Enflasyon hesaplamasında dunyaca kabul görmüş kalemler sepetin içinde bulunur. Bu kalemlerin hepsi enflasyona dahil edildiğinde düşük kalıyor. Din dikkstimi cekti. Aç bitir salamlar 2-3 TL ydi dün msrkette 8.70 olarak gördüm mesela. Tam 3 kattan fazla artmış. Tavuk fiyatları da aynı şekilde yaklaşık 3 kat arttı vs. Ama mesela çaya baktığımızda %25 gibi bir artış var mesela. Tum dünyada bu bu şekilde ayarlanır. Örneğin ABD de %10 görünüyor ama enerji, gıda da en az 2 kat arttı çoğu kalemde fiyatlar.
Bu enflasyon ile asgari ücret 10 K olması lazım. Yoksa bu millet 1 yıl bu fiyatlara ile dayanamaz. Sanki savaşta gibiyiz ya mecbur almayacağız, aç kalacağız..
Devlet acilen bu işe el atmalı. Verimli arazileri ektirmeli. En büyük madur vatandaş burada..
Tüik hükumete bağlı olduğu için ne derse onu yapıyor. Tek partili dönemler böyle.
Yüksek ateş başlı başına bir hastalık değildir. Yüksek ateş bir hastalığın dışa vurumudur. Eğer hastalığın kaynağı tespit edilemez ise doğru tedavi de mümkün olmaz.
Fiyat artışları ve enflasyon da öyledir. Ekonomideki bir problemin dışa vurumudur. Bu problem doğru tespit edilip dile getirilmedikçe, enflasyona çare bulunamaz.
Yusuf suresini biliyorlar. Bir zaman sonu sıkıntı olacağını da biliyorlardı. "Kepek ekin" diyen bir bakanları vardı. Şimdiki bakan yardımcısı yine fetö ile aynı karede. Askeriye den, polisiye den fetö temizlendi belki ama, ne tarım bakanlığı, ne ekonomi bakanlığın dan, hiç bir fetö mensubu nun yakalandığını görmedim, oysa en büyük darbeler oradan oldu. Bağıra bağıra uyardılar, tarlalarca atılmış aoğanlar, salatalar, patlıcanlar, domatesler var. Birileri çıkıp diyor ki, "dış minnakler" hadi dış minnaklar işini yapıyor, siz ne yapıyordunuz da dünyanın gördüğünğ, benim gibi zır cahilin gördüğünü görmediniz?
Sen şahitsin @azelcan Ben burada yıllardır yeri geldiğinde tarımın her geçen gün kötüye gittiğini yazdım. Ben kendi halinde bir ev kadını olarak bunu görürken, koca tarım bakanlığının allame uzmanları göremediler mi?
Bir doktor ameliyatta hata yapsa mahkemeye koşuyoruz. Peki koca ülkenin tarımını batıran bu uzmanları mahkemeye mi versek acep?
Cevap
4Cevap
Bizlere verilen belgeler asla gercek degil, durum daha vahim. Bunlar iyi gunlerimiz, daha beter olacak hersey.
Tuik yalan söylüyor desek suç olur mu acaba
onu düşünüyorum :))
"Demek istiyorum ama demiyorum" de🙂
kılıçdaroğlu öyle diyor desem :)
Bak o olur🙂
Kılıçdaroğlu haklı ama :)
أغبياء الله هم ما أقوله لأنكم غنم. Mesele bu işte yersen.. Benliğine sahip olamayan ve beyni çalışmayan halka her şey müstehak..
Çünkü fakirden alıp zengine vermeye devam edebilmek için, rakamlara ayar çekmek gerekiyor.
Maliyet enflasyonu içinde boğulmak diyoruz kısaca biz ona.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?