Haber linki

Evet zincir marketler enflasyonu yükseltiyor ama burada en büyük suç yönetimin, üreticide 1lira markette 15 liraysa o aradaki meblağı aracılar hiç zahmet çekmeden yiyor buna dur diyemiyor sözde yöneticilerimiz.
Zincir marketler anlaşmalı oluyor üreticiyle, direk tarladan markete getiriyor ama onlarda piyasa fiyatına göre satınca korkunç kazançlar yapıyorlar ve dolayısıyla enflasyon yükseliyor.
Artıştaki payının düşük olduğunu düşünüyorum. Dolar almış başını gitmiş. Gıdamız bile ithal. Asgari ücret artmış, personel maliyeti artmış. Bu işin nakliyesi var, yakıtı var. Gidip marketlere bahane bulmaya lüzum yok. Gıdayı üretmiyoruz. Çiftçimiz cesaret edemiyor. Köyden kente göç had safhada. Ziraati bilen nüfus yok. Toprağımız işlenmiyor. Köy enstitüleri acil şart. Ya da toprak işlemeyi bilen afganları köylere dağıtma bu işin sonu
gıda nın ithal olmasına gerek mi var? TL yurtdısına cıktıgında hükümsüzdür. dolara endeksli hareket eden bir para elbette deger kaybedecek. bunun herşeyin ithal olmasıyla ilgisi yok istersen herşeyin yerli olsun, dolar artıınca sen yine dolara göre hareket eden tl nin degerini korumak için zam yapacan değilse sattıgın maldan zarar edersin. çözüm dolara göre değil altına göre hareket eden bir para sistemi oluşturmaktan geçer.
Yani mümkün böyle bisey yapabilecek kapasiteleri var yani düşünsene sadece a 101 10 binden fazla şubemiz var diye reklam yapiyodu her şubede sadece 1 kişi çalışsa bile bu demektir ki nüfusu o market çalışanları olmayan şehirlerimiz var kısacası diğer marketleri de sayarsak onlarca şehirden fazla bi topluluk oluyor adamlar birleşse seçimde kimi isterlerse onu tek başına iktidar bile yapabilir belki yani ekonomi ney ki 🤣🤣🤣
Kesinlikle düşünüyorum mesela ben makarnayı 2.5 tl'ye alırken manav gibi ya da Şarküteri dükkanlarının bazılarında satılan makarnaları aldığımda 4 tl'ye alıyorum arada çok fark var bu sadece Zincir mağazaların değil online sipariş veren sitelerden kaynaklı bir problem ayrıca çünkü burada bir marketten 2.5 litrelik bir kola 10 tl iken sipariş vererek aldığım kolanın fiyatı 14 tl'ye kadar çıkıyor ve bu resmen kazık
Cevap
35Cevap
Zincir pazarlarda da fiyatlar yuksek🤣🤣 ne alaka ya iste yanlis ekonomi politikalari illa bi gunah kecisi bulucaklar yersen
Zincir pazarlar güldürdü beni🤣
Milleti alışverişe alıştırıp sonra da zammı bastılar. Devlet zamanında destek vermeseydi buna cesaret edemezlerdi.
Enflasyonu arttıran bunlar mı bilmem ama küçük esnafı bitiren bunlar oldu.
Bazı ürünler zincir market haricindeki marketlerde daha ucuz. Vatandaşın market market dolaşıp fiyat araştırması yapması çıkarına olacaktır. Çaykur Altınbaş 500 gram çay A-101 de 26,50 Tl iken sıradan bir markette 20,90 TL. gördüm. O sıradan marketten aldım çayımı...
Enflasyonu düşürmek için faizi indiriyorlar. Faiz inince döviz artıyor. Döviz artında ca yurt dışında düşük gümrükle ithal edilen ürünlerin de fiyatı artıyor ama suçlu market zincirleri oluyor :) Yanlış ekonomi politikaları yüzünden hem üreticinin hem de tüketicinin maliyeti artıyor ama bunun farkında değiller umurlarında da değil. Ortada bir başarı olunca "şahsım" diyor ama başarısızlık ve yanlış olunca da onu bunu suçlayıp terörist ilan ediyor.
bazıları her şey ithal, dolar artınca ondan zam oluyor demiş. TL yurtdısına cıktıgında hükümsüzdür. dolara endeksli hareket eden bir para elbette deger kaybedecek. bunun herşeyin ithal olmasıyla ilgisi yok istersen herşeyin yerli olsun, dolar artıınca sen yine dolara göre hareket eden tl nin degerini korumak için zam yapacan değilse sattıgın maldan zarar edersin çünkü TL bir çöpe dönüşür. çözüm dolara göre değil altına göre hareket eden bir para sistemi oluşturmaktan geçer.
Her zaman mağdur olduğu için birileri hic bir zaman suç onlarda değil. Durum şöyle:
Önceleri ucuzluk diyerek insanlar küçük esnafı bıraktı. Büyük marketlere zincir marketlere üşüştüler. Şu pandemide, sayısız işletme battı gitti. Çoğunluk küçük esnaftı.
Eeee noldu dediğimize geldi piyasa. Ortalık bomboş kaldı. Malıda ucuza büyükler toplar müşteriyide toplar. Şimdi istediği fiyata isyediği şekilde satar. Bu zamana kadar , küçükler batarken kimsenin sesi çıkmıyordu. Şimdi canınız yandı demi?
(Bizde küçük esnaftık battık. Rekabet edemedik)
Hayır hammadde pahalı. Dışa bağlı yaşıyoruz cevap bu. Adamlar ne yapsın peynirin zeytinin paket fiyatı artıyorsa zarar mı etsin? Yapılan hataları birilerine paslanmak bu başka bir şey değil.
Ekonominin kötülüğünün yanı sıra denetimsizlikten ötürü marketlerin fiyatları sürekli şişirmesi
Dış minnaklar bitti, sıra iç minnaklara geldi. Bakalım sıradaki minnak kim olacak?
Ekonomi iyi değil ama ben fırsatçılık yapıldığını da düşünüyorum haber doğru olabilir. Kismen etksii vardır tabiki herşeyi marketlere bağlamakta saçmalık
Bu sefer günah keçisi bunlar oldu ama hükümetin hiç suçu yok hatta kiralar da marketler yüzünden arttı aynen
Ortalık serbest piyasadan rekabetten geçilmiyor herkes fiyatları artırıyor herşeyin fiyatı artıyor heryer bozulmuş heryerin boku çıkmış 5 markete bağlamak büyük hatadır..
enflasyonu arttıran milletin vergilerinle millete hizmet verilmeyip tayyoş denen zatı güzel kardeşim kendine ve şirketlerine milletin vergilerini tüyü bitmemiş yetimin hakkını peşkeş çekmesidir
Sebebi firsatcilik dolar 25 kurus artri diye urunlere %100 zam yapiyorlar dolar 2 TL dusunce fiyati dusurmuyorlar ama tum ulkede ayni seyi yapiyor
Her yer aynı olmuş küçük marketler artık daha pahalı balık kraker bile 2,5 lira olmuş 🤭😂balık alıp yiyelim daha iyi 😂
Küçük market ve bakkallar çok daha pahalı katılıyorum
Bizde bir bakkalcı var hele gözleri fir fir dönüyor 👀👀👀para hastası kadın😂😂😂
Evet. Akaryakıt, elektrik ve doğal gaza da zammı onlar yapıyor. Seçimde marketlere oy moy yok 😉
Elektriğe, benzine, mazota ve doğalgaza bu marketler mi zam yapıyorlar?
Aklım karıştı şimdi
😃😃
Yıl sonu geliyor enflasyonu düşük göstermek için devletimiz hemen el atar market fiyatlarını aşağıya ceker merak etme
Hükümet kendi suçunu başkalarına ihale edecek şeyler / kişiler arıyor.
Suçu ihale edip kenara çekilecek.
Pahalıya aldığı malı zararına satacak hali yok insanların :) ülkecek bayılırız, bir şeyin kökenine kadar araştırmadan son eli suçlamaya.
Ya ne alakaa market kafasına göre arttırıyor sanki fiyatı dolar Euro uçmuş her şey ithal çiftçiye destek yok mazot benzin pahalı üretim zar zor yapıyor çiftçi, ama market kendi kendine yükseltiyor fiyatı sanki
Hayır tabii ki maliyetler yükseldiğinden onlar da karını kısamayacaklarından bu fiyatlar da sonuç oluyor
Evet onlar yüzünden oluyor zaten
Peki kiralar neden artıyor, araç fiyatları neden arttı bu kadar, doğalgaz ve elektrik niye yüzde 70 lerde zamlandı. geçen sene 4 çeşit yemeği 10 liraya yerken şu an 15 lira 17 lira. Yılbaşında 20 lira olcak diyor. Çimento demir niye pahalı?
Enerji maaliyetleri çok yüksek bence enflasyonun başlıca sebebi bu
Tabi araba fiyatlarını bile bunlar belirliyor. Geçsinler bu ayakları. Her şey pahalanıyor.
o kadar engeller aşmış bir ülkenin enflasyonu üç beş marketin elindeyse sözün bittiği yerdir zaten
Memleket ekonomisini marketler yönetiyorsa hğkümet ne işe yarıyor?
Biz kafayı kuma gömüyoruz onlar da kendilerince suçlu bulup önümüze atıyor.
Artık kim yutarsa.
inanmıyorum. Hadi market yüksek fiyattan satıyor diyelim. Benzini sigarayı otoyol ve köprüleri fahiş fiyatla kullandıran ve satan , ötv adı altında verginin vergisini alan devlet ne oluyor peki?
bana hiç mantıklı gelmiyor..
daha öncede zatın, zincir marketleri övüp bakkalları gömdüğü demeçleri var..
Bunların etkisi çok fazla, resmen piyasayı ele geçirip rekabeti bir kenara koydular.
Bataklık dururken sivrisinek kovalamak adet olmuş
Hayır alakasız bir durum.
Gillette 32 liradan
63 liraya yükselmiş
Hayır hükümet ülkedeki insanları daha da fakir yapıyor
Her yerde fiyatlar uçuk artık. Ekonomi çok zor artık ülkede
ülkeyi 3-5 gvatın eline vermişler sömürüyor doymuyor süslümanlar
Küçük marketler de aynı fiyat
Hep o bu suçludur ztane hiç kendileri suçlu olmaz
Gillette 32 liradan
62 liraya çıktı..
Ne olacak en son onu merak ediyorum