Çık git 900 TL vermezsen Erzurum'da yasiyom kış günü nerde ev bulacam napmaliyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl600 e kira uygunmuş. Şaşırdım doğrusu. Yüzde 50 zam yapması elbette normal degil, yasal oldugunuda düşünmüyorum. Sözlesmen varsa dava açarsan hakli çıkarsın fakat onun icinde para lazim, ruhsal güç lazim, vakit lazim. Kim uğraşır ki.
Ev sahibi elbette arttirmak isteyebilir arttiradabilir ancak ben yerinde olsam veya bu durumu yaşasam isterse bedave versin o laftan sonra çadır alir icinde dururum ama o insanin insanin evinde kalmam.
Zaten diger yerlerinde aşırı pahali oldugunu düşünmüyorum. Yine ayni fiyata veya biraz daha yükseğine baska bir yer bulabilirsin.
Taşınmak cok zor hele kiraciysan falan üzücude bir durum ama bu laftan sonra o kisinin evinde oturmakta kolay degil.
Özsaygı diye bir sey vardir. Sen simdi bu lafa tamam deyip yutarsan hayatin boyunca her seye tamam diyeceksin. Geçmişte buna tamam dedim bir sey olmadi aman bunada deyim diye düşüneceksin. Sonunda kayiplarla dolu yillarin olacak. Bir kere bir seye iltimas geçersen hayatin boyunca diger seylerede gecersin. Kontrolü sen ele al başkalarına verme.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sözleşmen devam ederken fiyat arttıramaz. Seni evden çıkartamaz. Zorla seni evden çıkartırsa yeni evin kira farkı olursa o kira farkını, taşınma masrafını ödemek zorundadır, ve başkasına kiralamaya çalışırsa 1 yıl kira cezası alır ve kimseye kiralayamaz. Gelelim sana, sözleşme bitiş tarihinden 15 gün önce senden çıkmanı isteyebilir, o zaman paşalar gibi çıkmak zorundasın veya çıkartmaz yeni kontrat teklif edebilir. Ne sana çık dedi, ne de yeni kontrat teklif etmezse TÜFE oranında otomatik zam yapabilir (isterse yapmaz).
00 Yorumla
Kanun tam olarak ne diyor bilmiyorum ama ev sahibinin seni çıkarması için ya kendi oturması gerekiyor ya da birinci dereceden akrabası oturması gerekiyor bir de üstüne bu oturumu ispatlanması gerekiyor. Yani kısacası kendi oturmadığı sürece seni çıkartamaz.
Sana nasıl ki işine geliyorsa 900 TL ver demişse sende karşılık olarak işine gelirse TÜFE'ye göre öderim istediğini de yap olarak cevap verebilirsin. TÜFE sanırım %17 olması gerekiyor internetten bakarsın. Yani 600 x1.17 = 702 TL ödersin fazlasını ödeme00 Yorumla
+1 yılMerve hanım erzurumda 2 1 ev 600 iken ev sahibi 300 lira zam olmaz kusura bakılmasın git şikayet et nereye ediliyosa 50 ya da 100 lira artırması lazım 300 artırmaya hakkı yok 900 liraya oturulmaz insanlar 3 1 eve 1500 liraya çok diyorlar ev bulabilirsen şimdi değil ama yaza doğru çıkarsın sen haklısın ev sahibi değil
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
163Cevap
Para & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. kanunen bildiğim kadarıyla tüfe maks oran. eskiden tefe tüfe ortalamasıydı. genc kızsın az kira artısı diye goole a yazsan kanuna ulasırsın. o oran neyse odur. bunu ev sahibine iletirsin. kendisi uyarsa ne ala uymaz ise de bir avukata danısmanı öneririm. ben acıkcası arıza cıkartırsa ev sahibi ne yapılcagını bilmiyorum tüketici hakem heyetine mi başvurulur artık bilmiyorum. ben böyle dediğimde ev sahipleri pıstı benim hep. tahmınım su ki. bir şey yapmazsın. o da evden cıkartamaz. anahtarı değiştirir ise direk polis tutanagı tutturursun. evine tecavüz diye. bunla ilgili kesin bi bilgi vardır kanunda olmadı ilgili bakanlıgı ararsın. bence ugras. bu yasta öğren bu işleri. sana iyi kazanım saglar. pes etme. en fazla ne olur ki. arıza ev sahibin gelir eve zile basar sende polis cagırırsın. gider. aranızda bir sözlesme var. kanuni bir şey. tabi kiralama sözlesmenız oldu diye düşünüyorum. muhtemelen ev sahibide sözlesme bitiminde 2 ay kala kala sana bildirim yapması gereklidir. x ay diyim. hani ev sahibi benim bildiğim sözleşme bitimini beklemek zorunda. ya da evi satması gerekli. işte bu işleri bence öğrenmek lazım. arastırmacı kişiliğimle arastırırıdım ama cidden yogunum:D canın sıkılmıstır eminim keske direk kanun su bu desem. ama arastırmadım detayını. yerinde olsam dibine kadar gider ogrenirdim ki bi sonraki ev sahibime karsı lazım olur dimi
00 Yorumla
+1 yılYaz günü de olsa evsizlik mümkün değil. Bir kere duş, banyo eksikliği mahveder. Önce gençleri, özellikle kızları özgürleştirme, feminizm adı altında yalnızlığa itip aileleri böldüler. 4 kişilik bir aile 1 ev, 1 araba, 1 takım eşya ile yaşarken şimdi 4 ev, 4 araba, 4 takım eşya satın alınıyor ya da kiralanıyor. Olası güvenlik tehditlerine, ekonomik yüküne katlanmaya ne uğruna deyiyor anlamadım. Ailemle yaşasaydım 1 daire alacak birikimim çoktan olmuştu. Sırf bir kaç kadınla evcilik oynamak uğrunda 10 yıl kadar boş yere israf yaptım şahsen.
02 Yorumla- +1 yıl
Sayılı günün kalmış zaten sen sus dayı
- +1 yıl
O hiç belli olmaz. Anıtsayaca baktığımda %90'dan fazlası benden küçük.😎
+1 yılEğer kontratın bitmediyse bitene kadar zam yapamaz. Kirayı yine 600 olarak öde kontrat devam ediyor de.
Ptt ye onun adına kira parasını her ay yatır dekontlar elinde olsun. Ona da haber ver parayı ptt ye yatırdığını, bu durumu emlakçı ile de paylaş şahit olsun. İlerde kira ödemedi demesin. Kontrat bitince çıkarsın.
Diğer yandan gerçekçi bakınca sen bedavaya oturuyorsun nerdeyse, enflasyon almış başını gitmiş o fiyata artık ev bulamazsın. Seneye de o evde oturmak istiyorsan emlakçıyı araya koy anlaşın papaz olma05 Yorumla- +1 yıl
kontrat bitse bile 10 sene oturma hakki var kiracinin.
- +1 yıl
@mutlumutlum 10 sene oturma hakkı yok. Yazılı bir kontratı olmasaydı ve oturmak isteseydi 10 sene oturabilirdi.
Ama 1 senelik kontratı olan kişi 10 sene oturamaz - +1 yıl
bilmediginiz konu hakkinda keske konusmasaniz. Ben bu konuya hakimim. Biz kiracimizi 2 senedir cikaramiyoruz bu sebepten. Kontrat bittikten sonra kiraci istemezse 10 sene ev sahibi cikaramiyor.
- +1 yıl
google. com/amp/s/www. milliyet. com. tr/amp/emlak/son-dakika-kiracilara-iyi-haber-10-yil-cikmak-yok-6485509
- +1 yıl
başına http ve www ekleyerek inceleyin tavsiyem
+1 yılKanunlar kiracıdan yana. Sözleşmen varsa böyle artış yapamaz. Kiranı düzgün ödediğin ve eve kasıtlı zarar vermediğin sürece böyle kafasına göre yapamaz. Haklarını öğren iyice araştır. Seni kafasına göre çıkartamaz. Polis çağır gerekirse.
437 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Sana göre resmiyette yazan rakamlara göre kira artışı yapılıyordur hayattan bukadar uzaksin belli ki. Bu zamanda 2500 kirası olan evi 2 yıl önce 1000 tl ye vermiştim yüzde 15 16 zam yapayim ayni binada 2500 tl olan dairemi ben 1150 tl ye böyle yürütürum demezler kapiss. Sen gerçeklerden uzak sadece yazılanlara inanarak yaşamaya devam et. Okuduğunu da iyi anlamaya çalış.
- +1 yıl
@Heraklius kiracı haklarını bilmezse bazı vicdansız insanlar her türlü gaddarlığı yapabilir. Evi daha yüksek fiyattan kiraya vereceğim diye Kış günü insanları sokağa atacak şerefsizler de var ama bu ahlaksızların böyle yapıyor olması doğrusunun bu olduğu anlamına gelmiyor. Doğrusunu yazdım ben.
- +1 yıl
Yani şimdi bir bina düşün aynı binada kiralar 2500 tl sadece 1 yıl 2 yıl önce 1000 tl ye kiraya vermiş diyelim 150 160 tl zam yaparak 2500 tl alacağı daireden 1150 tl almayi kim kabul eder? Sen olsan sende kabul etmezsin. Bu ev sahibin de kiracının da suçu değil sistem bozuk. Ben ev sahibi olsam bende 2500 tlye aynı binada kiraya verilmiş daire varken 1150 tl olsun hadi benimki de demem. Hersey yüzde yüz fiyat artışı olmuş durumda o kirayla geçinen insanların olacağını da düşünmeyi unutma. Sen diyebilirsin 2 yıl önce 300 bin tl olan bir ev şimdi 700 bin tl olduğu durumda yaa 2 sene 300 bine almıştın hadi bana 400 bine ver dersen karşındaki ne der sana. Aynı mesele 2500 tl alacağı kirayı 1150 tl olarak kimse kabul etmez.
- +1 yıl
Mesela ben ev aldım 2 yıl önce ozaman 325 bin tl ye aldığım ev şimdi 800 bin tl oldu. Şimdi ben yok ya olur mu daha 2 yıl oldu ben 325 bin tl ye aldım piyasa 800 bin tl de olsa ben 400 bine satıyorum mu demem gerekiyor? Senin bakış açın buna denk geliyor da. Hayat tarzın buysa evin araban ne varsa 2 3 yıl önceden alınmış fiyata vereceksen hemen bütün mal varlığını almaya hazirim.
- +1 yıl
@Heraklius bir iki yıl önce kiraların 1000 TL olduğu yerde şimdi 2500 TL olmasına sebep olan kimse ona soracaksın bu soruyu. Ha diyorsan ki bu sürede kiracının geliri de 2 buçuk kat artmıştır bilemem. Ama öyle olmaz genelde. Ev sahiplerinin kira artırmaya, satıcıların zam yapmaya kendilerince haklı gerekçeleri vardır hep ama çalışanın maaşını artıracak haklı gerekçeler bir türlü bulunmaz Ne benim ne de yazılmış olan kanunun bu sorunla alakası yok. Evini birine kiraya vermişsen on yıl çıkaramazsın ve enflasyondan yüksek zam yapamazsın. Sadece 5 yıl sonuna kira tespit davası açabilirsin.
- +1 yıl
Geçen yıl asgari ücret 2400 tl iken 2 ton kömür alan birisi Şu an bir asgari ücretle 1 ton kömür alamıyor. Hadi almasın hakkını arasın almıyorum geçen yıl ki fiyata enflasyon ekleyerek satmak zorundasınız desin. Hadi dogalgaza elektriğe bir yılda yüzde 70 80 zam geldi itiraz et odemiyorum desene 😂😂😂
- +1 yıl
@Heraklius enflasyon yüzde 50 de bu durumda kirayı arttırıp kiracıyı daha da zor duruma düşürmek mi senin doğru bildiğin. Enflasyon yüzde 50 kiracının malına yüzden 50 zam yapılmış mı. Enflasyonun yüksekliğini ev sahiplerine bahane olarak göremezsin. Bu durum asıl kiracıların hayatını zorlaştırıyor. Neyse uzatmaya gerek yok. Beni çıkaramadı ev sahibi. Hakkını bileni çıkaramaz. Ben de bilmeyenler de belki okur da bilir bir faydam olur diye yazdım. Yine yazayım. Kiracı 10 yıldan önce gerekçesiz çıkarılamaz. Enflasyon oranından yüksek zam yapılamaz.
- +1 yıl
Senin ev sahibi isini bilmiyor dedigim gibi. Mahkeme kararı evine tebliğ edilir 1 ay süre verir kararda ben uğraşmam bile hatta eve falan zarar verdiyse birde o yuzden dava açarım üstüne masrafların hepsini kiracidan alirim. Girerken en ufak şeye kadar yazar ve bunların dışında evde hasar varsa ödemesini alirim. Oyle kolay değil. Senin kiracı sadece sözleşme yapmış belliki ben her kiracıya ayrıca taahhüt imzaltirim.
- +1 yıl
@Heraklius taahhüt imzalatma da geçersizdir.
www.edayildirimilhan.av.tr/.../tahliye-taahhuedue-ile-kiracinin-tahliyesi - +1 yıl
Taahhüt evdeki hasarlar için zaten hay allahim ya. Evdeki durum yazılır detaylı ve çıkarken bunun dışında oluşacak herseyi üstleniyorum diye altına imzanı atarsin. Çıktıktan sonra belirtilen seyler disinda hasar varsa o Taahhüt ile bütün masrafların hepsini kuruşuna kadar alirim.
- +1 yıl
@Heraklius taahhüt ev boşaltma taahhüdüdür. Senin dediğin zaten kiracının Kanuni sorumluluğu. Ayrıca böyle madde yazmaya planlamaya gerek yok sadece demirbaş eşya tespiti gerekir. Kontrata enerji demirbaş eşya ve niteliği yazılır. İstediğin kadar değişik kağıt imzalatabilirsin tabi. Bir sınırı yok ama Kanuni şartlara aykırı olanlar geçersizdir.
- +1 yıl
@Heraklius ya beni 2 yıldır çıkaramayan ve aynı zamanda avukat olan dükkan sahibi iyi ki seni tanımamış
- +1 yıl
@Haassan aman aman susalım hasan konuşacak şimdi sjjsjsjs
+1 yılBu ülkedeki en büyük hainler mal mülk sahibi olan insanlar. Başımızda bir devlet olsa bak bakalım bunu yapabiliyor mı? Başımızda devlet olmayınca… it, çakal, köpek fırsatçılık yapar. Şerefli olanlara sözümüz yok. Mülteci ve kaçakları ülkeden yollasalar. Bakın bir bunların evleri para ediyor mu? Fırsatçılık yapanlar açıkça söylüyorum. Şerefsizdir, vatan hainidir. Kendi akrabam dahi yapsa bunu söylerim. Söyledim, doğru sözden çekinenleri topuk topuk vurun. Kansız çünkü onlar.
61 Yorumla- +1 yıl
Eksi atanlar o çakalların soyundandır.
hiç bir şey yapamaz kontratın varsa çıkmıyorum da aynı kirayı da vermeye devam ediyorum de.. kiralar küfeye göre belirlenir en fazla 100 TL dir bu yıl. bunu da belirt ev sahibine ister dava açsın ister polis haklı benim de sen açmazsan ben açarım de 🙃
22 Yorumla- +1 yıl
6 ayım daha var
+1 yılBence yapmaya hakkı var. Herşy çok pahallandı. Ev sahipleri de doğal olarka para kazanmak için evleeini kiraya veriyorlar. 2+1 daireyi 600 liraya kiraya vermenin anlamı yok ki. 600 lira para bile değil. Yani günümüzde 1 aylık market veya pazar harcamamız 600 lirayı buluyor. 600 lira kendisine yetmiyorsa ev sahibinin biraz zam yapmaya hakkı var. Türkiye'de her şey hep kiracı açısından düşünülüyor. Yanlış bir düşünce. Bu devirde zaten 2+1 dairesini 600 liraya kiraya vereni kolay kolay bulamazsın.
17 Yorumla- +1 yıl
2+1 dairesini 600 liraya kiraya vereni kolay kolay bulamayacağına göre, ev sahibinin de evine zam yapması normal.
- +1 yıl
Ev pislik içinde 2 haftada temizlik yapıyom halifilex var salonda koku yapıyor onu atamama izin vermedi 2 haftada silyom
- +1 yıl
@balkanturku ok ama daha kontrat zamani gelmeden neyin zammı bu yapamaz. Süresi gelince konuşulur uygun bir rakam sözleşmeye göre aşağı yukarı ki yine bile bu rakam yüzde 50 bunu yapamaz
- +1 yıl
@Hayatgercek Kontrat konusunda haklısın tabi. Kontratı bittikten sonra zam yapmalıydı orada yanlış yapmış. Kontratı bittikten sonra 600'den 900'e çıkarsaydı fazlasıyla normal olurdu.
- +1 yıl
Hayır yine normal değil yüzde 50 zam yapamaz. Devletin koyduğu bir sınır var zam için onu geçemez. Ancak yeni kiracı geldiğinde ona baştan bu rakamı söyleyebilir ama haklı hazırdaki kiracı için bu zammı yapamaz yasal değil
- +1 yıl
@Hayatgercek Yasal olmadığını bende biliyorum. En fazla %15-20 oranında zam yapabilir. Benim demek istediğim; ev sahibi zaten evini çok ucuza kiraya vermiş. Bu hayat pahalılığında 600-900'e arttırmak istemesi kendisi için normal diyorum. Beni anlamadın hala. Ha yasa izin vermediği için kendisi için normal ve hakkı olan bu durumu gereçekleştiremez o ayrı bir konu. Ama kendisini düşünerek bu zammı yapmaya çalışması hakkı diyorum.
- +1 yıl
Evet hakki ama doğru zamanda. Şu an kiracısına baskı yapmaya hakki yok. Kasım zor durumda ne gerek var insanlara sıkıntı yapmaya. 600 u almıyor gari fırlatıyormus o kadar da değil
Benim eski ev sahibide aynını yapmıştı. Akraba diye kontrat imzalamamıştık. Kafasına göre kira artırıyordu. En son artırışında o parayı başkasına veririm rahat ederim diye taşındım. Evden haber vermeden bi anda çıktım. Sonrada annemle haber gönderdim. Taşındığımı söylesin diye. O bizim kızımızdı emanetti niye gitti olur mu hiç öyle şey diye serzenişte bulunmuş. Ben çıkar çıkmaz kiraya verdi istediği fiyata. Bi daha da yüzüne bakmadım. Resmi evraksız bu tip işler yapılmıyormuş. Öğrendim.
20 Yorumla
+1 yılKimse söylememiş ama ben söyleyeyim eğer elinizde imzalı kağıt varsa mesela şu şu tarihine kadar 600 Türk lirasın dan kirada oturacağımı onaylıyorum tarzın da senin ve ev sahibinin ortak imzası olan bir yazılı kağıt varsa bitiş tarihine kadar bir şey yapma lüksü yok. Eğer yazılı kağıt yoksa veya sözleşlme tarihi bitmişse çıkarma yetkisi var bu durumda maalesef bir şey yapma imkanın yok
23 Yorumla- +1 yıl
bilmeden neden yorum yapiyorsunuz. Kontrat bitiminden sonra kirci istemezse 10 sene çikaramaz
- +1 yıl
@mutlumutlum Sen ilk önce düzgün yazı yazmayı öğren kirci ne anlama geliyor anlamadım galiba "Kiracı" demek istedin kontrat bitiminden sonra nasıl çıkaramıyor nerde görülmüş böyle bir olay yeni yasa kanun falan mı çıktı da benim haberim yok?
- +1 yıl
benim telefon tuslarinda sorun var.. onemli olan sekil degil icerik. Biz kiracimizi cikarmiyoruz bu sebepten. kiraci kontrat bitiminden itibaren 10 sene istemezse cikmiyor. Yasalar kiracidan yana. Bilmeden yorum yapiyorsunuz. Arstirin... Sekille de vurmaya calismyin.
- Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılSözleşme bitmeden haklı nedeni yoksa çıkartamaz, kira artışı da enflasyon oranını (12 aylık TÜFE) geçemez. https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/oya-armutcu/ev-sahibi-ya-istedigim-kirayi-ode-ya-da-cik-diyebilir-mi-41864358 Gerekirse bir avukata başvurup evsahibine ihtarname gönerin.
20 Yorumla
+1 yıltefw Tüfe oranında arttırabilir oda ortalama yüzde on 660 bilemedin 700 üstünü kabul etme mahkeme tahliye kararlı olmadan seni çıkaramaz kaldı ki kira ödemeyen kiracı bile mahkeme kararı olmadan çıkaramaz ara o parayı odemeyecegini söyle ustelerse karakola gidip tehdit ediyor diye şikayetçi ol ve uzaklaştırma kararı al bak bir daha gelebiliyor mu krizi fırsata çevirmeye çalışan pislikler her yerde
02 Yorumla- +1 yıl
6 ay kontratim var hep beni rahatsız ediyor 600 TL veriyom geri çeviriyor napmaliyim 900 istiyor
- +1 yıl
napayım ne demek karakola gideceksin şikayetçi olaracaksin beni tehdit ediyor rahatsız oluyor korkuyorum diye ve karakolda ulaştırmaya çalışırlarsa asla kabul etme savcıya ifade vereceksin sonra uzlaşmaya yönlendireceksin orada bir avukat tayin edilecek sana avukat ikinizle görüşecek ve uzlaşma sağlayacak sağlayamaz da hem uzaklaştırma alırsın avukat onunla ilki rapor yazar
- Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılKiralara en fazla yüzde 17,09 zam yapılabilecek
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ekim ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 17,09 artış gerçekleşti. Buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 17,09 oranında zam yapabilecek.
Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.10 Yorumla
+1 yılBizimki 3+1 biz 900 den 910 yaptık çok yapmış. Çıkma zaten çıkaramaz ki devlet kiracıyı destekliyor seni mahkemeye verse iki sene beklemek zorunda mahkeme de karar senin lehine olur çünkü Üfe Tüfe oranından dan fazla yapmış. Ama sana ilk girişte tahliye tahattutu imzalattiysa o zaman icra yoluyla çıkarabilir
10 YorumlaGirdiğin ay hangi aysa o tarihte sözleşme yenilenmiş olur 2 ay önceden ihtar çekmediyse sözleşmen vardır demektir. Bu bir. İkincisi tüfeye zam yapmak zorunda. Kimse kafasına göre zam yapamaz. En fazla yapabileceği zam %10’dur. Yani 660 TL. 700 bile yapsa mahkemeye başvurursan ceza aldırabilirsin. Basit bir avukata gitsen bile çözer. Yeni başımdan geçti olay bu. Kimse %10’dan fazla zam yapamaz.
00 YorumlaYasal haklarının olduğunu unutma. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 16,42 artış gerçekleşti. Buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 16,42 oranında zam yapabilecek. Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.
03 YorumlaAnayasada ev sahibi senelik en fazla %20 zam yapabilir bu da 600 lira olan kirana en fazla 120 lira zam yapabilir baro ya gidip ücretsiz avukat talep edebilirsiniz siz kazanacaksınız öyle bir zam yapmaya hakkı olmadığı için birde avukat parası ödemek zorunda kalır hatta isterseniz de kiranızı ödemezsiniz pandemiden dolayı evden çıkartamıyor 4-5 ay kira vermeyin evi boşaltın bir hak talep edemez
06 YorumlaHak hukuk anlamında soruyorsan hakkı var evet. Sözleşmede bu tür şeyler konuşulup anlaşılmalı. Kira artışı mesela her yıl 10% olacak diye anlaşılır. Bu konuda konuşmadıysanız 900 de yapar 2000 de yapar... Ayrıca kira artımı durumunda mevcut kirayı ödeyemeyecekse kiracıya ev bulup çıkması için mesela 6 ay süre verilecek bu süre içinde eski kira miktarı kadar ödeyecek diye şeyler de olur kontratta.
01 Yorumla- +1 yıl
Yapamaz. Kira artışı sözleşmede belirtilsin ya da belirtilmesin yıllık tüfeyi geçemez.
Her şey hukuki zemine dayalıysa kirayı elden değil bankadan ödüyorsan vb. Git şikayetçi ol dava aç. Bunun aksindeyse kirayı bundan sonra internet bankacılığı veya atm den "konut kirası" seçeneğini seçerek "kendi adına olan bir hesaba" yatır. Herif sana kalkıp ta karısının, kızının, kardeşinin, komşusunun hesabını vermesin illa kendine ait olsun. Maalesef çoğu ev sahibi elden alıyor kirayı madem paranı alıyor vergisini de versin.
00 Yorumla
+1 yıl900 tl az bile ülkenin mevcut enflasyonunu ve potansiyel dolar kurunu düşününce kısa zamanda çok daha büyük sorunlar bizleri bekliyor. Geçmiş olsun cümleten. Vatan hainleri merkez bankası yönetimine karışıp herşeye burnunu sokunca dur denilseydi. Böyle olmazdı. Proje adamı Tayyip erdoğan yahudi cesaret madalyası alan tek müslüman?
00 YorumlaEv sahibi realist ama insaflı değil. %50 artış kesinlikle enflasyona göre mantıklı lakin kiracıların gelirlerinde çoğunlukla %50 gibi bir artış olmadığından yapılacak bu tür zamlar insafsızca... İşin hukuk boyutuna gelirsek, bu yüzdelik oranı odemeyebilir, konu mahkemeye taşınabilir (Burada avukat arkadaşlar varsa, daha iyi yönlendirebilirler bu noktada). Ama bu secenek olduğunda ev sahibi ile papaz olur, ruhun da daralır iyice.. orta yolu bulmak için birilerini devreye koy istersen, yetkili abi dediğimiz apartman yöneticisi vs mesela..
Not: Genelde Erzurum insanı insaflidir ama sen sanırım en kötüsüne denk gelmişsin. Şansına tüküreyim diyeyim de için soğusun:)00 Yorumla
+1 yılEv sahibi kiraya enflasyon oranından yüksek zam yapamaz. Yani bu ev sahibi senin kiraya %15ten fazla zam yapamaz. Bu kanunen böyledir. Bu seneki enflasyon oranı %15 gibi bir şeydi. 600'un yüzde 15'i 90 yapar hadi sen 100 TL de. Senden en fazla 700 TL kira isteyebilir. Dava açma hakkın bile var, hakkını ara.
00 Yorumla
+1 yıl- +1 yıl
Oku bunu, yasanın dediği kadar zam ya yatır, mahkeme eye versin 2 yıl sürer, öyle canı isfediği h iş bi yapı a ön az,
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhaba normal şartlarda size yapabileceği en yüksek zam oranı şu an ki ödediğiniz kiranın %10 fazlası kadar. Daha yüksek yapamaz! Ev sahibinizi bu konuda bilgisi yoksa bilgilendirin. Baktınız laftan anlamıyor. Ya şikayetçi olunuz ya da bir an evvel o evden çıkıp başka bir ev bulmaya bakınız.
Bu arada sanırım sağlıkçısınız?011 Yorumla- +1 yıl
Evet hemşireyim
Cevap sahibi+1 yılDoğulular pek kanun kural bilmez tanımaz...
Allah yardımcınız olsun.- +1 yıl
Malsef evde annemle babam kalıyor ben hastanedeyim gündüz sabah insnalari kurtarmak için covidde hiç eve gidemedim yeni yeni nefes alıyoz
Cevap sahibi+1 yılBen de emniyetçiyim Ankara da durumlar aynı ev yok olan da pahalı 1200 e zor buldum çalıştığım yerin hemen yanında
Cevap sahibi+1 yılAllah kolaylık versin gerçekten zor iş. hava ve doğa koşulları yıpratır meslek yıpratmasa bile
- +1 yıl
Fırsatçılık yapıyorlar bu ekonomiyi bahane ederek birşeye yüzde 10 5 gelir birden 30 zam ne helal değil
Cevap sahibi+1 yılhaklısınız efendim hem de çok.
haramı helali bilen bir nesil kalmadı varsa da kuytu köşelerde...
zaten bu fırsatçılar yüzünden ülke bu duruma gelmedi mi? Dolar 10 liradan işlem görüyor... Kaldı ki 2002 lerde paradan bile sayılmıyordu.
piyasayı şişire şişire ülkeyi sömürdü bu fırsatçılar.
asıl vatan haini bunlar!
- +1 yıl
Hükümete yüklenmek bir yerden doğru değil koç koca cumhurbaşkani market denetliyor nerede görevliler adam tek
Cevap sahibi+1 yılcumhurbaşkanından bahsetmiyorum ki zaten. : )
yanlış anladınız...
kendini esnaf zanneden soygunculardan bahsediyorum. kirayı orantısız arttıran ev sahipleri arabasının değerini her 2 aya bir kafasına göre arttıran araba sahiplerine ve marketinde her 3 aya bir fiyat etiketi değiştiren marketciye... bunlara sözüm!- +1 yıl
Bir toplum düşünün ki
yaşadığı her şeyi sonuna kadar hak etsin.
hahaha - +1 yıl
Merve sen bu kafayla okulu nasıl bitirdin kızzzz
torpille falan mı girdin işe
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKontrat bitmeden yapamaz. Durup dururken zam mı olur. Git şikayet et de, yoksa ben seni edeceğim diye de ekle. Yüzde elli zam zaten olamaz. Aynen söyle ona... Bu arada 600e nasıl bir ev mis o bedava...🤗
12 Yorumla- +1 yıl
Bakımsız ev halifilex var salonda banyo tuvalet yapılı değil halifilxi siliyom 2 haftada bir koku yapıyor onu atmama izin vermedi siliyom bende
- +1 yıl
Böyle bir yerde yaşama diyeceğim ama kontrat bitene kadar tek kuruş artırma hiçbir şey yapamaz. Gitsin istediği yere şikayet etsin yiyorsa. Allah kolaylık versin
Buna hakkı yok 3 1 ler 900 lira kendine yeni ev bak o ev sahibi de zehir zıkkm olsun o aldığı para! Bizim millet kadar aç gözlü fırsatçı bir millet olamaz başka ev bak o ev sahibi paraya doymuş kudurmaya başlamış
01 Yorumla- +1 yıl
Evi bakımsız halifilex var onu atmama izin vermedi kira 600 anlaştık
+1 yılyasal sözleşmen varsa sen üzerine düşeni yaptığın sürece keyfi istek ve aruzalrı ile senin çıkaramaz zamlarıda kanun çerçevesinde uygulamak zorunda keyfine göre yapamaz ama dedğim gibi yasal sözleşmen varsa kira kontratı yani
00 Yorumla
+1 yılAynı ev sahibi bizde de var. Çatıdan su akıyor, mutfağın tahta dolapları çürümüş yapmıyor üstelik masraflarını kiracıdan yani bizim cebimizden para çıkmasını istiyorlar. Kirayı da arttırdı. Zaten çıkınca Suriyeli kiracı bulacaklar.
00 Yorumlaben 3+1 eve 550 ye oturuyordum ev sahibi 600 dedi :) yüksekten uçma abi dedim 575 yap sana mı çalışacağız 1 ay boyunca dedim anlaştık doğalgazlı güzel bir evde uygun fiyata oturuyorum :) bu arada kira sözleşmesi yapsaydın o kadar birden zam yapamaz
011 Yorumla- +1 yıl
1+1 eve ayda 1500₺ ödeyen ben bunu ağlayarak okudu.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü evim çarşının içi iş yerime yakın evimin 50 metre çevresi alışveriş merkezi dolu çarşı merkezine 15 dk yürüme mesafesi :) zemin kat ev sıcak bir duvar yanım fırın apartman katı altı tahtalı ısı yalıtımlı :) ev sahibim kirayı vermesem neden vermedin demiyor :D tek yaşıyorum evime gelene gidene karışmaz kira vermek için evine gidersem çay kahve ikram eder :)
- +1 yıl
Zaten mutsuzum, niye hava atıyorsun?
- +1 yıl
Hayvan beslemeye zaten kimse bir şey diyemez ki vahşi olmadığı sürece. Anladık senin hava atasın varmış.
- +1 yıl
😂
- +1 yıl
Ben evimi çok seviyorum ama tek sıkıntı kirası.
- +1 yıl
Şehir de önemli, semt de önemli. Çarşı deyip geçmem ben.
+1 yılBir de türk milleti merhametli, insancıl, fedakar, vefakar derler.
51 Yorumla- +1 yıl
Bunu diyene gülünür
+1 yılHayır. Buna hakkı yok. 600 liralık kiraya ortalama olarak 80 lira yasa daha altında zam yapabilir. Tüketici hakları hakem heyetine başvuru yaparak bunu düzeltebilirsiniz. Ayrıca kirayı elden mi aliyoe yoksa bankaya mi yatıriyorsun?
01 Yorumla- +1 yıl
Eğer kirayı elden alıyorsa. Kişiyi vergi kaçırdığı gerekçesiyle şikayet ederek 30-40 bin TL arası zarar verebilirsin.
+1 yılEv sahibin 100 tl zam yapsa anlarım ama 300 tl çok fazla mümkünse başka bir eve çıkmaya çalış varsın 1+1 olsun ya da kendine ev arkadaşı bul 2 tane kirayı 3 kişi paylaşın
Ne iş yapıyorsunuz bu arada00 YorumlaMerhametsiz insandan Allah korusun
10 yildir aynı evde oturuyorsan buna hakki var
Fakat 10 seneden az bir zaman oturuyorsan kira artışı enflasyon orani kadar olmali. Yani ortalama %20 kadar.
En fazla 720 olmalıydı senin kiran...00 YorumlaDadaşkentte bile kiralar çok yüksek artık ama bu kadar zam yapması tam bir vicdansızlık. Hangi semtte oturuyorsun? En uygun yine ya Hilalkent ya da Dadaşkent. Buralarda da bulamazsan daha bulamazsın. Allah yardımcın olsun.
00 YorumlaMillette birbirini neyse... Nasıl bir toplum olduk anlamadım. Sorsak herkes müslüman. Alt üst, üst alt herkes birbirine... kim kime denk gelirse. Acıyorum bu topluma. Sözleşme yapmayı düşünün eve girerken bence.
00 Yorumla
+1 yılSözleşme imzaladiysaniz sözleşmeye göre zam yapmaya hakkı var fakat sözleşme dışında hiçbir zam uygulamasi yapamaz. Dolayısıyla da bu yaptığı yasal olarak suçtur.
00 Yorumla
+1 yılSözleşmeniz var mı? Varsa yasalara bağlı ilerler.
Ama yoksa kolay gelsin. Sende itlik olsun diye odedigin kiraların vergisinin verilmediği konusunda maliyeye bildir01 Yorumla- +1 yıl
Oturanda ceza yer.
Sözleşmende yazar yüzde kac zam yapabileceği ama beb tavsiye etmem hukuki yollara başvurmanı çünkü erzurum dag başı genelde öküz olur insanı sorun yaşarsın.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılBuna hakki yok kontrat varsa ver mahkemeye kira yi elden ödeme ama. hep. bankadan öde fazla verdiğini geri bile alırsın seni evden çıkartamaz kanun senden yana
00 Yorumla
+1 yılYani o şekilde konuşması yanlış ama 600 lirada cidden ucuzmus kyk yurtlari bile 400 liranın üstünde bir ev için 600 çok ucuz 900 bile ucuz ama pat diye kirayı artırip o sekilde konusmasi yanliş
00 YorumlaBence hakkı var sonuçta fiyatlar yükseldi kira ömür boyu aynı kalamaz ki... Binlerce kira websiteleri var ordan bakabilirsiniz. Üzümeyin ama o da ev sahibi sonuçta. İnşallah daha ucuz yer bulursunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHakkı yok ve işi mahkemeye taşı, ek olarak madem çirkeflik yapıyor sen de yap; geldi sözle ve elle tacizde bulundu falan işte başka türlü ödersin gibi ahlaksız teklifler yaptı de adı da çıksın tacizci diye. Görsün insafsızlık neymiş
020 Yorumla- +1 yıl
Bu dediğin şey tamamen şerefsizlik. Kira artışı konusunda şikayet eder olur biter bu kadar ahlak yoksunu olmayın iftira büyük günah
Cevap sahibi+1 yılAdamın yaptığı şerefli hareket mi peki? Dinsizin hakkından imansız gelir atasözü bunun için söylenmiş, asıl ayıp insanların halinden anlamayan sözde ahlaklı paragözlerin yaptıkları
- +1 yıl
Senin tavsiyen onun ahlaksızlığına bin basar
Cevap sahibi+1 yılBir ev sahibi olarak söylüyorum: insanın halinden anlamayan insan değildir. Ben aptal mıyım ki etrafımda herkes kiracımdan en az 500 ortalama 1500 TL üzeri kira alırken-isterken arttırmayım? Bazı insan müsveddeleri var ki daha beterini bile hak ediyor. O zaman vermesin arkadaş kiraya, boş dursun
- +1 yıl
Sen heralde hayatında sana yanlış yapan herkese iftira atıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılElbette ki yapmıyorum ve yapmadım. Aksine insan halinden anlar her daim yardım ederim. Böyle olmak gerektiğine inanıyorum ama tersine inat eden, lafla yola gelmeyenlere acayip sinir oluyorum
- +1 yıl
@betterböcek kontratim var 6 ay 600 TL veriyom kabul etmiyor 900 istiyor vermezsen çik diyor
Cevap sahibi+1 yılAdalet tecelli etse her zaman, haklı haksız çıkmasa hiç kimsenin aklına başka yollar gelmez değil mi? Karşındaki her anlamda senden güçlü ve haksız, başvurduğun makamla da işini halletti bir şekilde; e mağdur ne yapsın? Olaya boyun eğip çekilsin, olacak şey mi?
- +1 yıl
@cicimod aynen katılıyorum. Eskiden taciz vakalarında şahit olmayınca kadının beyanı esas kabul ediliyordu, kadın neden kendini bu duruma düşürsün toplum içinde adını çıkarsın ki demek ki böyle bir olay olmuş diye düşünülüyordu. Ama iftiracılar yüzünden kaldırıldı artık.
Zaten hiçbir tacizci birilerinin şahit olduğu yerde bişey yapmaz veya kameralar varken, o yüzden artık tacizcilerin yanına kar kalıyor. Çok acı. Bunun gibiler yüzünden
Cevap sahibi+1 yılDoğru ya da iyi bir hareket olduğunu savunmuyorum, ama cidden bazıları hak ediyor böyle şeyleri. O kadar kötülükten mutlu olan, birilerinin acı çektiğini görünce sevinen var ki, ben bunu anlayamıyorum belki de. Gözümle gördüm kötüleri, kötülükleri. İnsan olan oturup konuşur anlaşır uzlaşır
- +1 yıl
@betterböcek bir erkek 55 yaşında utanmıyor para isteyip arayip hesabına 600 atiyom 300 daha ekle kontratim var zaten
Cevap sahibi+1 yılKorkarım ki bir açık bulacak ve oğlum gelecek türü bahane ile yine bu soğukta seni evinden bir şekilde çıkartmaya çalışacak, maalesef başaracaktır da. Al işte, böyle bir zamanda bu mevsimde bu mağdur arkadaş ne yapsın? İnsanlık bu mu 3 kuruş için?
- +1 yıl
Sana bir kötülük yapana sen bin kötülük yapıyorsan iyilerden değilsin demektir. Bu dünya imtihan dünyası
- +1 yıl
Soran kişi, sana bu konuda teknik bilgiyi yazdım aşağıda ayrı bir yorumda
Cevap sahibi+1 yılSinirle bu şekilde yanlış bir öneride bulundum farkındayım, ileri boyutlarını düşünmeden. Haklısınız haksızsınız diyemem. Ama ben böyle biri değilim, hiçbir zaman olmadım da ki yapmadım da. Sadece gün geçtikçe artan adaletsizlik beni delirtiyor, çok feci rahatsız ediyor. El kol bağlı izlemek ise en acısı
- +1 yıl
@cicimod evet geçen gün bir avukat intihar etti. Adam Londrada okumuş Nişantaşında ofisi var yabancı şirketlerin avukatlığını yapıyor. Bodruma bir dava için gidiyorlar 4 kişi 3 avukat 1 de stajyer avukat. orada otele yerleşiyorlar. Ertesi gün kız gidip tecavüze uğradım diye şikayet ediyor. Avukat tutuklanıyor, karısı ve avukatı ziyarete geliyorlar onlar gidince adam içerde kendini asıyor.
Şimdi olayın iç yüzünü bilemeyiz ama bir stajyer olarak sen niye bodruma gidiyorsun napacaksın ki orada? Zorla götürmezler mutlaka o istemiştir ben de geleyim diye. Gezmeye gelmiştir daha çok, nasılsa patron ödüyor herkesin parasını. Adam çok zengin ve 41 yaşında , bodrumda kadın mı yok , sürüyle kadın bulur o adam, niye stajyerine tecavüz etsin üstelik avukat yani cahil değil.
Adam bunu kaldıramadı intihar etti.
orada ne oldu bilinmez ama tecavüz olayı çok da inandırıcı gelmedi bana.
Cevap sahibi+1 yılBir de geçtiğimiz günlerde yaşanan samuray kılıç ile rastgele bir masumu öldüren örnekler var, insanın kendisini aynı şekilde cezalandırası geliyor içinden. Yani böyle hissetmemek elde değil ki
- +1 yıl
e yani zaten cinayetler almış başını gidiyor. iftira edilirse zaten gerçek olaylarda mağdura da inanmazlar belki iftiradır diye. 4 4lük mahkeme olsa neyse ortaya çıkar gerçek suçluysa cezasını alır derdik ama öyle değil işte. bu yüzden dediklerimize de yaptıklarımıza da dikkat etmeliyiz. İnşalah soru sahibi de hayırlısıyla çözer meselesini. hayırlı günler her kese
- Para & Ekonomi konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılO kirayı vereceğine ordan ev alırsın. Nasıl bir ev sahibine denk geldin? Kira kontratında bunları yazıp imzaladıysanız hiç bir şey olmaz. Gerekirse dava aç olay mahkemelik olursa kirayı bankaya yatır.
00 Yorumla
+1 yılTurk milletini çok ovuyoruz ama bizden cok insanimizi silken yok. bizden cikarci acgozlu vurdumduymaz bir millet yok
10 Yorumla
+1 yıl2+1 eve 600 TL çok uygunmuş. 900 TL gene uygun. Ama sözleşmeye mutlaka bak o kira artış konusunda bir madde illa ki vardır.
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle hakkı yok en fazla 100 tl artırım yapabilir sana % 50 zam yapmış bunun için avukat tut menfi tespit davası açsın bak bakalım ev sahibi ne yapıyor görür anya ile konyayı
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da bunun iki katı veriliyor bu şekilde bile iyi 2+1 üstelik
Sen veremicek durumdaysan yine görüş adamla güzel dille10 Yorumla
+1 yılKira zammı enflasyon oranında yapılır 600 olan kirayı 900 yapamaz şikayet edebilirsin ama detayları var kira sozlesmen bitmesine ne kdr kaldı?
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılKontrat varsa sen haklısın ama 600 TL kira da kalmadı
Benim evimde kiracida biz 700 alıyoruz ama gerçekten durumları olmadığı için idare ediyoruz
Yoksa 900.1000 TL eder evim en az hem de00 Yorumla
+1 yılYasal olarak ev sahibi senede belli bir miktarın üzerinde kirada arttırma yapamaz. Bir araştır derim.
11 Yorumla- +1 yıl
Kontrat devam ederken zaten çıkaramaz. Siz 600 E anlaşmışsınız 1 sene için canım istedi arttırdım gibi bir mevzu olamaz.
+1 yılMahkemeyle falan uğraşıp yüz göz olmak istemiyorsan Aynı bölgede bulunan kiralık evlere bak kiralar aynı ise yaptığı zam normal demektir. Tabi önemli olan evin doğalgazlı olup olmaması doğalgazlı ev için bu fiyat normal
00 Yorumla
+1 yılEğer kira sözleşmeniz varsa öyle bir hakkı yok. Her yıl 1 defa zam yapabilir ve bu Tüfe oranını geçemez. Tüketici hakem heyetine başvur
00 YorumlaYasalara göre mümkün değil diye biliyorum, iyice bir araştır, gerekirse avukat ile görüş, kendi başına yapma. Bu ülkede hala hukuk kuralları geçerli.
00 Yorumla
+1 yılSözleşmen varsa yıllık enflasyon oranı kadar zam yapabilir. Ama Türkiye'de çoğu kişi sözleşme yapmıyor
00 YorumlaYasal olarak yapamaz çıkmıyorum de çıkara biliyorsa çıkarsın şikayet edebilirsiniz en fazla enflasyon a göre yapar
00 YorumlaSözleşme olmasına da gerek yok. Sözlü ahlakına yeterlidir. Aynı kirayı ödemeye devam et. Beğenmiyorsa dava açsın. Kazanma şansı yok.
01 Yorumla
+1 yılEşyalarını filan atarsa polisi ara
Kanun kiracidan yana
Ve onun belli bir oranı var
O kadar yapamaz00 Yorumla
+1 yılYasal olarak kış vakti sizi evden atamaz. Üstelik zamlar kiralama kontratinda belirlenen orantılarla olur.
00 YorumlaYasal olarak yapamaz. Ama sözleşme süreniz dolduysa sözleşmenin uzaması iki tarafın anlaşmasına bağlıdır.
00 Yorumla
+1 yılSozlesmen sağlamsa risk faktorlerinide göz önüne alarak Tüfe efe oranında zam yap.
Hakkı yok o kadar zam ama böyle işliyor işler.00 Yorumla
+1 yılArtış tefe-tüfe oranına göre yapılır. Geçen yıl %15 di. Bu sene kaç bilmiyorum ama senin ev sahibin %50 yapmış.
00 Yorumla- Devamını Gör (169)
Devamını Gör(214)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > 2+1 evde oturuyorum, ev sahibim 600 olan kirayı 900 TL yaptı ve işine gelirse otur dedi. Buna hakkı var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler