Devlet
Serbest piyasa
Bilmiyorum/kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Normal şartlarda serbest piyasa tarafında olurum. Fakat Türkiye için bu da çok riskli. Özellikle ekonomi konusunda Türkiye’nin diğer ülkelerle kıyaslanması, bilhassa Almanya ile kıyaslanması kadar saçma bir şey olamaz serbest piyasa demek belki kulağa biraz daha hoş gelebilir, fakat bu sistemde büyük balıklar, küçük balıkları da yer, Türkiye gibi coğrafyası riskli olan biryerde gerektiğinde tehdit unsuru olarak ta kullanılabilir. Aksine ekonomiyi devletin yönlendirmesi de, yabancı sermaye için riskli veya güvensizlik oluşturabilir. İkisinin ortası bir sistem oluşmalı, devlet denetimi altında ama serbest piyasanın alanı genişletilmeli. Arasını bulması çok ince bir çizgi
Serbest ekonomiye ülkemizn uygun olmadığını düşünüyorum ülkedeki yabancı yatırımcılar isterseler yatırımlarını geri çekerler Kurlardaki arz talep dengesi bozulur ve döviz hızlica çok artar. Yatırım başta olmak üzere hiçbir konuda güven kalmaz ve bir risktir, karma ekonomi uygulanabilir 1930-1950 arası gibi Türkiye 1940 ta cari açık vermedi örneğin ama şey hangi ekonomi modeli uygulanırsa uygulansın öncelikle ortadoks politika aforoz edilmeli diye düşünüyorum
Cevap
2Cevap
Devlet ekonomiyi planlamalı.
Doğru diyorsun akp zamanında devlet Ekonomiyi serebest piyasaya teslim etti ekonominin * *ına koydular
Peki sence Türkiye'de hangi ekonomi sistemi uygulanmalı?
Ekonomi felan kalmadı artik
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?