Serbest piyasa ekonomisi Türkiye'ye uygun bir ekonomi modeli değil. çünkü Türkiye'de ticari ahlak yok satıcılar kazıkçı. esnaflar bazı şeyleri bahane ederek fahiş fiyatla ürün satıp yüksek kârlar elde ediyorlar. ve bunun yüzünden asgarî ücretli insanlar eziliyor. Bir kolo 250 TL ye satıldığı veya turistlik bir yerde turistleri kazıklamak için bir lahmacunu 700 TL ye satan var
Güncellemeler
+1 yıl
Aslında serbest piyasanın amacı piyasada rekabeti oluşturarak insanlara daha ucuz ve daha kaliteli ürün satmak ama Türkiye'de bu tam tersi
Yazlık yerlerde maliyet fazla sezon kısa haliyle fiyat yükselir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşte tüm bunlara hükümetin el atması lazım. Çünkü bu onların işi, sen ben eleştirsek dahi elimizden bir şey gelmez. Ama denetim her daim hükümetin görevi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dediklerine tam katılıyorum. Ahlak kalmadı. Ne yapsan ters tepiyor. Bundan dönüş yok hem. İmkansız yani.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Alanya da marketçiler müşterinin indiği araba markasına göre fiyat veriyorlar :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kurtulamayız
Yazlık yerlerde maliyet fazla sezon kısa haliyle fiyat yükselir
İşte tüm bunlara hükümetin el atması lazım. Çünkü bu onların işi, sen ben eleştirsek dahi elimizden bir şey gelmez. Ama denetim her daim hükümetin görevi.
Dediklerine tam katılıyorum. Ahlak kalmadı. Ne yapsan ters tepiyor. Bundan dönüş yok hem. İmkansız yani.
Alanya da marketçiler müşterinin indiği araba markasına göre fiyat veriyorlar :))
Serbes piyasa gidiceğini düşünmğyorum
Kurtuluş yok
ee alternatif ne
Devletin denetim yapması lazım yandaş kayırmaması lazım caydırıcı cezalar olması lazım
düzgün toplumda hangi sistemi koysan düzgün çalışır türkiyede hangi sistemi koysan bozuk çalışır millet bozuk