Ben 8-9 bin aralığı bekliyorum.

6.500 - 7.000 arası
7.000 - 8.000 arası
8.000 - 9.000 arası
9 bin üstü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben 8-9 bin aralığı bekliyorum.

Türkiye'nin klasik ve kronik problemidir.. Belirlenme yönteminden ve kamu oyu gündemini işgal edişinden bıkkınlık gelen konu.. Önerim asgari ücretin saçma sapan gerekçelerin öne sürüldüğü Taraflar arası müzakereyle belirlenmesi yerine bilimsel temelli hesaplama yönteminin kullanıldığı artış yöntemiyle belirlenmesidir.. TÜİK ve diğer paydaşlar (Sendikalar, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları) tarafından bilimsel ölçütlerle belirlenen açlık sınırı geliri veri taban ücret kabul edilerek bu ücrete yine aynı paydaşların ürettiği enflasyon vb. verilerin eklendiği bir yasal düzenleme yapılmalıdır.. Tabii ki bu enflasyon verisinin çok dikkatli hesaplanması gerekiyor.. Resmi kurumların açıkladığı veri ile STK veya Üniversitelerin açıkladığı veri arasında uyumsuzluk yaşanıyor... Kısaca ankette sorulan ücret aralıkları yetersiz bence.. Belki de TÜİK yoksulluk verisine eşitlenmeli asgari ücret.. Bir insanın çalışırken yoksulluk sınırı altında gelir elde etmesi eşyanın tabiatına aykırıı..
EİG için teşekkür ederim.. Selamlar..
asgari ücretin sekiz bin olması hiçbir şey kazandırmayacak çünkü bununla birlikte her şey o zammın daha fazlası zamlanacak
yine yetmeyecek ki ne alırsan al yetmeyecek.. herkes o zamdan dolayı zam yapacak kiraya zam ekmeğe zam aldığın en küçük bir şeye bile zam
hep zam zam zam..
ne anlamı kaldı?_
Tahminim 7 ile 8 bin arası hadi en fazla 10 bin olur diye tahmin ediyorum ki bunlar çözüm değil çözüm herşeye gelen zamları düşürmek enflasyonla mücadele etmek öyle maaşları yükselt düzelir kafası cahilce çünkü maaşlar artıyor ama ürünlerin fiyatları daha fazla artıyor sonuç yine para yetmiyor
Herşeye %100den fazla zam geldiğini düşünürsek asgarî ücrette en az 8 bin TL olması gerek bunun altında bir fiyat insanlarla alay etmek demektir.
o zaman her mesleğe zam gelsin mk polisler 20 bin alsın öğretmenler 16 alsın o zaman oldu
Cevap
44Cevap
7.000 - 8.000 arası
7-8 bin olur seçim yaklaşırken yine yükselir insanların gözü bi boyanır. Asgari ücretin yükselteceğine zamları düşürseler daha iyi olmaz mıydı. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle alıyorlar. Zaten dün bir konuşma dinledim bi tane bakanın cümlesi karşısında şaşırdım nefes bile alıyorsunuz dedi. Aldığımız nefesin hesabını kimseye soracak değiliz. Bi o kaldı vergi kesmediğiniz.
zam gelsin her şey anında 3x artıcak... maaş 1 katı bile artmıcak ama artması yeticek. Direk 3x katı.
Ulan peynirci bile 120 olur mu dediğim adam iki gün sonra 200 küsür olucak bu daha ne olsun bu fiyattan satıyoruz hala... diyor 😜🤣😯 Senin gibi esnafı mı diyiceğimi... haklısın kardeş mi dicemi şaştım kaldım. Düz kireç peynir 140 tl!!!
bir işveren olarak bu durumun vaziyetine cok üzülüyorum.
keşke çalışan zam alınca refaha ersede problem kalmasa.
hem işverene gelen zamlardan ödemesi zorlanıyor
hem çalışan aldıgı zammı degerlendiremeden alacagı her şey zamlanıyor
8-9 arası olcagını düşünüyorum
Yaaaa yeminn ediyommm zirlamayiii kesin beeee!! sukredinn maaslarinizzz yukseliyooooooo! diger ulkelerde boyle birsey yooookkk! Maaslarina zam bile vermiyorlar! hersey yukseldii amaa maaslarinaa bir kuruss vermediler fazladan! Yeminle sukredinn yaaaaa..
Bence 7000-8000 arasında olacak asgari ücret zaten o kadar olsa bile ne değişecek ki asgari ücrete zam gelmesi ile beraber her şeye zam geliyor keşke her şeyin fiyatı aynı kalsa da asgari ücrete zam gelmesi ya da fiyatlar düşük olsa
Eskiden ne kadar artar diye dört gözle bekliyordum iki senedir çok artmasa bari diyorum. Ne kadar artarsa o kadar ikiye üçe katlanıyor fiyatlar. Burdan dönmez daha
cevabı açık ve net toplanıp bir rakam ortaya çıkartacaklar ve o rakam bizim hoşumuza gitmeyecek neticesinde ---> hükümet önümüze bu rakamı koydular 6 iken biz bunu 7 yaptık hayırlı olsun diyecekler. Netice seçimler yaklaşıyor mesaj açık ve net sadece görmesini okumasını bileceksiniz :) saygılar (6-7000 rakamı ciddiye almayın)
İşçi sendikası bile pazarlığa 7700 lira ile başlamışken fazlası olmaz. 2022 başında 2800 liradan 4300 liraya çıktı, 3 ayda eridi. 10.000 verseler de farklı olmaz. 400 doları geçmez, geçemez.
Asgari ücretin artması hiçbir şey ifade etmez, ülkede anormal derecede bir yükseklik var. Yaşadığım ülkedeki haberlerde bile sık sık Türkiye’deki durumdan bahsediliyor.
Yine de tahmin yapacak olursam, bence 8 bin 400 tl civarında olur
Enflasyon bu kadar yüksek seyrederken birine söylesek boş 7.000 veya 8000 ne fark eder ki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının çok altında
İsterse 30 bin₺ olsun para çöp olmuş zaten yav benim her ay 35 bin ₺ den aşağı aylık düşmedi düşmezde
Akaryakıt
Ev
faturalar
Şahsi gider
Olması gereken 10 bin üstü ama İş bakanının pazarlığı 7785 ten açması helal valla ülkeyi bunlara bırakanlara
abartmayın ya 9 bin üstü nedir e diğer çalışanlar süs niyetine mi okula gidip geldide mühendis polis felan oldu abartmayın cidden her şeyin bir sınırı var doyumsuzluğunuzu başka bir yerde yaşayın
Doyumsuzluk değil ülkede şu an yoksulluk sınırı 25.000 😂
Hepsinin canı cehenneme haram zkkm oldun benden kesilen vergiler
@Ridvanmayk2 kime haram ediyorsun
Ebene 😂
@Ridvanmayk2 komiksin ahahahaha yelledim şu an kokla
Yararı oluyor mu, her şeye zam bindiriyorlar? bence asgari ücretten önce fiyat zamları konuşun.
Açlık sınırını düşünürsek azami 9 bin üstü olması lazım ama seçim olduğu biraz göz boyanacak biraz kırıntı verilecek oda 7.800 -8 bin arası diyeyim
#Hükümdar
8 _9 olur diye düşünüyorum azı olur çoğu olmaz hayırlısı diyelim 🤗
Bu ülkede hatta bu dünyada neler dönüyor bilinmez kimsenin ahı kimsede kalmasın eden ettiğini çeksin bunları söylemek bile hoşuma gitmiyor kimse yaşattığını yaşamadan ölmesin
inşallah buradaki seçeneklerin en üstü olur.🙏
7 - 8 bin arası olur gibi. Piyasaya gelen zamlar 2 katı olur.
8000 falan olur ama keşke olmasa zam yapilir yine urunlere... 😔
8250 yaparlar bence. Çok da yukarısı olmaz, hatta biraz daha aşağısı da olur belki
Enflasyon böyle devam ederse ilk ay bir ferahlama yaşanır ondan sonra yine hüsran
Asgari ücret belirlendiği an itibari ile fiyatlar belirlenecek herkes zamlarını yapacak ve sonuç olarak bir değişiklik olmayacak.
En fazla 8 olur bence sonra da o biçim zam gelir yine her şeye değişen bir şey olmayacak rakamlar büyüyor ama değer düşüyor alım gücü yine aynı
Onemli olan zam degil onemli olan alim gucu. Enlasyonun dusmesi. Ve tuketim yerine uretim yapilmasi. En onemliside dovizin dusmesi. Nu konuda hukumetin attigi bir cok adim var
Asgari ücret yükselde nolur yükselmese nolur. Dakka başı her bir şeyin fiyatı artıyo😒
Açlık sınırı 26 binin üstünde eğer ki 9 binin altın asg olursa millet gecinemez en fazla 9 binin üstünde olmali
Hepimiz bekliyoruz ama maalesef türk iş başkanı 7600 tl den aşağı olmaz dedi devlette belki bi tık fazlasını yapar yine yazı bekleriz
Yaz olunca nolucak 😂
Büyük bir sürpriz ile 8 binin üzerinde bir değer "müjdelenecek". Sonra milletimiz bunu kutlayacak.
Bence zam yapılmasın, özelde çalışan orta direğin maaşı gittikçe asgariye yaklaşıyor 😑
8-9 kanka yani artık daha ne olur bilmiyorum hayırlısı diyelim
8250 tl olacak
yaz bir yere
Sanmıyorum yükselecek olacağı 8 buçuk hadi 9
keşke aynı kalsa...
Bu bile çok da seçim için yapabirler hani
8000 olacak gibi
En az 7.000 - 8.000 arası olur.
12bin ve üzeri.
7 ya da 8 bin arası tahmin ediyorum.
8500 tl den aşşağı olmaz
15 bin bile kurtarmaz
8.000 - 9.000 arası olur bence
Asgari ücret işte
15 bin olsa neye yarar...
8 bin olur bence
8000 < X < 8500 arası bir değer eşitidir.
7000 7250 bisey olur.
Direkt rakam veriyorum 8.250 TL diyorum
Zam yok 2825 liraya geri çekilecek
Fazla zaman gelmez aslaaaaa
8200
Çok artmaz
8000 tl olmalı
Ah ah nerede artacak artsada zam yaparlar ürünlere
Maalesef kimse aldığı paradan memnun değil
7.000 - 8.000 arası
Cok umudum yok
Bence 7 bin ila 8 bin arasında