AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
166Cevap
Bir avukatla görüş. Bu yıl için %15 veya %20 ydi maksimum artırma oranı belki çıkarsın kiradan ama paranı geri alırsın
Öyle bir şey yapmaya hakkı yok sözleşmede yazar yıllık ne kadar zam yapacağı kimse durduk yere 50% zam yapamaz.
Kirayı yasal olarak artırabileceği oran belli. Sözleşme varsa, bitmeden çıkartamaz. Gerçi kanka anlamaz.
Bosuna ne kendi kafani ağirt nede sağa sola gidip boyle bisey olur mu hak aramaya kalkarsan dahada yorulcan tamam haklisin ama bazen hakli olmak yetmiyor kiracisin ödüycek durumun yoksa cık oduycek durumdaysanda mecbur ödüycen yapcak bisey yok
Kontratında yazana bağlı bişey bu. Kontratta kira zamları belirtilmişse o oranda yapması lazım. Aksi taktirde mal onun. Yapar mı yapar.
İnsaf be kardeşim bu ne. Bu ev sahibi kadar aç bir millet görmedim.
Okudum da sanki hersey kiracidan yanaymis gibi anlatmissiniz. Bu ülkede ne kağıt üzerinde yapılan şekilde olmuş ki? Kiracı kirayı kabul etmez ise ev sahibi sözleşme bitimine 1 ay kala evden çıkması için bildiri gönderdi mi mecburen çıkacak resmi bildiri vermiş oluyor. 600 e tutmuş peki ozaman fiyatlar neydi her alanda yüzde yüz zam yapıldı herseye. 900 tl ye ev bile bulamaz muhtemelen çıktı mı peki ev sahibi canım mi ki aynı ev 1000 tl 1200 tl ye veriliyorken 600 tl ye 100 tl zam yapsın.
Yanlış.
Hadi yaaa git araştırma öğren ozaman. Sözleşme bitmeden bir ay önce bildirim gönderir çıkmazsa mahkeme zorla çıkartır.
Gerekçe olmadan 10 yıldan önce kiracı çıkarılamaz.
Ev sahibinin başka evi yok kendisi oturacaksa (gerçekten kendisi oturma tazminat öder)
Çocukları oturacaksa (gerçekten çocukları oturmazsa tazminat öder)
İki kere haklı olarak kirayı geciktirme ihtarı çekmişse
Ev sahibi kitabının çıkmasını isteyebilir. Başka bir şekilde çıkaramaz.
Kira kontratı kiralama süresini değil kiralama şartlarını belirler.
Sözleşme bitmeden bir ay önce kira artışı için bildirim gönderebilir. Göndermezse aynı kira ile devam edilir. Ya da saydığım gerçeklerden birine dayanarak bildirim gönderebilir. Eğer bir aydan az zaman kalmışsa bir sonraki yılın sonunda kadar kiracının oturma hakkı vardır.
Bak buradan araştırdım.
www.simyahukuk.com/kiraci-evden-nasil-cikarilir/
Git araştır biraz boş boş konuşma. Bir ay önceden çıkması için bildirim gönderir çıkmazsa yine gönderir sonra mahkeme kararıyla zorla çıkartılır. Sokak ağzıyla öğrenmişsiniz çıkartamaz diye.
Link verdim.
Gerekçe mi sakamisin sen yaa ev sahibi ben oturacam oğlumu oturtucam evi saticam diye istediğin kadar Gerekçe sunar hala beyniniz böyle az mı çalışıyor.
Okuduğunu anlamamissin belli ki.
Sen okudun mu
Bunları gerçekten yapmak zorunda yoksa kiracı tazminat alır. Eğer ben oturacağım diyerek kiracıyı çıkarırsa evi başkasına kiraya veremez. Ayrıca zaten kafasına göre ben oturacağım da diyemez. Başka evi olmadığını kanıtlamak zorunda. Oğlum kızın oturacak diyorsa onların orada oturacağına gerekçe olmalı. Evli boşalttıktan sonra da gerçekten onlar oturmalı.
😂😂😂 Sen hangi dünyada yaşıyorsun? Kim kontrol edecek kiracı mi bunu? Hadi ben çıktım sen oturmaya başladın mı diye gelip kontrol mu edecek? Ya gerçeklerden nekadar uzak yaşıyorsun belliki.
Resmi enflasyon %20
En fazla bu oranda artış yapabilir
Yani 120 lira.
Akp Türkiyesi menfaatçi bir toplum yarattı. Hakediyoruz bunları.
Ne. Akpartısı len onune gelen hukumete sallar yasın kac kı? Ben ben sana 2000 daha öncesinden bahsedeyim mı millet hep o kılıse lafları bırakıp gercek ele ele alım CHP zihniyeti zimmetine gecırdıkşerı paralar batan bankalar daha neler neler? Cıdden takım tutar gibi tutmayın allahın adetletı sasmaz
Sen yazmayı öğren. Sonra akıl vermeye başla. Elinde belge olmadan konuşma. Takım da tutmuyorum. Parti de tutmuyorum.
@ikafat yaşın kadar konuş aslanım ben daha 37 yaşındayım ne bilirsin 70 li 60 lı yılları milletten duyduğunu satma
yazına ve yorumuna sonuna kadar katılıyorum
@benbircezveyim
Kimseden duyduğumu veya sallamıyorum 28 yasındayım 🤣 yani karsında da cocuk yok gecmıste yapılan hataların sonuçlarını cekıyoruz
Devlete coreklenen solcuların yaptığı hataları saydırma bana sen yasla hersey olmaz okuma ve takip ediyoruz siz artık ne sanıyorsunuz ki yasla tarihimi ogreteceksınız 🤣🤣 internetten. Ve kutupanelerden herseyı elde edebiliriz artık 😂
Ucak fabrikalarını kapatan solcular degil mı?
Devrim arabalarını kapatan solcu lar degil mı?
Silah fabrikasını suikast yapılıp arkasından gitmeyen solcular degil mı 😂
Bence bos yapan veya ust perdeden konusmak bı ise yaramaz cezve 😂
Tarihten yoksun bı millet yetıstrmek isterken eliniz de patladı sizinki hukmetme sevdasıydı 😂😂
Savastıgınız ulkelerdrn yasalar getirdiniz sonra
GAZİ MUSTAFA KEMALİN KURDUĞU PARTİYİ
terörist ocağına cevirdiniz bu millet bunları unutmaz 😂😂
Bilgi belge mi 😂onur eski caglarda tuplu televizyonlu dönemde yasamiyorum oyle bos konusmak İcin yorum yapmıyorum millet gıbı takım tutar gibi parti tutmam 😂 bır millet dusun elın almanı teknoloji konusun da ilerlerken sen Avrupa sırtını dayandın hıc bırsey yapmadın 😂
İşin garip tarafı da Almanya 1 dunya savasını kaybetti 2 dunya savasını da kaybetti ustune usluk 😂buyuk bı hezımetle kaybetti adamlar kendileri toparladılar 🤣sız ne yaptınız? Avrupa yaranmak İcin hıc bırsey uretmedınız ustune usluk batan bankalar ve daha niceleri 🤣 ee simdi bu hukumete saldırmanın da bı anlamı yok ben AKP deyılım olmadım bir oyumda nasip degil dır önemli olan birine camur atmadan önce geride kalan balcıkları görmektir 😂
Elinde belge mi var. Bir iddia ortaya koyuyorsan iddialarını kanıtla. Sallamakla gemi yürümez. Yaştan sen bahsettin. Çocuk gibi dönme. 21 sene önce hastane kuyruğuna girmiyordum ben. Şimdi randevu alamıyorum.
Hastaneye kuyruğuna girmiyordun oyle mı 😂nerden biliyorsun salladığım 😂yukarıda okadar sey anlattım sallıyorsun demıssın netten bunları hıc yorulmadan görebilirsin sen ve siz herseyı sallamasyon sanarsınız😂 hepsinin belgesi bilgisi nette mevcut oyle mılletı gömmek İcin camur atmam bekle kac dakika belgeyi bilgiyi atım sana 😂😂
Belgesiz konuşup boş yapıyorsun. Sen çayını iç ahaberi izle.
Kontratın bitene kadar sıkıcan dişini bitmesine 1 ay kalada yeni ev aramaya başlarsın
2 1 ev 600 e iyi bulmuşsun İstanbul'da 1 1ler 1500 den başlıyor
Ev sahibinin mevcut kiraya %10 kadar zam yapabilme imkanı vardır. Üstünü yapması yasal değildir.
300 TL birden zam nerde görülmüş hayvan evladına bak
6 ay kontratimiz var belge bende
Kontrat varsa şikayet et o zamma hakkı yok
Her senede belli bir yüzde yükseltiliyor diye biliyorum bizimde öyle. şu an 1750 ocakta 2000 olcak
Bu ülke artık psikiyatristlerin önerileriyle yönetiliyor
Sözleşme bitmeden kirayı artıramaz ve azaltamaz. Kısacası Sözleşme devam ediyorsa buna hakkı yok.
Vay be ne güzel biz de 2+1 eve 1900 lira veriyoruz:)
Ohaaaa
Hakkı yok ama maalesef yapan yapıyor. Kira sözleşmesi var mı elinizde?
Asgari ücretle çalışıyorsun sanırım tamam de oturmaya devam et nasıl olsa maaşına zam gelicek.
Demeye hakkı var fakat o diyenin insan olduğundan şüphem var allah yardımcın olsun. Allahtanda yardım dilemeyi unutma. O sana çıkış yolu gösterir umarım.
Tek seferde bu kadar zam yapamaz.
Sözleşmeniz nasıl bu arada
Buna hakki yok kira artisi sozlesmeye gore yukselir
Sozlesme yoksa gecmis olsun
Varsa 3 aylık ücreti size vermek zorunda dağ başı değil
Yüzde 50 zam yapma hakkı yok diye biliyorum şikayet edexegini soyle
Yıllık sözleşme süresi dolduktan sonra arttırabilir o zaman oranıda olmaz
hiçbir şey yapamaz en az 6 ay süre vermek zorunda korkma.
Çok zam yapmış. Her zaman sözleşmeli girmek lazım eve kafalarına göre artırım yapıyorlar
Buna hakkı yok hak taleb edebilirsiniz eğer sözleimeniz varsa kafaya göre zam yapamaz
Kontratta ne yazıyor her yıl yüzde kaç artış yapacaksa o kdt yapar çıkma
Allah ev sahibinin de vicdanlısını nasip etsin bir gün ev sahibi olursan adaletli olucam
Eğer kontratiniz varsa bunu yapamaz, ya değilse sırf senin çıkman için bile yapar bunu
Orul orul orrrr çocuğu değilse yani
☺️☺️☺️
Kira fiyatları çok yüksek İstanbul'dayım 3.500 veriyoruz
Kontrat günü gelmişse %15 artırıp hesabına yatır. Başka bir şey talep edemez.
bu konulard bilgiliyim. Kontratin varsa ve yenilemediysen 10 sene seni asla cikaramaz.
Yillik olarak kira artis oranlari belirleniyor %50 artis cok fazla yapma bu zam oranini
sözleşmen var mı
anlaşmaya göre zam yapma zamanı geldi mi
kira sözleşmesinde artış m, ktarı yazıyordur %50artış yapamaz ödeme şikayet etsin
Sözleşmen varsa mahkemeye ver yoksa son kirayı ödemeden gece taşın evden.
Komisyon olarak para veriosun ya adamin ne zarari olacak ayrica kira ònden odeniyo
%10 un üzerinde zam yapamaz. Kira kontratın vardır umarım
Bedava kalıyormuşsun zaten 1,000 liranın altında kira kalmadı.
sözleşme diye bişey var sözleşme bitene kadar hangi kira bedelinde anlaştıysanız o kirayı verirsin
Eve oturmadan önce sözleşme yap kizim senin için daha iyi olur.
Bende çıkar giderim de. Bende sana yedirecek o göz yok uyanık de.
Buna hakkı yok kontratınız varsa tefe-tğfe oranından daha yüksek zam yapamaz
O kadar kira zammı yapamaz kontrat da varsa mahkemeye ver
Benimde işyeri sahibi 2500 artış yapması gerekirken 10 bin artış yaptı mecbur tuttum
Açık söyleyeyim kanun vs hepsi hikaye şikayet etsen ne olacak sanki istedin kadar uğraş 900 vermek mantıklı yeni ev tutmaya kalksan daha pahalıya patlar
Her şeye zam geldi, adam haklı bir yerde.
Dolar olmuş 10 TL
yapamaz yasal yollari var evet yuzde orani var yuzde 15 yani 150 artira bilir sikayet et
Kesinlikle yok avukatla konus derim öyle sacmalik olamaz
Enflasyon oranının yüzde 50 olduğu bir ülkede kira zammının da yüzde 50 olması pek anormal gelmedi.
Sözleşme varsa aranızda azami % 10 kira zammı yapabilir.
Ev sahipleri belli oranda kira artışı yapabiliyor. Bu kadarına hakkı yok. Dava aç ve şikayetçi ol. Seni hiçbir yere çıkaramaz.
haklı, herşeye zam yapan devlete ses yok. ama ev sahibi zam yapınca?
istediği kadar zam yapabilir
Aynen dolar olmuş 10 lira dalga geçer gibi
Dalyalak bir ev sahibi yorumu. Evet yalak. Gizlenmiş bide top. Mert adam değil belli.
Of ağız kokusu geldi buraya
Ay gözüm 😀😀😀😀😀
😡 😡😡
Bizdede aynı maalesef 400 çıkmış bizden önceki şimdi kira 800 tl
Kiran zamlı halde bile çok değil ben 1+1 e 1250 veriyorum ama hakkını da ara çıkma kiracı haklı gidip sana tebligat göndermesi gerek uğraşsın dursun
Yıllık açıklanan tüfe oranına göre arttıtım yapabilir. Siz hesaplayıp banka hesabına bu tutar üzerinden ödeme yapın.
Sözlesmede böyle bir sey yaziyor mu? yaziyorsa maalesef yapabilir
sözlesme imzalamadiysan o zaman bir sey yapamazsin
%15 yılda yapılabilicek max zam. 160 tl geliyo bu oran... Normal zam gelmesi... Her boka geliyor 600tl tualet bile vermezdim 2+1 geç...
Taşınmak dert olmaz, sen uygun fiyatlı bir ev bak bakalım bu devirde, zor.
Kontratta yüzde kaç artış yazıyor eğer efnasyona göreyse efnasyon oranı neyse onu artırabilir ya da kontrata yüzde kaç yazmışsa ona göre artırır yoksa çıkaramaz