vatandaş kendi ülkesinde deniz kenarında otele gidip tatil yapamıyorsa vatandaşın lüks merakın dan değil yöneticilerin beceriksizliğinden
Cevap sahibi+1 yıl@met96 harbiden cahilsin. Iste senin gibi cahiller yüzünden bu ülke bu halde. Her bo*ku siyasete baglamaktan baska bir halta yaramiyorsunuz.
Isiniz gücünüz siyaset yapmak. Baska bir halta yaramazsiniz.
Sana özellikel yazdim okudugunu anlamiyorsun bos yorum yapma diye. Hicbir parti veya siyasi kurulusla ilgili birsey yazmadim. Secimlerde oy bile kullanmadim. Ama ge bunlari senin gibilere anlat. At gözlügü takmis kendi bildigini okumaktan geri kalmayan insanlardansin.
Hayatinda baska ülkede yasadinmi? Yok. Ama kalkip kendi ülkeni baska ülkeyle kiyaslarsin.
Hicbir ülkede asgari ücretle gecinen insan rahat yasayamaz. Senin öyle düsündügün gibi tatil yapmayan felanda yok. Git yazin yerli turistleri kendi gözünle gör.
Duyar kasma burada. Ben ülkeyi de ülkenin durumunuda senden iyi bilyiorum.
Mükemmel bir hayat yok, hayat pahali, yasam zor. Hükümetide begenmiyorum. Diger siyasileride begenmiyorum. Ama o aglayip sizlayanlarin neredeyse hepsi gösteris meraklisi. Israf cok. Cebinden 5-6 kredi karti eksik omayan insanlar gecinem iyoruz diye agliyor. . Asgari ücretle kafayi bozmussunuz siz. Hickimse ben sucluyum demiyor zaten, hep baskalari suclu.
Cevap sahibi+1 yıl@met96 sana cahilsin diyorum hala konusuyorsun. Yurtdisiinda 15 yil yasadim Ve market calisanlari asgari ücretten daha fazla aliyor. Önce bunu ögren. Ayrica kur farkindan dolayi paralari degerli bunuda ögren.
Bos konusuyorsun. BOS!!!
Cevap sahibi+1 yıl@met96 sen yapamiyorsun sen sahip olamiyorsun diye niye baskalarini kiskaniyorsun?
Ayrica gercekler acidir bunu kabul et. Bu türkiyenin gercegi. Türklerin cogu gösteris meraklisi. Özellikle aciz diye aglayanlarin cogu duyar kasan kesim.
Cevap sahibi+1 yıl@met96 Benim zamanim degerli kardes. senin gibi bos konusanlarla harcayamam. Istedigini düsün. Gercekler ortada herkes biliyor. Umarim sende birgün farkina varirsin.
Bunun bir sınırı yok ki..
Ne kadar çok para geçerse eline o kadar çok çifte standar yaşama başlar insan.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBilmiyorum 4 kişilik aileyiz babam 60k alıyor iyi mi sence
112 Yorumla- +1 yıl
Sallasin
- +1 yıl
Salladin
Cevap sahibi+1 yıl@babymedicne neden sallayayım yalan borcum mu var
- +1 yıl
aynen kankaaa
Cevap sahibi+1 yıl@pansyy ben bizim aileyi orta halli buluyorum
- +1 yıl
Baya orta halli
- +1 yıl
Ben zenginim villam tankim var
Cevap sahibi+1 yılNedenki
- +1 yıl
Hangisin3 neden
Asgari ücret alan da gecinemiyor 10 bin lira alan da gecinemiyor. Büyük oranda subjektif bir kavram geçinip gecinememek
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl8 k net maaş şart.. Ancak böyle her şeye durduk yere zam gelir, denetlenmez ise bu da zamanla yetmez.
10 Yorumla
+1 yılBarajın kaç olduğunu bilmiyorum😃kişinin giderlerine bağlı olaraktan 10 bin diyebilirim
10 YorumlaAylık min 10k kazanıyorum tekim bana hem yetiyor hem yetmiyor. Ödemeler ve yatırımlar da içinde.
10 YorumlaBen 4250 alıyorum yetmiyor para Şu an cebimde sadece 300 tl var
12 Yorumla- +1 yıl
Telefonunu çıkar göster
Yani hiçbir eksiğin yoksa düzenin varsa 15 bin tl maaşla standart yaşanır
10 YorumlaEfendim en az 15 bin ideal 20 bin çünkü cidden her şey çok pahalı oldu stokçlar arttı iyice
10 Yorumla
+1 yıl15 bin en az lazım şuanda en az oda.
20 olursa iyi olur.10 Yorumla
+1 yıl10-15 bin TL arasında kazanmak nispeten iyi geçinmeye yarayacak bir maaş olur.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar çok para o kadar çok zam ama olsun yine iyiyiz herşeye rağmen
10 Yorumla 20bin yazıcam ama geçen senenin 8-10bin lirası gibi oldu
10 YorumlaFiyatların her geçen gün iki katına çıktığı bir ülkede ne kadar maaş alırsan al yetmez.
10 Yorumla
+1 yılTürkiyede rahat geçinmek için maaşın olmayacak varlığın olacak.
10 Yorumla
+1 yılKişi başı en az 10 bin lira bence ki İstanbul gibi bir yerde kirada kalınıyorsa 15 bin anca bence
10 YorumlaEv kendinin kira değilse borcun yoksa 5000 ile geçinirsin ama daha rahat yaşayim ben sabirsisim para biriktiremem istediğimi hemen almam lazım diyen varsa 10 bin
00 YorumlaRahat geçinmenin sınırı yok. Ama temel ihtiyaçları rahat karşılamak için en azınsan 10 bin lira maaş olmalı.
10 Yorumla
+1 yılEn son 4 bin TL yetiyordu mezara girmek için şimdi ne kadar bilmiyorum. mezara girmeklede bitmiyor bu devirde oradada rahat bırakmıyorlar
00 Yorumla
+1 yılAmerikadaki 3000 dolar olan asgari ücretin alım gücü ile aynı alım gücüne sahip olmak istiyorsan en az 100 150 bin gerekir
03 Yorumla- +1 yıl
Abartma istersen knk 70 bin TL yetiyor🤪
- +1 yıl
Yine az değil mk😂😅
- +1 yıl
@Abdülsametbinelik ciddi ciddi araştır 100 bini ciddiyim geçiyor. Ne atıyorum nede abartıyorum valla ciddiyim
+1 yılDolarla maaş al yeter. İsterse ayda bin dolar al yine iyisin :D
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. Euro bazında gelirim var ve faizde param olmasa yetmeyecek şahsen.
00 Yorumla
+1 yılİstanbul için 20-25 arası , Anadolu tarafları için 15-10 civarı.
00 Yorumla
+1 yılAvrupalı gibi geçinmek için 1500 Euro yeterli olur
14 Yorumla- +1 yıl
İşte Avrupa da ki asgari ücret alan biri rahatlıkla geçirebiliyor ya biz
- +1 yıl
🤭🤭 ula ben yanlış yazmışım geçinebilir*
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi evin kendi aracin varsa.. 15k yeterli ahim sahim bir hayat mi olur hayir surunurmusun yine hayir
01 Yorumla- +1 yıl
30 bin TL yeter bence
15 bin TL ile standart bir hayata sahip olabilirsiniz
10 Yorumla
+1 yıl40.000 en azından ay sonra 60.000 olur böyle böyle devam eder
10 YorumlaKişiye göre değişir? Orta halli bir yaşam için, en az 6 bin derim. Ev kirası olmadan tabi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRahat 30000 tele lazım
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTL'nin okunuşunu biliyor musun abla
+1 yıl50 bin falan anca rahat yaşarsın turkiyede
20 Yorumla
+1 yılTek kişi için en az 15k
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl4kişilik bir aile için 12-15"bin arası
10 Yorumla
+1 yılEn az 30.000 bana göre
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl4250 yetiyor. Artıyor. Geziyorum. Eğleniyorum. Birikim bile yapiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
İmkansız
+1 yıl15 bin alıyorum yine yetmiyor😁
10 Yorumla
+1 yılen az 15 bin diye düşünüyorum
10 Yorumla10.000 altı kötü olur
10 Yorumla10 ve 15 bin arası kafi fazlasına gerek yok.
10 YorumlaNe kadar alırsan al gine yetmez
10 YorumlaOrtalama olarak 40-50bin
10 YorumlaGeçinmek dersen ayrı yaşamak dersen ayrı bir rakam söylerim
10 Yorumla
+1 yılMilletvekili maaşı almanız lazım
10 Yorumla
+1 yılıstanbul da 10 k yetmez
10 Yorumla
+1 yılen az 10000 bir aileyi gecindirmek icin
10 Yorumla
+1 yılbi tane huni gerek. o da 10₺ filan.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl12 bin alıyorum yinede zorlanıyorum
11 Yorumla
+1 yılRahat bi 10-12 lazımmm
10 Yorumla10000 falan iyidir bence şu an için
10 Yorumla
+1 yılAkp gitsin herkes geçinir
21 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 755 cevap paylaştı. 20 bin
10 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?