Marketlerin enflasyonu bahane ederek üste kendilerinin fiyat eklemesi ve suni enflasyona sebep olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Özellikle A 101 ve BİM danışıklı dövüşüyor bu aralar sanki.
Özellikle A 101 ve BİM danışıklı dövüşüyor bu aralar sanki.
suç marketin değil
suç devletin
tarım ve hayvancılığı öldürdüler
bebek mamalarına kadar gdo yu hormonu serbest kıldılar
tarlası olanlar organik yurtdışına gdo hormonlu bize tam tersi olursa cezası var diyorlardı
şimdi gübre fiyatları uçtu
samanı bile ithal ediyoruz
her yıl 2 3 kere parktaki çimler biçilir çöp poşetlerine doldurulup çöpe atılır. Hayvanım var bana verin dersen vermezler
zeytin bahçeleri imara açıldı
mis gibi cennet gibi koylar imara açıldı
en son salda gölü cennetken ceheneme döndürdüler
daha sonra uzungöl beton yığınına dönüştü
daha yazmayayım bence
ya da dur yazayım
güneşi olmayan ukrayna ayçiçeği yetiştirip bize satıyor.
güneşi olmayan norveç teknoloji sebebiyle bakliyatta dünya devi
bizde 4 mevsim var 3 tarafımız denizlerle çevrili akarsular göller felan en basiti balığı dünyada en pahalı yiyen ülkeyiz.
cennet gibi ülkemizi dünyanın en cahil insanlarının oyları bu hale getirdi. halen tv izleyip marketi mi suçluyorsunuz?
Resesyon döneminde kaybeden daima vatandaş olmuştur. Bu tip şirketler karlarını daha da artırır. Serbest piyasa ekonomisinde devletin müdahale biçimi sınırlı kalır. Fiyatları kontrol etmeye kalkarlarsa karaborsacılık yaşanır. Açıklanan enflasyona göre hareket ettiklerini düşünmüyorum marketlerin zaten hissedilen daha fazla..
Cevap
6Cevap
belediyeler kendilerine düşen görevi yapmazlarsa, Belirli günlerde kontrole çıkmazlarsa olacağı bu. size yemin ederim 3 gün önce gittiğim marketten aldığım ürün 19.90 dı. (bu 90lı fiyatları da bir türlü anlamıyorum) bu fiyat 3 gün sonra 29.90 nasıl olur ya. 3 günde %100 zam gelir mi bir ürüne?
ne suni enflastyyonu ülke batmış bajhane market benzindemi markette
Bu dünyanın ahireti de var.. Kimsenin kimsede ahı kalmaz.. Kul hakkını nasıl ödeyecekler acaba... 🤔
parası olan cok düşünmüyor ya ben mesela istedigim herşeyi alabiliyorum.
Artık emekçilerimizin yanında olmak lazım
Dolarıda marketlermi çıkarıyor :)
Saçmalık nefret ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?