Hayır, sanmıyorum 2022 Aralık ayını işaret ettiler
Evet, zamlar durmuyor eridi gitti zaten
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Gelmemeli. Asgari ücrete gelen zammın hiç bir faydası yok aksine zararı var.
İnsanlar 8 ay önce zam gelmeden alım gücü çok daha iyiydi şu ana göre.
Gelen zamları geri alabilseler yeterli olur.
Evet katılıyorum...
sanmıyorum verdikleri maaşı lütüf olarak gören emeğin karşılığı olmayacak şekilde ücret ve zam yapan bir patron düzeninde asgari ücret iyileştirilse dahi bir işe yarayacağını sanmıyorum zira olağanüstü zamlar yapılıyor
Hükümet bu yıl şirin görünmek zorunda. onlar için çok önemli bir seçim var. Halkın gönlünü hoş tutmak için zam yapmaz gibi davranır. Ama sürpriz bir kararla zam haberi verir.
Yapmazlar (keşke olsa ama :( ) bazıları öyle bir iddia attı ortaya ama mümkün değil zaten yeni zam yaptık diye yapmazlar ama 2023 seçim zamanı neler olur bilemem asfds
Cevap
40Cevap
Sanmıyorum.
Aralık işaret edildi en son.
gelirde ne ise yariyor ki fiyatlar %100 artti bu enflasyonla asgari ucretin en Az 10 bin olmasi lazim oda en az hicbirseye zam yapmamalari lazim ve is yeri sahiplerinin asgari ucret arttikca ise alimlarinin azalmalmamasi lazım kimseyi isten atmamalari lazım bunlar mumkun mu degil onun icin zam gelse nolur gelmese nolur
Asil sorun bence hala asgari ucret bile vermemeleri. Cogu yer devletin ustlendigi 500 civari vergiyi kesiyor. Keske her asgari ucret 4250 olsa. maalesef degil
Evet çok doğru çok haksızlıklar var önemli olan alım gücünün arttırılması yani fiyatların aşağı çekilmesi...
Gelir bugün doğalgaza %50 zam yaptılar.. asgari ücret 10bin olsaa ne olur hayat böyle pahalı olduktan sonra
Aynen alım gücü artmalı ama bu zamlarla mümkün değil, fiyatlar düşmeli ama nasıl?
Kardeşim , şu ülkenin taşı toprağı altın. Doğusu hayvan batısı çay fındık eğesi yağ her iç Anadolu’su bakliyat. Ama biz her şeyi dışarıdan alıyoruz ! Üreten bir ülke olmazsak hep böyle milletin ayağına köpek oluruz … yazık günah bir Avrupa yurt dışı göremeden ölüp gidiyor gençliğimiz..
Asla gelmez. Her geçen gün daha fazla erimeye devam...
Bence de...:)
Asgari ücrete zam yapmaktansa alım gücünü yükseltseler çok daha iyi olur
Kesinlikle katılıyorum buna...
@Concorrdia nasıl yükseltebilirler peki? Ne gibi bir düşüncen var
@Respect067 alım gücü üretimle, israfın azaltılmasıyla, fabrikaların satılması yerine fabrikaların açılmasıyla, hukuk vr adaletin doğru işlemesiyle olur. İtibarla alım gücü artmaz.
@ooxgyn aynısını yazdım kardeşim Tamamen katılıyorum..
kesınlıkle hayır. artması gereken asgari ücret değil ki zaten, alım gücü. asgari ücreti arttırsan nolur, nasıl odeyecek iş veren o asgari ücreti? alım gücünün artması içinde üretim olmalı...
Sizzz hic korkmayin Reis'imizz verirr !!!
Neguzel sukredinn, sizlerde maaslariniza zam geliyor. Ama avrupada bi b*k verdikleri yok. Hersey pahalandi ama bir kere olsun maaslarimiza zam yapmadilar serffdhgfh..
Bu yorumuma katilmayanlar! Galiba herseyi cok iyi biliyorsunuz? Zorunuza gidiyor deme Reisimiz basta diye! Rabbim ona hayirli uzun omurler nasip etsin insallah, basimizdan eksik etmesin Rabbim
@Kenobi_ ?
@Kenobi_ Malsinn🥲 Acidim sanaa.. Çok yaşa acindan nedimm sukursuz
@Kenobi_ gitte calis😉 Oturdugun yerde konusmak cook kolay
garantili köprüler, mevduat hesapları vs hepsi döviz endeksli olmuş bari asgari ücretide ilk etapta net 800 brüt 1000 euroya endekslesinler
Erken seçime bağlı. Kesinleşirse olabilir, Yoksa bir sonraki seçime kalır oy yatırımı için elbette her ikisi de
Bugun doğalgaza bilmem kaç zam geldi.
Her gün bişeylere zamcık geliyor.
Zam gelmesini önlesinler başka bir şey ihsan istemezyiz.
2023te seçim var her şeye yapılan zamlar nedeniyle asgari ücret daha belli olmadan erimeye başladı. Asgari ücret açıklandığında ise hiç zam yapılmamış gibi oldu. Bu millet o kadarda canım değil ve seçimlerde bunların zamcığına koyacak diyorum ;)
İndirim yapmasınlar da, zam yerine hayat şartlarını yükseltseler. Mesela asgari ücretli bir insan her şeyi gerçekten asgari olarak yapabilse.
gelse bile kaç firma o ücretleri ödeyebilecek hadi vasıfsıza ücreti verdin kalifiyeli adama ne vericekler dükkanı üstlerine yaparlar heralde
Yeni zam gelir mi bilmem ama zam daha gelmeden eridi doğalgaza yüzde 50 şekere yüzde 30 zam yaptılar. d
Maasa zam gelince urunlere de zam geliyo o yuzden maas yerinde dursun urunler uygunlassin
yani
yılda bir yapılan bir zam bence altı ayda bire çekmezler
iş verenler isyan eder..
Erime kısmına tam katılmasamda gelir diye düşünüyorum 😅
Hiç sanmıyorum bir düzenleme geleceğine.
Bu şekilde yıl sonuna kadar gider..
Gelse ne olacak. Yine zam gelecek alım gücü yine düşecek
ürünlerin fiyatı normal olsun modesscol 50 lira olmuş ya 😡
Sanmıyorum geleceğini gelse bile herşeye zamla fazlasıyla geri alırlar zaten
Tamam da bir tek asgari ücret değil ki çiftliği öğretmeni her meslek grubu etkileniyor zamdan. Herkese zam lazım o zaman
Ne kadar düzenleme o kadar çok zam demektir bunu yılbaşında %50 zam geldiğinde de söylemiştim
Gelmez
Öyle bir şey olsaydı her şeye yüzde 500 anında zam gelir
Zaten Ocak ayında daha asgari ücreti daha alamadan her şeye yüzde 90 zam geldi
Zam mam yok, çalışmaya devam
Aynen öyle ama neden bunu dile getirdiler bir anda oda bir muamma...
bi babalık yapar reise güven sen
Bu kadar zam oluyorsaa duzenlemede gelmelim
Zam gelecek ama çözüm olmayacak, kısır bir döngü
Ülkeyi bu duruma düşürenlerin...
Gelse de zamlarla götürülür
En az 6 bin TL olması gerekiyor
Gelecek gibi gözüküyor
Aralık-2022 den önce yok böyle bir şey
Sanmam, bir daha ki aralığa…
Büyük ihtimalle Haziran ayında toplanılacak
Gelse bile neye yarar?
böyle düzenlemeler kalıcı çözümler üretmez..
Sanmıyorum
Bende sanmıyorum...:)
Allah yardımcımız olsun
Aralık ayını beklemiyor zamlar ara zam şart.
Bu sefer işten çıkarmalar başlayacak
Kasımda seçim olucak
Benim tahminim Haziran dı daha önce Kasım da olası tabiki not ettim bunu...
Bence gelir
Duzeltme gelir
Gelicek
Gelebilir
Gelmeyecek
Kesinlikle hayır
Merak etme gelirse ona oranla zam da gelir
Inşallah gelmez
Bence gelmez
Sanmam
gelmeyecek, insanları oyalıyorlar..
Bende bunu anlayamıyorum böyle bir şeyi gündeme getirmek iktidarı sıkar normalde...:)
Yazın belki
Ben hiç sanmıyorum ya ama nereden çıkarttılar onu da anlamadım...
Gelse iyi olur.
Gelir inşallah 🙏
5000 yakın olur
Sanmıyorum
Sanmıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?