Arkadaşlar ben devlet hastanesinde kadrolu hemşire olarak görev yapıyorum. Meslekte 11. senem. Görselde de paylaştım, bu ay yatan maaşım maaş+döner sermaye ile birlikte 5.100 tl. Hani şu hiç bir bilgisi olmayıp da 'eee siz döner sermaye de alıyorsunuz amaaaa' diyen, döner sermayeyle birlikte maaşımızın o rezil medyada yansıtıldığı gibi 8-9 bin tl olduğuna inanan kitle için paylaştım yatan parayı. Ki 2020'de atanan hemşire arkadaşım bu ay maaş+sabit toplam 4.400 tl aldı... Ve hala şu aldığımız maaşlara pişkin pişkin 'az mı 5.000 tl' diyenler oluyor. Hangi dünyada yaşıyor bu insanlar? Yoksulluk sınırının 13 bin tl, açlık sınırının 4 bin tl olduğu bir yerde 5 bin tl maaşa iyi demek ahmaklıktan başka bir şey değildir. Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin, bu maaşlar karşısında sesini çıkaran, greve giden sağlıkcı haksız mı?
Sağlıkcılar grev yapmakta haklı mı haksız mı? 5 bin tl maaş yeterli mi?
haklılar tabii. Burada yakında özel hastane var haliyle paydoslarda hemşirelerin konuştuklarına şahit oluyorum. Doktorlar keza öyle. Herkes bir defa özelde çalışmanın peşinde, devlet hastanelerinde durumlar çok vahim, 3 hatta 4 ay maaş alamadıklarını duydum..
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Özür dileyerek şu an grev yapan ve grev yapmakta olan hiç kimsenin haksız olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bir çoğumuz insanca şartlarda yaşayıp, çalışmıyoruz. 11 yıl çalışmış biri olarak 5.000 TL, gerçekten çok az. Döner sermaye muhabbetini biliyorum evet ancak bazen alabiliyorsunuz sanırım onu. Her ay 8-9 bin TL alsanız zaten en azından bu kadar gündem olmazdı diye düşünüyorum.
Annem 32 yıllık hemşire maaş+döner sermaye olarak 6300 lira maaş alıyor 4400 maaş gerisi döner sermaye o da sürekli oynuyor zaten. Önceden nöbet parası da yatardı ama artık polikinliğr geçtiği için nöbette tutamıyor artık. Ve tabii ki yetmiyor çünkü kardeşim üniversite okuyor hala. Kesinlikle anlayabiliyorum.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ve isin en komik yani doner sermaye emeklilige yansimiyor. Emeklilikte maasim 3.500 tl uzerinden hesaplanacak, ayni sekilde annenizin 4.400 tl uzerinden.
O yüzden emekli olamıyor zaten. şu an bile kartlarla kredilerle geçinebiliyorlar. Emekli olamıyor kardeşim okulu bitirmeden de olamaz sanırım. Sonrasında da çektiği kredileri öder falan. Asıl işin komik tarafı önceden insanlar emekli ikramiyesiyle araba ev falan alırmış. Annem 32 yıllık çalışmasının karşılığı olarak bir araba bile alamıyor. Çok çok üzücü
Bu arada annem lisans mezunu ön lisanstan girip lisans tamamladı ona rağmen maaşı bu. Dayım uzman çavuş annemin maaşıma hiç inanmazdı bu yıl annem bordrosunu gösterdi ancak öyle inandı. Lisans ve ön lisans arasında da pek bir fark yok.
Doner sermaye yillik degil, aylik. Maas ve sabit doner var. Bu ikisi her ay yatiyor. Ama zaten ikisinin toplami 5.000 tl civari yapiyor. Ve hic bir saglikci doner sermaye istemiyor. Cunku diyelim 3.500 maas, 1.500 doner. Ama emekli olunca benim maasim 3.500 tl uzerinden gorunuyor ve o yuzden hem emekli maasim, hem emekli ikramiyem az yatiyor. Bize tek bir maas verin, doner sermaye vermeyin diyoruz. Cunku doner sermaye bizim icin tamamen olumsuz bir sey. Maas ve doner sermaye haricinde performans var bir de ama bunu hic bir hastane zaten yatirmiyor. Ben acil serviste calisiyorum mesela, 1.500-2.000 hasta geliyor gunluk. Ki acik servis riskli birim. Normalde performans odemesi yapmalari gerekiyor. Ama asla yatmiyor performans.
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haklılar tabiki de inanır mısın bende sağlık okudum Şu an is bulamadım diye giyim mağazasına girdim ordakiler bile fulller 4 bin aliyodu birde yemek fişi veriliyordu vasıfsız işçiler bile yüksek alıyor kuzenim fabrika da çalışıyor o bile 5 bin alıyor vasıflı vasıfsız işçilerin aynı maaşı almasi çok saçma cidden bilsek okul okumazdık
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hep diyorum, simdiki aklim olsa asla saglikci olup da boyle komik maaslara calismazdim.
Aa şaşırdım o zaman etrafta hemşireler şu kadar bu kadar alıyor diyenler külliyen yalancı mı? Peki lisans mezunu atanan hemşirede mi az alıyor
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet, kulliyen yalanci. Ki ben direk yatan maasimi paylastim. Cevrenizde saglikci bir arkadasiniz varsa ne kadar maas aldigini kendisinden ogrenebilirsiniz. Ben onlisans mezunuyum. Lisans mezunu ile aramda 300 tl maas farki var. Onlar da 5.400 civari aliyor.
Doner sermaye yillik degil, aylik. Maas ve sabit doner var. Bu ikisi her ay yatiyor. Ama zaten ikisinin toplami 5.000 tl civari yapiyor. Ve hic bir saglikci doner sermaye istemiyor. Cunku diyelim 3.500 maas, 1.500 doner. Ama emekli olunca benim maasim 3.500 tl uzerinden gorunuyor ve o yuzden hem emekli maasim, hem emekli ikramiyem az yatiyor. Bize tek bir maas verin, doner sermaye vermeyin diyoruz. Cunku doner sermaye bizim icin tamamen olumsuz bir sey. Maas ve doner sermaye haricinde performans var bir de ama bunu hic bir hastane zaten yatirmiyor. Ben acil serviste calisiyorum mesela, 1.500-2.000 hasta geliyor gunluk. Ki acik servis riskli birim. Normalde performans odemesi yapmalari gerekiyor. Ama asla yatmiyor performans.
E o zaman devlet döneri kaldırıp maaş zammına gitsin en azından emeklilik döneminiz rahat geçer. Memorialda çalışan kuzenim var hemşire sml mezunu sallıyordu 5-6 alıyorum diye inanasım gelmiyordu iyice emin oldum yalan söylediğine sjjsjsjs
Saglikcilarin hepsi onu istiyor zaten, bize doner vermeyin sabit bir maasimiz olsun diyoruz. Bu arada kuzeniniz ozelde ne kadar aliyordur onu bilemem, ozelde hic calismadim cunku.
Abi ben de sağlık öğrencisiyim şimdiden pişmanım 2 yıl emek verdim bırakamıyorumda bu durumlar ne olacak FTR de durumlar daha vahim diye duydum ne kadar doğru bilemiyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hemşirelerin daha fazla maaş aldığını sanıyordum. Gece nöbetiniz var mı
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bizim nobetlerimiz tum gun, 24 saat. Sabah 8'de nobeti alip diger gun sabah 8'de nobeti teslim ediyoruz.
İste bunu istiyoruz ama insanlarin kafasinda oyle bir algi var ki, hemsireler en az 7-8 bin tl aliyor saniyorlar. O maaslari aldigimizi dusunup hala neden zam istiyorsunuz diyorlar. Herkes bikti gercekten bu rakamlara, bu sartlar altinda calismaya. Ve oyle bir akil tutulmalari var ki, ben 5 bin tl aliyorum dedigim zaman eee sukret asgari ucretli daha az aliyor diyorlar. Sukretmenin ve hakkini istemenin arasindaki farki anlayamiyorlar.
Her ay aylik calisma saati degisiyor. Mesela 1 ay icinde kac tane hafta ici gun varsa gun sayisini 8 ile carparsiniz. Cunku resmiyette gunluk calisma saati 8 saat gorunuyor. Ama ortalamasini alacak olursak 170 saat civari yapiyor.