2021 yılı üzüntüsüyle, zammıyla, hayal kırıklığıyla geldi geçti nerede ise bitti bitecek. 2022 yılında hayaller için görünen o ki bir miktar fazla para lazım peki sizin 2022 yılı asgari tahminiz nedir?
Benim tahminim net 3650 tl olur. Belki bir ihtimal ürünlere yapılan zamları geçim sıkıntısını işin içine katarsalar 3789 tl olur diyorum dahasi zor
Rakamlarin bir önemi yok.. ister 3500 olsun ister 5000 TL. Paranın alım gücü olmadıktan sonra rakamları yükseltmek sadece enflasyonu arttırır o kadar. Asgari ücrete ne kadar zam gelirse piyasa o kadar daha artar. Geçmişte asgari ücret 1000 lira iken akım gucu bundan kat be kat yüksekti. Şimdi 2824 ama alım gücü 1000 lira kadar yok. 3500 de olsa 4000 de olsa emin ol alım gücü 2021 yılındaki 2800 liradan daha düşük olacak. O yüzden asgari ücreti çok arttırmak yerine paranın alım gücünü yükseltmek gerekir.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
2023 seçimleri geldi kapıya dayandı. Mevcut iktidarın yaptıkları artık insanları rahatsız ediyor. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde seçimi kaybettiler. "Bu milletin amuna kuyacağız" diyen mehmet cengiz gibi müteahhit tayfa bu iktidarın çöküşüne sebep olacak!!! Doğru düzgün bir zam yapmazlarsa millet ne kadar koyun olursa olsun bir noktadan sonra (aç kalınca) gerekeni yapıyor :) açlık sınırı 5k civarı. Asgari ücreti net 4 bin yapmazlarsa ve seçime kadar ekonomiyi düzeltip ak koyunların önüne bol bol yem atmazlarsa seçimden sonra birileri için yolun sonu demektir. 😎
oy veren koyunlara verilen saman demektir.. Tabi bununla beraber insanlarda o koyunlar sayesinde yol buşlamıyor çünkü koyunlar o kadar çok ki her yeri kapamışlar..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tahminler ne kadar düşük biraz akıl biraz mantık 4 binden aşağı kesinlikle olmaz adım gibi eminim en kotu 3900 ki o bile olmaz en az 4 bin yazdim buraya gorun bakin. Yazdiğiniz tahminlerin suanki maastan bir farki yok 2022 maasi tum maaslardan daha cok zamli olacak.
Ya allah aşkına 5 bin olsa ne olmasa ne alım gücü yok bu şartlarda 9 10 bin maaş anca o da anca yeter. Bok yoluna gidiyoruz ki bence hala bu halimiz iyi Günlerimiz siz yilbasindan sonra göreceksiniz erken seçim kapı da bence
Çok yüksek olamaz. Şöyle düşün sen bir işletme sahibisin ve 10 tane çalışanın var. Asgari ücretle çalışıyorlar. Asgari ücretse 2850 den 4000 e çıktı. Bunun sigortası vs de var. Sana maaliyetleri çok arttı. Ya işletmeyi kapatırsın batmamak için ya da çalışan sayısını azaltırsın. Pratikte asgari ücret keyfe keder belirlenen bir şey değil. Herşeyin dengesi var. İyilik yapayım derken işletmeleri zor duruma düşürüp üretimi sekteye uğratırsın. Bir ülke ya komple kalkınır ya da kalkınamaz. Refah düzeyi politik kararla belirlenemez. Birçok alanda reformlar yapılmadan ekonomide düzelmez.