Evet, verilebilir halkın alım gücü korunur
Hayır, o zaman piyasada ürünlerin bulunması zor olabilir
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Yüzlerce kalemde ürüne sebze meyve de dahil sabit fiyat uygulaması gelmeli sene sonuna kadar. Öyle 20 ürünle olmaz. Ve bu sabit fiyatlar alım gücü düşünülerek belirlenmeli. Uçuk rakamlar olmamalı
Kesinlikle katılıyorum olacaksa piyasada ki bütün ürünleri kapsamalı...
Ürünlerin fiyati neden artıyor bunu düşünüp iyileştirilmelere gidilmesi gerekirken konuştuğumuz şeye bak. Tarım bitirildi tonlarca ürünü çöpe dökülüyor çiftçinin. Yurtdisiyla faiz fiyatlara anlaşmalar yapıldı. Üretim ülkesi olmamız engellendi hersey dışarıdan ithal olmaya başladı bu durumda döviz artışıyla fakirlesip kaldık. Bunun düzelmesi için mevcut sistemin son bulması bu sistemden ekmek yiyenlerin hepsinin koltuğundan olması gerek başka çözümü yok
Tabiki son vermeli zaten bu duruma gelmemizdeki en büyük sebep serbest piyasa. Yönetime laf yapan adamlar değilmi markette stokculuk yapan? Yönetime laf yapan adam değilmi etiket hileleri yapan? Adamlar 30 yaşında tofaşa 250 bin tl fiyata satışa koydu kimse çıkıp napıyosun kardeşim sen demedi devlet olucaktı vericekti eline 30 bin tl alıcaktı arabasını direk hurdaya. Stokculuk yapan market cincirinin tepesine çökücekti gerekeni yapıcaktı
Evet katılıyorum size maalesef devlette piyasa denetimi kesinlikle yok bir kaç sefer cılız denetimler oldu geçen kasımda piyasalara göz açtırmayacağız diyenler şimdi piyasada yoklar...
hem kur patlar hem de herkes ürününü dışarıya kaçırır, içeride satmaz. milyonda 1 dahi ihtimali yok. düzenleyici olarak bazı konularda regülasyon etkinlikleri gözden geçirilebilir orası ayrı tabi.
Cevap
7Cevap
Hergun herşeye zam geliyo, üretici satıcı da iinsan ve gelir gideri karşılamaz ise zammyapacak. Zararına satarsa nasıl yaşasın? Devlet önce zam gelen sebepleri durdursun
Bunu anlayacak kapasiteye gelemedi insanlar işte. Çıkış yönüne bakmak yerine sadece sonuca odaklanıyorlar.
Yani haklısınız ama birde şöyle bir durum var piyasada, hadi İstanbul'a Ankara 'ya Antalya'dan veya daha uzaklardan ürün geliyor mazot filan pahalı peki ürünün yetiştiği yerlerde İstanbul Ankara fiyatı uygulanması ve buna göz yumulması ne kadar vicdani bir durum?
Öyle fırsatçılar elbet var ama tüm giderler mazottan ibaret değil
Size ve görüşünüze sonuna kadar katılıyorum...:)
O iş öyle olmuyor. Keşke olsa... Emin ol birçok satıcı üretici ucuz satmak ister ( arada fırsatçı totoslar olacak ) gelir gider adamın çoluk çocuk masrafıda çıkacak hangi üretici elinde ürün kalsın ister? Meyve sebze olarak bakma olaya, ekmekten tutta oyuncak arabaya kadar lokantalara kadar vs vs.. sen enflasyonu dursdurmazsan elektrik gaz yol mazot benzin aka. boka vergi koyarsan , satıcıda ürünlerine yansatacak , aracilarda yansitacak , onlarında aileleri geçim dertleri var. O iş öyle senin yazdığın gibi maalesef olmuyor. Eve doğalgaz zammı en son %20 geldi galiba , sanayiye %50 . Sanayici nereye yansıtacak bu zam farkı i? Yaptığı ürettiği ürüne. Vs vs vs
Anlıyorum tabi ki, buda devletin sübvansiyonları ile düzelir ancak...
Kesinlikle öyle ya hayırlısı olsun diyeceğim ama artık pek hayır beklemiyorum, devlet gıda işine bir an önce elini sert şekilde atmalı ama tek düşünce şu an seçim sanırım...
Evet hem de çok zorlanacaklar eski haline dönmesi uzun bir zaman alabilir...
Evet eskiyi görmek cidden hayal olur artık...:(
Devlet kadar bu ülkenin insanlarının çoğu çıkarcı bu sefer de satmayacak depolarda saklayacaklar bunları bilmiyor muyuz bu ülkeden bir bok 💩 olmaz
İşte devlete bu noktada bütün gücü ile devreye girmeli öyle cılız adımlarla bir şey olamaz gıda piyasasında sıkıyönetim uygulanmaya başlamalı o tarz fırsatçılık yapanlar ağır cezada yargılanıp bütün mallarına el konulmalı...
Dediğin şöyle olur pazarcılar devlete çalışır çiftçiler devlete çalışır o zaman kendi düdüğünü öttürür
Evet neden olmasın bence oda bir çözüm...
Bence kesinlikle verilmeli çünkü fırsatçıların önüne geçilmiyor artik
Kesinlikle bence de halk alamıyor artık alım gücü bitti...
Evet katılıyorum size...
Problem serbest piyasa ekonomisi degil ki. Sanayide hammaddeyi ureten degil tedarik eden ulke stratejisini benimsemesin, tarimdaki kotalari kaldirsin o zaman gor neler oluyor. Yoksa kitlik ekonomisi nedir. Sanki ne ekiliyorda yetismiyor. Kuraklikmi var da gıda sektorunde kriz cikiyor.
Akaryakıta her gün zam gelirken senin dediğin imkansız adamlar zararına mı mal satacak
Dediğin İstanbul Ankara için çok doğru mazot yakarak gidiyor oralara ama o fiyatlarda aşırı yüksek! Şu an ürünü yetiştiren şehirlerin pazarlarında da aynı fiyatlar var yani oradakiler kazanıyor bizde kazanalım kafası var tamamen bir vicdanlara sığmayan serbest piyasa ekonomisi var bunu da kötüye kullanıyorlar...
Sıkıntı olacağını sanmıyorum pazarlarda üreticiler satıyor rahatça ama bazıları İstanbul Ankara fiyatı uygulayınca işin rengi değişiyor ve bu vatandaş tarafından sorgulanıyor niye üretildiği yerde İstanbul fiyatı diye sanırım bu konuda devlette bir çalışma yapmaya başlamış geçici bir süre fiyatlarda devlet fiyat belirleyecek...
Enflasyon inene kadar kararlı bir şekilde üstüne gidilecek diye duyumlar var yani geçici bir durum olacakmış...
Zaten 2 ay içinde eski sıkıyönetim günlerine döneceğiz.
Valla halk aç kalmasın alım gücü tamamen sıfırlamasın ötesini düşünmek bile istemiyorum...
tavan fiyat uygulaması yapılabilir böyle yüzde 300 400 zamlara dur denebilir örneğin asgari ücrete yılda kaç kez kaç oranda zam yapılabiliyorsa ürünlere de aynı şartlar uygulanabilir
kapitalist sistemde bu mümkün değil. Fiyat belirleyici devlet olmalı kesinlikle. serbest piyasa olduğu sürece bu tür problemler devam eder
Türk halkı ne kadar aptal olduğu çıktı serbest piyasa olmayan yerde üretim durur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?