Şu an baskı altında olan dolar altın sabit iken ruble bu gün %25 yükseldi!

Uzmanlara göre çok kötü günler bizi bekliyor 🫤 her ne kadar Türkiye’de olmasam da bu durum beni üzüyor.
Sizin yorumunuz nedir?
Şu an baskı altında olan dolar altın sabit iken ruble bu gün %25 yükseldi!

Uzmanlara göre çok kötü günler bizi bekliyor 🫤 her ne kadar Türkiye’de olmasam da bu durum beni üzüyor.
Sizin yorumunuz nedir?
Üretmeyen bir ülkede döviz her zaman yükselmeye mahkumdur.
Dövizin yükselişini durdurmak için tüketimi yavaşlatmak çözüm değildir.
Ama enflasyonu durdurmak için tüketimi yavaşlatmak da kısa vade de çözüm olabilir ancak.
Ülke bir an önce üretimde devrim niteliğinde yatırımlar yapmalı.
Nüfusumuz mültecilerden dolayı doğal olmayan bir yöntemle son 8 9 yılda bir patlama yaşadı.
Doğal olmayan ani yükseliş tüketimi artırdı. Üstüne bu durumda faizi indirmek yapılabilecek en büyük hataydı çünkü herkes düşük faizli kredi çekip bir anda tüketime yöneldi.
Şimdi bunun bedelini alt tabaka ağır şekilde ödemeye başlayacak. Bu daha başlangıç.
Ruble'nin artışı geçenki terör olaylarıyla ilgisi olabilir. Doların artacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Böylesi dış ticaret açığı veren ülkenin parası değer kaybeder zaten. Yıl sonu 43 tl olur düşüncesindeyim. Geçen yıl faizler %17,5 idi 19 liradan 32 liraya gelmiş. %50 faiz ortamında çok uçmaz, ama ivmeli hareketini düzenli sürdürür
Yıl sonu beklenen değerin 2. Çeyreğin başında gelmesi zaten Türkiye ekonomisinin özeti. Beklentiler hep gerçek dışı verilerle desteklenmeye çalışılıyor.
Kur atağına karşı faiz artırıldı ama kur atağını engelleyemediği ortada maalesef seçimlerden sonra daha büyük bir kur atağı kaçınılmaz gibi. . Böyle bir durumda faizi daha çok arttırmak zorunda kalacaklardır ki buda ekonomide ani duruşa neden olacak uygulanan hatalı varsayımlarla kurulu mevcut politika tasarımının tıkandığını düşünüyorum üzülerek. . umarım aksi yaşanır
Cevap
3Cevap
Biz kendimize üzülmüyorum da sen neden üzülüyorsun ki 😅😅 senin bizi kiskanman gerek 👍😉😅
Ağlamıyorum gözlerime Euro kaçtı 🥺
Bu sorunun cinsellikle alakası ne. Ne yapalım yani dolarım si... klim
Aslında baştakiler milleti zikiyor bunu anlatmaya çalıştım ama yinede sen bilirsin 👀
Biz ölmüşüz Kimin umrunda?
Olur mu yav süper gücüz biz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?