Selam herkese! Asgari ücret bu sene 2825 TL civarı. 2022 tahminleri ise şöyle olabilir diye bir tablo gördüm:Sizce minimum ne kadar olmalı yeni yılda asgari ücret?
Şimdi bunları hesaplayanlar kümülatif vergi matrahlarini hesaplanıyor sonuç bı bakiyorsun hop 2. Ay ilk dilim ho 6. Ay3. Dilim 12 ay 3. Dilim maaş kalmıyor mesailer maaşı kurtarmaya çalışıyorsun... Buna bu kadar zam yapacaklar ya elektrik su dogal gaz gıda ulaşım vsvs herşeye bunun 3 4 katı zam geliyor sonuç bu asgari ücret zammı cebe girmeden yani halka damla ile verip vidanjör ile geri çekiyorlar. Değerli kağıt vergiler vs gelecek zam belli oldu yüzde 35 bir zam durun sahlaniyoruz hedef 2023 emekçinin alinterini namusunu yaninkifem tazminatında alacağı. lz
Asgari ücretin ne kadar olduğundan ziyade alım gücü önemlidir. Alım gücü olmadıktan sonra artış sadece enflasyonu tetikler. Görüşü göre de asgari ücret 5.000 lira da olsa işverene yük olmaktan başka işe yaramıyor. Yaklaşık 30 kişiye iş verdiğim bir isletmem var. Herkes işverene yükleniyor sanki herkes holding sahibi. İşletmeyi sayıp bankaya yatirsam risksiz, zahmetsiz daha çok kâr elde ederim. Sırf insanlar işsiz kalmasin, sadece ben değil herkes ekmek yesin diye açık tutuyorum ama Bu gidişle satıp paramı bankaya yatiracagim.
Döviz, enflasyon bu hızla arttığı müddetçe rakamların bir önemi kalmadı artık. Maalesef paramız pul bile değil çünkü pulun bile değeri var, paramızın yok.
3200 gibi bir şey olacaktır ama 10bin olsa fark etmez, ertesi gün aynı oranda zamlanır her şey. geçen sene verilen zam aslında oran olarak iyiydi ama daha zammı alamadan alım gücü düştü. yani ekonomik istikrar olsa, enflasyon mantıklı bir seyirde ilerlese %10-15 lik zamlar kabul edilebilir fakat bizim için bu söz konusu değil. demem o ki sorun kısa vadede asgari ücret düşüklüğünden ziyade enflasyonun/doların vs sürekli yükselmesi. verilecek zam çözüm olmayacaktır.
ülkede asgari ücret yüksek sıkıntı bu değil 2 sıkıntı var 1. si asgari ücretin yüksekliği bence daha düşük olmalı 2. ise asgari ücretin alan sayısının çokluğu ki esas sıkıntı burada başlıyor nerdeyse yuze 70 i ülkenin asgari ücret ve işte 1 2 tık üstü rakam maaş alıyor olmalarıdır sıkıntı gelişmiş ülkelerde bu oran çok düşüktür
Net asgari ücret 5.000 olmalı. Ülkede orta direk diye bir şey kalmadı. Tüm ayrıcalıklar sarayın 5 li çetesin cengiz holdingin sahibi Mehmet Cengiz bu milletin amuna kuyacağız demişti. Asgari ücreti gerçek enflasyonun altında ezilecek şekilde artırırlarsa bu millet bunların hepsinin zamcığına koyar. Millet koyunca bir daha iflah olmazlar.
2021 eylül ayı açlık sınırı 3049tl Yoksulluk sınırı 9931 tl. Bu 4 kişilik bir aile için. Bu ailede anne baba ve 2 çocuk var diyelim. Çocuklar çalışamayacağı için. 9931 tl yi 2 ye bölelim 4965.5 tl. Kısacası 2022 asgari ücreti en az 4965.5 tl olmalı.
Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 3709 tl
Daha azını vermek Türk milletine zulümdür, ihanettir.
Ne kadar az olursa o kadar iyi çünkü ekonomimizde toplu verilen para yani asgari ücret, kyk kredileri, bursları, emekli ikramiyesi gibi gelirlerin artması demek piyasaya yeni renkli kağıtların girmesi demek, ne kadar kağıt girerse o kadar alım gücü düşeceği için bana göre sabit kalması veya en fazla kuruşluk bir zamın olması gerek.
Ülke her geçen gün seçim ortamına yaklaştığı için ve ülkede çalışan kesmn büyük çoğunluğu asgari ücretle çalıştığı için iktdarda olanlar koltuklarını koruyabilmek için şuanda 4 bin tk bile asgari ücret belirleseler şaşırmam.
Gerçeğe bakarsak önerecekleri ve kabul edecekleri rakam yine piyasa koşullarının altında kalacaktır diye düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne sacma sorular soruyorsunuz ya, sanki ÜLKEDE büyük bir para akan dere var, o dereden para asgari ücret olarak belirleniyor dagitiliyor.
Ben 10 bin DOLAR MAAAS ISTIYORUM; EN AZINDAN OKADAR OLMALI, o 10 Bin DOLARI KAZANDIRAN is, üretim yoksa, o parayi kim nereden bana verecek.
Türkiye' de bundan 100 yil önce MERCEDES; OPEL; BMW; FORD, AEG; SIMENS; BOSCH, MIELE Fabrilari kurulmamis, ama o FABRIKALARIN kruldugu Üleklerin ASGARI ÜCRETLERI bizde olsun.
HANGI MANTIK BU? Biz 100 yildir heykel üretiyoruz, ASGARI ücrette ona göre iste.
Biz calismadan üretmeden yemesini seven milletiz, almanin disiplini, is sevrligi sende yok arabam olsun, evim olsaun 5 bin dolar maasim olsun ama masa basinda kolay isim olsun. Yil 2002= Türkiye'nin nüfusu 71 milyon. Trafikteki arac sasiyi 8 milyon, 8,87 kisiye bir arac düsüyor. Yil 2010= Türkiye'nin nüfusu 84 milyon. Trafikteki arac sasiyi 25 milyon, 3,35 kisiye bir arac düsüyor.
Ama sürekli ac, battik edebiyati yapan cahil, egitimsiz, gecmisini bilmeyen bir entel takimi var. O entel takimi o Oto yollari daha önce yapsaydida, kisi basi tuvalete sicmaya dahi gdicek bir araba verseydide, simdiki yönetimi beraber elestirseydik.
3.400 lirs diye tahminbediyorum ama alım gücü %11 daha fazlandüşecek.
Mesela 2800 lira ile ortalama fiyatla 40 liradan 70 çay alabiliyorsak 3400 asgari ücretten 55 lira fiyattan 61 çay alıcaz. Maalesef alım gücü her Allahın günü düşüyor
Aclik siniri 3049 TL, ,'yasama siniri' bekar biri icin 3709 TL, yoksulluk siniri 9931TL, ortalama orta! bir hayat surmek icin en az almaniz gereken maas 17.867 TL... Yorum yapmayacagim..
Fazla bir artış olmayacak beklentim de yok zaten komik bir oran belirlenicek zam diye kakalıcaklar millete yapmasalar da olur istemiyorum onların sadakasını.
Asgari ücreti devlet vermiyor. Özel şirketler veriyor. Devlet sadece düzenleyici. Asgari ücret yükselmesi çok önemli. Keşke yükselse. Ama o zaman küçük işletmeler batıyor. Çözüm: Küçük iletmeleri kapat
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
dövize bakarsak düz 5000 olmalı ammaaaa e biz dövizle mi maaş alıyoruz değil mi 😱😱😱
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
tahminen 3250 falan anca yaparlar hadi olsun 3322 falan